خانه

سیگار کشیدن برای خانمها خطرناک و مرگبار است

  • آمار نشان مي‌دهد كه ميزان سيگار كشيدن زنان در ايران در حال افزايش است و اين مسئله به خصوص در مورد دختران و زنان جوان جدي است، اگر شما هم از دسته زنان و دختران جواني  هستيد كه هشدارها را جدي نمي‌گيريد و راحت سيگارشان را روشن ميکنند...
    کل بدن تان در خطر است:سیگار، خانم
    اگر مي‌خواهيد زودتر از دوستان‌تان پير نشويد...

    سيگار كشيدن به شيوه‌هاي مختلف، به راه‌هايي خيلي بيشتر از آنچه فكرش را بكنيد، روي بدن شما تاثير مي‌گذارد. متاسفانه اكثريت زنان سيگاري، سيگار كشيدن را از سن پايين شروع مي‌كنند و آن را خطري براي سلامت خود مي‌دانند زيرا احساس مي‌كنند بدن سالمي دارند و هيچ خطري آنها را تهديد نمي‌كند. زماني هم كه آثار سوء و زيانبار سيگار كشيدن در آنها آشكار مي‌شود آنقدر به سيگار عادت كرده‌اند كه ديگر نمي‌توانند به كنار گذاشتن آن فكر كنند. سيگار كشيدن روي بسياري از ارگان‌هاي بدن تاثير مي‌گذارد و سلامت آنها را به خطر مي‌اندازد، اما در مورد زنان يك مسئله مهم ديگر وجود دارد و آن هم اينكه سيگار كشيدن باعث ايجاد تغييراتي در بدن مي‌شود كه نتيجه همه آنها «پيري زودرس» است. شما در اين مطلب مي‌توانيد مكانيسم‌هاي پيركننده سيگار در قسمت‌هاي مختلف بدن را بيابيد.
    اگر مي‌خواهيد  ظاهرتان حفظ شود:
    پوست بي‌حالت، شل و كدر

    همان‌طور كه قبلا ذكر شد مواد شيميايي موجود در سيگار مولكول‌هاي كلاژن را مي‌شكنند و اين باعث كاهش خاصيت كشساني پوست مي‌شود. در ضمن تاثيرات سيگار روي عروق خوني سطحي باعث مي‌شود كه پوست حالتی شل پيدا كند و موجب زشت شدن حالت پوست‌شود. ديده شده كه شلي عضلات و بافت سينه در زنان سيگاري زودتر از زنان غيرسيگاري شروع مي‌شود. در كل پوست افراد سيگاري دچار شلي و آويزاني مي‌شود كه قطعا مطلوب هيچ خانمي نيست.
    ديگران را فراري مي‌دهيد؟
    بوي بد دهان

    سيگاري‌ها بوي دهان خاصي دارند كه به بوي دهان سيگاري‌ها مشهور است. جدا از اينكه سيگار روي بوي بدن انسان‌ها و تعريق آنها تاثير مي‌گذارد و بوي خاصي ايجاد مي‌كند، بوي دهان افراد سيگاري هم بوي خاصي دارد كه خوشايند سايرين نيست.
    زیبایی لبخندتان را حفظ کنید
    دندان‌ها زشت

    ديگر اين را همه مي‌دانند كه دندان‌هاي افراد سيگاري خيلي زود زردرنگ و زشت مي‌شوند، اما اين تنها تاثير سيگار روي دندان‌ها نيست؛ سيگار باعث آسيب رساندن به ميناي دندان مي‌شود و اينگونه باعث آسيب به دندان‌ها و افزايش احتمال پوسيدگي آنها مي‌شود. در ضمن مواد شيميايي موجود در سيگار باعث آسيب ديدن لثه‌ها و در نتيجه شل شدن دندان‌ها و كج شدن آنها و افزايش احتمال افتادن آنها مي‌شود.
    صورت سيگاري‌ها پرچين و چروك مي‌شود
    چهره‌ای پر از خط!

    گروهي از چين و چروك‌ها نتيجه سيگار كشيدن هستند. نيكوتين موجود در سيگار باعث باريك شدن عروق خوني مي‌شود و اينگونه اكسيژن كمتري به پوست مي‌رسد. افراد سيگاري خيلي زودتر از افراد همسن و سال خود كه سيگار نمي‌‌كشند شاهد ظهور چين و چروك در پوست مي‌شوند.
    از دست دادن بافت‌های اطراف دهان
    لب‌های زشت

    خب طبيعي است كه برخي از شايع‌ترين عوارض سيگار روي لب‌ها باشد، جدا از چين و چروك‌ها روي اطراف دهان كه به هر حال لب‌ها را هم درگير مي‌كند و رسوب رنگدانه‌ها را روي لب، مواد سمي مضر در سيگار باعث مي‌شود تا حالت الاستيستي (كشساني) پوست لب‌ها را كاهش يابد و اينگونه لب‌ها حالت چروكيده و غيرطبيعي پيدا كنند.
    رنگ رخسار...:
    پوست رنگ‌پريده

    سيگار حاوي مواد مضر سمي است كه به شيوه‌‌هاي مختلف به پوست ضرر مي‌رسانند. يكي از آنها اين است كه اين مواد شيميايي در خون به سلول‌ها مي‌چسبند و ميزان اكسيژن و مواد مقوي و تغذيه‌اي داخل خون را كاهش مي‌دهند. اين مواد شيميايي به مولكو‌ل‌هاي داخلي سلول مي‌چسبند و باعث مي‌شوند اين سلول‌ها عملكرد خوبي نداشته  باشند و در نتيجه خون و مواد مغذي كافي به سلول‌هاي پوست نرسد و پوست حالت رنگ‌پريده يا كبود و بيمارگونه پيدا كند.
    وقتی گوش‌تان سنگین می‌شود :
    كم شدن شنوايي

    كم شدن شنوايي و به اصطلاح «پيرگوشي» يكي از عوارض بالا رفتن سن است اما افراد سيگاري ممكن است كاهش قدرت شنوايي را در سنين خيلي پايين‌تر تجربه كنند. در تحقيقي كه در انگلستان روي 2500زن سيگاري انجام شد، مشخص شد كه كاهش قدرت شنوايي در زنان سيگاري حدود 10 سال زودتر از زنان غيرسيگاري شروع مي‌شود و در مواردي حتي زنان 40ساله كه بيش از دو دهه سيگار مي‌كشند دچار اين مشكل شده بودند.
    ردپای نامناسب:
    هاله‌هاي سياه زيرچشم

    سيگار حاوي مواد شيميايي است كه باعث تيره شدن پوست زير چشم مي‌شود، در ضمن حالت خاص سيگار كشيدن باعث مي‌شود هر بار با پك زدن سيگار چين و چروكي در صورت ايجاد شود كه در گذر زمان اين چين و چروك‌ها در ناحيه زير چشم مشهودترمی‌شود و حالت تيره و گودافتاده به چشم‌ها بدهد.
    5 راهكار براي ترك سيگار در خانم‌ها:
    1- اولین فکری که به ذهن افراد سیگاری خطور می‌کند، این است که چرا باید سیگار را ترک کنم؟ دلایل شما برای ترک سیگار نقش مهمی را در ادامه روند ترک برعهده دارد. بدانيد كه با  ترک سیگار عوارض منفي آن به‌تدریج از شما فاصله خواهد گرفت.
    2- پیش از ترک کامل سيگار، سعی کنید مکان‌هایی را به‌عنوان مکان‌های ممنوعه برای استعمال سیگار قلمداد کنید و در این مکان‌ها مثلا منزل، محل کار یا اماکن عمومی، به هیچ عنوان سیگار نکشید.
    3- برای ترک سيگار باید ایجاد انگیزه کرد. انگیزه یعنی تلاش برای رسیدن فرد سیگاری به اینکه خود بخواهد نه دیگران. به عبارت دیگر اطرافیان تنها می‌توانند در ایجاد انگیزه، کمک‌کننده باشند و این خود فرد است که باید انگیزه را در خود ایجاد کند. فهرستي از معایب و فواید سیگار را تهیه کنید. آن را منصفانه بخوانید. باتوجه به تمامي جزئیات، اگر تمایل به ترک پیدا کردید، آن را عقب نیندازید و حتما شروع کنید.
    ۴- زمان و نوع کاری را که با آن سیگار می‌کشید، مشخص کنید و به دلایل سیگار کشیدن خود در آن زمان‌ها و احساسی که بعد از مصرف سیگار داشته‌اید، فکر کنید در پایان هر روز، الگوی سیگار کشیدن خود را مرور کرده، ببینید چه چیزی شما را وادار به سیگار کشیدن می‌کند؟ کار سخت؟ عصبانیت؟ کسالت؟ بعد از شناخت آن، روش‌های دیگری را برای روبه‌رو شدن با احساسات و شرایط خود جست‌وجو کنید.
    5- در ترک سیگار، از دوستان خود یاری بطلبید. درست مانند هنگامی که کار یا مشکلی دارید و از دوستان خود کمک می‌خواهید، در این زمینه هم از دوستان خود طلب یاری کنید زیرا وقتی بار مسئولیت کاری را با دوستان تقسیم می‌کنید، راحت‌تر مشکل حل می‌شود.
    6- ترک سیگار را نباید ساده پنداشت. برعکس تصور عام که بر این عقیده‌اند با مشکل دانستن یک کار، تمایل فرد به انجام آن کار کمتر می‌شود و از ترس سختی آن کار، تن به آن نمی‌دهد، باید گفت که اگر اطرافیان فرد و خود فرد این کار را بزرگ بدانند، هم با آمادگی بیشتری پیش می‌روند و هم برای انجام کار بزرگ‌تر تشویق شده و از اعتمادبه‌نفس فزاینده‌ای برخوردار می‌شوند.
    منبع: مجله سیب سبز
    گردآورنده: سایت زیباکده

    برچسب ها زنان , سلامتی ,
       0

نظرات کاربران
شما میتوانید بعد از ورود برای این مقاله نظر ثبت نمایید.
  • درج نظر
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان