1) سعی كنید خرید كفش را در انتهای روز انجام دهید چون در طول روز و پیادهروی پا ورم میكند و بزرگتر میشود.
2) از خرید كفشهای با كفی بسیار ضخیم یا پاشنه بلند پرهیز كنید.
3) كف زیر كفش نباید صاف باشد بلكه باید آجدار بوده تا از لیز خوردن جلوگیری كند كفشی كه كف آن لغزنده و سر است، كفش مناسبی نیست.
4) قالب كفشهای مختلف متفاوت است بنابراین به صرف سایز كفش، آن را نخرید.
5) بهترین قالب كفش مدلی است كه یك تا 2سانتیمتر پاشنه داشته و قسمت جلویی آن گرد باشد.
6) بدترین مدل كفش مدلی است كه بیش از 3سانتیمتر پاشنه داشته و نوكتیز باشد.
7) كفش باید انعطاف لازم را داشته باشد زیرا حالت سفتی در آن مانع راه رفتن طبیعی شده و باعث ایجاد پینه و میخچه در پا میشود.
8) هرگز كفشی را كه تنگ است به خیال اینكه جا باز میكند، نخرید.
9) صندلهای لاانگشتی كه در فصل تابستان بسیار متداول میشود، انتخاب بسیار بدی است زیرا پوشیدن این مدلها باعث تغییر در نحوه حركات عادی و طبیعی شده و در نهایت به پاها و زانو آسیب میرسانند.
10) كفشهای روباز، مچ پا را نگه نمیدارد. این كفشها به خصوص برای كودكان ایمنی چندانی ندارند.
11) قسمت جلویی كفش كه فضای لازم برای حفظ انگشتان را تامین میكند، باید گرد باشد. مدلهای به اصطلاح نوك تیز فضای كمیرا برای انگشتان تامین میكنند و به همین علت توصیه نمیشود.
12) توجه داشته باشید فضای اضافی جلوی كفش باعث میشود كه پا درون آن بلغزد و تاول بزند. بهتر است بین نوك بلندترین انگشت پا و نوك كفش حدود یك سانتیمتر فاصله باشد.
13) جنس رویه كفش بسیار مهم است. بهترین رویه برای كفش، همان رویه چرم طبیعی است. چرم طبیعی، به علت دارابودن منافذ طبیعی در بافتش، امكان تبادل هوا میان بیرون و داخل كفش را فراهم میكند رویه مصنوعی به علت عدم تبادل هوا، باعث بوی بد پا و عرق كردن بیش از حد آن میشود.
منبع: مجله زندگی
گردآورنده: زیباکده