در دوران گذشته، در عصر ملکه الیزابت اول و همچنین زمان سلطنت قاجار، رنگ پریده به قدری جذاب بود که زنان برای داشتن صورتی به سفیدی ظروف چینی، جان خود را به خطر میانداختند…
۷ نکته مهم در رابطه با آرایش و لوازم آرایشی
در دوران گذشته، در عصر ملکه الیزابت اول و همچنین زمان سلطنت قاجار، رنگ پریده به قدری جذاب بود که زنان برای داشتن صورتی به سفیدی ظروف چینی، جان خود را به خطر میانداختند. آنها چهره خود را با پودری سفید رنگ به نام سریوس (ceruse) یا همان سفیداب میپوشاندند که ترکیبی بسیار سمی از سرب بود.
امروزه خطر استفاده از لوازم آرایش تا این حد جدی و مرگ آور نیست اما هنوز هم مشکلات و بیماریهایی وجود دارند که از طریق یک خط چشم ساده یا کرم پودر منتقل میشوند.
تبخال، کهیر، جوشهای متورم و گل مژه تنها چند نمونه کوچک از شرایط ناگواری هستند که با لوازم آرایش نامرتب و عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در آرایش ایجاد میشوند. چگونه میتوان لوازم آرایش را تمیز نگهداشت؟
در اینجا به هفت قانون ساده در این زمینه اشاره میکنیم:
۱) استفاده مشترک ممنوع!
به اشتراک گذاشتن لوازم آرایش، چه با دوستان نزدیک و چه با مشتریان غریبه آرایشگاه و کسانی که از جعبه تست لوازم آرایش در فروشگاه استفاده میکنند، یکی از ساده ترین روشهای پخش باکتری است. استفاده از روژ لب دیگران میتواند به سادگی شما را به تبخال مبتلا کند. ابتلا به تورم و خشکی لب هم بسیار بالاست. اما از همه خطرناکتر محصولات آرایش چشم هستند.
استفاده مشترک از ریمل یا هرگونه وسیله آرایش چشم میتواند به سادگی موجب خارش و سرخ شدن پلک و حتی بدتر از آن، ابتلا به شپش مژه شود. اگر قصد دارید در فروشگاه یک محصول آرایشی را امتحان کنید، حتما از برس جداگانه استفاده کنید یا حتی یکی دو گوش پاک کن همراه ببرید و برای تست سایه و محصولات دیگر از آن استفاده کنید.
۲) لوازم کهنه را دور بریزید.
آیا کشوی میزتان پر از لوازم آرایش نیمه استفاده شده است؟ هرچه زودتر آنها را دور بریزید. مواد نگهدارنده موجود در محصولات آرایشی به مرور زمان خاصیت خود را از دست میدهند و محصول فاسد میشود. محصولات کهنه موجب تورم و خارش پوست میشوند. معمولا اگر میخواهید لوازم آرایشتان عمر بیشتری داشته باشند، باید آنها را در محلی خنک و دور از نور و گرمای ناگهانی قرار دهید.
قرار دادن لوازم آرایش در اتوموبیل، به خصوص در فصل نابستان موجب فاسد شدن سریع آنها میشود. بسیاری از مواد آرایشی دارای تاریخ مصرف هستند که از شش ماه تا یک سال متغیر است. یک روش فوق ساده برای آزمودن کیفیت مواد آرایشی، بوییدن آن است. اگر رنگ و جنس محصول تغییر کرده و به خصوص بوی آن مانند همیشه نبود، این ماده دیگر برای مصرف مناسب نیست.
۳) اپلیکاتورهای لوازم آرایشی را تعویض کنید.
هر محصول آرایشی با وسیله ای اعم از بالشتکهای پودر، قلمهای نوک اسفنجی سایه چشم، برس مخصوص ریمل و قلم خط چشم به چهره افزوده میشود. این اپلیکاتورها باید زود به زود تعویض شده یا به خوبی شسته و خشک شده و مجددا مورد استفاده قرار گیرند زیرا باکتریها به سادگی در آنها باقی مانده و تکثیر میشوند و در مرتبه بعد مجددا به چشم یا صورت شما باز میگردند. اسفنجهای مخصوص کرم پودر بهتر است هر هفته و برسهای لوازم آرایش چشم هر ماه تعویض یا با شامپو بچه یا صابون ملایم به خوبی شسته و خشک شوند.
۴) دهان ما حاوی انواع باکتریهاست که وجود آنها در دهان مشکلی ایجاد نمیکند اما این باکتریها نباید بر روی چشم منتقل شوند. افزودن آب معمولی به لوازم آرایش خشک نیز ممنوع است. آب میتواند مواد نگه دارنده موجود در محصول آرایشی را رقیق کرده و به این ترتیب میکروبها در درون این مواد رشد کرده و موجب عفونت چشم میشوند.
۵) درب آنها را ببندید.
بسیاری از لوازم آرایش حاوی مواد نگهدارنده ای هستند که باکتریها را از بین برده و عمر مفید کالا در فروشگاه را افزایش میدهد. اما به محض اینکه درب این محصول گشوده شده و در معرض محیط خارج قرار بگیرد، در معرض میکروبها و باکتریها قرار میگیرد. این حالت یا عمر مفید محصول را کاهش میدهد یا اینکه محصول را در معرض باکتریهایی قرار میدهد که مواد نگهدارنده نمیتوانند با آن مقابله کنند. هرچه درب این محصول بیشتر باز و بسته شود یا درب آن باز بماند، ارگانیسمهای بیشتری وارد آن میشوند. پس همواره درب لوازم آرایشی و بهداشتی خود را محکم ببندید.
۶) لوازم آرایشی طبیعی را بشناسید.
لوازم آرایشی که با عنوان “طبیعی” یا natural عرضه میشوند، معمولا برای اشخاص دارای پوست حساس یا دارای آلرژی و یا افرادی که اصولا علاقه ای به استفاده از مواد شیمیایی ندارند بسیار مناسب است. اما این محصولات یک نقطه ضعف هم دارند. زیرا این محصولات دارای مواد نگهدارنده شیمیایی نیستند و طبعا نسبت به محصولات شیمیایی عمر کوتاهتری هم دارند.
۷) قبل از خواب صورت خود را پاک کنید.
هنگام خواب، به پوست و مژه های خود هم استراحت بدهید. اگر ریمل را در طول شب بر روی مژه ها باقی بگذارید، این امکان وجود دارد که ریمل خرد شده و داخل چشم برود و موجب سرخی و خارش چشم و پلک شود. یک برنامه ساده شستشو و پاک کردن آرایش در شب میتواند تضمین کند که شما صبح با نشاط درونی و بیرونی از خواب بیدار شوید و اثری از چشمان خون گرفته و پوست متورم در چهره شما دیده نشود.
تغییر رنگ پوست زیر چشم ها ممکن است در هر زمانی برای هر کسی اتفاق بیفتد و در واقع یکی از مشکلات نسبتا شایعی است که باعث می شود برخی خانم ها و آقایان به مطب متخصصان پوست مراجعه کنند اما این حالت به ندرت علامتی از بیماری های دیگر به شمار می رود؛ علل معمول آن آلرژی، خستگی یا متاسفانه ارثی است.
می توان از تیرگی این حلقه ها کاست اما درمان کامل آنها تقریبا ممکن نیست. اگر شما هم دچار این مشکل هستید، برای از بین بردن آنها اول از همه باید علت ها را بدانید تا با رفع علت ها تیرگی ها را کم کنید البته روش های درمانی دیگر هم می تواند بسیار کمک کننده باشد.
● حساسیت می تواند علت اول باشد
بیماری تیرگی زیر چشم، یک بیماری با علل ناشناخته است البته بسیاری از مبتلایان سابقه خانوادگی مثبتی دارند اما از شایع ترین علل قابل توجه تیرگی زیر چشم ها می توان به انواع آلرژی ها اشاره کرد. آلرژی انواع گوناگونی دارد و از یک حساسیت ساده به بوی گل، گوجه فرنگی یا گردن آویز شروع می شود و به آلرژی به پنی سیلین، دود سیگار و هوای آلوده یا حتی به چهره رئیس اداره ختم می شوند. بدیهی است درمان آن، استفاده از یک آنتی هیستامین نیست و تنها باید از ماده حساسیت زا دوری جست.
● چرا تیرگی دورچشم در خانم ها بیشتر است؟
تیرگی دور چشم در خانم ها شایع تر است، زیرا این مشکل علل هورمونی دارد به خصوص نزدیک عادت ماهانه خانم ها، جریان گردش خون کندتر می شود و دورچشم ها تیره تر به نظر می رسد. در بارداری هم به دلیل به هم خوردن تعادل هورمونی، این مشکل بیشتر دیده می شود. بیماری های هورمونی، عاطفی، روحی و روانی و تغذیه نیز نقش موثری در بروز تیرگی زیر چشم دارند. البته می توان کاهش وزن های ناگهانی همراه رژیم های نامتعارف را نیز از جمله علل مهم افتادگی چین و چروک صورت و تیرگی دور چشم دانست.
● آفتاب هم یکی از متهمان است
قرار گرفتن در معرض نور خورشید حتی درافرادی با پوست تیره به ویژه در ماه های گرم تابستان بیشتر از حد طبیعی می تواند باعث کبودی و سیاهی پوست اطراف چشم شود. در واقع مواجهه با نور آفتاب، رنگ طبیعی پوست را تیره کرده و این رنگ را به سطح پوست می کشاند.
● کدام سیاهی غیرقابل درمان است؟
سیاهی دور چشم در اکثر افراد زمینه ژنتیکی دارد و قابل درمان نیست.تنها گاهی اوقات می توان با روش های درمانی و اصلاح عادات رفتاری آن را کمرنگ تر کرد.در واقع استفاده از داروها و اصلاح عادات رفتاری و روش های درمانی از جمله کرم های آرایشی دور چشم، دم کرده بابونه و استراحت کافی می تواند تنها در کمرنگ شدن آنها موثر باشد.
● چرا از کرم دور چشم استفاده کنیم؟
پوست دور چشم از حساس ترین قسمت های پوست بدن است و نیاز بیشتری به مراقبت های خاص دارد. حساسیت پوست دور چشم به قدری است که در برابر عوامل محیطی نسبت به دیگر قسمت های بدن سریعا تاثیر پذیرفته و حالت خود را از دست می دهد. طراوت و شادابی پوست اطراف چشم تاثیر فراوانی در ظاهر صورت، چشم ها و زیبایی افراد دارد. متخصصان پوست معتقدند استفاده از کرم دور چشم برای خانم های بالای ۳۰ سال ضروری است.
● چیزی از مزوتراپی شنیده اید؟
امروزه روش جدیدی به نام مزوتراپی با بهره گیری از جدید ترین و موثرترین داروهای موجود توانسته در درمان کبودی و پف زیر چشم گام موثر بردارد. از بین این داروها می توان به ویتامین k، رتینول، ویتامین C، داروهای بازکننده عروق خونی مثل آرتی شوک، انواع اسیدهای میوه ای مثل گلیکولیک اسید و مواد مغذی برای سلول های پوستی شامل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه ضروری برای فعالیت سلول های پوستی اشاره کرد. البته این مواد پیش از این در انواع کرم ها و لوسیون های دور چشم به کار رفته و امتحان خود را پس داده اند اما از آنجایی که جذب این مواد از روی پوست با محدودیت هایی رو به روست، تزریق زیر پوستی آنها به روش مزوتراپی درمان را بسیار مطمئن تر کرده است.
● چه کرمی استفاده کنید؟
اطراف چشم را با یک کرم مرطوب کننده که دارای خاصیت آنتی اکسیدان تقویت کننده و مراقبت کننده پوست در برابر اثرات سوءمحیطی است، چرب کنید. از گیاهانی که دارای مواد رطوبت زای طبیعی هستند مانند عصاره چای سبز، عصاره انگور و ویتامینهای K ،Eو Cاستفاده کنید. اگرسیاهی اطراف چشم شما بسیار شدید است، توصیه می شود با متخصص پوست مشورت کنید تا از روش های لیزر فرکشنال در کنار درمان دارویی در بهبود این وضعیت کمک بگیرد.
منبع : زیرمیزی