سلام
دستور طبخ کما
اول از همه باید خرد کنیم کماهارو (بوته کما عکسشو براتون گذاشتم .به اون توپی وسط میگن قرنه که برا خرد کردنش برگای بنفشش رو باز میگنن داخلش یه چیزی شبیه گل کلمه...اون رو خورد میکنن...البته برگای تازه ش رو هم خرد میگنن ...که ناگفته پیداست قرنه باشه خوشمزه تره)
من از تمام مراحلش عکس گرفته بودم منتها نمیدونم کجا ریختمش...شرمنده دوستان
بعدش از خرد کردنش(که البته توصیه من به شما اینه که به خاطر بوی نسبتا دلنوازش بیرون از منزل ترجیحا تو تراس یا حیاط مراحل پاکسازیش رو انجام بدین وهمینطور دستکش دستتون کنین)
میریزیم تو یه ظرف بزرگ وچند بار میشوریمش(دفعات شستنش به خاک و... داشتن اون کما برمیگرده)شیوه شستنش هم متفاوته ...باید کف مال کنیین!!!منظورمو که فهمیدید؟؟
چند بار میشوریم وابشو عوض میکنیم بعد میزاریم ابش بره...
ابش که رفت میریزیم تو قابلمه که بازم ترجیحا در بیرون از منزل!!!انجام میدیم
میزاریم بخارپز بشه....
حدودا یک ساعت طول میکشه...
بعدش کما اماده بسته بندی برا فریزره!!!
خب حالا چطوری واسه خوردن اصلی امااااده میشه...........
جونم براتون بگه:
سیر رو خرد میکنیم داخل یه ماهیتابه روغن زرد وروغن گوشت میریزیم.(الهی ...میدونید اینا چیه؟؟ انقدر خوشمزه ست که نگووووووو
)
سیر رو اضافه میکنیم وکمی تفت میدیم ومقداری اب اضافه میکنیم(بسته به مقدار کما داره اخه این اب باید نیم ساعتی بلکم کمتر با کما پخته بشه وبه خوردش بره...برا 5 نفر یه لیوان اب بسه)ادویه هم فلفل ونمکه....خب قبل از اضافه کردن کما باید ببینیم ایا سیر پخته شده یا نه ...
دستمون رو روی بخارش میگیریم بعد بو میکشیم اگه بوی سیر یه ذره نداد وقت اضافه کردن کماست............
خب دیگه بعدش که کما رو ریخیم هم میزنیم ومیذاریم پخته بشه...
بعضیا بهش رب ویا یه دونه تخم مرغ هم میزنن....
من کوکوشم خوردم که با قرنه درست میشه ...عالیه...
البته برا منطقه ما که فصل کما همه اکثرا هم بو میشن
بوش مساله ای نیست... ولی برا کسایی که با بوش مشکل دارن توصیه میکنم 5شنبه درست کنن که تا شنبه بوش بره...
نووووووووووووووووش جانتون