خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
88.2K

آشپزی سنتی اردبیل

  • ۲۳:۰۷   ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    avatar
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    اردبیل یکی از بی نظیرترین شهرهای ایرانه. زیبا، دیدنی و باشکوه. خوراکیها و غذاهای بسیار لذیذی هم داره که دوست دارم همگی امتحانشون کنید واقعأ محشرن!

    آشپزی سنتی اردبیل
  • leftPublish
  • ۲۳:۱۳   ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞آش دوغ:


    مواد لازم:

    • ماست : 2 لیتر
    • دوغ محلی: 2 لیتر
    • برنج: 1 پیمانه
    • نخود پخته: 1.5 پیمانه
    • تره و گشنیز پاک شده: نیم کیلو


    طرز تهیه:


    1. ابتدا ماست را با همزن آنقدر هم بزنید تا کاملا شل شود، به مدت 5 تا 10 دقیقه با همزن برقی یا دستی.

    2. سپس کم کم دوغ را به آن اضافه کرده و باز هم می‌زنیم تا کاملا شل و یکدست شود.

    3.  تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم هم می‌زنیم تا کاملا تخم‌مرغ باز شود. تخم‌مرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری می‌کند.

    4. مخلوط دوغ و تخم‌مرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار می‌دهیم و با قاشق چوبی هم می‌زنیم. استفاده از قاشق چوبی به این دلیل پیشنهاد می‌شود که این آش نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله دارد و چون دسته قاشق چوبی کمتر داغ می‌شود دستتان نمی‌سوزد.

    5. در همین زمان یک پیمانه برنج خام را شسته و داخل مخلوط دوغ روی حرارت می ریزیم. دائم هم می‌زنیم تا دوغ نبرد و شعله را هم روی زیاد نگه می‌داریم. 

    6. آنقدر هم می‌زنیم تا برنج نسبتا بپزد و غلظت دوغ طوری باشد که رد آن روی قاشق چوبی بماند و کم کم آش شروع به قل قل کند. حدودا 20 دقیقه تا رسیدن به این مرحله طول می‌کشد.

    7. در این زمان برای جلوگیری از سر رفتن آش کمی و تنها کمی شعله را ملایم می‌کنیم، توجه داشته باشید که اگر زیادی شعله را کم کنید دوغ می‌برد.

    8. وقتی آش شروع به قل‌قل کرد تره و گشنیز خردشده را به آن اضافه می‌کنیم. توجه داشته باشید که جعفری اضافه نکنید که طعم آش را به کلی عوض می‌کند. برخی کمی شوید هم به سبزیجات اضافه می‌کنند. اما اگر برگ سیر دم دستتان دارید کوتاهی نکنید و با سبزیجات همراه کنید تا آش طعم بهشتی بگیرد. وقتی رنگ سبزی آش کمی تیره شد و در واقع پخت نخود پخته را اضافه می‌کنیم.

    9. نمک را در این مرحله به آش اضافه می‌کنیم. اگر از ابتدا نمک را اضافه کنیم باعث می‌شود دوغ ببرد. 15 تا 20 دقیقه پس از این مرحله آش شما آماده است. پس از اضافه کردن سبزی و نخود دیگر لازم نیست دائم آش را هم بزنید. در نهایت توجه داشته باشید که آش دوغ رقیق است پس اجازه نکنید آنقدر قل بخورد تا برنج آن را غلیظ کند.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۲۳:۲۶   ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍪حلوای سیاه اردبیل

    مواد لازم:

    آرد               500گرم

    مغز گردو                       300 گرم

    شكر                            400 گرم

    دوشاب (شیره انگور یا شیره خرما)            750 گرم

    ادویه(فلفل سیاه -هل-دارچین -زنجبیل)     به مقدارلازم

    روغن جامد                     300 گرم

     

    طرز تهیه:

    گندم را 2تا 3 روز خیس كرده تا جوانه بزند آن را چرخ كرده با كمی آب مخلوط میكنیم وبعد از صافی رد میكنیم

    آرد را باآب گندم مخلوط كرده به صورت خمیر در می آوریم مغز گردو و ادویه ها را هم اضافه می كنیم سپس آن را روی حرارت قرار

     می دهیم تا چند جوش بزند حالا روغن را اضافه میكنیم وخمیر را مرتب هم میزنیم تا طلایی رنگ شود به قاشق نچسبد سپس از روی

     حرارت بر داشته و شربت آماده شده را به آن افزوده خوب هم میزنیم تا شربت به خورد خمیر برود

    این حلوا باید رنگ تیره و طعم تند فلفل داشته باشد.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۲۳:۲۹   ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    avatar
    شربتی
    کاربر جديد|15
    چه جالب! من فکر میکردم همه حلواها باید طعم شیرین داشته باشن!!!!
  • ۱۳:۵۱   ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    avatar
    شربتی
    کاربر جديد|15

    قیمه پیچاخ:

    گوشت کوسفندی ۳۰۰ گرم

    پیاز متوسط ۲ عدد

    تخم مرغ ۴ تا

    خلال بادام نصف استکان کمترک!

    ادویه خورشتی

    زعفران و نمک و فلفل

    طرز تهیه:

    گوشت ها رو باید مثل قیمه خودمون به قطعات کوچک..بلکه هم کوچکتر خرد کنیم

    ابتدا پیاز رو خلال می کنیم و با کمی روغن تفت می دهمیم وقتی پیاز زنگ گرفت یا به اصطلاح اشپز ها شیرین شد گوشت رو یه اون اضافه می کنیم بهتر کمی حرارت رو بالا ببریم تا گوشت به اب نی افته

    بعد از این که گوشت ها کمی سرخ شدند نیمی از ادویه ها رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم

    حدود ۲ تا ۳ لیوان اب به اون اضافه می کنیم یا در زود پز یا در دیگ معمولی اونه رو میپزیم

    بادام ها رو با ۱ استکان اب در یک قابلمه کوچک روی حرارت می گذاریم

    تا کمی نرم بشوند در انتهای پخت کمی کره به بادام هامون اضافه می کنیم و می تونیم در همین موقع کمی زعفران اب شده هم به بادام اضافه میکنیم تا رنگ بگیره

    گوشت پخته شده رو همراه با بادام های فن اوری شده! را در یک ماهی تابه میریزم تا کمی با هم بجوشند و اب اضافه اون تبخیر بشه

    نمک و فلفل و ادویه ها رو اندازه می کنیم بهتره کمی ابغوره هم اضافه کنیم …البته خیلی کم!

    وقتی میزان اب خورش به میزان دلخواه رسید تخم مرغ ها را دانه دانه روی خورش می شکنیم

    در انتها اون رو با زعفران و پیاز داغدیده تزیین کنید.

    آشپزی سنتی اردبیل

    ویرایش شده توسط شربتی در تاریخ ۱۴/۱۰/۱۳۹۴   ۱۳:۵۶
  • ۰۹:۳۹   ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
    avatar
    arnina
    دو ستاره ⋆⋆|3418 |2289 پست
    به به
    اولدوز جان خودت هم اردبیلی هستی ؟؟؟
  • leftPublish
  • ۱۳:۴۱   ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست
    زیباکده
    arnina : 
    به به
    اولدوز جان خودت هم اردبیلی هستی ؟؟؟
    زیباکده

    اصلیت خانوادمون اردبیلی هستن. پدربزرگها و ماربزرگها.

  • ۱۴:۰۱   ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞ترحلوای هویج:

    مواد لازم

    هویج نیم کیلو هویج زردک باشه بهتره

    شکر یک استکان

    زعفران نصف استکان

    گلاب یک استکان

    روغن نصف استکان

    آرد برنج یک پیمانه

    هل آسیاب شده 5 عدد

    دارچین به مقدار لازم

    طرز تهیه

    ابتدا هویج رنده شده را پخته و آن را از صافی پارچه‌ای رد کنید تا‌ آب درون هویج خارج شود سپس آرد و روغن را با هم تفت داده و خوب که طلایی شد زعفران، آب، روغن و شکر را اضافه کنید و مواد را خوب به هم زده تا کمی سفت شود.

    حال گلاب و هل آسیب شده را نیز به آن اضافه کرده و پس از کمی سرد شدن آن را داخل ظرف ریخته و با دارچین و پودرنارگیل آن راتزئین کنید.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۶:۱۳   ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
    avatar
    مریم-ش
    دو ستاره ⋆⋆|2352 |2147 پست
    وای من آش دوغ خوردم عالیه به امید روزی که بقیه این غذاهارو هم امتحان کنم
  • ۱۶:۵۷   ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست
    زیباکده
    مریم-ش : 
    وای من آش دوغ خوردم عالیه به امید روزی که بقیه این غذاهارو هم امتحان کنم
    زیباکده

    بله موافقم من خودم عاشقشم!!!!!

  • ۱۲:۴۶   ۱۳۹۴/۱۰/۱۶
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞خورشت هویج:

    مواد لازم:

    پیاز 1 عدد

    نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مقداری

    رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری

    گوشت ماهیچه یا ران مرغ 500 گرم

    آلوی خورشتی 200 گرم

    هویج 500 گرم

    زعفران دم کرده 2 قاشق سوپ خوری

    آب لیموترش تازه یک سوم پیمانه

    گوجه فرنگی 3 تا 4 عدد

     طرز تهیه:

    پیاز را نگینی خرد و با مقداری روغن سرخ کنید.

    فلفل، ادویه و زردچوبه را بیفزایید. کمی که تفت خورد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.

    آن گاه مرغ یا گوشت را بیفزایید و حدود یک لیتر آب روی آن بریزید.

    پس از آن که آب جوش آمد، اگر از مرغ استفاده می کنید، مقداری نمک افزوده، شعله را ملایم نمایید تا مرغ نیم پز شود.

    حالا آلوها را که از قبل خیس خورده اند، در ظرف مرغ بریزید تا بپزند.

    در این فاصله هویج را به صورت کبریتی بسیار نازک خرد و یا با استفاده از رنده مخصوص خلال کنید.

    سپس آن را با مقداری نمک و روغن روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا هویج کاملا سرخ شود.

    دقت کنید که در ظرف بسته باشد تا هویج کاملا بپزد.

    بعد، زعفران دم کرده را به هویج بیفزایید. آن گاه هویج را در خورش بریزید تا چند جوش بزند.

    در پایان، آب لیمو ترش را نیز اضافه نمایید.

    اکنون خورش را در ظرف بریزید و با چند عدد گوجه فرنگی سرخ شده تزیین کنید.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • leftPublish
  • ۱۲:۵۵   ۱۳۹۴/۱۰/۱۶
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست
    خورشت هویج از خوشمزه ترین غذاهای اردبیل به شمار میاد. حتمأ امتحانش کنید!
  • ۱۸:۲۸   ۱۳۹۴/۱۰/۱۶
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍰کشمش پلو اردبیلی:

    مواد لازم

    برنج پنج پیمانه
    شیر چهار پیمانه
    آب سه پیمانه
    کشمش 200 گرم
    نمک و روغن به میزان لازم

    کشمش پلو,کشمش پلویی,کشمش پلو با گوشت,آکاایران,کشمش پلو با مرغ,کشمش پلو,کشمش پلو با مرغ,کشمش پلو با میگو,کشمش پلویی,کشمش پلو با گوشت قلقلی,کشمش پلو اردبیل

    طرز تهیه
    ابتدا برنج را می شوییم، بعد شیر و آب را در قابلمه روی برنج ریخته، نمک و روغن را به اندازه لازم به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی شعله گاز می گذاریم تا آب و شیر بخار شوند. قبل از این که برنج را دم کنیم،کشمش ها را روی سطح آن می ریزیم تا با بخار برنج بپزند. دقت داشته باشید که حتما حرارت زیر قابلمه کم باشد، چون شیر خیلی زود می سوزد و برنج را می سوزاند.

    آشپزی سنتی اردبیل

  • ۰۰:۵۶   ۱۳۹۴/۱۰/۱۸
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    در شبهای سرد و دراز زمستان، تنقلات در اردبیل حرف اول رو میزنن. از جمله این تنقلات که از میوه های درختان باغ خود افراد تهیه میشه و فوق العاده طرفدار داره میشه به برگه میوه یا همون چیپس میوه اشاره کرد.👇👇👇👇

    ویرایش شده توسط Oldoos در تاریخ ۱۸/۱۰/۱۳۹۴   ۰۰:۵۷
  • ۰۰:۵۸   ۱۳۹۴/۱۰/۱۸
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞چیپس میوه:

    شکر 1لیوان

    آب الیوان سرخالی

    هرنوع میوه ای که دوست دارید

    شکر وآب راروی حرارت قرار دهید تا 5دقیقه بجوشد .میوه هارا به صورت ورقه های نیم سانتی اسلایس کنید .بعد میوه هارا داخل شربت زده در صافی قرار دهید تا کاملا شربت اضافی آن جدا شود بعد 20 دقیقه روی سینی فر که کاغذ روغنی انداخته ایم چیده وبا دمای 140درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا میوه ها خشک شوند.

     

    روش نگهداری

    جهت نگهداری چیپس میوه‌ها، ظروف دربسته شیشه‌ای یا پلاستیكی بسیار مناسبند و بدین‌گونه تبادل گاز و رطوبت با هوای بیرون انجام نمی‌شود، حتی می‌توان از بسته‌های جاذب رطوبت یا یك قطعه نشاسته بزرگ (در صورتی كه با میوه‌ها تماس نداشته باشد) استفاده كرد و آن را در جای تاریك، خشك و خنك نگهداری كرد. با این روش، این میوه‌ها 3 تا 4 ماه سالم خواهند ماند.میوه ها را با دستگاه خشک کن میوه هم میتوانید خشک کنید ، فقط کافیست میوه ها را روی توری بچینید و دستگاه را به برق بزنید ، همچنین میتوانید میوه ها را روی شوفاژ نیز خشک کنید.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۰۱:۰۳   ۱۳۹۴/۱۰/۱۸
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍰خشیل:(دسر خاص اردبیل)

    مواد لازم 

    بلغور خیس خورده یک استکان

    زرد چوبه و زعفران دم کرده مقداری

    آرد 1 قاشق سوپخوری

    روغن حیوانی 1 قاشق سوپخوری

    شیره انگوری به مقدار لازم

     

    طرز تهیه :

    ارد و زرد چوبه رو در روغن حیوانی تفت می دیم و تا سرخ بشه و خامیش ازبین بره بعد بلغور رو اضافه می کنیم و با 1 لیتر آب میذاریم تا کاملا بپزه تقریبا حدود 1 ساعت با شعله ملایم .بعد از پخته دن در آخر زعفران دم کرده رو اضافه می کنیم و میذاریم تا10 دقیقه هم بپزه .بعد از پخته شدن توی ظرف مناسبی مثل پیاله می ریزیم و با شیره انگور تزیین کرده و نوش جان می کنیم .خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بی مزه س و برایصبحانه بخصوص در روز های سرد زمستونی بسیار مناسبه

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۸:۳۴   ۱۳۹۴/۱۰/۱۹
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞قورمه سبزی:

    سبزی قورمه سبزی شامل: تره، جعفری، کمی برگ چغندریا اسفناج در صورت تمایل، گیشنیز، شمبلیله

    1 کیلو

    لوبیا چیتی یا قرمز

    یک سوم لیوان

    پیاز

    یک عدد

    شمبلیله خشک

    1 قاشق غذاخوری

    نمک و فلفل و ادویه

    به میزان لازم

    لیمو عمانی

    4 تا 5 عدد

    گرد لیمو

    به مقدارکافی

    روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشت

    به مقدارکافی

     

    طرز تهیه خورشت قورمه سبزی

    1. لوبیا را از شب قبل می خیسانیم و دو یا سه بار آب آن را عوض می کنیم. سپس به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد.
    2. لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم شود و با چنگال آن را سوراخ میکنیم.
    3. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود.
    4. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرمان خرد می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ شود به صورتی که آب آن خارج شود. سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
    5. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند.
    6. در این حین سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس آن راسرخ می کنیم. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود. 
    7. بعد از نیم پز شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده، لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد. 
    8. در آخر نمک و فلفل و گرد لیمو رو اضافه می کنیم .در بعضی مناطق بهخورش قرمه سبزی رب گوجه و آبلیمو اضافه میکنند که بستگی به ذائقه افراد دارد.
    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۸:۴۸   ۱۳۹۴/۱۰/۱۹
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞سوتدی پلو:

    نوعی پلو که فقط در اردبیل تهیه میشه سوتدی پلو است که همیشه با ماهی دودی یا قزل آلای سرخ کرده  یا انواع دیگر ماهی به همراه کشمش و خرما خورده میشه

    مواد لازم:

    برنج     برای هر نفر یک پیمانه 

    شیر    به مقدار لازم(متناسب با مقدار برنج)

    کره             به مقدار دلخواه

    کشمش  و  خرما  

    دارچین و نمک 

    ماهی دودی آب پز و پاک شده یا ماهی تازه 

    طرز پخت:

    ابتدا برنج پاک شده را شسته و در یک قابلمه تفلون نچسب ( حتما این مورد رعایت شود) به همراه کره و شیر و قدری نمک به صورت کته در شعله بسیار ملایم می پزیم. کافی است روی برنج در داخل قابلمه تا  دو انگشت شیر  داشته باشد . 

    تا بخار شدن نصف شیر در ظرف باز بوده سپس دم کن روی قابلمه می گذاریم تا کته  پخته شود. این نوع کته با شیر ته دیگ بسیار خوشرنگ و خوشمزه ای دارد

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۸:۳۹   ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    آش اوماج:

    مواد لازم:

    عدس:  نصف فنجان فرانسه

    سبزی مخصوص آش اوماج شامل تره، مرزه و ریحان بنفش تبریز:  جمعاً دو مشت پر

    پیاز:  ۲ عدد درشت

    اوماج : ۲ مشت پر

    آرد:  ۲ قاشق غذاخوری

    نمک، زردچوبه:  به میزان لازم

    فلفل قرمز یا فلفل Pulbiber ترکیه و یا  فلفل سیاه (به ترکی استی اوت):  به میزان لازم

     طرز تهیه:

    ۱- پیاز را پوست گرفته و به صورت مکعبی ترجیحاً درشت خرد می کنیم و درون قابلمه می ریزیم. پیاز را می توان به صورت خیلی درشت و یا ریز نیز خرد کرد. پیازها به صورت سنتی درشت خرد می شود چون اعتقاد بر این است که سبب تسکین و درمان گلو درد و سرفه می شود.

    ۲- سپس عدس شسته شده، روغن، نمک، زرد چوبه و آب را به قابلمه افزوده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا عدس نیم پز شود. در قابلمه بسته باشد.

    ۳- وقتی عدس نیم پز شد، سبزی و قرص عصاره مرغ و فلفل را نیز به قابلمه می افزائیم. این آش بهتر است به صورت تند و فلفلی تهیه شود.

    ۴- وقتی عدس و سبزی خوب پخت، اوماج یا رشته را نیز می افزائیم. اگر آش نیاز به آب داشت کمی آب می افزائیم و اجازه می دهیم اوماج یا رشته بپزد، در انتها دو قاشق آرد را درون مقداری آب سرد حل می کنیم به طوری که هیچ گلوله آردی درون آن وجود نداشته باشد. سپس آرد رقیق شده با آب را به قابلمه می افزائیم و خوب هم میزنیم. اجازه می دهیم آش دو سه جوش زده و جا بیفتد. البته دقت کنید تا ته نگیرد.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۸:۴۷   ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست
    دوستان عزیزم، آش اوماج برای گلودرد و سرماخوردگی بی نظیره! حتمآ امتحان کنید.
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان