سس قهوه ای یا دمی گلاس
مواد لازم برای۱ نفر
آب گوشت (یا آب سبزیجات) ۲ فنجان
آرد ۳۰ گرم
سرکه (سرکه قرمز) ۱/۲ فنجان
کره ۱۱۵ گرم
طرز تهیه
۱- 55 گرم کره را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت متوسط آب میکنیم. اگر کره قهوه ای شد حرارت را کم میکنیم.
۲- آرد را کم کم اضافه کرده و با همزن دستی، مخلوط میکنیم تا کره و آرد کاملا ترکیب و یکدست شوند.
۳- سپس آب گوشت یا سبزیجات را اضافه کرده، با همزن مخلوط میکنیم تا ترکیب یکدستی بدست آید.
۴- برای اضافه کردن سرکه با حرکت دایره وار سعی میکنیم سرکه را در کل مخلوط بگنجانیم سپس مخلوط میکنیم.
۵- حالا اجازه میدهیم با حرارت کم، بمدت 1 ساعت بجوشد. در این مدت چند دقیقه یکبار هم میزنیم و در صورت لزوم برای جلوگیری از تبخیر بیش از حد و سوختن سس، حرارت را کمتر میکنیم.
۶- بعد از 1 ساعت باید با تبخیر سرکه و آب گوشت یا سبزیجات، حجم سس نصف شده باشد و به طعم و غلظت مناسب برسد.
۷- قاشقی را در سس فرو کرده، بیرون میاوریم و برمیگردانیم. اگر لعاب سس پشت قاشق باقی مانده بود، نشانه آماده شدن سس است. در غیر این صورت 20 دقیقه دیگر روی حرارت هم میزنیم تا به غلظت مناسب برسد و همین تست غلظت را مجددا تکرار میکنیم.
۸- کره باقیمانده را به سس اضافه کرده، هم میزنیم تا کاملا آب شده و با سس ترکیب شود.
سایر نکات
این سس را میتوانیم با انواع غذاها خصوصا غذاهای گوشتی مانند استیک و انواع کباب سرو کنیم.
این سس سسی غلیظ با عطر و طعمی قوی میباشد بنابراین در استفاده آن زیاده روی نکنید تا به طعم دلخواه خود برسید.
اساس این سس آب گوشت است اما به جای آن میتوان از آب سبزیجات نیز استفاده کرد.