خانه
93.6K

❀❀آشپزی و خلاقیت❀❀

  • ۰۹:۳۱   ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    آشپزی یک کار هنری خوشمزه هست که باعث میشه آدم شادتر و سالم تری باشید . دوست داشتم يكسري از خلاقيت هايي كه در تهيه يا تزيين غذاها ميشه بكار برد رو براتون بگذارم 

    البته دستورالعمل ها  اینطوریه که وارد جزئیات نمیشه و از شما میخواد با خلاقیت خودتون اونها رو وارد فرایند اشپزی تون کنید تا غذای خاص شما ساخته بشه :)

    غذا علاوه بر اینکه خوشمزه هست و فرایند لذت بخش و لازمی هست، بخشی از فرهنگ هم محسوب میشه . برای همینه که وقتی به جایی سفر میکنیم دوست داریم برای اشنایی بیشتر باهاشون، از غذاهای محلی شون بخوریم :) من  هم تصمیم گرفتم در این بخش علاوه بر آموزش و پیشنهاد تهيه و تزيين  غذاهای خوشمزه، سری به غذاهای محلی بزنیم و آموزش ساده شون رو رو برای شما آماده کنیم

    ❀❀آشپزی و خلاقیت❀❀
  • leftPublish
  • ۱۱:۱۴   ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خلاقيت جالب

  • ۱۱:۱۶   ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست

    پنیر و سبزیجات سالادی خوشمزه
    آماده سازی : 20 دقیقه
    موردمصرف : پیش غذا

    مواد لازم جهت تهیه ترین پنیر و سبزیجات برای 5 نفر :
     فلفل دلمه ای رنگی  1 عدد ( نصف زرد و نصف سبز )
     کدو سبز بزرگ و بلند 2 عدد
     گوجه فرنگی  1 عدد
     پودر ژلاتین 30 گرم

    مواد لازم برای تهیه کرم ریحان :
     پنیر خامه ای ۶۰۰ گرم
    سیر  ۳ تا ۴ حبه
     ریحان یک دسته کوچک
     روغن زیتون  یک سوم پیمانه
    نمک و فلفل به میزان لازم
     
    طرز تهیه ترین پنیر و سبزیجات :
    برای تهیه ترین پنیر و سبزیجات ابتدا گوجه فرنگی ها را برش زده تخم آن را خارج کنید و به صورت فیله در آورید. فلفل دلمه ای های زرد و سبز را از تخم جدا کرده و صورت خلال در آورید.

    کدو ها را از طول به ضخامت ۳ تا ۴ میلی متر برش زده در کمی آب و نمک بپزید تا کمی نرم شود یا بخار پز کنید.

    نکته تهیه ترین پنیر و سبزیجات:
    در ترین پنیر و سبزیجات می توانید به جای کدو از خیار استفاده کنید. اگر خیار می گذارید به ورقه های نازک برش زده و کمی نمک دو طرف خیار بپاشید و بگذارید ۵ دقیقه با نمک بماند. بعد از آب و نمک آن را در بیاورید. این کار باعث می شود خیار نشکند.

    ❀❀آشپزی و خلاقیت❀❀
  • ۱۰:۲۷   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    سس قهوه ای یا دمی گلاس

    مواد لازم برای۱ نفر

    آب گوشت (یا آب سبزیجات)  ۲ فنجان

    آرد   ۳۰ گرم

    سرکه (سرکه قرمز)  ۱/۲ فنجان

    کره   ۱۱۵ گرم

    طرز تهیه

    ۱- 55 گرم کره را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت متوسط آب میکنیم. اگر کره قهوه ای شد حرارت را کم میکنیم. 

    ۲- آرد را کم کم اضافه کرده و با همزن دستی، مخلوط میکنیم تا کره و آرد کاملا ترکیب و یکدست شوند. 

    ۳- سپس آب گوشت یا سبزیجات را اضافه کرده، با همزن مخلوط میکنیم تا ترکیب یکدستی بدست آید. 

    ۴- برای اضافه کردن سرکه با حرکت دایره وار سعی میکنیم سرکه را در کل مخلوط بگنجانیم سپس مخلوط میکنیم. 

    ۵- حالا اجازه میدهیم با حرارت کم، بمدت 1 ساعت بجوشد. در این مدت چند دقیقه یکبار هم میزنیم و در صورت لزوم برای جلوگیری از تبخیر بیش از حد و سوختن سس، حرارت را کمتر میکنیم. 

    ۶- بعد از 1 ساعت باید با تبخیر سرکه و آب گوشت یا سبزیجات، حجم سس نصف شده باشد و به طعم و غلظت مناسب برسد. 

    ۷- قاشقی را در سس فرو کرده، بیرون میاوریم و برمیگردانیم. اگر لعاب سس پشت قاشق باقی مانده بود، نشانه آماده شدن سس است. در غیر این صورت 20 دقیقه دیگر روی حرارت هم میزنیم تا به غلظت مناسب برسد و همین تست غلظت را مجددا تکرار میکنیم. 

    ۸- کره باقیمانده را به سس اضافه کرده، هم میزنیم تا کاملا آب شده و با سس ترکیب شود. 

    سایر نکات

    این سس را میتوانیم با انواع غذاها خصوصا غذاهای گوشتی مانند استیک و انواع کباب سرو کنیم. 

    این سس سسی غلیظ با عطر و طعمی قوی میباشد بنابراین در استفاده آن زیاده روی نکنید تا به طعم دلخواه خود برسید. 

    اساس این سس آب گوشت است اما به جای آن میتوان از آب سبزیجات نیز استفاده کرد.

  • ۱۰:۲۹   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    فوت و فن های درست کردن کباب های کوبیده

    اگر تمایل داشته باشید کباب را در منزل تهیه کنید، از سلامت آن مطمئن هستید، معمولا برای تهیه کباب سیخی از گوشت گوسفند با چربی بیشتر (قلوه گاه) استفاده می شود.

    بهتر است نمک را در مراحل  آخر به کباب اضافه کنید.

    گوشت را دوبار چرخ کنید تا کاملا بافت آن له شود و هنگامی که ورز می دهید چسبندگی لازم را داشته باشد.

    برای اضافه کردن پیاز ابتدا آب آن را بگیرید و سپس به گوشت اضافه کنید.

    گوشت را خوب مشت بزنید و کمی از آن را داخل دست بگیرید و روی سیخ بگذارید.

    اگر گوشت شما چسبندگی لازم را داشته باشد از روی سیخ نمی افتد.

    اگر بین آماده کردن سیخ ها و پختن آن فاصله ای می افتد بهتر است سیخ های کباب را در جای سرد قرار دهید. قبل از پختن کباب از سرخ بودن ذغال ها مطمئن شوید و کمی نان تازه کنار خود داشته باشید تا هرز گاهی روغن سیخ ها را بگیرید.

  • ۱۰:۳۰   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    نکته های آشپزی برای نو عروسان

    آشنایی با انواع سبزی ها و مقدار آن ها :

    قورمه سبزی : دو واحد تره + يک واحد جعفری ( بعضی ها مقدار کمی شنبليله يا اسفناج هم می ریزند كه لعابدار شود . )

    سبزی پلو : دو واحد تره + یک واحد جعفری + كمی شويد + سير تازه ريز شده یا دو سه حبه سير معمولی

    كوكو سبزی : می توانید از همان سبزی پلو درست کنید یا فقط تره بریزید که می شود کوکوی تره .

    آش : تره + جعفری + گشنيز + اگه فصل اسفناج بود اسفناج و اگه نبود برگ چغندر . اگه دوست داريد آشتون معطر بشه توش كمی هم ترخون بريزيد . اگر سبزيتان فريزری بود برای اين كه عطر سبزی تازه بگيرد موقع پخت يک دسته ی كوچولو گشنيز داخلش خرد كنيد .

    دلمه : مرزه + تره + شويد ( خيلی كم چون عطر شويد نافذه )

    آب دوغ خيار : مرزه + شويد + پيازچه

    تفاوت سمبوسه و پنکیک

    سمبوسه را که حتما همه می شناسید . خمیر نازکی مثل نان لواش است که لای آن مواد می ریزند و به شکل مثلث می پیچند و داخل روغن زیاد سرخ می کنند .

    پنكيک معمولا اين طوری صرف می شود كه گرد و صاف می گذارند داخل بشقاب و روی آن شربت يا عسل يا مربا و غيره مي ريزند و با کارد مي برند و با چنگال برمی دارند می خورند . يا اين كه چندتا پنكيک را مي گذارند روی هم و يا لا به لا چاشنی  را می ريزند يا آن بالای بالا و بعد با کارد برش می دهند .

    آشنایی و درست کردن پاپریکا

    پاپریکا همان فلفل دلمه ای خودمان است. گرد آن که از فلفل قرمز رسیده تهیه می شود در بسیاری از غذاهای اروپای شرقی به ویژه مجارستان مصرف دارد و عطر و رنگ فلفل قرمز را به غذا می دهد ولی تندی ندارد. این گرد را می توان به جای رب گوجه فرنگی به خورش یا آبگوشت زد بدون آن که طعم غذا زیاد عوض شود.

    درست کردن گرد پاپریکا : گرد پاپریکا در بازار ما عرضه نمی شود ولی درست کردن آن در خانه آسان است. مقداری فلفل دلمه ای قرمز و رسیده را بشکافید و تخم و گوشت سفید داخل آن را در آورید. سپس پوسته فلفل را خرد کنید و در جریان هوا یا زیر آفتاب بگذارید تا خشک شود. فلفل خشک را آسیاب کنید یا بکوبید و الک کنید.

    برای به کار بردن پاپریکای تازه به جای گرد آن، فلفل را روی شعله کباب کنید و چند دقیقه در یک کیسه نایلکس بگذارید تا پوسته آن جدا شود. سپس پوست را بردارید و گوشت قرمز را با اندکی نمک بکوبید و به صورت خمیر در آورید. این خمیر را مانند رب گوجه فرنگی به کار برید.

  • leftPublish
  • ۱۰:۵۲   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    پخت بوقلمون سوخاری به سبک اروپایی

    برای 10-12 نفر

    زمان آماده سازی : 15 دقیقه

    زمان پخت : 4 ساعت

    مواد لازم

    بوقلمون

    1 عدد حدود 7 کیلو

    آب لیمو ترش

    1 عدد

    نمک و فلفل

     

    روغن زیتون یا کره ذوب شده

     

    پیاز

    نصفه

    هویج

    1-2 عدد

    جعفری

    1 دسته

    برگ رزماری و آویشن تازه

    چند عدد

     

     

    طرز تهیه :

    قبل از پخت باید بوقلمون را حدود 2-3 ساعت خارج از یخچال نگه دارید تا به دمای محیط برسد و طبخ همسانی داشته باشید.

    گردن و اندام داخل شکم بوقلمون را جدا کنید.

    در صورت تمایل میتوانید قلب و سنگدان را خرد کرده با کمی آب و نمک به مدت 1 ساعت بجوشانید و در سس بوقلمون استفاده نمایید.

    گردن را هم باید جدا گانه طبخ نمایید یا در تهیه استک بوقلمون از آن استفاده کنید.

    بوقلمون را پس از شستن با یک حوله تمیز خشک نمایید.

    فر را با دمای 200 دجه سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود.

    مراحل پر کردن شکم و پخت بوقلمون :

    داخل شکم بوقلمون را با 1 ق غ نمک و آب یک عدد لیمو ترش بپوشانید. سایر قسمتهای داخلی بوقلمون را هم با چند قاشق چایخوری نمک بپوشانید.

    داخل شکم بوقلمون را با پیاز ، جعفری ، هویج و کرفس پر کنید و ورودی حفره ی شکم را با فویل پوشانده و پاهای بوقلمون را با طناب ببندید طوری که نزدیک بدنش باشند.

    اگر نخواستید بالهای بوقلمون را جدا کنید بهتر است آن ها را هم با طناب محکم به شکمش ببندید.

    تعدادی جعفری در قسمت حفره ی گردن بگذارید و با کمک پوست اضافه رویش را پوشانده و با همان طنابی که بالها را بسته اید محکم کنید.

    تمام سطح بوقلمون را مخلوط کرده و روغن زیتون بمالید و حسابی نمک و فلفل پاشی کنید.

    بوقلمون را به شکلی که پاها به سمت پایین باشند داخل سینی فر بگذارید ( بهتر است از یک توری داخل سینی استفاده کنید که گردش هوا در تمام سطح بوقلمون انجام شود)

    هنگامی که سینه بوقلمون رو به پایین باشد موقع پخت آب بیشتری به خود گرفته و خوشمزه تر خواهد شد.

    چند عدد رزماری و برگ آویشن کنار ظرف یا زیر بالهای بوقلمون قرار دهید.

    مدت زمان پخت بوقلمون در فر به وزن آن بستگی دارد و تقریبا برای هر نیم کیلو باید 13-14 دقیقه برای پختش، زمان محاسبه نمایید.

    برای یک بوقلمون 7 کیلویی بهترین روش پخت به این شکل است :

     20 دقیقه ی اول دمای فر را روی 200 درجه سانتیگراد بگذارید . سپس دما را به 160 درجه کاهش داده و 2 ساعت برای پخت به بوقلمون زمان دهید . نیم تا یک ساعت آخر   دمای فر را روی 120 درجه بگذارید تا بوقلمون کاملا مغز پخت شود.

     اگر خواستید سینه بوقلمون کاملا قهوه ای و برشته شود بعد از پخت بوقلمون را برگردانید و از شعله ی گریل به مدت 4-5 دقیقه برای برشته شدن آن استفاده كنيد.

    بهتر است یک ساعت و نیم قبل از پایان پخت بوقلمون از یک دماسنج گوشت برای تست پخته شدن آن استفاده نمایید.

    دمای مناسب برای گوشت ران و پاها 170 درجه فارنهایت و برای گوشت سینه 165 درجه فارنهایت است.

    زمانی که پخت بوقلمون کامل شود دمای رانها به 165 درجه فارنهایت و دمای سینه به 160 درجه فارنهایت خواهد رسید و شما باید بوقلمون را از فر خارج نمایید.

    بعد از خارج کردن بوقلمون از فر آن را با فویل کاملا پوشانده و به نسبت وزن بوقلمون15  -30 دقیقه استراحت دهید.

    برای برش و سرو باید سینه ی بوقلمون رو به بالا باشد.

  • ۱۰:۵۹   ۱۳۹۵/۳/۲۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    تخم مرغ در اَبر ها 

     نام این صبحانه تخم مرغ در ابرها است. در واقع زرده نرم تخم مرغ در میان سفیده پف کرده ای که مانند ابر شده باعث انتخاب چنین اسمی برای این صبحانه است.

    چرا هم زدن سفیده تخم مرغ باعث پف کردنش می شود؟

    این جادوگری نیست، سفیده تخم مرغ از ۹۰ درصد آب تشکیل شده است، اما مولکول های عامل پف کردن ترکیبی هستند از پروتئین های دافع آب و عاشق آب. وقتی سفیده را بهم می زنیم این پروتئین ها با هوا تماس پیدا می کنند، یکی از آنها به هوا می چسبد و دیگری به آب، بنابراین حباب تولید می شود. تداوم بهم زدن حباب های بیشتری تولید می کند، بنابراین لایه کف آلود ضخیمی به وجود می آید. سفیده های تخم مرغ زده شده، نقش پنهانی در غذاهایی مانند کیک و وافل دارند، اما در این دستور پخت دیگر نوبت خودشان است که به تنهایی بدرخشند.

    مواد لازم:

    ۴ عدد تخم مرغ
    یک چهارم قاشق غذا خوری نمک
    فلفل
    یک و یک دوم قاشق غذا خوری، پنیر پارمسان ( اختیاری )
    روش پخت:

    ۱- فر را تا دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید، سپس روی یک سینی پخت را با ورق های روغنی بپوشانید، مطمئن شوید کاغذ کاملا صاف باشد تا تخم مرغ رویش ثابت بماند.

    ۲- سفیده و زرده تخم مرغ ها را جدا کنید، و در دو کاسه مختلف قرار دهید. کاملا مواظب باشید که تمام سفیده ها از زرده ها جدا باشد. زرده تخم مرغ حاوی روغن است و کوچکترین زرده ای در سفیده تخم مرغ کف کردنش را بسیار دشوار می کند، هر چقدر هم سخت بهم بزنید فایده ای نخواهد داشت.
    ۳- سفیده ها را با همزن برقی و درجه متوسط رو به بالا بهم بزنید تا سفیده ها کف آلود شوند (اگر همزن را داخل و خارج کفی که تولید کردید بکنید، مقدار کف تولید شده ممکن است کاهش پیدا کند).

    ۴- حالا پارمسان را اضافه کنید، البته اگر دوست دارید، با یک کفگیر پلاستیکی پنیرها را داخل سفیده قرار دهید. فقط باید خیلی آرام این کار را انجام دهید، اگر کمی فشار را بالا ببرید کف از دست می رود.
    ۵- سفیده تخم مرغ را (که حالا کف کرده) با فنجان روی سینی پخت انتقال دهید. باید سفیده تخم مرغ را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید.
    ۶- با پشت یک قاشق فلزی در وسط هر کدام از سفیده ها یک حفره کوچک ایجاد کنید.

    ۷- کاسه حاوی زرده تخم مرغ را با احتیاط شیب دهید تا زرده تخم مرغ درون قاشق بیفتد و سپس زرده را وسط سفیده تخم مرغ ابری شکل قرار دهید. همین کار را برای سه سفیده دیگر هم انجام دهید.
    ۸- سینی را روی صفحه سیمی مرکز فر قرار دهید و بپزید – اگر می خواهید زرده شل باشد ۱۰ دقیقه و اگر می خواهید خامه ای باشد ۱۵ دقیقه بپزید.

    ۹- فلفل و نمک را روی آن بریزید، و سپس از این تخم مرغ با شکلی جدید لذت ببرید.

    این تخم مرغ ابری شکل با سبزیجات معطر و روی نان تست طعمی فوق العاده پیدا می کند.

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۲۳/۳/۱۳۹۵   ۱۱:۰۰
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان