سفره هفت سین
نکات_کلی_درباره_سبزه_نوروز سبز
برای خیس کردن #گندم روز 20 اسفند مناسب است .
برای #عدس 15 اسفند و برای #ماش بهتر است 18 اسفند دست بکار شوید .
#خرفه و #شاهی زودتر از همه سبز میشود , حدود 10 روز به عید میتوان دست بکار شد
.خیس کردن حدود 👈سه روز برای همه مناسب است پس از سه روز که جوانه را دیدید از داخل آب خارج کنید .
بین دستمال های خیس قرار دهید . حدود سه روز بعد هم دستمال زیر را برداشته و دانه ها را مرطوب نگهدارید .
ضخامت لایه ها باید حداکثر یک سانت باشد . کمتر اگر باشد سبزه خالی خواهد بود و بیشتر اگر باشد جای رشد ساقه گرفته میشود . هر وقت ریشه های گندم منسجم شد روزی سه بار آب میدهیم و پس از چند دقیقه اضافی آب را خالی میکنیم . اگر جای گرمی باشد اسپری آب باید بیشتر انجام شود . اگر جای خنکی قرار داشته باشد رطوبت پایدارتر است و کمتر آب لازم دارد .
.
استفاده از نایلون شرایط گلخانه ای ایجاد میکند و رطوبت بیشتر میماند و کمتر آب و اسپری آب لازم خواهد داشت . در اینصورت چند سوراخ برای تهویه حتما باید تعبیه شود و در مقابل نور قرار داده شود .
سبزه به مراقبت روزانه زیادی نیاز دارد . اگر بو گرفت اشکالی ندارد میتوان آب آن را خالی کرد و اگر سبزه یکدست شده و بهم چسبیده میتوان از داخل ظرف روی سبد یا ظرف تور گذاشت تا کمی زیر آن هوا بخورد . بعد داخل ظرف قرار داد و کمتر آب داد تا ریشه نپوسد . .
اوایل اسفند ؛ دانه و تخمه و ظرف دلخواه را تهیه کنید تا باهم شروع بکار کنیم