خانه
13.9K

آموزش خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز

  • ۱۱:۴۸   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    آموزش خرید و نگهداری  ماهی قرمز  عید نوروز

    ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند، خودداری نمایند.

     

    ماهی قرمز، دارای ظاهر، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و از خرید ماهیانی که علائمی چون جمع شدن و تا خوردن باله‌ها، وجود لکه های پنبه مانند در اطراف دهان، زخم یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز روی بدن دارند ، خودداری شود.

     

    لبه باله‌ها نباید خورده و سائیده شده باشد، چشم‌ها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشد و پولک‌های (فلس‌های) ماهی نیز نباید ریخته شده باشد.

     

    در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب موردنیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر منظور شود و یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده ننمایید.

     

    شستشوی دوره ای آکواریوم‌ها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام (سی گرم در لیتر به مدت ده دقیقه) تاکید شده که ترکیبات مورد نیاز از آمونیوم چهار تایی به مقدار ۱-۱/۰ گرم در لیتر آب به مدت ۱۵-۱ دقیقه و یا ترکیبات ید به مقدار ۲۰۰ میلی گرم در لیتر آب به مدت ۱۰ ثانیه تشکیل می‌شود.

     

    بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی باید دست‌ها را با آب و صابون به صورت کامل شست و از دست زدن کودکان به ماهیان باید جلوگیری کرد.

     

    ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند؛ استفاده از غذای آماده بهتر است و غذادهی باید یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.

     

    غذاهای ماهیان آکواریومی باید در جاهای خنک ، تاریک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و با رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی نگهداری شود.

     

    دوره حداقل ۲ هفته‌ای قرنطینه‌ای برای ماهیان جدیدالورود در یک آکواریوم جداگانه مهیا شود و در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی به دامپزشک و در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی‌های پوستی در اعضای خانواده به پزشک مراجعه شود.

     

    آب مورد استفاده بدین منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شده و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره گردد.

     

    در صورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل ماهیان را دراماکن محصور مجاز مشخص شده جهت این منظور رهاسازی کرده و یا آن را به اقوام خود داده و یا به آکواریوم دارها تحویل نمایید.

     

    از قرار دادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری نمایید.

    آموزش خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز

    ویرایش شده توسط نازنین جون در تاریخ ۱۰/۱۲/۱۳۹۴   ۱۱:۴۹
  • leftPublish
  • ۱۱:۵۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    نحوه نگهداری صحیح از ماهی گلدفیش

    Gold Fish (گلد فیش) به دلیل عواملی چون وحشی بودن ، دارا بودن قابلیت نگهداری در حوضچه یا دریاچه ، عدم نیاز به دمای خاصی برای آب و مقاومت بالا در بین ایرانیان بسیار محبوب شده و با نام ماهی قرمز یا ماهی عید معروف شده اند .

    نگهداری در تنگ :

    اگر شما گلدفیش را در تنگ نگهداری می کنید و هیچ وسیله ای برای تامین اکسیژن از قبیل پمپ ندارید ناچار مجبورید هر روز یا هر دو روز یکبار آب آن را عوض کنید ؛ اما نه به این صورت که آب را بیرون ریخته و تنگ را  زیر شیر آب پر کنید . چون آب شهری دارای مقدار زیادی گاز سمی کلر میباشد پس حداقل ۱۸ ساعت قبل آب را در ظرفی گذاشته تا کلر آن کاملا از بین رود و سپس ماهی را به آن منتقل کنید . برای شستن تنگ هم میتوان از نمک و مسواک استفاده کرد نه از ریکا و اسکاچ !

    تذکر : بهتر است در تنگ از وسایل تزئینی استفاده نکرده و در صورت علاقه می توانید چند گیاه طبیعی در آن قرار دهید .

    چند نکته دیگر :

    1- ماهی ای را بخرید که در میانه ی آب حرکت کند . ( اگر در سطوح پایینی باشد امکان بیمار بودن آن زیاد است و اگر در سطوح بالا شنا کند به این معنی است که در آب آن ماهی اکسیژن کافی وجود ندارد و ممکن است حتی قبل از رسیدن به خانه هم تلف شود . )

    2- اگر حتی یکی ماهی از ماهی های موجود در لگن بیمار بودند ، ماهیتان را از آنجا خریداری نکنید .

    3- در هنگام تعویض آب تنگ هرگز از دست برای گرفتن ماهی ها استفاده نکنید و برای این مورد از یک سبد یا توری نرم استفاده کنید .

    4- در صورتی که ماهی شما بالای آب قرار داشت و روی آب حباب درست کرد نشانه ی اینست که اکسیژن آب کافی نیست و بهتر است آب تعویض شود . ( به همین دلیل در لگن های پر از ماهی معمولاً ماهی ها به سرعت می میرند . )

    5- غذای این ماهی ها را میتوانید از همانجایی که ماهی را خریداری نموده اید دریافت کنید. (این غذا شامل مواد پروتئینی ، چربی و فبیر و … مورد نیاز این ماهی میباشد) که میتوانید روزانه مقدار کمی از این غذا را بر روی آب تنگ ماهی بریزید.

    نگهداری در آکواریوم :

    تغذیه : هرگز برای غذا دادن به آنها از خرده های نان ، بیسکویت و … استفاده نکنید و تنها برای تغذیه ی آن ها از غذاهای زنده یا غذاهای خشک مخصوص آبزیان استفاده کنید . ( همانند لوفاک )

    آنها نیاز به دمای خاصی ندارند و در دماهای پایین ( تا ۷ – ۶ درجه سانتیگراد ) هم قادر به زندگی هستند .

    توجه : در صورتی که گلد فیش ها در دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری شوند ، نیاز به تغذیه نداشته ؛ زیرا به دلیل فعال نبودن معده ی آنها در چنین دماهایی عوامل بیماری و مرگ آنها می شود .

    نکته : هر چه دمای آب تانک یا تنگ گلد فیش ها پایین تر باشد ( ۲۰ – ۱۰ درجه سانتیگراد ) به دلیل افزایش اکسیژن محلول در آب ، ماهی ها شاداب تر می باشند .

    تانک گلد فیش ها نیازی به تصفیه کن و آب گرمکن نداشته و تنها در شرایط مختلف باید از یک سوم تا کل آب را تعویض کرد .

    تذکر : در ابتدا برای ایجاد سیکل ازت ( چرخه نیتروژن ) نیاز به تصفیه کن دارند .

    بیماری : چون آنها معمولاً در دماهای پایین نگهداری می شوند ، به سختی بیمار شده و بیماری شایعی در آنها وجود ندارد .

    طول عمر : در شرایط معمولی و نگهداری در آکواریوم تا ۱۲ سال و در شرایط طبیعی درون دریاچه تا ۶۰ سال عمر می کنند .

    تکثیر :

    علائم بلوغ : یک گلد فیش معمولاً پس از یک تا دو سال بالغ شده که تا ۷.۵ سانتیمتر طول دارد . هم چنین باله های لگنی و سینه ای گلد فیش های بالغ تقریباً به اندازه بدنشان رشد می کند .

    نحوه تکثیر : پس از بلوغ ، نر و ماده را دو تا سه هفته از هم جدا کرده و سپس شبانه در یک تانک قرار دهید تا پس از دو تا سه روز جفتگیری و سپس تخم ریزی کنند .

     

    آموزش خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز

    ویرایش شده توسط نازنین جون در تاریخ ۱۰/۱۲/۱۳۹۴   ۱۱:۵۴
  • ۱۱:۵۸   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    ممنون نازي جان
  • ۱۱:۵۸   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    همه چیز در مورد ماهی قرمز

    ماهی قرمز ( کاراسیوس آراتیس) که آن را ماهی طلایی نیز می گویند از جمله نخستین ماهیهایی هستند که توسط انسان در منزل نگهداری شدند و هم اکنون نیز از معمول ترین ماهیهای آکواریومی به شمار می آیند.

    ماهی های قرمز بعنوان عضو کوچک خانواده ماهی کپور، بومی شرق آسیا هستند که برای نخستین بار اواخر قرن هفدهم به اروپا وارد شدند.

    بخشی از شهرت ماهی قرمز به مقاومت این گونه بر می گردد. ماهی قرمز، ماهی آبهای سرد است و قادر است در اکواریوم بدون گرمایش یا در یک استخر ماهی در فضای باز به حیات خود ادامه دهد.

    ماهی قرمز حتی قادر است برای مدت کوتاهی در یک استخر پوشیده از یخ نیز زنده بماند.

    جفت گیری انتخابی به تولید ماهیهایی در رنگ های مختلف منجر شده است که بعضی از آنها از رنگ طلایی ماهیهای اولیه بسیار فاصله دارند. شکل بدن و ترکیب باله و چشم آنها نیز متفاوت است.


    بیماری های ماهی قرمز

    آشنایی با بیماری‌ های ماهی قرمز و روش‌ های پیشگیری و بعضا درمان‌ آن ها می‌ تواند برای جلوگیری از مرگ و میر این نوع ماهی مفید باشد.


    بیماری های محیطی ماهی قرمز:

    ماهی قرمز عمدتا به علت نگهدارى در ظروف نامناسب، تغذیه نادرست و عدم توجه به عوامل آب شامل: دمای آب،‌ میزان اکسیژن آب، اسیدیته آب، آمونیاک(سمی‌ ترین ترکیب موجود در آب است و از متابولیسم بدن ماهی به وجود می آید)، نیتریت‌ها (بعد از آمونیاک سمی ‌ترین ترکیب آب است)، نیترات ‌ها و نگهدارى ماهی قرمز در مقدار کمی آب در داخل تنگ تلف مى ‌شوند.

    حال شایع ‌ترین بیماری های مربوط به محیط زندگی ماهی قرمز را مرور می ‌کنیم:


    خفگی ماهی قرمز

    عامل: کمبود اکسیژن (زیر 6 میلی‌ گرم در لیتر)

    علائم: ماهی به سطح آب آمده و تنفس سریع دارد.

    درمان و رفع مشکل: افزایش میزان هوادهی، کاهش تراکم ماهی، کاهش دمای آب (خیلی سرد نباشد)، رعایت فاصله مناسب از منابع حرارتی در آکواریوم‌ ها


    بیماری تغذیه ای ماهی قرمز

    عامل: نبود غذا و یا جیره غذایی نامتعادل
    علائم: فرورفتگی شکم، بی ‌اشتهایی، ساییدگی باله ‌ها، رشد کم همراه با بی‌ حالی
    درمان و رفع مشکل بیماری تغذیه ای ماهی قرمز: استفاده از جیره متعادل و کافی، استفاده از غذای زنده در تغذیه ، افزودن مولتی ویتامین و مواد کمکی به جیره غذایی

     

     اسیدی شدن آب ماهی قرمز

    عامل: کاهش (PH) به زیر 6/5

    علائم اسیدی شدن آب ماهی قرمز: شنای غیر طبیعی ماهی قرمز، به ‌طوری که ماهی در مسیری کوتاه شنا می کند و سپس متوقف می ‌شود. ماهی قرمز به سطح آب آمده و هوا را می ‌بلعد و موکوس زیاد در آبشش ترشح می ‌شود. پدید آمدن نقاط سفید و خاکستری در سر، سستی و بی ‌حالی ، تنفس سریع ، خونریزی‌ های نقطه ‌ای زیر پوستی

    درمان و رفع مشکل: کنترل میزان PH آب و بالا بردن آن از طریق افزودن محلول آهک به آب


    قلیایی شدن آب ماهی قرمز

    عامل: بالا رفتن (PH ) به بیش از 8/4

    علائم قلیایی شدن آب ماهی قرمز: خوردگی باله‌ها،  تغییر رنگ قهوه‌ای در آبشش‌ها، نداشتن تعادل، بروز نقاط سفید خاکستری در اطراف سر، موکوس زیاد پوستی و نیز خونریزی نقطه‌ای زیر پوستی

    درمان و رفع مشکل: عوض کردن آب و کنترل PH


    ضربه خوردن ماهی قرمز

    عامل: حمل ‌و نقل غلط ماهی، دستکاری ماهی، برخورد ماهی با اشیا، استرس حمل و نقل

    علائم ضربه خوردن ماهی قرمز: ریزش فلس ‌ها و ماندن در کف آب، از بین رفتن شعاع باله ‌ها، تیرگی کامل باله ‌ها،  تیرگی قرنیه، جراحت روی بدن، خونریزی چشمی، بی ‌اشتهایی، سستی و بی‌ حالی

    درمان و رفع مشکل: کاهش تعداد ماهی در یک ظرف، افزایش حجم ظرف نگهداری با افزایش آب.

    مسمومیت آمونیاکی ماهی قرمز

    عامل: تغذیه بیش از حد ماهی، تجمع مانده‌ های غذایی در کف ظرف، تجمع مواد دفعی ماهی در ظرف

    علائم مسمومیت آمونیاکی ماهی قرمز: شنای غیر طبیعی ماهی قرمز، باز بودن دهان و سرپوش آبششی در ماهی، تنفس در سطح آب،  پرش ماهی، خوردگی باله،  ترشح موکوس زیاد پوستی، سستی و بی‌ حالی

    درمان و رفع مشکل: کاهش میزان PH آب، تعویض آب، استفاده از زئولیت در سیستم مداربسته و آکواریوم‌ ها


    مسمومیت با دی اکسید کربن 

    عامل: اکسیژن کمتر از 6 میلی گرم در لیتر و دی اکسید کربن بیشتر از 60 میلی گرم در لیتر

    علائم مسمومیت با دی اکسید کربن ماهی قرمز: به پهلو افتادن ماهی، کندی تنفس، سستی، بی‌ حالی و بی‌ اشتهایی

    درمان و رفع مشکل: استفاده از مواد بافری (مواد بافری همون خنثی کننده ها هستند .. بهترین کار برای درمان ماهی تعویض آب هست چون خیلی ها یا PH متر ندارن یا دستگاهشون کالیبره نیست که بتونن ببینن آبشون اسیدی شده یا قلیایی … اکثر ماهیهای نوروزی بدلیل سرد و گرم شدن آبشون بیماری قارچی میگیرن برای درمانشون میشه از نمک بدون ید و مقداری آهک و دوز خیلی خیلی کم فرمالین استفاده کرد)


    مسمومیت با کلر

    عامل: افزایش میزان کلر به بیش از 0/5 میلی‌گرم در لیتر

    علائم: کمرنگ شدن ماهی قرمز، نداشتن تعادل، رنگ ‌پریدگی آبشش ‌ها، گود افتادگی چشم ‌ها، تنفس آهسته در سطح آب

    درمان و رفع مشکل: تعدیل کردن آب با استفاده از مواد خنثی‌ کننده کلر (تیوسولفات سدیم)


    بیماری‌های میکروبی

    غیر از بیماری‌ های یاد شده، گروهی دیگری از بیماری‌ های ماهی قرمز توسط عوامل زنده ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی به وجود می آیند که مشورت با دامپزشک برای درمان این بیماری ‌ها ضروری است.

    پوسیدگی دم و باله، آبله پوستی، تجمع مایعات در بدن یا آب آوردگی شکم، بیماری چشمی، بیماری چرخش، خونریزی پوست، ایجاد انحنا در دم ماهی قرمز، تغییر محوطه دهان، ایجاد لکه‌های سیاه در دم ماهی قرمز، شنای غیرطبیعی، کمرنگ شدن پوست، ریزش فلس ماهی و بلند شدن پوست، برآمدگی‌های غیر طبیعی در آبشش، خونریزی آبشش، کاهش وزن، کمی تحرک، تحلیل شکم و رنگ پریدگی و انحنا در قسمت قدامی ستون مهره‌ها، کدورت چشم، بیرون زدگی چشم‌ها ، لکه‌های پوستی همه از علائم بیماری‌ های میکروبی هستند.

    آموزش خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز

    ویرایش شده توسط نازنین جون در تاریخ ۱۰/۱۲/۱۳۹۴   ۱۱:۵۸
  • ۱۲:۰۲   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    چگونه از ماهی قرمز عید خود نگهداری کنیم

    نحوه ی تعویض آب ماهیان قرمز عید

    زمانی که آب ماهیها تیره شده و یا می بینید که بیشتر ماهیها در فضای بالای سطح آب شنا می کنند و حبابهایی را در سطح آب ایجاد می کنند، بایستی آب ماهی با سرعت و دقت تعویض شود . برای تعویض آب حداقل بایستی ۱۲ ساعت آب سالمی که ماهی را می خواهیم در آن بریزیم ، در جایی بگذاریم تا کلر آب به طور کامل از بین برود و با دمای قبلی آب که ماهی قرمز در آن بوده هم دما شود . تکرار می کنیم که حتما در تعویض آب ، کلر آن کاملا از بین رفته باشد و حتما کنترل نمایید که دمای آب تازه با دمای آبی که ماهی قبلی در آن بوده ، یکسان باشد یا تفاوت دمایی کمی با هم داشته باشند.


    چگونگی غذای ماهی قرمز عید

    تمامی موجودات زنده برای زنده ماندن نیاز به غذای مناسب و متنوع دارند . کمبود غذا باعث مرگ و عذاب این ماهیها خواهد بود؛ بنابراین لازم است روزانه حداقل در دو وعده ی صبح و شب ، غذا به ماهیها بدهیم .. یادآوری می کنیم که تنها از یک نوع غذا برای ماهی ها استفاده نشود و تنوع غذایی بایستی در غذای این ماهیها رعایت شود ، چون نیاز های غذایی ماهیها تنها از یک نوع غذا برطرف نمی شود.
    چنانچه ما انسانها نیز برای زنده ماندن از وعده های غذایی مختلف و متنوع در برنامه ی غذایی خود استفاده می کنیم ، بایستی برای ماهی عید نیز علاوه بر غذاهای آماده ی مختلفی که از آکواریوم فروشیها می خریم و بسیار هم ارزان است ، می توان از دل و جگر نپخته و تازه ی گوسفند به مقدار بسیار کم ، یا سفیده ی تخم مرغ آبپز شده هم در بعضی از وعده ها به صورت بسیار ریز و قطعه قطعه شده استفاده کرد. غذاها باید به مقداری ریخته شوند که حدودا در عرض پنج دقیقه خورده شوند.چنانچه ظرف نگهداری کوچک بوده یا شیشه ای نباشد ماهی قرمز دچار بی اشتهایی وسرانجام مرگ خواهد شد . البته می توان در صورت نبود غذای ماهی قرمز از خرده نان نیز استفاده کنیم.اما خرده نان غذایی ناقص بوده و نمی تواند که احتیاجات بدنی ماهی قرمز عید را کاملا برآورده سازد.

    نکات مربوط به نگهداری، درمان و پیشگیری از بیماری ماهی قرمز

    ـ به جای نگهداری ماهی قرمز در تنگ های کوچک و نامناسب واجب است ماهی در ظروف شیشه ای بزرگ مثل آکواریوم یا تنگ های شیشه ای مناسبِ بزرگ نگهداری شود ، تا ماهی علاوه بر احساس آزادی و راحتی ، از اکسیژن بیشتری در آب برخوردار باشد و شرایط مناسب برای زندگی ماهیها فراهم شود . تکرار می کنیم ظرف نگهداری از ماهیها حتما بزرگ بوده و شیشه ای باشد . متاسفانه تنگها و ظرفهایی که امروزه فروش آنها معمول شده است ، کار مناسبی نیست و از خرید یا نگهداری ماهی در آن ظرفهای کوچک «زندانها» باید حتما جلوگیری شود

     

    ـ بهترین دما برای زندگی ماهی قرمز حدود ۱۰- ۲۵ درجه سانتیگراد می باشد. دمای محیط هرگز نباید فوری و سریع تغییر کند . نگهداری ماهی قرمز در یخچالها و محیط های سرد نیز کاملا اشتباه می باشد و زندگی در محیط سرد زندگی را برایشان سخت تر می کند . محل نگهداری آنها نیز باید به گونه ای باشد که تغییر در روز و شب در آن احساس شود.

    ـ اگر ماهی قرمز بطور ناگهانی از تاریکی به نور یا برعکس وارد شود یا خاموش و روشن نمودن ناگهانی چراغ باعث این امر شود ماهی قرمز دچار شوک خواهد شد . روشنی و تاریکی باید تدریجی باشد .

    ـ در صورت بروز هر گونه علایم بیماری یا ناراحتی در ماهیها ، ماهی بیمار بلافاصله باید از سایر همنوعانش جدا شود. برای جلوگیری از سرایت دیگر ماهیها به بیماری، حتما ماهی مریض، جدا از سایر ماهیها نگهداری شود. نگه داشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در آب یک لیتری که یک قاشق نمک هم به آن اضافه شده است در خصوص برخی از بیماریها می تواند مفید واقع شود

    ـ با سر و صداهای ناگهانی و ضربات و تکانهای زیاد ممکن است ماهیها سکته نمایند و از بین بروند؛ بدنشان نیز به آفتاب حساس است و با آفتابی که از پنجره می تابد ، ممکن است بدن ماهی آسیب دیده و بسوزد .

    بنابراین دور از نور خورشید و در محیط کم سر و صدا و کم رفت و آمد نگهداری شود . از ایجاد استرس شدید ، با رفتن سریع و ناگهانی به سراغ ماهی یا زدن تلنگر و ضربه به ظرف حتما جلوگیری شود تا ماهی دچار شوک و مرگ نشود. حیوانات اسباب بازی نیستند.چنان چه آنها را به خاطر رسم و رسوم یا بچه ها و یا سرگرمی می خرید حتما از این اقدام خودداری کنید . چنانچه خود ما نیز دوست نداریم مورد آزار قرار گیریم این احساس در تمام موجودات زنده حتی حیوانات مشترک است و آنان نیز بازیچه قرار گرفتن و مورد شکنجه قرار گرفتن را دوست ندارند. پیامبر گرامی اسلام برای کسانی که حیوانات را مورد آزار و اذیت قرار می داده و نیازهایشان را برآورده نمی ساختند، بارها مورد لعن و نفرینشان قرار داده و آتش جهنم را به آنان بشارت داده است.

     

    آموزش خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز
  • ۱۲:۰۸   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    خانه ماهی‌ها

    اولاً درصورتی‌که ماهی دارید و ماهی جدیدی را خریداری کرده‌اید، حتماً آنها را جدا از هم نگه ‌دارید. حداقل زمان برای این جدایی (دوره‌ی قرنطینه‌) دو هفته است.
    ظرف نگهداری ماهی
    محل قرار گرفتن آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی در منازل نباید در معرض نور مستقیم خورشید باشد، زیرا علاوه بر بالا بردن درجه حرارت آب، باعث رشد زیاد جلبک‌ها روی دیواره آن و ایجاد منظره نامناسب در ظرف نگهداری می شود. همچنین سبب بروز مشکلات خاص خود مانند نوسانات میزان اکسیژن آب و مسمومیت‌های احتمالی برای ماهی می‌ گردد.
    معمولا افراد از تنگ‌های گرد و کروی و فاقد ضلع به‌ عنوان زیستگاه ماهی استفاده می ‌کنند. ماهی قرمز در ظروفی این چنینی، قدرت جهت یابی خود را از دست می ‌دهد و ضلعی را نمی‌ یابد تا بازتاب موج برگشتی آب را پی بگیرد. لذا بهتر است از ظروفی غیر کروی و با دیگر اشکال هندسی استفاده شود.
    اگر دقت کنید عمدتاً ماهی‌های قرمز پس از چرخیدن به دور تنگ، در کف تنگ به شکلی ایستایی باقی می ‌مانند.
    هر چه ظرف نگهداری بزرگ تر باشد، تحرک و اکسیژن بیشتری را برای ماهی به ارمغان خواهد آورد.
    توجه داشته باشید ظروف فلزی زیستگاه مناسبی برای ماهی‌ها محسوب نمی ‌شوند.

     تراکم زیاد ماهی

    میزان تراکم (تعداد) ماهیان در ظرف نگهداری آنان از عوامل بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود، زیرا علاوه بر اینکه تراکم زیاد به‌ عنوان یک استرس محسوب می ‌شود، باعث افزایش انتقال بیماری‌ها می شود و آلودگی آب و رقابت ناسالم غذایی را نیز باعث می‌ گردد.
    ماهی قرمز باید به‌ صورت طبیعی از آفتاب استفاده کند. برخی افراد با توجه به محدودیت‌های زندگی آپارتمانی، ظرف نگهداری ماهی را مدت‌های طولانی در معرض نور خورشید قرار می ‌دهند که این امر باعث سوختن پوست ماهی و بروز مشکلات بعدی می‌ شود.
    البته محل قرار گرفتن ظرف نگهداری ماهی در منازل نباید در معرض مداوم جریان مستقیم هوا باشد، زیرا باعث کاهش دمای آب می ‌شود.
    ظرف نگهداری ماهی را در مکانی ثابت قرار دهید و از جابه‌جایی مداوم و یا ضربه زدن به آن خودداری کنید، زیرا ضربه‌های وارد شده بر آن، یک استرس محیطی برای ماهیان محسوب می شود. ماهی قرمز بر اثر ضربه‌ای هرچند کوچک به تنگ و یا صدای تولید شده در محیط، به ‌شدت می‌ ترسد و سکته می ‌کند.

     

    پرورش ماهی قرمز

    گرچه عمدتاً ماهی قرمز را به جهت نگهداری در آکواریوم پرورش می ‌دهند، اما در ایران در رودخانه‌های حوزه آب ریز دریای خزر نیز می ‌توان آنها را یافت.
    در قدیم خانه‌ها وسیع بودند و حوض‌های بزرگی در آنها وجود داشت، لذا مردم ماهی قرمز را در طول سال در خانه‌های خود نگه می‌ داشتند و شاید به همین دلیل است که این ماهی‌ها، ماهی حوضی نیز نامیده می ‌شوند.
    اکثر این حوض‌ها دارای آب راکد بودند که خود مرکزی برای تولید حشرات بود. ماهی‌های قرمز براساس ساختار زیستی شان به‌خوبی در آب‌های راکد می ‌توانند زندگی کنند و برای تغذیه خود از تخم حشرات استفاده نمایند.

    غذای مخصوص ماهی

    با توجه به آنچه گفته شد، تغذیه ماهی‌ها در تنگ، از اهمیت بالایی برخوردار است و بهترین کار این است که از غذاهای مخصوص آنها استفاده شود.
    غذای ماهی نیز باید در ظروف کاملاً دربسته و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری شود.
    توجه به تاریخ مصرف غذای ماهی، یکی از اصول اولیه خرید و نگهداری است. از غذاهایی که تاریخ مصرف آن گذشته است هرگز برای تغذیه ماهی استفاده نکنید.
    ماهى قرمز بایستى با غذاهاى کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات شناور در سطح آب تغذیه شود.
    این ماهی بایستى دو بار در روز و برای مدت یک تا دو دقیقه تغذیه شود.غذا دهى بیش از حد باعث انباشت مواد آلى و دفعى و در نتیجه مسموم شدن ماهى خواهد شد.
    از خرده‌های ریز نان یا حبوبات پخته شده یا زرده تخم مرغ می‌توان به‌عنوان غذای این ماهی‌ها استفاده نمود.

    آموزش خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز
  • leftPublish
  • ۱۳:۴۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست
    اطلاعات کامل درباره ماهیها در لینک زیر
    آکواریوم-و-نگهداری-ماهیهای-زینتی
    http://www.zibakade.com/Topics/-TP22658-PI504875/
  • ۰۰:۲۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    avatar
    مریم زیبا
    کاربر جديد|11 |12 پست
    زیباکده
    نازنین جون : 

    خانه ماهی‌ها

    اولاً درصورتی‌که ماهی دارید و ماهی جدیدی را خریداری کرده‌اید، حتماً آنها را جدا از هم نگه ‌دارید. حداقل زمان برای این جدایی (دوره‌ی قرنطینه‌) دو هفته است.
    ظرف نگهداری ماهی
    محل قرار گرفتن آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی در منازل نباید در معرض نور مستقیم خورشید باشد، زیرا علاوه بر بالا بردن درجه حرارت آب، باعث رشد زیاد جلبک‌ها روی دیواره آن و ایجاد منظره نامناسب در ظرف نگهداری می شود. همچنین سبب بروز مشکلات خاص خود مانند نوسانات میزان اکسیژن آب و مسمومیت‌های احتمالی برای ماهی می‌ گردد.
    معمولا افراد از تنگ‌های گرد و کروی و فاقد ضلع به‌ عنوان زیستگاه ماهی استفاده می ‌کنند. ماهی قرمز در ظروفی این چنینی، قدرت جهت یابی خود را از دست می ‌دهد و ضلعی را نمی‌ یابد تا بازتاب موج برگشتی آب را پی بگیرد. لذا بهتر است از ظروفی غیر کروی و با دیگر اشکال هندسی استفاده شود.
    اگر دقت کنید عمدتاً ماهی‌های قرمز پس از چرخیدن به دور تنگ، در کف تنگ به شکلی ایستایی باقی می ‌مانند.
    هر چه ظرف نگهداری بزرگ تر باشد، تحرک و اکسیژن بیشتری را برای ماهی به ارمغان خواهد آورد.
    توجه داشته باشید ظروف فلزی زیستگاه مناسبی برای ماهی‌ها محسوب نمی ‌شوند.

     تراکم زیاد ماهی

    میزان تراکم (تعداد) ماهیان در ظرف نگهداری آنان از عوامل بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود، زیرا علاوه بر اینکه تراکم زیاد به‌ عنوان یک استرس محسوب می ‌شود، باعث افزایش انتقال بیماری‌ها می شود و آلودگی آب و رقابت ناسالم غذایی را نیز باعث می‌ گردد.
    ماهی قرمز باید به‌ صورت طبیعی از آفتاب استفاده کند. برخی افراد با توجه به محدودیت‌های زندگی آپارتمانی، ظرف نگهداری ماهی را مدت‌های طولانی در معرض نور خورشید قرار می ‌دهند که این امر باعث سوختن پوست ماهی و بروز مشکلات بعدی می‌ شود.
    البته محل قرار گرفتن ظرف نگهداری ماهی در منازل نباید در معرض مداوم جریان مستقیم هوا باشد، زیرا باعث کاهش دمای آب می ‌شود.
    ظرف نگهداری ماهی را در مکانی ثابت قرار دهید و از جابه‌جایی مداوم و یا ضربه زدن به آن خودداری کنید، زیرا ضربه‌های وارد شده بر آن، یک استرس محیطی برای ماهیان محسوب می شود. ماهی قرمز بر اثر ضربه‌ای هرچند کوچک به تنگ و یا صدای تولید شده در محیط، به ‌شدت می‌ ترسد و سکته می ‌کند.

     

    پرورش ماهی قرمز

    گرچه عمدتاً ماهی قرمز را به جهت نگهداری در آکواریوم پرورش می ‌دهند، اما در ایران در رودخانه‌های حوزه آب ریز دریای خزر نیز می ‌توان آنها را یافت.
    در قدیم خانه‌ها وسیع بودند و حوض‌های بزرگی در آنها وجود داشت، لذا مردم ماهی قرمز را در طول سال در خانه‌های خود نگه می‌ داشتند و شاید به همین دلیل است که این ماهی‌ها، ماهی حوضی نیز نامیده می ‌شوند.
    اکثر این حوض‌ها دارای آب راکد بودند که خود مرکزی برای تولید حشرات بود. ماهی‌های قرمز براساس ساختار زیستی شان به‌خوبی در آب‌های راکد می ‌توانند زندگی کنند و برای تغذیه خود از تخم حشرات استفاده نمایند.

    غذای مخصوص ماهی

    با توجه به آنچه گفته شد، تغذیه ماهی‌ها در تنگ، از اهمیت بالایی برخوردار است و بهترین کار این است که از غذاهای مخصوص آنها استفاده شود.
    غذای ماهی نیز باید در ظروف کاملاً دربسته و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری شود.
    توجه به تاریخ مصرف غذای ماهی، یکی از اصول اولیه خرید و نگهداری است. از غذاهایی که تاریخ مصرف آن گذشته است هرگز برای تغذیه ماهی استفاده نکنید.
    ماهى قرمز بایستى با غذاهاى کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات شناور در سطح آب تغذیه شود.
    این ماهی بایستى دو بار در روز و برای مدت یک تا دو دقیقه تغذیه شود.غذا دهى بیش از حد باعث انباشت مواد آلى و دفعى و در نتیجه مسموم شدن ماهى خواهد شد.
    از خرده‌های ریز نان یا حبوبات پخته شده یا زرده تخم مرغ می‌توان به‌عنوان غذای این ماهی‌ها استفاده نمود.

    آموزش خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز

    زیباکده

    عالی بود نازنین جون من سال قبل چندتا خریدم همشون مردن الان میفهمم چرا اینجوری شدن واقعا پستات عالیه مرسی جون ماهی های امسال رو نجات دادی

  • ۱۰:۴۹   ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    نکاتی درباره خرید و نگهداری ماهی قرمز

    هنگام خرید ماهی قرمز دقت کنید این آبزی از نظر ظاهری دارای علائم بیماری نباشد. باله‌های ماهی قرمز نباید تاخورده و جمع شده باشد. باله ماهی سالم پوسیدگی ندارد و روی سطح بدنش لکه‌های سفید یا قرمز رنگ وجود ندارد. چشمان ماهی قرمز نباید بیرون زده باشد و پولک‌های آن نیز نباید ریخته باشد.شرایط نگهداری- برای نگهداری هر قطعه ماهی قرمز حتما دو لیتر آب لازم است. این ماهی را نباید در ظروف دهان گرد و کوچک نگهداری کرد و حتی المقدور برای جلوگیری از اشکال در سیستم جهت‌یابی این آبزی از ظروف چند ضعلی برای نگهداری استفاده شود.

    - کنار شومینه، آشپزخانه و مکان‌هایی که تغییر دما زیاد است، مکان مناسبی برای نگهداری ماهی قرمز نیست.

    - آب ماهی ها باید هفته‌ای یک تا دو بار تعویض شود.

    - از دست زدن به ماهی قرمز و آب ماهی خوداری کنید. در صورت دست زدن به ماهی و آب آن باید نسبت به شستن دست با آب و صابون اقدام کرد.

    - غذای این گونه آبزی باید صنعتی باشد در غیر این صورت از خورده‌های نان و شیرینی استفاده شود.

    - ‌در پایان نوروز از ریختن ماهی قرمز به آب‌های جاری و رودخانه‌ها خودداری شود چراکه ممکن است بیماری‌هایی داشته باشند و وارد منابع آبی گردد. به همین منظور چندسالی است در هر شهری با همکاری شهرداری‌ها مکانی مشخصی برای رهاسازی این آبزیان پس از ایام نوروز در نظر گرفته شده است.

  • ۱۰:۵۴   ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    نگهداری در تنگ :

    اگر شما گلدفیش را در تنگ نگهداری می کنید و هیچ وسیله ای برای تامین اکسیژن از قبیل پمپ ندارید ناچار مجبورید هر روز یا هر دو روز یکبار آب آن را عوض کنید ؛ اما نه به این صورت که آب را بیرون ریخته و تنگ را  زیر شیر آب پر کنید . چون آب شهری دارای مقدار زیادی گاز سمی کلر میباشد پس حداقل ۱۸ ساعت قبل آب را در ظرفی گذاشته تا کلر آن کاملا از بین رود و سپس ماهی را به آن منتقل کنید . برای شستن تنگ هم میتوان از نمک و مسواک استفاده کرد نه از ریکا و اسکاچ !

    تذکر : بهتر است در تنگ از وسایل تزئینی استفاده نکرده و در صورت علاقه می توانید چند گیاه طبیعی در آن قرار دهید .

     Related image

    چند نکته دیگر :

    1- ماهی ای را بخرید که در میانه ی آب حرکت کند . ( اگر در سطوح پایینی باشد امکان بیمار بودن آن زیاد است و اگر در سطوح بالا شنا کند به این معنی است که در آب آن ماهی اکسیژن کافی وجود ندارد و ممکن است حتی قبل از رسیدن به خانه هم تلف شود . )

    2- اگر حتی یکی ماهی از ماهی های موجود در لگن بیمار بودند ، ماهیتان را از آنجا خریداری نکنید .

    3- در هنگام تعویض آب تنگ هرگز از دست برای گرفتن ماهی ها استفاده نکنید و برای این مورد از یک سبد یا توری نرم استفاده کنید .

    4- در صورتی که ماهی شما بالای آب قرار داشت و روی آب حباب درست کرد نشانه ی اینست که اکسیژن آب کافی نیست و بهتر است آب تعویض شود . ( به همین دلیل در لگن های پر از ماهی معمولاً ماهی ها به سرعت می میرند . )

    5- غذای این ماهی ها را میتوانید از همانجایی که ماهی را خریداری نموده اید دریافت کنید. (این غذا شامل مواد پروتئینی ، چربی و فبیر و … مورد نیاز این ماهی میباشد) که میتوانید روزانه مقدار کمی از این غذا را بر روی آب تنگ ماهی بریزید.

     

    نگهداری در آکواریوم :

    تغذیه : هرگز برای غذا دادن به آنها از خرده های نان ، بیسکویت و … استفاده نکنید و تنها برای تغذیه ی آن ها از غذاهای زنده یا غذاهای خشک مخصوص آبزیان استفاده کنید . ( همانند لوفاک )

    آنها نیاز به دمای خاصی ندارند و در دماهای پایین ( تا ۷ – ۶ درجه سانتیگراد ) هم قادر به زندگی هستند .

    توجه : در صورتی که گلد فیش ها در دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری شوند ، نیاز به تغذیه نداشته ؛ زیرا به دلیل فعال نبودن معده ی آنها در چنین دماهایی عوامل بیماری و مرگ آنها می شود .

    نکته : هر چه دمای آب تانک یا تنگ گلد فیش ها پایین تر باشد ( ۲۰ – ۱۰ درجه سانتیگراد ) به دلیل افزایش اکسیژن محلول در آب ، ماهی ها شاداب تر می باشند .

    تانک گلد فیش ها نیازی به تصفیه کن و آب گرمکن نداشته و تنها در شرایط مختلف باید از یک سوم تا کل آب را تعویض کرد .

    تذکر : در ابتدا برای ایجاد سیکل ازت ( چرخه نیتروژن ) نیاز به تصفیه کن دارند .

    بیماری : چون آنها معمولاً در دماهای پایین نگهداری می شوند ، به سختی بیمار شده و بیماری شایعی در آنها وجود ندارد .

    طول عمر : در شرایط معمولی و نگهداری در آکواریوم تا ۱۲ سال و در شرایط طبیعی درون دریاچه تا ۶۰ سال عمر می کنند .

     

    تکثیر :

    علائم بلوغ : یک گلد فیش معمولاً پس از یک تا دو سال بالغ شده که تا ۷.۵ سانتیمتر طول دارد . هم چنین باله های لگنی و سینه ای گلد فیش های بالغ تقریباً به اندازه بدنشان رشد می کند .

    نحوه تکثیر : پس از بلوغ ، نر و ماده را دو تا سه هفته از هم جدا کرده و سپس شبانه در یک تانک قرار دهید تا پس از دو تا سه روز جفتگیری و سپس تخم ریزی کنند .

     

  • ۱۰:۵۵   ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ماهی قرمز، این حیوان دوست داشتنی که حضورش همراه با شادی، آرامش و زیبایی است، تاریخی چند هزارساله را پشت سر نهاده است تا به‌ عنوان قدیمی‌ترین ماهی خانگی یا زینتی به حوض خانه‌ها و آب نماهای عمومی راه یافته و سال‌هاست، زینت بخش سفره‌های هفت سین در ایام نوروز شده است.
    بسیاری از کودکان ایرانی از طریق همین ماهی‌های قرمز سفره هفت سین، با دنیای حیوانات آشنا می ‌شوند و برای بسیاری از ما ،عشق و علاقه به حیوانات از همین ماهی قرمز شروع شده است.ما در این بخش آسمونی به نگهداری و غذای این ماهی میپردازیم.

     

    پرورش ماهی قرمز

    گرچه عمدتاً ماهی قرمز را به جهت نگهداری در آکواریوم پرورش می ‌دهند، اما در ایران در رودخانه‌های حوزه آب ریز دریای خزر نیز می ‌توان آنها را یافت.
    در قدیم خانه‌ها وسیع بودند و حوض‌های بزرگی در آنها وجود داشت، لذا مردم ماهی قرمز را در طول سال در خانه‌های خود نگه می‌ داشتند و شاید به همین دلیل است که این ماهی‌ها، ماهی حوضی نیز نامیده می ‌شوند.
    اکثر این حوض‌ها دارای آب راکد بودند که خود مرکزی برای تولید حشرات بود. ماهی‌های قرمز براساس ساختار زیستی شان به‌خوبی در آب‌های راکد می ‌توانند زندگی کنند و برای تغذیه خود از تخم حشرات استفاده نمایند.

     

    غذای مخصوص ماهی

    با توجه به آنچه گفته شد، تغذیه ماهی‌ها در تنگ، از اهمیت بالایی برخوردار است و بهترین کار این است که از غذاهای مخصوص آنها استفاده شود.
    غذای ماهی نیز باید در ظروف کاملاً دربسته و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری شود.
    توجه به تاریخ مصرف غذای ماهی، یکی از اصول اولیه خرید و نگهداری است. از غذاهایی که تاریخ مصرف آن گذشته است هرگز برای تغذیه ماهی استفاده نکنید.
    ماهى قرمز بایستى با غذاهاى کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات شناور در سطح آب تغذیه شود.
    این ماهی بایستى دو بار در روز و برای مدت یک تا دو دقیقه تغذیه شود.غذا دهى بیش از حد باعث انباشت مواد آلى و دفعى و در نتیجه مسموم شدن ماهى خواهد شد.
    از خرده‌های ریز نان یا حبوبات پخته شده یا زرده تخم مرغ می‌توان به‌عنوان غذای این ماهی‌ها استفاده نمود.

    fish food celebration2 غذای ماهی عید نوروز + نحوه نگهداری صحیح

    خانه ماهی‌ها

    اولاً درصورتی‌که ماهی دارید و ماهی جدیدی را خریداری کرده‌اید، حتماً آنها را جدا از هم نگه ‌دارید. حداقل زمان برای این جدایی (دوره‌ی قرنطینه‌) دو هفته است.
    ظرف نگهداری ماهی
    محل قرار گرفتن آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی در منازل نباید در معرض نور مستقیم خورشید باشد، زیرا علاوه بر بالا بردن درجه حرارت آب، باعث رشد زیاد جلبک‌ها روی دیواره آن و ایجاد منظره نامناسب در ظرف نگهداری می شود. همچنین سبب بروز مشکلات خاص خود مانند نوسانات میزان اکسیژن آب و مسمومیت‌های احتمالی برای ماهی می‌ گردد.
    معمولا افراد از تنگ‌های گرد و کروی و فاقد ضلع به‌ عنوان زیستگاه ماهی استفاده می ‌کنند. ماهی قرمز در ظروفی این چنینی، قدرت جهت یابی خود را از دست می ‌دهد و ضلعی را نمی‌ یابد تا بازتاب موج برگشتی آب را پی بگیرد. لذا بهتر است از ظروفی غیر کروی و با دیگر اشکال هندسی استفاده شود.
    اگر دقت کنید عمدتاً ماهی‌های قرمز پس از چرخیدن به دور تنگ، در کف تنگ به شکلی ایستایی باقی می ‌مانند.
    هر چه ظرف نگهداری بزرگ تر باشد، تحرک و اکسیژن بیشتری را برای ماهی به ارمغان خواهد آورد.
    توجه داشته باشید ظروف فلزی زیستگاه مناسبی برای ماهی‌ها محسوب نمی ‌شوند.

     

    تراکم زیاد ماهی

    میزان تراکم (تعداد) ماهیان در ظرف نگهداری آنان از عوامل بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود، زیرا علاوه بر اینکه تراکم زیاد به‌ عنوان یک استرس محسوب می ‌شود، باعث افزایش انتقال بیماری‌ها می شود و آلودگی آب و رقابت ناسالم غذایی را نیز باعث می‌ گردد.
    ماهی قرمز باید به‌ صورت طبیعی از آفتاب استفاده کند. برخی افراد با توجه به محدودیت‌های زندگی آپارتمانی، ظرف نگهداری ماهی را مدت‌های طولانی در معرض نور خورشید قرار می ‌دهند که این امر باعث سوختن پوست ماهی و بروز مشکلات بعدی می‌ شود.
    البته محل قرار گرفتن ظرف نگهداری ماهی در منازل نباید در معرض مداوم جریان مستقیم هوا باشد، زیرا باعث کاهش دمای آب می ‌شود.
    ظرف نگهداری ماهی را در مکانی ثابت قرار دهید و از جابه‌جایی مداوم و یا ضربه زدن به آن خودداری کنید، زیرا ضربه‌های وارد شده بر آن، یک استرس محیطی برای ماهیان محسوب می شود. ماهی قرمز بر اثر ضربه‌ای هرچند کوچک به تنگ و یا صدای تولید شده در محیط، به ‌شدت می‌ ترسد و سکته می ‌کند.

     

  • leftPublish
  • ۱۰:۵۵   ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ماهی قرمز ( کاراسیوس آراتیس) که آن را ماهی طلایی نیز می گویند از جمله نخستین ماهیهایی هستند که توسط انسان در منزل نگهداری شدند و هم اکنون نیز از معمول ترین ماهیهای آکواریومی به شمار می آیند.

    ماهی های قرمز بعنوان عضو کوچک خانواده ماهی کپور، بومی شرق آسیا هستند که برای نخستین بار اواخر قرن هفدهم به اروپا وارد شدند.

    بخشی از شهرت ماهی قرمز به مقاومت این گونه بر می گردد. ماهی قرمز، ماهی آبهای سرد است و قادر است در اکواریوم بدون گرمایش یا در یک استخر ماهی در فضای باز به حیات خود ادامه دهد.

    ماهی قرمز حتی قادر است برای مدت کوتاهی در یک استخر پوشیده از یخ نیز زنده بماند.

    جفت گیری انتخابی به تولید ماهیهایی در رنگ های مختلف منجر شده است که بعضی از آنها از رنگ طلایی ماهیهای اولیه بسیار فاصله دارند. شکل بدن و ترکیب باله و چشم آنها نیز متفاوت است.


    بیماری های ماهی قرمز

    آشنایی با بیماری‌ های ماهی قرمز و روش‌ های پیشگیری و بعضا درمان‌ آن ها می‌ تواند برای جلوگیری از مرگ و میر این نوع ماهی مفید باشد.


    بیماری های محیطی ماهی قرمز:

    ماهی قرمز عمدتا به علت نگهدارى در ظروف نامناسب، تغذیه نادرست و عدم توجه به عوامل آب شامل: دمای آب،‌ میزان اکسیژن آب، اسیدیته آب، آمونیاک(سمی‌ ترین ترکیب موجود در آب است و از متابولیسم بدن ماهی به وجود می آید)، نیتریت‌ها (بعد از آمونیاک سمی ‌ترین ترکیب آب است)، نیترات ‌ها و نگهدارى ماهی قرمز در مقدار کمی آب در داخل تنگ تلف مى ‌شوند.

    حال شایع ‌ترین بیماری های مربوط به محیط زندگی ماهی قرمز را مرور می ‌کنیم:


    خفگی ماهی قرمز

    عامل: کمبود اکسیژن (زیر 6 میلی‌ گرم در لیتر)

    علائم: ماهی به سطح آب آمده و تنفس سریع دارد.

    درمان و رفع مشکل: افزایش میزان هوادهی، کاهش تراکم ماهی، کاهش دمای آب (خیلی سرد نباشد)، رعایت فاصله مناسب از منابع حرارتی در آکواریوم‌ ها


    بیماری تغذیه ای ماهی قرمز

    عامل: نبود غذا و یا جیره غذایی نامتعادل
    علائم: فرورفتگی شکم، بی ‌اشتهایی، ساییدگی باله ‌ها، رشد کم همراه با بی‌ حالی
    درمان و رفع مشکل بیماری تغذیه ای ماهی قرمز: استفاده از جیره متعادل و کافی، استفاده از غذای زنده در تغذیه ، افزودن مولتی ویتامین و مواد کمکی به جیره غذایی

     

     اسیدی شدن آب ماهی قرمز

    عامل: کاهش (PH) به زیر 6/5

    علائم اسیدی شدن آب ماهی قرمز: شنای غیر طبیعی ماهی قرمز، به ‌طوری که ماهی در مسیری کوتاه شنا می کند و سپس متوقف می ‌شود. ماهی قرمز به سطح آب آمده و هوا را می ‌بلعد و موکوس زیاد در آبشش ترشح می ‌شود. پدید آمدن نقاط سفید و خاکستری در سر، سستی و بی ‌حالی ، تنفس سریع ، خونریزی‌ های نقطه ‌ای زیر پوستی

    درمان و رفع مشکل: کنترل میزان PH آب و بالا بردن آن از طریق افزودن محلول آهک به آب


    قلیایی شدن آب ماهی قرمز

    عامل: بالا رفتن (PH ) به بیش از 8/4

    علائم قلیایی شدن آب ماهی قرمز: خوردگی باله‌ها،  تغییر رنگ قهوه‌ای در آبشش‌ها، نداشتن تعادل، بروز نقاط سفید خاکستری در اطراف سر، موکوس زیاد پوستی و نیز خونریزی نقطه‌ای زیر پوستی

    درمان و رفع مشکل: عوض کردن آب و کنترل PH


    ضربه خوردن ماهی قرمز

    عامل: حمل ‌و نقل غلط ماهی، دستکاری ماهی، برخورد ماهی با اشیا، استرس حمل و نقل

    علائم ضربه خوردن ماهی قرمز: ریزش فلس ‌ها و ماندن در کف آب، از بین رفتن شعاع باله ‌ها، تیرگی کامل باله ‌ها،  تیرگی قرنیه، جراحت روی بدن، خونریزی چشمی، بی ‌اشتهایی، سستی و بی‌ حالی

    درمان و رفع مشکل: کاهش تعداد ماهی در یک ظرف، افزایش حجم ظرف نگهداری با افزایش آب.

    goldfish 3 همه چیز در مورد ماهی قرمز

    مسمومیت آمونیاکی ماهی قرمز

    عامل: تغذیه بیش از حد ماهی، تجمع مانده‌ های غذایی در کف ظرف، تجمع مواد دفعی ماهی در ظرف

    علائم مسمومیت آمونیاکی ماهی قرمز: شنای غیر طبیعی ماهی قرمز، باز بودن دهان و سرپوش آبششی در ماهی، تنفس در سطح آب،  پرش ماهی، خوردگی باله،  ترشح موکوس زیاد پوستی، سستی و بی‌ حالی

    درمان و رفع مشکل: کاهش میزان PH آب، تعویض آب، استفاده از زئولیت در سیستم مداربسته و آکواریوم‌ ها


    مسمومیت با دی اکسید کربن 

    عامل: اکسیژن کمتر از 6 میلی گرم در لیتر و دی اکسید کربن بیشتر از 60 میلی گرم در لیتر

    علائم مسمومیت با دی اکسید کربن ماهی قرمز: به پهلو افتادن ماهی، کندی تنفس، سستی، بی‌ حالی و بی‌ اشتهایی

    درمان و رفع مشکل: استفاده از مواد بافری (مواد بافری همون خنثی کننده ها هستند .. بهترین کار برای درمان ماهی تعویض آب هست چون خیلی ها یا PH متر ندارن یا دستگاهشون کالیبره نیست که بتونن ببینن آبشون اسیدی شده یا قلیایی … اکثر ماهیهای نوروزی بدلیل سرد و گرم شدن آبشون بیماری قارچی میگیرن برای درمانشون میشه از نمک بدون ید و مقداری آهک و دوز خیلی خیلی کم فرمالین استفاده کرد)


    مسمومیت با کلر

    عامل: افزایش میزان کلر به بیش از 0/5 میلی‌گرم در لیتر

    علائم: کمرنگ شدن ماهی قرمز، نداشتن تعادل، رنگ ‌پریدگی آبشش ‌ها، گود افتادگی چشم ‌ها، تنفس آهسته در سطح آب

    درمان و رفع مشکل: تعدیل کردن آب با استفاده از مواد خنثی‌ کننده کلر (تیوسولفات سدیم)


    بیماری‌های میکروبی

    غیر از بیماری‌ های یاد شده، گروهی دیگری از بیماری‌ های ماهی قرمز توسط عوامل زنده ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی به وجود می آیند که مشورت با دامپزشک برای درمان این بیماری ‌ها ضروری است.

    پوسیدگی دم و باله، آبله پوستی، تجمع مایعات در بدن یا آب آوردگی شکم، بیماری چشمی، بیماری چرخش، خونریزی پوست، ایجاد انحنا در دم ماهی قرمز، تغییر محوطه دهان، ایجاد لکه‌های سیاه در دم ماهی قرمز، شنای غیرطبیعی، کمرنگ شدن پوست، ریزش فلس ماهی و بلند شدن پوست، برآمدگی‌های غیر طبیعی در آبشش، خونریزی آبشش، کاهش وزن، کمی تحرک، تحلیل شکم و رنگ پریدگی و انحنا در قسمت قدامی ستون مهره‌ها، کدورت چشم، بیرون زدگی چشم‌ها ، لکه‌های پوستی همه از علائم بیماری‌ های میکروبی هستند.

     

     

    – چگونه از ماهی قرمز عید خود نگهداری نماییم ؟ 


    نحوه ی تعویض آب ماهیان قرمز عید

    زمانی که آب ماهیها تیره شده و یا می بینید که بیشتر ماهیها در فضای بالای سطح آب شنا می کنند و حبابهایی را در سطح آب ایجاد می کنند، بایستی آب ماهی با سرعت و دقت تعویض شود . برای تعویض آب حداقل بایستی ۱۲ ساعت آب سالمی که ماهی را می خواهیم در آن بریزیم ، در جایی بگذاریم تا کلر آب به طور کامل از بین برود و با دمای قبلی آب که ماهی قرمز در آن بوده هم دما شود . تکرار می کنیم که حتما در تعویض آب ، کلر آن کاملا از بین رفته باشد و حتما کنترل نمایید که دمای آب تازه با دمای آبی که ماهی قبلی در آن بوده ، یکسان باشد یا تفاوت دمایی کمی با هم داشته باشند.


    چگونگی غذای ماهی قرمز عید

    تمامی موجودات زنده برای زنده ماندن نیاز به غذای مناسب و متنوع دارند . کمبود غذا باعث مرگ و عذاب این ماهیها خواهد بود؛ بنابراین لازم است روزانه حداقل در دو وعده ی صبح و شب ، غذا به ماهیها بدهیم .. یادآوری می کنیم که تنها از یک نوع غذا برای ماهی ها استفاده نشود و تنوع غذایی بایستی در غذای این ماهیها رعایت شود ، چون نیاز های غذایی ماهیها تنها از یک نوع غذا برطرف نمی شود.
    چنانچه ما انسانها نیز برای زنده ماندن از وعده های غذایی مختلف و متنوع در برنامه ی غذایی خود استفاده می کنیم ، بایستی برای ماهی عید نیز علاوه بر غذاهای آماده ی مختلفی که از آکواریوم فروشیها می خریم و بسیار هم ارزان است ، می توان از دل و جگر نپخته و تازه ی گوسفند به مقدار بسیار کم ، یا سفیده ی تخم مرغ آبپز شده هم در بعضی از وعده ها به صورت بسیار ریز و قطعه قطعه شده استفاده کرد. غذاها باید به مقداری ریخته شوند که حدودا در عرض پنج دقیقه خورده شوند.چنانچه ظرف نگهداری کوچک بوده یا شیشه ای نباشد ماهی قرمز دچار بی اشتهایی وسرانجام مرگ خواهد شد . البته می توان در صورت نبود غذای ماهی قرمز از خرده نان نیز استفاده کنیم.اما خرده نان غذایی ناقص بوده و نمی تواند که احتیاجات بدنی ماهی قرمز عید را کاملا برآورده سازد.

    goldfish 2 همه چیز در مورد ماهی قرمز


    نکات مربوط به نگهداری، درمان و پیشگیری از بیماری ماهی قرمز

    ـ به جای نگهداری ماهی قرمز در تنگ های کوچک و نامناسب واجب است ماهی در ظروف شیشه ای بزرگ مثل آکواریوم یا تنگ های شیشه ای مناسبِ بزرگ نگهداری شود ، تا ماهی علاوه بر احساس آزادی و راحتی ، از اکسیژن بیشتری در آب برخوردار باشد و شرایط مناسب برای زندگی ماهیها فراهم شود . تکرار می کنیم ظرف نگهداری از ماهیها حتما بزرگ بوده و شیشه ای باشد . متاسفانه تنگها و ظرفهایی که امروزه فروش آنها معمول شده است ، کار مناسبی نیست و از خرید یا نگهداری ماهی در آن ظرفهای کوچک «زندانها» باید حتما جلوگیری شود

     

    ـ بهترین دما برای زندگی ماهی قرمز حدود ۱۰- ۲۵ درجه سانتیگراد می باشد. دمای محیط هرگز نباید فوری و سریع تغییر کند . نگهداری ماهی قرمز در یخچالها و محیط های سرد نیز کاملا اشتباه می باشد و زندگی در محیط سرد زندگی را برایشان سخت تر می کند . محل نگهداری آنها نیز باید به گونه ای باشد که تغییر در روز و شب در آن احساس شود.

    ـ اگر ماهی قرمز بطور ناگهانی از تاریکی به نور یا برعکس وارد شود یا خاموش و روشن نمودن ناگهانی چراغ باعث این امر شود ماهی قرمز دچار شوک خواهد شد . روشنی و تاریکی باید تدریجی باشد .

    ـ در صورت بروز هر گونه علایم بیماری یا ناراحتی در ماهیها ، ماهی بیمار بلافاصله باید از سایر همنوعانش جدا شود. برای جلوگیری از سرایت دیگر ماهیها به بیماری، حتما ماهی مریض، جدا از سایر ماهیها نگهداری شود. نگه داشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در آب یک لیتری که یک قاشق نمک هم به آن اضافه شده است در خصوص برخی از بیماریها می تواند مفید واقع شود

    ـ با سر و صداهای ناگهانی و ضربات و تکانهای زیاد ممکن است ماهیها سکته نمایند و از بین بروند؛ بدنشان نیز به آفتاب حساس است و با آفتابی که از پنجره می تابد ، ممکن است بدن ماهی آسیب دیده و بسوزد .

    بنابراین دور از نور خورشید و در محیط کم سر و صدا و کم رفت و آمد نگهداری شود . از ایجاد استرس شدید ، با رفتن سریع و ناگهانی به سراغ ماهی یا زدن تلنگر و ضربه به ظرف حتما جلوگیری شود تا ماهی دچار شوک و مرگ نشود. حیوانات اسباب بازی نیستند.چنان چه آنها را به خاطر رسم و رسوم یا بچه ها و یا سرگرمی می خرید حتما از این اقدام خودداری کنید . چنانچه خود ما نیز دوست نداریم مورد آزار قرار گیریم این احساس در تمام موجودات زنده حتی حیوانات مشترک است و آنان نیز بازیچه قرار گرفتن و مورد شکنجه قرار گرفتن را دوست ندارند. پیامبر گرامی اسلام برای کسانی که حیوانات را مورد آزار و اذیت قرار می داده و نیازهایشان را برآورده نمی ساختند، بارها مورد لعن و نفرینشان قرار داده و آتش جهنم را به آنان بشارت داده است.

     

  • ۱۳:۵۴   ۱۳۹۵/۱۲/۱
    avatar
    fatemeh.g21
    سه ستاره ⋆⋆⋆|3229 |3068 پست
    فوق فوقش همه اینکارارم بکنیم ماهیا فکر نمیکنم بیشتر از چند ماه زنده بمونه مگه کسی ماهی عیدش به یک سالگیم رسیده؟؟؟؟
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان