خانه
4.38K

از بارداری به فکر مغز کودکتان باشید

  • ۱۵:۴۷   ۱۳۹۴/۸/۴
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    رشد مغزی جنین در سراسر دوران بارداری ادامه می‌یابد. این فرآیند رشد به طرز چشم‌گیری در جریان است و به همین دلیل است که عادت‌های مختلف مادر در این دوره ۹ ماهه از اهمیت زیادی برخوردار است.

    کارشناسان به راه‌ها وعوامل زیادی برای رشد و تحریک مغز نوزاد و کودک نوپا اشاره می‌کنند. از غذایی که در دوران حاملگی می‌خورید تا فعالیت‌هایی که نوزاد تجربه می‌کند و در نهایت بازی‌های مختلفی که به طور فردی یا گروهی انجام می‌دهد، همه و همه در شکل‌گیری رشد مغزی نوزاد تا رسیدن به سن نوپایی و خردسالی تأثیرگذار است.
    تقویت رشد مغزی جنین از زمانی که در رحم است
    رشد مغزی جنین در سراسر دوران بارداری ادامه می‌یابد. این فرآیند رشد به طرز چشم‌گیری در جریان است و به همین دلیل است که عادت‌های مختلف مادر در این دوره ۹ ماهه از اهمیت زیادی برخوردار است. مطالعات پزشکی نشان می‌دهد مادران باردار می‌توانند با رعایت برخی الگوهای صحیح رفتاری این فرآیند را تقویت کنند. عدم استفاده از نوشیدنی‌های الکلی و دوری از مواد سمی و شیمیایی و در عین حال مصرف مواد غذایی مغذی از مهم‌ترین عادت‌های مناسب رفتاری است. در این میان غذاها از جمله مهمترین فاکتورهای تأثیرگذار به شمار می‌آیند. اما چه غذاهایی؟



    اسیدهای امگا ۳: 
    امگا ۳ در ماهی، مکمل‌های روغن ماهی، دانه‌ها و به خصوص دانه‌های روغنی و تخم مرغ به میزان قابل توجهی وجود دارد. از امگا ۳ به عنوان ماده تقویت کننده مغز یاد می‌کنند. بر اساس مطالعات مختلفی که در نقاط گوناگون جهان انجام شده است میان کسب نمرات بالا توسط کودکان در آزمون‌های رشد ذهنی و مصرف مواد حاوی امگا ۳ توسط مادران آنها در دوران بارداری ارتباط مستقیمی وجود دارد.

    پروتئین: 
    زنی که باردار است، بدنش به شدت در حال تولید سلول های مغزی جنین است که این فرآیند به پروتئین اضافی نیاز دارد. خبر خوشحال‌کننده این است که افزودن پروتئین اضافه به رژیم غذایی کار سختی نیست. کره بادام زمینی و مخلوط میوه و ماست به تأمین این مقدار پروتئین مورد نیاز بدن زن باردار کمک می‌کند.


    آهن: 
    این ماده مهم غذایی برای رساندن اکسیژن به مغز جنین در دوران بارداری نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. غذاهایی که غنی از آهن هستند مانند اسفناچ، گوشت مرغ بدون چربی و البته غلات از مهمترین منابع آهن به شمار می‌آیند. در عین حال بنا به دستور پزشک می‌توان از مکمل‌های آهن نیز استفاده کرد.


    آنتی اکسیدان‌ها: 
    میوه‌ها و و مواد طبیعی نظیر بلوبری، پاپایا (انبه هندی)، کنگر فرنگی، سیب زمینی و غلات قرمز مملو از آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از بافت مغز جنین محافظت می‌کنند. درحقیقت آنتی اکسیدان‌ها مانع از زنگ زدگی مغز می‌شوند.


    تقویت مغز نوزاد تازه متولد شده
    پس از تولد نوزاد، شما به عنوان پدر و مادر می‌توانید رشد مغزی او را به طرز قابل توجهی تسریع ببخشید، البته اگر به نکات ساده اما تأثیرگذاری توجه کنید. زمانی که نوزاد پا به این دنیا می‌گذارد مغز او حدود ۲۵ درصد مغز یک انسان بالغ است. این رقم تا دو سالگی به ۷۵ درصد می‌رسد یعنی چییز درحدود سه برابر. پس باید پذیرفت که مغز کودک نوپا تا دو سالگی رشد خیره کننده‌ای دارد.

    بهترین کاری که می‌توانید برای تسریع و تقویت رشد مغزی کودک انجام دهید قرار دادن او در معرض طیف متنوعی از فعالیت‌هاست. البته توجه داشته باشید که در این کار نباید زیاده روی به خرج دهید، بلکه باید بر روی فعالیت‌های ساده متمرکز باشید.استفاده از فلش کارت‌های ویژه کودکان و موسیقی آرامش بخش.

    تغذیه نوزاد با شیر مادر که بدین ترتیب مغذی‌ترین مواد غذایی به نوزاد رسیده و به رشد بهتر مغز او کمک زیادی می‌کند. یادتان باشد بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه‌های مختلف جهان صورت گرفته، تغذیه نوزاد با شیر مادر با افزایش ضریب هوشی وی ارتباط مستقیمی دارد.

    صحبت کردن با نوزاد از فاصله نزدیک این کار به ظاهر ساده تأثیر بسزایی در تقویت سیستم شناخت مغزی نوزاد دارد. او بهتر می‌تواند شما را ببیند و ارتباط مناسب‌تری برقرار کند.

    برای نوزاد کتاب بخوانید  حتی در این سن هم نوزاد تازه متولد شده از مجاورت با والدین احساس خوبی پیدا می‌کند. سعی کنید در حین کتاب یا آواز خواندن لحن و شدت صدایتان را افزایش و کاهش دهید.

    هر روز و برای چند دقیقه نوزاد را بر روی شکمش قرار دهید مطالعات نشان می‌دهد این فعالیت جالب توجه به نوزاد در کسب مهارت‌های بهتر حرکتی و در نهایت رشد مؤثرتر مغز کمک زیادی می‌کند.

    کمک به رشد بهتر مغز در کودک نوپا
    همزمان با افزایش سن نوزاد و ورود به دوره نوپایی، فعالیت‌هایی که به رشد موثرتر مغز کودک کمک می‌کند تنوع و البته پیچیدگی بیشتری پیدا می‌کند. او یاد می‌گیرد که جغجغه صدای خاصی تولید می‌کند. او توپ در حال قل خوردن بر روی زمین را می‌بیند و تمام تلاش خود را برای متوقف کردنش به کار می‌گیرد. توصیه می‌شود کودک نوپا را در معرض بافت‌ها پوشش‌های مختلف قرار دهید. لباس‌های مختلف، رنگ‌های گوناگون و انواع صداها همگی برای کودک نوپا جذاب و گیرا هستند و مغزش را برای یادگیری بیشتر به کار می‌گیرد.

    یادتان باشد حتی اگر توان مالی برای خرید فلش کارت ندارید، بودن در کنار نوزاد و کودک نوپا و برقراری تعامل فکری با او تأثیر بسزایی در رشد بهتر مغزش خواهد داشت.

  • leftPublish
  • ۱۱:۱۲   ۱۳۹۴/۸/۵
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    . خدا نینی های همه رو نگه داره.
  • ۱۲:۲۳   ۱۳۹۴/۸/۵
    avatar
    بهزاد لابیکاپ آشپزی 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|26987 |15940 پست
    من شنیدم مادرها موقع بارداری مثلا جگر و اینجور چیزا نباید بخورن با اینکه پر از آهنه، دلیلش چیه؟
  • ۱۳:۴۰   ۱۳۹۴/۸/۵
    avatar
    نرگس z
    یک ستاره ⋆|2816 |1653 پست
    چون ویتامین Aزیادی داره توسه ماه اول رشد بچه تورشدش اثرمی ذاره وضررداره
  • ۱۳:۵۴   ۱۳۹۴/۸/۵
    avatar
    مامان مانیا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|20254 |8895 پست
    زیباکده
    بهزاد لابی : 
    من شنیدم مادرها موقع بارداری مثلا جگر و اینجور چیزا نباید بخورن با اینکه پر از آهنه، دلیلش چیه؟
    زیباکده

    خیلی جالبه که قدیمیا هم بدون هیچ دلیل علمی میگفتن جگر بچه خواره ...ینی باعث سقط جنین میشه

    اما علتش : 

    ....بر خلاف تصور مردم که خوردن جگر در دوران حاملگی مفید است، مصرف بیش از حد آن می‌تواند اثرات سوئی روی جنین داشته باشد. مصرف بیش از حد جگر به دلیل داشتن مقادیر زیاد ویتامین A می‌تواند سبب نقایص بدو تولد در جنین شود.

    اگر چه جگر و مواد تهیه شده از احشاء حیوانات، دارای آهن و فولات هستند، اما این مواد همچنین حاوی غلظت زیادی از ویتامین A هستند. هر 100 گرم از این مواد حاوی 13 هزار تا 40 هزار واحد بین المللی ویتامین A است که بیش از 15 برابر نیاز زن باردار است. 

     

    مصرف مقادیر زیاد ویتامین A برای جنین در حال رشد در سه ماهه ی اول بارداری مُضر است. در نتیجه همه زنان باردار و زنانی که در حال برنامه ‌ریزی برای بارداری هستند باید از مصرف این غذاها یا غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A هستند مثل جگر، روغن‌ هایی که از کبد حیوانات تهیه می ‌شود و سایر امعاء و احشاء حیوانات پرهیز کنند..." منبع انجمن راسخون" 

  • ۱۴:۵۹   ۱۳۹۴/۸/۵
    avatar
    بهزاد لابیکاپ آشپزی 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|26987 |15940 پست
    پس هزار واحد ویتامین A در روز برای خانم های باردار کافیه! من فکر کردم شاید بیش از حد آهن یا مثلا باکتری های خاصی داشته باشه.
  • leftPublish
  • ۱۰:۴۹   ۱۳۹۴/۹/۷
    avatar
    فرک (Ferak)کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|11222 |5529 پست
    مواد غذایی که نباید در دوران بارداری مصرف کرد
    -کافئین
    سال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار زیاد کافئین در روز—چه از طریق قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابه‌های انرژی‌زا-- در طول دوران بارداری با خطر سقط‌جنین همراه است
    -خوردن غذاهای مانده و فست فود
    -افراط در مصرف شیرینی
    ما ایرانی ها شکر فراوانی در رژیم غذایی مان داریم. از طرفی خانم های باردار به دلیل ترشح هورمون های متعدد، در مرز ابتلا به دیابت قرار دارند
    -مصرف دمنوش ها و گیاهان دارویی
    -مصرف جگر
    جگر حاوی مقدار زیادی ویتامینA است و خیلی ها گمان می کنند مصرف آن در دوران بارداری ضروری است اما ویتامینA یک ویتامین محلول در چربی است و در کره و تمام چربی ها و روغن هایی که برای پخت و پز استفاده می کنیم، وجود دارد. از طرفی مقدار زیاد ویتامینA از بدن خوب دفع نمی شود. تجمع این ویتامین می تواند برای جنین خطرناک باشد. به همین دلیل مصرف جگر به خانم های باردار توصیه نمی شود.
    -مصرف ماهی های اقیانوسی
    ماهی های اقیانوسی به دلیل وجود آلودگی های حاصل از نفت کش ها در آب عمدتا به جیوه آلوده هستند. مصرف این ماهی ها باعث تجمع جیوه در بدن می شود و برای جنین مضر است.
    -مصرف تخم مرغ خام
    برخی خانم های باردار برای تقویت بدنشان از زرده تخم مرغ خام استفاده می کنند؛ مثلا زرده را جدا می کنند داخل شیر می ریزند یا موادی به آن زده و آن را طعم دار می کنند و می خورند اما این کار خطرناک است. حتی مصرف تخم مرغ عسلی هم در این دوران مجاز نیست.
    -سبزیجات و گیاهان ممنوعه در دوران بارداری
    گیاهانی مانند جعفری، زعفران، غوره، پوست و ریشهء زرشک، افسنطین، پونه معطر، فلوس ،کدو تلخ، مارچوبه، زیره، دارچین. در سه ماهه بارداری زعفران و گلپر نخورید. مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد زنان باردار به هیچ وجه نباید در غذاهای خود از زعفران استفاده کنند. زرشک و زعفران برای زنان باردار خطرات جبران ناپذیری دارد و سقط کودکانشان را به دنبال داشته و دچار زایمان زودرس نیز می شوند. مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداری بخصوص 3 ماهه اول بارداری جایز نیست، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود. بانوان باردار نباید سیاه دانه مصرف کنند زیرا قاعده آور و سقط کنندهء جنین است.
    -از مصرف پنیرهای نرم اجتناب کنید بهتر است از مصرف پنیر های نرم مثل فتا و پنیر بز خودداری کنید اما چرا؟ چون ممکن است پاستوریزه نبوده و آلوده به لیستر باشد.
    -گوشت های مانده، دودی شده و خام ممنوع!
    غذاهای مانده مخصوصا غذاهای گوشتی فرآوری شده برای خانمهای باردار بدترین سم هاست. بنابراین از خوردن سوسیس، کالباس، ژامبون، ساردین، انواع کنسرو ها و ماهی مانده خودداری کنید.
    -الکل
    الکل ماده ای است که بلافاصله از جفت عبور می کند. یعنی وقتی شما الکل می نوشید فرزندتان هم آن را مصرف می کنند. زنانی که مدام الکل مصرف می کنند فرزندشان را در معرض ناتوانی های یادگیری متوسط تا شدید، نا هنجاری های فیزیکی و اختلالات مربوط به سیستم عصبی مرکزی بدن قرار می دهند.
  • ۱۰:۵۰   ۱۳۹۴/۹/۷
    avatar
    فرک (Ferak)کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|11222 |5529 پست

    چهار ماده غذایی مفید در دوران بارداری

    1- امگا 3 این اسید های چرب برای رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی حیاتی هستند و می توانند خطر افسردگی پس از زایمان را کاهش دهند. بهترین منابع امگا 3 ماهی سالمون، ماهی کولی، بذر کتان، روغن بذر کتان و تخم مرغ های غنی شده با امگا 3 هستند.

    2- کولین این ترکیب شبه ویتامین B نقش مهمی در رشد مغز جنین داشته و از بروز نقصهای مربوط به نخاع جلوگیری می کند. بهترین منابع کولین ، گوشت قرمز (به استثنای جگر که زنان بار دار نباید بخورند) تخم مرغ، دانهءسویا و جوانه گندم هستند.

    3- فیبر یک رژیم پر فیبر نه تنها از بروز مشکلات متداول بارداری مثل یبوست و هموروییدجلوگیری می کند بلکه به آزاد سازی گلوکز در خون نیز کمک کرده و باعث می شود تعادل انرژی بیشتری داشته باشید. بهترین منابع فیبر غلات کامل، میوه ها و سبزیجات هستند.

    4- کلسیم کلسیم برای استخوان هایتان خوب است و زنانی که در رژیم غذایی خود به اندازه کافی کلسیم مصرف نکنند بیشتر دچار مشکلات بارداری از جمله فشار خون بالا و پره اکلامپسی می شوند. بهترین منابع کلسیم، شیر کم چرب، پنیرهای سفت و ماست کم چرب است.

    ویرایش شده توسط فرک (Ferak) در تاریخ ۷/۹/۱۳۹۴   ۱۰:۵۰
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان