۲۰:۱۷ ۱۳۹۳/۶/۱۷
4-4. فرقه رام (RAM)
رامیسم یا رمیسم نامی است که بر بعضی جریانات فکری نهاده شده که بخشی از آن فلسفی و بخش دیگر، آموزشی (روشهای تدریس) است. این فرقه در ارتباط با کارهای «Pierre deta Ramce» شکل گرفت که معروف به پطروس راموس یا پییر راموس (1572 ـ 1525م) است.رامیسم یا فرقه رام، ترکیبی است از اسکلاسیستم و انسانگرایی (اُمانیسم) که در قرنهای شانزده و هفده میلادی در کشورهای اروپای شمالی و مجموعههای انگلیسی در شمال آمریکا شکل گرفت و گسترش یافت.
شکلهای جدید رام از شیوه صراحت و سادگی برای رسیدن به مطلوب بهره میبرند و در این راه از دقت و آرامش استفاده میکنند و همین عامل، سبب جذب آنها شده است. نزد آنها منطق به سه بخش ابتکار، اختراع و قضاوت تقسیم میشود و هر کدام از زیرمجموعهها نیز به دو بخش تقسیم میشوند.کوئیلو در پاسخ به فرقه رام یا اِر. آ. ام اشاره نموده است که رام مخفف «ملکوت جهانیبر» بوده است. ( خوان آرمایس، 1382: 120)
رام یک فرقه کاتولیک است که در سال 1492 میلادی تأسیس شده و به مطالعه زبان نمادین از راه آموزش شفاهی میپردازد. در حقیقت اساتید با تدوین نظام آموزشی، مأموریتهایی را بر عهده میگیرند و در طی این مأموریتها، هر یک پاسخ ویژه خود را به دست میآورند. قانون این است که تنها از راه گام برداشتن به جلو میتوان آموخت.
کوئیلو مینویسد: آن مرد پیرو طریقت کاتولیک اِر، آ، اِم (به معنای سختکوشی، عشق، رحمت) بود که بیش از پانصد سال قدمت دارد. او از سنت این طریقت سخن گفت که تا مدتها بهطور نمادین در واتیکان قرار داشته است. از آن روز جذب این سنت قدیمی کاتولیک یعنی سنت رام شدم تا اینکه سرانجام روزی او مرا به نوروژ برد و حلقهای با دو سر مار به من داد که هنوز آن را بهدست میکنم. سپس آموختن زبان نمادها را آغاز کردم که تعلیمات سرّی مسیحی و مطالعه سمبلهای مسیحی است. (خوان آرمایس، 1382: 199)
فرقههایی که از آن نام نمیبرد یا آنها را مبهم ذکر میکند، فقط در حدّ یک فرقه مخفی و سرّی و شیطانی، بسیار بیشتر از آن است که بتوان همه را پیدا و دستهبندی نمود. تنها میتوان گفت که کوئیلو با تأثیرپذیری از اندیشههای مختلف یونگ، مارکس، کاستاندا و مسیحیت و با وابستگی به فرقههای مختلف پیشگفته، ترکیبی از افکار و اندیشههای گوناگون را در آثار خویش به ظهور رسانده است. واقعیت آن است که او را حتی یک کاتولیک متدین هم نمیشود به حساب آورد؛ زیرا به گونههای مختلف، خصوصاً در دو کتاب بریدا و زهیر به کشیشان و کلیسا سخت حمله میکند.
ادامه دارد...
ویرایش شده توسط narvan 1 در تاریخ ۱۷/۶/۱۳۹۳ ۲۰:۱۹