مجموعه ادویه های آیورودا
ادویه های آیورودا یا masal thani آرایشی کامل از ادویه جات موجود در یک آشپزخانه هندی است. رنگ ها و بوهای مختلف این ادویه ها می تواند یک غذای معمولی را به یک مائده الهی تبدیل کند. بیشتر ادویه ها خواص درمانی دارند ، بطوری که هر وعده غذایی می تواند به فرصتی برای رسیدگی به وضعیت سلامت جسم بدل شود.
یکی از قوی ترین و کلیدی ترین ادویه های پیشگیرنده از بیماری ها آنقوزه ( asafoetida) می باشد ؛ این ادویه بسیار مورد توجه می باشد و در میان داروهای بومی جزو نخستین ادویه ها به شمار می رود.از خواص آن می توان استخراج گاز معده و مقابله با اختلالات اسپاسم را بر شمرد. همچنین به گوارش غذا کمک کرده و آرامش بخش نیز هست. همچنین می تواند باعث حرکات روده شود این گیاه خواص آنتی اکسیدان و ضد سرطانی دارد و سلولها را از آسیب رادیکالهای آزاد حفظ می کند.
فلفل سیاه ، پیامهایی را به معده جهت افزایش ترشح اسید هیدروکلریک می فرستد و در نتیجه هضم غذا تسریع می شود. لایه بیرونی فلفل سیاه باعث تحریک و شکسته شدن سلولهای چربی می شود در نتیجه به لاغری همراه با حفظ انرژی می انجامد.
زردچوبه یکی از اجزاء اصلی در دستور تهیه غذاهای هندی بشمار می رود ادویه ای بسیار مفید و کاربردی است در درمان مشکلات کیسه صفرا، سوء هاضمه و عفونت ها بسیار موثر می باشد. برای بیماری آلزایمر ، آرتریت ، آسم ، تقویت پاهای ورزشکاران ، جوش ، کولیک ، درماتیت ، اسهال ، کلسترول بالا ، التهاب ، درد روده ، سندروم روده تحریک پذیر و عفونت های مخمری بسیار مفید است.
معمولا شما از ادویه جات برای بهترکردن محتوای بشقاب استفاده می کنید تا اینکه بخواهید غذای خود را مقوی کنید. بسیاری از ادویه ها طعم و رایحه خود را وقتی که در روغن یا کره سرخ می شوند کاملا رها می کنند. بعضی ها را می توان بصورت خشک بو دهید که باعث می شود رنگ و طعم آن تغییر کند ؛ بهترین مثال زیره سبز خشک و بوداده است. زمانی که ادویه جات را بو میدهید مواظب باشید که زمانی که بوی آن بلند شد در معرض حرارت مستقیم آتش قرار نگیرد . جنس اصل تهیه کنید و آنرا در ظروف در بسته و دور از حرارت و نور قرار دهید.