۱۸:۲۸ ۱۳۹۳/۳/۱۳
shirinیک ستاره ⋆|1865 |1439 پست
6 طعم مختلف غذاهای آیووردا
پخت غذاهای آیووردا شامل 6 طعم می باشد. یک بشقاب غذای متعادل ، شامل همه طعم هایی هستند که برای رژیم غذایی شما مورد نیاز و برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید هستند: شیرینی ، ترشی ، شوری، تلخی ، تند و گس.
• شیرینی : بادام ها ، قند ، شیر، برنج ، گندم ، حبوبات بزرگ .
• شوری : نمک ، جلبک دریایی ، تنقلات شور.
• ترش : لیمو ، ماست ، گوجه فرنگی ، میوه های ترش ، ترشی ها ، آلوچه.
• تند: زنجبیل ، خردل، میخک ، ادویه گرم، تربچه، فلفل ها ، سیر.
• گس : لوبیا ، عدس ، انار، موزنارس ، سیب ، کلم ، سیب زمینی ، زغال اخته
• تلخ : چای سبز، سبزیجات برگ سبز، آب کاسنی ، شنبلیله ، ریواس ، زرد چوبه ، شکلات.
هر مزه ای توانایی برقراری تعادل در بدن را داراست و هرکدام ماده مغذی کاملی به همراه دارند و می تواند میزان هوس و اشتهای افراد را متعادل کند.شش طعم موجود می تواند روی دوشا (dosha) و یا قانون کلی بدن تاثیر عمیقی بگذارد. با توجه به غذاهای آیورودا هر کدام از ما در یک گروه از گروه های سه گانه ذهن/ جسم/ عاطفه قرار داریم که ویژگی های فیزیکی و ذهنی خاصی را برای ما خلق می کند. این سه اصل عمده به نام دوشا معروف است. بیشتر ما دو یا سه ویژگی دوشا داریم که کم و بیش ریشه در طبیعت ما دارند.
سه دوشا معروف عبارتند از : vata ,pita و kapha .