آش گوجهفرنگی و بادنجان
مواد لازم
لوبيا چشم بلبلي 80 گرم
نمک به مقدار لازم
بادنجان (نگيني خرد و تلخي گرفته شده) 4 عدد
روغن مايع به مقدار لازم
گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 250 گرم
پياز (رنده و آب گرفته شده) 1 عدد
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چايخوري
برنج (نيم دانه) 100 گرم
سبزي آش (پاک و خردشده) 300 گرم
گوجه فرنگي (پوره شده) 800 گرم
استاک گوشت دو پیمانه
پيازداغ 50 گرم
پودر آويشن یک دوم قاشق چايخوري
آبغوره 60 ميليليتر
نعناع داغ مقداري براي تزيين
* سبزي آش شامل تره (50 گرم)، جعفري (200 گرم) و اسفناج (250 گرم) است.
1. لوبيا چشم بلبلي خيس و آبکش شده را در قابلمه اي حاوي مقداري آبِ جوش، روي حرارت ملايم قرار دهيد تا نيم پز شود. در اواخرِ پخت، کمي نمک به آن بيفزاييد، سپس آن را آبکش کنيد.
2. بادنجان هاي تلخي گرفته شده را در تابه اي حاوي روغن داغ سرخ کنيد، سپس روي حوله کاغذي قرار دهيد تا روغنِ اضافي آنها گرفته شود.
3. در ظرفي، گوشتِ چرخ کرده، پياز، زردچوبه و نمک را با يکديگر مخلوط کرده و با دست ورز دهيد تا کاملاً حالت چسبندگي پيدا کند.
4. کفِ دستتان را با مقداري روغن مايع چرب کنيد. از مايه آماده شده به اندازه هاي کوچک برداشته و به شکل کوفته ريزه درآوريد. کوفته ريزه ها را در قابلمه اي کوچک حاوي روغن داغِ فراوان سرخ کنيد سپس روي حوله کاغذي قرار دهيد تا روغن اضافي آنها گرفته شود.
5. لوبيا چشم بلبلي نيم پز و آبکش شده را به همراه برنج شسته شده، سبزي آش، بادنجان سرخ شده، کوفته ريزه ها، پوره گوجه فرنگي، استاک گوشت، نيمي از پيازداغ، آويشن و نمک در قابلمه اي ريخته و روي حرارت زياد قرار دهيد تا جوش آيد، سپس حرارت را ملايم کنيد تا آش به مدت یک ساعت بپزد و کاملاً جابيفتد. پس از جاافتادن، آش گوجه فرنگي و بادنجان را در ظرف موردنظر ريخته، آبغوره را به آن افزوده و با بقيه پيازداغ و نعناع داغ تزيين و سرو کنيد.
نکته
1.در صورت عدم دسترسي به استاک گوشت، ميتوانيد از همان مقدار آب به همراه يک عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنيد.
2.در زمانِ تفت دادن پيازداغ، کمي زردچوبه به آن بيفزاييد.
3.در صورتی که از قرص عصاره گوشت استفاده میکنید،نمک رو حذف کنید،چون قرص عصاره حاوی نمک هست.