خانه
411K

انواع ترشی

  • ۱۰:۴۷   ۱۳۹۲/۶/۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     بیاین ترشی های مختلفی رو که بلدیم به هم یاد بدیم .....
  • leftPublish
  • ۲۰:۵۲   ۱۳۹۳/۵/۲۵
    avatar
    **شادی**
    دو ستاره ⋆⋆|5100 |2321 پست
    مریم جون این ترشیو خودت درست کردی؟؟عجب چیزیه هاخیلی کدبانویی ماشالله
  • ۰۰:۵۹   ۱۳۹۳/۵/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    مریم جان گوجه رو چطوری خشک میکنی؟؟؟
  • ۱۶:۱۷   ۱۳۹۳/۵/۲۶
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    اره اهو جون اگه بذارن دوهفته بمون که نمیزارنخیلی خوشمزه تر میشه
  • ۱۶:۱۹   ۱۳۹۳/۵/۲۶
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    ماازاین سبد حصیری ها داریم
    گوجه رو برش حلقه ای میدیم
    اگرم کوچیک باشه دوتیکه میکنیم رو طبق میچینیم کمی روش نمک میریزیم ومیذاریم ترجیحا تو افتاب یا هوای ازاد
    بعد که خشک شد اکثرا پودرش میکنن وتو ابگوشت وقیمه وکته و.. استفاده میکنن من توترشی مم میریزم
    ویرایش شده توسط مریم الدوله در تاریخ ۲۶/۵/۱۳۹۳   ۱۶:۲۰
  • ۱۶:۲۰   ۱۳۹۳/۵/۲۶
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    ترشی های دیگه مم میزارم براتون
  • leftPublish
  • ۱۴:۵۵   ۱۳۹۴/۳/۹
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    کسی طرز تهیه ترشی خردل که با بادمجان درست میشه رو میدونه ؟؟؟
  • ۱۷:۴۹   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشی لیته 

    مواد لازم و طرز تهیه :

    بادمجان بزرگ ۴ عدد پوست گرفته، خورد کرده، کمی نمک و زرد چوبه (به مقدار دلخواه) زده و با مقداری سرکه میجوشانیم تا پخته شود. سپس آن ها را له میکنیم.

    گل کلم ۱ بوته بزرگ ریز خورد میکنیم.

    هویج ۱ بسته (حدودا ۱۰ عدد) رنده یا با ماشین خورد میکنیم.

    کرفس ۲ دسته با دست ریز میکنیم.

    پیاز ترشی قرمز و سفید از هر کدام ۱ بسته چند ساعت بخیسانید سپس پوست آن هارا جدا کنید. 

    ترب سفید در صورت دسترسی ۱ عدد بزرگ با رنده یا با ماشین ریز کنید.

    سیر ۲ بوته بزرگ با رنده یا ماشین ریز میکنیم.

    سیب زمینی ترشی ۶ عدد به هر اندازه دوست دارد خورد کنید. 

    جعفری خشک حدودا ۳-۴ ق غ

    شوید خشک ۳ ق غ

    ترخان خشک ۲ ق غ

    سیاه دانه ۲ ق غ

    زرد چوبه ۱ ق غ

    پودر گل پر ۱ ق غ

    سرکه سیب یا انگور قرمز 

    فلفل ۴-۵ عدد درسته 

    همه مواد فوق رو در ظرف مخسوس ترشی ریخته و سپس سرکه روی آن ریخته و خوب هم میزنیم و در آن را میبندیم . بعد از یک هفته ترشیتان آماده هستش.


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۰   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    شور





    کلا برای تهیه شور برای هر لیتر آب یک ق غ نمک میریزند و میجوشانند. اگر دوست داشتید میتونید به آن ۱ لیوان سرکه سفید اضافه کنید و بجوشانید.



    حتما قبل از استفاده خوب آب نمک سرکه باید خنک بشه. همینطور کمی‌ نمک باعث نرم شدن شور میشود. حتما نمک شور رو مزه کنید و چنان که به نظرتان کم بود میتونید نمکه آن را زیادتر کنید. شوری و اسیدی این شور به خودتان بستگی داره. برای یک حلبی یا شیشه معمولی حدوداً ۳-۴ عدد سیر و شوید ۳-۴ ساقه تازه و اگر هم ترخون تازه دارید حدوداً ۱۰-۱۵ شاخه.





    مواد لازم و طرز تهیه



    سبزیجات = کرفس، گٔل کلم، هویج پوست کنده، ۴-۵ عدد سیر پوست گرفته و به چند قسمت تقسیم کنید ، ترخون تازه یا خشک به مقدار دلخواه، چند تا برگ شوید، چند تا برگ کرفس. ۲ عدد فلفل قرمز کوچک.

    ... 

    برای شور: مقداری آب و نمک را جداگانه در ظرفی جوشانده و کنار می‌گذاریم تا خنک شود.



    و مقداری هم سرکه سفید رو جداگانه بجوشانید و کنار بگذارید تا خنک بشه



    سبزیجات تازه فوق را به مقدار لازم را بعد از شستن خورد کرده و خوب خشک کنید.



    در ظرف شیشه ی یا ظرف مخصوص ترشی سبزیجات رو هم راه با سبزیجات معطر خشک را مخلوط یا جداگانه به ردیف روی هم داخل شیشه چیده. فلفل‌ها رو به دو قسمت کوچک تقسیم کرده و داخل ظرف ریخته. اگر مزه تند زیاد دوست ندارید میتونید فقط ۱ عدد فلفل استفاده کنید.



    سپس سرکه و آب نمک رو روی سبزیجات ریخته و در آن را سفت بسته و در یک جای سرد به مدت ۲ هفته یا بیشتر میگذاریم تا شور جا بیفته





    دوستان عزیزم این شور رو منظر جون تهیه کردند و به مقدار زیاد و چشمی تهیه کردند. من خودم معمولان اندازه‌ها رو خودم موقعی‌ تهیه کردن مینویسم.



    کلا برای تهیه شور برای هر لیتر آب یک ق غ نمک میریزند و میجوشانند. اگر دوست داشتید میتونید به آن ۱ لیوان سرکه سفید اضافه کنید و بجوشانید.



    حتما قبل از استفاده خوب آب نمک سرکه باید خنک بشه. همینطور کمی‌ نمک باعث نرم شدن شور میشود. حتما نمک شور رو مزه کنید و چنان که به نظرتان کم بود میتونید نمکه آن را زیادتر کنید. شوری و اسیدی این شور به خودتان بستگی داره. برای یک حلبی یا شیشه معمولی حدوداً ۳-۴ عدد سیر و شوید ۳-۴ ساقه تازه و اگر هم ترخون تازه دارید حدوداً ۱۰-۱۵ شاخه.



    حتما مطمئن باشید که در آن محکم بسته هست و هوا داخل آن نمی‌رود. معمولان در آن را به مدت ۴۰ روز باز نمیکنند


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۰   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشی بادمجان شکم پر



    همانطور که میدونین این ترشی رو میشه به روش‌های مختلف تهیه کرد. روش ذیل روشی‌ بود که این دفعه درست کردم و خیلی به نظر خودم خوب شده بود.



    :مواد لازم و طرز تهیه



    من برای درست کردن این ترشی از بادمجان‌های کوچک هندی، تایلندی و گوجه فرنگی سبز مکزیکی استفاده کردم. شما با همون بادمجان‌های قلمی میتونین این ترشی رو درست کنین. مقدار مواد این ترشی هم بستگی به تعداد بادمجان‌ها و سلیقه خودتان دارد.



    بادمجان قلمی به تعداد دلخواه شسته و با چاقو وسط آن‌ها را کم عمق قاچ می‌زنیم



    سبزی مخصوص ترشی (سبزیجات معطر) به مقدار لازم شسته و پاک شده و آب آن کاملا گرفته شده باشد



    سیر به مقدار دلخواه ریز خورد شده و مقداری از حبه سیر برای داخل ظرف



    فلفل دلمه قرمز در صورت دلخواه به صورت نگینی خورد شده برای خوش رنگ شدن مواد داخل بادمجان



    ادویهٔ ترشی به مقدار لازم



    فلفل ریز تند به مقدار لازم



    بادمجان‌ها را در قابلمه ی با مقداری نمک و آب میگذریم چند تا جوش بزند. باید مراقب بود که زیاد پخته و له‌ نشود. تا حدی که بشه در آنها چنگال فرو برد. 

    در یک آب کشی روی هم چیده و روش یک ظرف کمی سنگین گذاشته و ٢٤ ساعت کنار میگذاریم تا آب آن گرفته شود.



    سبزیجات خورد شده، سیر خورد شده، فلفل دلمه خورد شده، ادویه و کمی‌ نمک و فلفل خوب مخلوط می‌کنیم و داخل شکم بادمجان‌ها را با این مخلوط پر می‌کنیم و در ظرف مخصوص ترشی لا به لا روی هم چیده و حبه‌های سیر و فلفل قرمز را داخل ظرف ترشی انداخته و آنقدر سرکه سفید بریزین که کاملا روی آنها پر شود و در آن را محکم بسته و در جای خنک و تاریک به مدت ۴۰ روز بگذارین تا ترشی جا بیفتد.



    بعضی‌ها این ترشی را با خود سرکه میجوشانند و بعضی‌ها با آب. رنگ بادمجان‌ها به خاطره اسیدی بودن سرکه کمی‌ کمرنگتر خواهد شد.



    این چاشنی‌ خوشمزه با بیشتر غذاها سرو میشه و بسیار اشتها آور می‌باشد.




    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۱   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    زیتون پرورده



    زیتون درشت سبز بدون هسته ۱ ۱/۲ پیمانه



    رب انار ۲ ق غ



    آب انار ۱ پیمانه سر خالی‌



    سیر ۲ حبه به صورت خیلی ریز خورد شده



    گردو خورد شده ۱ پیمانه



    چوچاق خشک ۱ ق غ یا به مقدار دلخواه



    کوت کوته خشک ۱ ق غ یا به مقدار دلخواه



    پودر گلپر ۲ ق چ



    مقداری کم روغن زیتون



    مقداری کم آبلیمو



    همه مواد فوق رو با هم به جز آبلیمو خوب مخلوط می‌کنیم. سپس داخل زیتون‌ها رو دونه دونه پر می‌کنیم و یک شبانه روز میذاریم که خوب مزه‌ها جا بیفتن.



    آبلیمو رو در آخر میتونید موقعی‌ سرو کردن مقداری روی زیتون‌ها بریزید.




    انواع ترشی
  • leftPublish
  • ۱۷:۵۲   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    سس چیلی



    این فلفلهای بسیار تند رو آخر هفته شمال که رفته بودم چیدم و باهاشون یک سس خیلی تند که فکر کنم از سس تاباکو هم تندتر باشه درست کردم اگر شما هم غذاهای تند رو دوست دارید میتونید سس فلفل رو خودتون درست کنید 

    نیم کیلو فلفل فرمز را شتسته و خشک کنید و بعد از ساقه های سبز آن جدا کنید البته همه این کارها رو با دستکش و ماسک انجام بدید تا مشکلی پیش نیاد

    بعد فلفلها را با یک لیوان آب بزارید با حرارت کم بپزه و بعد آنها را در غذاساز یا فودپروسسور ریخته له کنید این مخلوط را از یک صافی یا آبکش رد کنید تا عصاره آن بدست بیاد این عصاره را بار دیگر در ظرفی ریخته با با یک چهارم پیمانه سرکه و یک قاشق مرباخوری نمک دوباره کمی بجوشانید تا غلیظ شود و مثل رب شود این سس را در ظرف شیشه ای درب دار ریخته و برای انواع غذاها به مقدار خیلی کم استفاده کنید چون خیلی خیلی تنده

    تخمها و پوستهای فلفل را که در آبکش مونده را هم میتونید در یک سینی پهن کنید و آنها را خشک کنید درغذاهای مختلف و یا روی سوپها و سالاد ها برای تندی یا تزیین از آنها استفاده کنید


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۳   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    لواشک





    این روزها هوای گرم و روزهای بلند و آفتابی و داغ و میوه های تابستانی فراوان بهترین فرصت برای درست کردن لواشک است

    هر میوه ای را که دوست دارید و یا میوه های اضافی یخچال مثل هلو/زددآلو/گوجه/آلبالو و گیلاس/شلیل/آلو/زغال اخته/سیب /حتی دانه های انگور و غیره میتوانید بصورت تک میوه و یا مخلوطی از چند میوه را با کمی آب بپزید و بعد از خنک شدن از صافی رد کنید تا هسته و پوست اضافی آن جدا بشه و این مخلوط غلیظ را در سینی چرب شده یا روی پلاستیک تمیز پهن کنید و در زیر نور خورشید قرار دهید میتوانید یک توری و یا یک شیشه روی سینی قرار دهید تا گرد و خاک روی آن نشیند ولی یک گوشه ای از شیشه را باز بگذارید تا عرق نکنه

    اگر لواشکتان نازک باشه و در این گرمای 40 درجه یک یا دو روزه خشک میشه که میتوانید بعد از جدا کردن از سینی تا قیچی برش داده و یا با کمی شکر مخلوط کرده تا هم زیباتر بشه و هم شیرین تر بهرحال با سلیقه خودتون سرو کنید

    ترشی و شیرینی لواشک بستگی به میوه هایی داره که استفا ده میکنید


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۳   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشی انبه یا مانگو





    مثل اینکه کسی خیال نداره دستور ترشی پست کنه پس خودم دست بکار میشم چند وقت پیش یکی از دوستام برام 

    فریبایک شیشه ترشی انبه آورد ولی وقتی بازش کردم دیدم خیلی شوره من هم که عاشق ترشی انبه هستم تصمیم گرفتم یه کاری بکنم تا این ترشی قابل خوردن بشه پس چند تا انبه سفت را پوست کندم و مکعبی خرد کردم یه هلو هم داشتم اون هم خرد کردم با چند قاشق سس خردل و فلفل قرمز و کمی گل پر و مقداری سرکه بعلاوه اون شیشه ترشی انبه شور همه را باهم مخلوط کردم و دوباره در شیشه ریختم خیلی عالی شده بود نه شور بود و نه خیلی تند

    البته اگر ترشی آماده انبه نداشته باشید فقط کافی بجای اون یه مقداری نمک به این مخلوط اضافه کنید تا ترشی انبه تون آماده بشه و خیلی زود هم میرسه


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۴   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشي آلبالو

    يكي از خوشمزه ترين ترشي هاست كه درست كردنش هم خيلي راحته ....

    آلبالوهاي تميز و دم گرفته رو توي شيشه مي ريزيم ، روشون كمي نمك مي پاشيم و بعد هم شيشه رو با سركه سفيد پر مي كنيم


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۵   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    مخلوط شور

    براي سبزيجات از كلم برگ ، گل كلم ، هويج، خيار ، كرفس ، فلفل دلمه اي ،سير، فلفل سبز . ترخون و برگ كرفس استفاده كردم.....بعد از شستن ، خردكردن و خشك كردن سبزيجات ، توي ظرف هاي مورد نظر ميريزم ....

    ظرف هاتونو اگر توي آبجوش نيم ساعتي بجوشونين خيلي خوب ميشه .....

    من براي هر ليوان آب ، يك چهارم ليوان سركه و يك قاشق غذاخوري نمك در نظر مي گيرم ، اين محلول رو مي جوشونم ، بعد از مدت كوتاهي ، هنوز وقتي محلول گرمه ، روي مخلوط سزيجات مي ريزم و در ظرف شور رو نمي بندم تا اينكه كاملا خنك بشه ،اگه توي هر ظرف دوسه تا نخود خام بندازين ، شور زودتر مي رسه ، بعد از ٢٠ روز آماده ست


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۶   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشي گوجه فرنگي و كلم





    گوجه فرنگي نسبتا بزرگ : ١٠ عدد

    كلم برگ : ١ عدد

    كلم قرمز : ١/٤ عدد

    سير : ١ بوته

    نمك ، فلفل قرمز ، زردچوبه 

    تخم گشنيز : ٢ قاشق غذاخوري

    سياه دانه : ٢ قاشق غذاخوري 

    نعنا يا پونه خشك : كمي ( من از پونه كوهي استفاده كردم )

    سركه : به ميزان لازم 

    گوجه هارو به صورت پوره درمياريم ، كلم هارو ريز مي كنيم ، سيرها رو هم له مي كنيم ، همه مواد رو با هم مخلوط مي كنيم و روشون سركه مي ريزيم ، بعد از يك هفته هم مي تونين ميل كنين


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۶   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشي كلم قرمز

    اين ترشي خيلي راحت و خوشمزه ست ....

    كلم قرمزو خرد كردم ، توي سركه جوشوندم و بعد توي شيشه ريختم ،‌لا به لاي كلم ها هم شكر پاشيدم 

    من براي يك شيشه متوسط ، نصف كلم قرمز و توي ٢ ليوان سركه جوشوندم ، بعد مخلوط رو توي شيشه ريختم و از٣ قاشق شكر استفاده كردم


    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۷   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشي آلوچه و برگه

    من موادشو اندازه گيري نكردم ، مقداري آلوچه خشك رو با مقداري برگه زردآلو مخلوط كردم ، برگه ها نصف مقدار آلوچه باشه خوبه ....بعد هم روشون شيره انگور و سركه ريختم ، مخلوط كردم و حدود يك ساعت جوشوندم ...آلوچه ها بايد نرم بشن ولي اصلا له نشن ...بعد هم بعد از خنك شدن مي تونين بلافاصله ميل كنين




    انواع ترشی
  • ۱۷:۵۹   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشي فلفل كبابي

    اصل اين ترشي با فلفل هاي قرمز و تنده ولي من نوع تندش رو اينجا پيدا نكردم ...

    فلفل هاي قرمز و مخروطي شكل رو كباب مي كنيم ، همون موقع كه هنوز داغ هستن توي كيسه فريزر ميذاريمشون و ده دقيقه صبر مي كنيم ، بعد از ده دقيقه به علت بخاري كه توي كيسه جمع شده ، به راحتي پوست فلفل ها كنده ميشه .....

    بعد فلفل هارو به اندازه و شكل دلخواه خرد مي كنيم ...

    يه كاري كه من كردم چند حبه سير و چند عدد گوجه سبز رو با پهناي كارد له كردم و به فلفل ها اضافه كردم ....

    به اين مخلوط نمك ، آويشن و مقدار زيادي پودر فلفل قرمز تند اضافه كردم و همه رو توي شيشه ريختم و بعد روشون رو با سركه پر كردم ....


    انواع ترشی
  • ۱۸:۰۰   ۱۳۹۴/۳/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    ترشي نازخاتون

    بادمجان كبابي له شده : ٨ عدد

    سير پوست كنده و له شده :يك بوته 

    فلفل سبز تند ريز شده : ١٠ عدد 

    نمك ، فلفل ، آبغوره : به ميزان لازم 

    سبزي درار : ٣ قاشق غذاخوري 

    رب انار ترش : ٣ قاشق غذاخوري 

    توضيح اينكه ترشي نازخاتون رب انار نداره ولي من اضافه كردم و نتيجه هم عالي شد ، سبزي هم مي تونه انواع سبزي هاي شمالي و يا معطر در دسترس باشه ولي من از درار يا همون نمك سبز شمال استفاده كردم .....اگر شما هم از درار استفاده مي كنين ، مواظب مقدار نمك باشيد ....



    همه مواد رو با هم مخلوط مي كنيم و آبغوره رو روي مواد ترشي مي ريزيم كمي صبر مي كنيم تا آبغوره به خورد مواد بره ، اگر نياز بود باز هم اضافه مي كنيم ...اين ترشي بلافاصله قابل خوردنه


    انواع ترشی
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان