دمنوش کوهی
طبیعت : گرم ، خواص : آرام بخش،ضد حساسیت ،ادرار آور،باز کننده گرفتگی های روده و کبد،تقویت سیستم ایمنی
طرز تهیه : یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.
دمنوش میوه نسترن
طبیعت : معتدل و خشک ؛ خواص : سرشار از ویتامین ث،مقوی معده،پایین آورنده فشار خون،ضد قند خون و ضد درد و ورم کلیه،ضد اسهال
طرز تهیه : پانزده عدد را در یک قوری + دو لیوان آب سرد با شعله مستتقیم جوش آید سپس شعله را کم کنید تا با همان شعله مستقیم یک ساعت باشد تا آب آن به تدریج بخار شود سپس با شعله غیر مستقیم سه ساعت دم بکشد.
دمنوش بابونه
طبیعت : معتدل،گرم و خشک ؛ خواص : آرام بخش اعصاب و مغز و معده و روده و تقویت آنها،افزایش شیر مادر ،اشتها آور،ادرار آور قوی،ضد تب و لرز،ضد انگل،ضد یبوست،ضد سردرد،ضد سنگ مثانه،ضد بلغم و صفرا
طرز تهیه : یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.
دمنوش به لیمو
طبیعت : گرم ؛ خواص : آرام بخش،خواب آور در شب،تقویت حافظه و معده،رفع درد شکم،رفع خستگی،رفع گوش و ضد میگرن،ضد سردرد و سرگیجه، ضد تپش قلب،ضد نفخ،ضد آسم،ضد اسپاسم
طرز تهیه : یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش آویشن
طبیعت : گرم ؛ خواص : تقویت اعصاب بینایی،جهاز هاضمه،معده،کبد و کلیه،بالا برنده فشار خون،باز کننده انسداد،خشک کننده،تحلیل بادها و بلغم،لطیف کننده غذاهای غلیظ،اشتها آور،ادرار آور،جاری کننده حیض،تنقیه ریه،معده روده ها و کبد از رطوبت بلغم،رفع کولیت های مزمن،افزایش شیر مادر،پاک کننده سینه،باز کننده گرفتگی های روده،ضد انگل،ضد رطوبت بدن،ضد صفرا،ضد زکام،ضد سرفه،آضد سم،ضد تنگی نفس،ضد غلظت خون و ضد عفونی کننده و میکروب کش شش برابر آنتی بیوتیک
طرز تهیه : یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش اکلیل کوهی
طبیعت : گرم ومعتدل ؛ خواص : گیاه معجزه گر قوی مقوی اعصاب، ادرارآور، پاک کننده ریه ها، بادشکن، تسکین درد کبد، برای تنگی نفس و برای بیماریهای عصبی وتشجی مفید،تقویت کننده معده وبدن، ضد عفونت کلیه،ضد صفرا،ضد بلغم ،ضد دلهره،ضد اضطراب،ضد آسم ،ضد زکام، ضد سیاه سرفه،ضد دردهای رماتیسمی استخوان و کمر، ضد سنگ کلیه ومثانه،ضد کیسه صفرا،ضد میگرن،ضد بیخوابی،ضد غلظت خون
طرز تهیه : دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش گزنه
طبیعت : گرم و خشک ؛ خواص : تحلیل ورم های سخت، چاق کننده بدنفباز کننده انسداد کبدو طحال، وفم رحم، تنقیه کننده ریه و معده، افزایش نیروی جنسی،ضد قند خون،ضد غلظت خون،ضد چربی،ضد صفرا و بلغم،ضد سنک کلیه،ضد سرطان،ضد امراض کلیوی و خون در ادرار،ضد خونریزی ها،ضد ریزش مو،ضد خستگی،ضد انگل،ضد کرم روده
طرز تهیه : یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش مرزنجوش
طبیعت : گرم ؛ خواص : آرام بخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیقه ها و سردرد،خلط اور،تب بر،اشتها آور،تقویت عمومی بدن،ضد نفخ و ورم معده،ضد اسهال،ضد اخلاط مضر،ضد سرما خوردگی
طرز تهیه : یک مشت کوچک + دو لیوان آبجوش در کتری ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش ریوند چینی
طبیعت : گرم و خشک به سمت تری ؛ خواص : ضد برودت معده و کبد، ضد سرفه مزمن،ضد تنگی نفس، ضد سل،ضد زخم ریه،ضد زخم روده و استسقاء،ضد یرقان،مسهل و ضد اخلاط غلیظ و رقیق،مدر،ضد دردهای کلیه و مثانه و رحم
طرز تهیه : چند تکه ریوند + مقداری آب که آن را بپوشاند با شعله مستقیم آرام جوش آورده بعد آن را با شعله غیز مستقیم
۲ الی ۳ ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی در آید.
دمنوش استخودوس
طبیعت : گرم و خشک ؛ خواص : آرام بخش اعصاب ، تقویت کننده سلولهای مغز، افزایش شیر مادر، کاستن نفخ و گاز معده و روده، شادی آور، باز کننده انسداد عروقی،مسهل،ضد بلغم و سودا خصوصا سودای مغز، ضد میگرن،ضد زکام ،ضد آسم،ضد برونشیت،ضد دل پیچه، ضد رماتیسم،ضد درد سینه، ضد تنگی نفس و سرف ،ضد اگزما،ضد عفونی کننده دستگاه مجاری ادراری،در اکثر بیمارریها کاربرد دارد.
طرز تهیه : دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش در کتری ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش فلوس
طبیعت : معتدل ؛ خواص : مسهل صفرا، دافع اخلاط فاسد،ضد افسردگی،ضد صرع،ضد میگرن ،ضد بواسیر،ضد یبوست مزاج؛ تقویت کننده اعصاب،تقویت کننده قلب،تقویت کننده مجاری ادرار،تقویت کننده دستگاه تنفسی
طرز تهیه : یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم کمی بجوشد بعد با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش زیره سیاه
طبیعت : بسیار گرم ؛ خواص : لطیف کننده، قابض،برطرف کننده بادهای غلیظ،بالا برنده فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مدر، افزایش شیر مادر،کاستن گاز معده و روده، درمان تنگی نفس، تحریک اشتها،تقویت قلب و عروق معده
طرز تهیه : ۱ قاشق مربا خوری + دو لیوان آبجوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش بهار نارنج
خواص : آرامبخش،مفرح،نشاط آور،اشتها آور،تقویت کننده قلب،تقویت کننده اعصاب،تقویت کننده نیروی جنسی؛ رفع دل پیچه و گاز معده، تسکین درد سینه و سردرد های عصبی.
طرز تهیه : یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش برگ درخت به
طبیعت : گرم ومعتدل ؛ خواص : قابض و نرم کننده سینه،مقوی قلب،مفرح،نشاط آور.
طرز تهیه : ۱۰ تا ۱۵ عدد برگ را ۲۰ دقیقه خیسانده و بشویید و در یک لیتر آب در قوری ترجیحا ظرف مسی حرارت دهید و به محض اینکه به جوش آمده فورا شعله را ملایم کنید تا آب بدون حرکت شروع به بخار کند و گاهی برگ ها را بر هم بزنید زمانیکه ۳/۱ بخار شد چای آماده است ؛ می توانیداز هل یا چوب دارچین برای برای معطر کردن استفاده کنید.
دمنوش افتیمون
طبیعت : گرم و خشک ؛ خواص : از بین برنده ورم ها، لطیف کننده، بازکننده انسداد و مفرح قلب، جهت بیماری های مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کاووس و وسواس و بیماری های مفاصل مفید است،به تنهایی مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا میباشد،برای آرامش و تقویت اعصاب دم کرده افتیمون بخورید ؛ تاثیر آن روی سر خوب است و برای آلزایمر نیز مفید است.
طرز تهیه : از آنجایی که بسیار لطیف و ضعیف است جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن میشود ؛ هنگام مصرف نباید آن را نرم کوبید و یا زیاد جوشاند، بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم کنید.
نکته مهم : مصرف زیاد افتیمون برای گرم مزاجان مضر است.
دمنوش گل گاو زبان و سنبل الطیب
طبیعت : گرم و تر ؛ خواص : خواب آور،آرامبخش اعصاب،پایین آورنده فشار خون،رفع خشونت نای،سینه،تنگی نفس،گلو درد،مقوی دماغ،معده و کبد سرد،افزایش ترشح ادرار،ضد سردرد های عصبی،درد کلیه،قولنج،اسپاسم،تشنج،صر ع،سودا،صفرا،وسواس و سنگ کلیه
طرز تهیه : دو قاشق غذاخوری گل گاو زبان
+ یک قاشق غذا خوری سنبل الطیب + دو لیوان آب جوش + نبات،نیم ساعت دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالویی در آید
دمنوش زیرفون
طبیعت : گرم ؛ خواص : آرام بخش،ضد ناراحتی های عصبی،تشنج،میگرن های مزمن،بی خوابی،سردرد،بیماری های ریوی،زکام،غلظت خون،استفراغ،رماتیسم،آرترو ز،نقرس،سیاتیک ؛ مصرف زیاد موجب پایین آمدن فشار خون خواهد شد و برای خانم های باردار ممنوع است
طرز تهیه : یک مشت زیرفون + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم ده دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم به مدت طولانی دم بکشد تا خوب رنگ بیندازد.
دمنوش بادرنج بویه
طبیعت : بسیار گرم ؛ خواص : مقوی قلب واعصاب،خونساز،تقویت کننده سلولهای مغز،فوق العاده آرامبخش،محرک معده،خواب آور،نشاط آور،ضد وز وز گوش،ضد تشنج و اسپاسم،ضد بیماری های کلیوی،ضد بوی بد دهان و خواب های وحشتناک ؛
چای مورد علاقه حضرت علی (ع)
طرز تهیه : یک مشت کوچک بادرنج بویه + دو لیوان آب سرد روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غیر مستقیم خوب دم بکشد.
دمنوش بادرنج بویه و زیرفون
طبیعت : گرم ؛ خواص : تقویت قلب و اعصاب،خواب آور،نشاط آور،آرامبخش،خونساز،ضد بوی بد دهان،خواب های وحشتناک،بیماری های کلیه،صدای گوش
طرز تهیه : یک قاشق غذاخوری زیرفون + یک قاشق مرباخوری بادرنج بویه + دو لیوان آب جوش باشعله مستقیم و ملایم حدود یک ساعت بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش به لیمو و زیرفون
طبیعت : گرم ؛ خواص : آرامبخش،کاهش دهنده فشار خون،تقویت کننده حافظه و معده،خواب آور در شب،تب بر،شستشو دهنده کلیه،ضد سرماخوردگی و تشنج،ضد نقرس،ضد رماتیسم،ضد سردرد و سرگیجه،ضد ناراحتی های عصبی و میگرن،ضد غلظت خون،ضد آسم،ضد اسهال،ضد سینوزیت،ضد صدای گوش و ضد خستگی بدن
طرز تهیه : یک مشت بزرگ زیرفون + یک مشت کوچک به لیمو + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم و ملایم،حدود یک ساعت بجوشد،سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش دارچین
طبیعت : گرم ؛ خواص : ادرارآور،مفرح،محرک اعصاب،تقویت معده،کبد،قوه باه،قلب وعروق،کاهش درد کمر و مفاصل،تسریع جریان خون،نیرو بخش،باز کننده انسداد مجاری،پاک کردن سینه و حنجره،بالا بردن فشار خون،ضد اخلاط رطوبتی،ضد پا درد های رطوبتی و سرفه های رطوبتی،ضد دلهره،ضد بوی بد دهان،ضد دردهای استخوانی،ضد دیابت،ضد سردی بدن ؛ برای زنان باردار مضر است.
طرز تهیه : چند عدد چوب دارچین + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم آرام جوش آورده سپس با شعله غیر مستقیم دو الی سه ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی درآید.
دمنوش زنجبیل
طبیعت : گرم و خشک ؛ خواص : تقویت کننده حافظه،تقویت کننده قوه باه،تقویت کننده جهاز هاضمه و معده،تقویت کننده قوای رئیسه بدن ،خون ساز،تنظیم ادرار،خلط آور،ملین،درمان اسهال ساده و خونی،مانع بروز سرطان،کاهش چربی خون،بالا بردن فشار خون،مفید برای قطع حیض ، ضد ضعف اعصاب،ضد رطوبت مزاج،ضد بلغم،ضد درد مفاصل و بیماری های مفصلی،ضد کمر درد،ضد مسمومیت غذایی،ضد سرفه،ضد تهوع و آشفتگی در مسافرت و ضد انعقاد خون ؛ زیاده روی در مصرف باعث ایجاد فشار خون و ضعف نیروی جنسی میشود.
طرز تهیه : یک قاشق چایخوری زنجبیل در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را گذاشته تا حدود ده دقیقه بماند سپس با کمی عسل مخلوط کرده و میل نمایید.
دمنوش زعفران
طبیعت : گرم ؛ خواص : مصلح عفونت بلغمی،محرک نیروی جنسی و قوای مفزی،مفرح،نشاط آور،خنده آور،ادرار آور،خلط آور،آرامبخش،مقوی کبد و جهاز تنفسی،آشامیدن یک مثقال آن جهت تسریع در زایمان،تسکین آسم و سیاه سرفه،ضد سرفه،ضد حساسیت و ضد کرم خوردگی دندان
طرز تهیه : مقدار خیلی کم ( چند عدد ) در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را گذاشته تا حدود ده دقیقه بماند سپس با کمی عسل مخلوط کرده و میل نمایید ، در مصرف زعفران زیاده روی نکنید.
دمنوش نعناع
طبیعت : گرم ؛ خواص : لطیف کننده خون،مفرح و مقوی قلب،مسکن ناراحتی های گوارشی،کمک به هضم غذا،مقوی اعصاب معده،بادشکن،اشتهاآور،دفع صفرا،پاکسازی و تقویت کبد و طحال،برای سرما خوردگی و بیماری های حلق و گلو (از پونه قوی تر است)،ضد نفخ،ضد سکسکه،ضد تهوع،ضد اسهال،ضد دل پیچه،ضد بواسیر،ضد دردشکم و ضد تب
طرز تهیه : یک قاشق غذاخوری نعناع + سه لیوان آب جوش بگذارید با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
.منوش پونه
طبیعت : اوایل بهار گرم و در پاییز خشک ؛ خواص : قوی ترین آنتی بیوتیک ،بادشکن،رقیق کننده خون،ادرارآور،خلط آور،صفرابر،انرژی زا،بسیار مفید برای درد سینه و آزاد کردن اخلاط،تقویت کننده معده و قلب و جهاز هاضمه،ضد تب ادراری،ضد سرفه،ضد حساسیت،ضد نفخ،ضد نقرس،ضد سکسکه،ضد آشفتگی،ضد دل بهم خوردگی،ضد خستگی و مفید جهت به تاخیر انداختن عادات ماهیانه
طرز تهیه : یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش بگذارید با شعله غیر مستقیم دم بکشد
.
دمنوش چلتوک برنج
طبیعت : گرم ؛ خواص : سرشار از ویتامین های ب،تقویت کننده مغز و اعصاب و قلب،ضد یبوست مزمن،جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو
طرز تهیه : یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش با شعله مستقیم پنج دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم یک ساعت دم بکشد.
دمنوش گلپر
طبیعت : گرم و خشک ؛ خواص : تقویت کننده عالی حافظه،تقویت کننده قوه باه،تقویت کننده قلب و عروق،اشتها آور،کمک به هضم غذا،شفابخش بیماری یرقان،پاکسازی کبد و دفع صفرا،تداوم آن برای سوزاندن چربی های بدن مفید است،ضد صرع قوی،ضد فراموشی،ضد اسهال،ضد تنبلی معده و ضد جوش و دمل
طرز تهیه : یک قاشق مربا خوری را در یک لیوان آب جوش ریخته ، ظرفی را در آن گذاشته و بگذارید پانزده دقیقه بماند تا به رنگ زرد درآید.