سس سالاد کلاسیک
- پایه: روغن کانولا
- ماده اصلی: موسیر (یا پیازچه)
- اسید: سرکه انگور
- طعم دهنده: پودر فلفل تازه
این مواد را داخل میکسر بریزید (اگر دوست داشتید نمک هم اضافه کنید) و میکس نمایید.
برای ملایمتر شدن طعم سس بهتر است از ۱۰ دقیقه قبل موسیرها (یا پیازچهها) را در سرکه بخوابانید و بعد با باقی مواد میکس کنید.
سس سالاد خامهای سزار
- پایه: پنیر توفو
- ماده اصلی: سیر
- اسید: آب لیموی تازه
- طعم دهنده: جعفری و پنیر پارمزان
مواد را با یکدیگر میکس کنید.
پنیر توفو یا پنیر لوبیا از شیر سویا تهیه میشود و اصل این پنیر به چین برمیگردد. شرکتهای بزرگ لبنیات در ایران این پنیر را تولید میکنند.
برای طعم بهتر میتوانید مقدار خیلی کم تن ماهی (یا طبق دستور اصلی ماهی آنچوی) نیز با مواد میکس کنید.
سس سالاد ایتالیایی
- پایه: روغن زیتون
- ماده اصلی: پیاز سفید رنده شده
- اسید: سرکه بالزامیک
- طعم دهنده: ریحان تازه و اوریگانو
مواد را با هم میکس کنید.
اوریگانو شبیه به آویشن است و از فروشگاهها و عطاریها میتوانید تهیه کنید.
برای خامهای تر شدن سس میتوانید به ترکیب ماست چکیده اضافه کنید.
سس سالاد سبز
- پایه: خامه ترش + سس مایونز
- ماده اصلی: سیر
- اسید: سرکه سفید
- طعم دهنده: ترخون و یا هر سبزی که دوست دارید
مواد را با هم میکس کنید.
مقدار خامه و سس مایونز هر کدام نصف پیمانه کافی است. بهتر است از نوع کمچرب آنها خریداری کنید.
سس سالاد عسل و خردل
- پایه: روغن کانولا
- ماده اصلی: ساقه پیازچه
- اسید: خردل
- طعم دهنده: عسل
همه مواد را با هم میکس کنید.
اگر میخواهید طعم خردل غالب باشد، از دانه خردل استفاده کنید.
سس سالاد آسیایی با طعم کنجد
- پایه: روغن یا کره بادام زمینی
- ماده اصلی: تره فرنگی
- اسید: سرکه برنج
- طعم دهنده: دانه کنجد بو داده، سس سویا و زنجبیل رنده شده
مواد را با هم میکس کنید.
برای طعم بهتر یک قاشق روغن کنجد نیز به مواد اضافه کنید.
سس سالاد بلو چیز
- پایه: ماست (نصف پیمانه) + سس مایونز کم چرب (نصف پیمانه)
- ماده اصلی: موسیر
- اسید: سرکه
- طعم دهنده: بلو چیز
مواد را با هم ترکیب کنید.
بلو چیز را شرکتهای بزرگ لبنیاتی در ایران تولید میکنند. این پنیر طعم شوری دارد و برای تهیه این سس نباید از نمک استفاده کرد.
اضافه کردن یک قاشق عسل به سس بافت و طعم بهتری میدهد.
سس سالاد گوجهفرنگی
- پایه: گوجه گیلاسی + مقدار کمی روغن زیتون
- ماده اصلی: پیاز بنفش
- اسید: سرکه
- طعم دهنده: ریحان
مواد را با هم ترکیب کنید.
سس سالاد ماست و سبزیجات
- پایه: ماست کم چرب
- ماده اصلی: تره فرنگی
- اسید: شیر کره یا شیر پرچرب
- طعم دهنده: ریحان، گشنیز، جعفری و نعنا
مواد را با هم ترکیب کنید.
مقدار کمی فلفل قرمز طعم این سس را بهتر میکند.
سس سالاد تاهینی (ارده) و لیمو
- پایه: کرم ارده
- ماده اصلی: سیر
- اسید: آب لیموی تازه
- طعم دهنده: خمیر سویا یا پنیر سویا (توفو)
مواد را با هم ترکیب کنید.
تاهینی همان ارده یا کنجد آسیاب شده است.
غلظت سس را با آب میتوانید کم و زیاد کنید.