سبزى پلو
در این دستور پخت، علاوه بر سبزیجات تازه، از 3 قاشق غذاخوری سبزیجات خشک که شامل جعفری، تره فرنگی و شوید می شود، نیز استفاده شده است.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
جعفری تازه خرد شده: 1 فنجان
شوید تازه خرد شده: 1 فنجان
پیازچه تازه یا تره فرنگی تازه( فقط قسمت سبز) خرد شده: 1 فنجان
گشنیز تازه خرد شده: 1 فنجان( اختیاری)
سبزیجات خشک( جعفری، تره فرنگی و شوید): 3 تا 4 قاشق غذاخوری( اختیاری)
سیر تازه خرد شده: 3 تا4 حبه( اختیاری)
برنج دانه بلند: 2و نیم فنجان
نمک: 2 تا3 قاشق غذاخوری
روغن برای ته دیگ: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زعفران پودر شده: نصف قاشق چایخوری که بایستی در 2 تا 3 قاشق غذاخوری آب داغ حل شود.
طرز تهیه:سبزیجات را پاک کرده و بشویید و با دست یا با دستگاه سبزی خرد کن، به خوبی خرد کنید و با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
برنج را بشویید و در 4 فنجان آب نمک به مدت 2 ساعت بخیسانید.
در یک قابلمه نچسب 6 لیوان آب ریخته و بگذارید تا به جوش آید.
آب برنج را بیرون ریخته و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید، اجازه دهید به مدت 10 دقیقه با شعله متوسط بجوشد. بعد از این مدت دانه های برنج را چک کنید، اگر دانه برنج در مرکز سفت بود و لبه های آن نرم بودند موقع آبکش کردن برنج فرا رسیده است.
با استفاده از یک صافی برنج را آبکش نمایید و با آب سرد آن را بشویید.
قابلمه را شسته و خشک کنید و مجددا روی حرارت متوسط گاز قرار دهید.
2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن کف قابلمه بریزید و سپس یک لایه برنج ریخته و سبزیجات خرد شده و سبزیجات خشک را نیز لایه لایه با برنج در قابلمه بریزید طوری که در لایه آخر نیز روی برنج را بپوشاند.
حبه های سیر را داخل برنج گذاشته و چند حفره با انتهای کفگیرتان در برنج ایجاد کنید.
زعفران دم کرده را روی کل برنج ریخته و پخش کنید.
زمانی که برنج شروع به بخار کردن نمود، حدود 1 فنجان آب به آن اضافه کنید.
شعله را کم کرده و در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و بگذارید تا حدود 45 دقیقه بماند و دم بکشد.
در انتها می توانید مقداری روغن یا کره را آب کرده و روی پلو پخش نمایید.