طرز تهیه شیرینی برنجک ، بهاردانه یا بادونه شمالی
📝مواد اولیه :
شکر 2 لیوان
جوهر لیمو (یا آبلیمو 1قاشق غذاخوری) نصف قاشق چایخوری
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
آب 1 لیوان
برنج 5 لیوان
#برنجک #شیرینی سنتی شمالی ( مازندران ) با بافتی ترد و عسلی است که اغلب در مهمانی ها سرو میشود.
🍴طرز تهیه برنجک :
برنج را 1 ساعت در آب خیس دهید سپس بهمراه چند لیوان آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و نرم شود سپس با آب سرد ابکشی کنید ( برنج را مانند برنج های دیگر آبکش کنید اما مقداری نرم تر از حد معمول برنج را بردارید ).
پس از ابکشی کردن حداقل به مدت 1 ساعت در ابکش بگذارید بماند تا کاملا آب برنج برود ، در این مرحله میتوانید زعفران یا رنگ خوراکی اضافه کنید ، برنج را داخل سینی بریزید و پخش کنید سپس روی شوفاژ یا در آفتاب قرار دهید تا خشک شود.
پس از اینکه برنج خشک شد داخل قابلمه گودی به اندازه لازم روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود ، کمی برنج خشک داخل صافی فلزی بریزید و صافی را در روغن داغ قرار دهید تا برنج ها سرخ شوند و پف کنند و به همین صورت تمام برنج ها را سرخ کنید سپس روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود.
🍴طرز تهیه شهد (شربت):
ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید سپس با قاشق مخلوط کنید تا شکر حل شود ، 15 دقیقه با حرارت ملایم بگذارید شربت بجوشد تا قوام بیاید سپس ابلیمو را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
برنج را با شیره مخلوط کنید و داخل ظرفی که چرب کرده اید بریزید و پخش کنید ( برنج را با شیره خوب مخلوط کنید ) ، پس از 5 دقیقه با چاقو به شکل لوزی یا مربع برش بزنید و مصرف نمایید ( برای ماندگاری روی شیرینی را میتوانید با سلفون بپوشانید اما در یخچال قرار ندهید ).
✅برای شکرک نزدن شهد :
1) بهترین گزینه جوهرلیمو هستش میدونم زیاد ماده خوبی نیست ولی به مقدار خیلی کم استفاده میشه و ضرری به بدن نمیزنه
2)نکته مهم دیگه اینه که در هنگام جوشیدن و قوام آمدن شهد نباید شکرک هایی که دور قابلمه جمع شده رو با قاشق وارد شهد (شربت) کنید همین امر هم باعث شکرک زدن میشه باید با یک دستمال تمیز و نمدار بلورهای شکر که دور دیواره قابلمه جمع میشه پاک کنید اینکار واقعا تاثیر عالی داره
3) تا زمانیکه شکر در آب حل نشده مایع رو هم بزنید و بعد از حل شدن شکر دیگه نباید شهد هم بخوره این هم یکی دیگه از دلایل شکرک یا قندک زدن هستش