كيك باقلوا
كيك باقلوا يا همان كيك شربتى جزء كيكهاى بسيار خوشمزه و همه پسند است كه با داشتن هل و گلاب و زعفران طعمى سنتى و دلپذير دارد و بسيار مناسب براى پذيرايى هاى ماه مبارك رمضان و سفره هاى نذرى و پذيرايى عصرانه ميباشد .
مواد لازم :
تخم مرغ ٣ عدد
زرده تخم مرغ ١ عدد براى رويه
شكر ١/٢ پيمانه
روغن مايع ١/٢ پيمانه
آرد ١پيمانه و نيم
جوش شيرين ١/٤ ق چ
بيكينگ پودر ١ ق چ
وانيل ١/٦ ق چ
شير يا ماست ١ ق غ
زعفران كمى
هل ساييده نرم ١ ق غ پُر
طرز تهيه :
ابتدا فر را روى ١٨٥ درجه تنظيم كنيد . كف و ديواره قالب را كاغذ روغنى بياندازيد و روى كاغذ را چرب كنيد .
آرد را با بيكينگ پودر و جوش شيرين و هل مخلوط كنيد و سه بار الك كنيد .
تخم مرغها را با شكر و وانيل خوب بزنيد تا كاملا روشن شود . روغن را اضافه كرده و يكى دو دور هم بزنيد تا كاملا مخلوط شود . همزن را خاموش كنيد و مخلوط آرد را روى مايه الك كنيد و به صورت دورانى با ليسك مخلوط كنيد مايه را در قالب ريخته و در فر بپزيد ( حدود ٣٥ تا ٤٠ دقيقه ) .
سپس زرده تخم مرغ را با يك قاشق شير يا ماست و مقدارى زعفران مخلوط كنيد و بعد از اينكن كيك را از قالب خارج كرديد به وسيله قلم مو روى سطح كيك بماليد و روى آن پودر پسته بپاشيد و پنج دقيق ديگر در فر قرار دهيد سپس كيك را برش بزنيد و شربت را در دو نوبت روى كيك بريزيد و با يك سينى روى كيك را به مدت ٢ ساعت بپوشانيد تا كيك دم بكشد و شربت را به خود جذب كند . پس از طى اين مدت برشهاى كيك را از قالب خارج كرده و در ظرف بچينيد ، ما بين هر طبقه يك لايه كاغذ روغنى قرار دهيد .
براى تهيه شربت يك ليوان شكر را با نصف ليوان گلاب ٢ دقيقه بجوشانيد و داغ روى كيك بريزيد.
نوش جان