خانه
406

اهمیت قصه گویی برای کودکان

  • ۱۶:۲۶   ۱۴۰۲/۹/۲۸
    avatar
    کاربر جديد|12 |37 پست

    اهمیت قصه گویی برای کودکان

    شاید مادرهای ما به یاد داشته باشند و برای ما گفته باشند که در کودکیشان همه دور مادربزرگ جمع می شدند و به قصه های او گوش می دادند. رسم قصه گویی آنچنان دور است که برای کودکان ما به مثابه قالی پرنده متعلق به جهان خیالات است. دشمنان تاریخی قصه گویی عبارتند از: رادیو و تلویزیون در سالهای پیش و فضای مجازی در عصر حاضر. متاسفانه اثرات فضای مجازی بر کودکان به حدی است که نه تنها قصه گوی بلکه تمام جنبه های زندگی اجتماعی و فردی حتی بازی کردن کودک را تحت شعاع قرار داده است. توصیه می شود حتما مقاله تاثیرات منفی فضای مجازی را در وب سایت مدرسه کلوب مطالعه فرمایید.

    قصه و قصه گویی از هر نظر که بررسی شود جنبه های مثبت زیادی دارد و جا دارد که مادران حتما این برنامه را در لیست فعالیتهای خود قرار دهند. 

    قصه گویی برای کودکان به چندین دلیل مهم است. اولین و مهمترین کارکرد قصه گفتن برای کودکان مربوط به رشد واژگان و مهارت های زبانی کودک می شود. شنیدن قصه، کودک را در معرض کلمات، عبارات و ساختارهای دستوری جدیدی قرار می دهد که بعدها کودک از این توانای در گفتار و نوشتار استفاده می کنم. کودکانی که مرتب و مکرر قصه می شنوند زودتر صحبت می کنند و درک آنها بیشتر است.

    داستان ها اغلب شامل طرح ها، شخصیت ها و تنظیمات پیچیده هستند. با درگیر شدن با داستان ها، کودکان باید از تخیل و مهارت های تفکر انتقادی خود برای دنبال کردن روایت، درک انگیزه های شخصیت و پیش بینی نتایج استفاده کنند. این به رشد توانایی های شناختی آنها مانند حل مسئله، استدلال و حافظه کمک می کند.

    داستان ها اغلب حاوی مضامین عاطفی و درس های اخلاقی هستند که به کودکان کمک می کند تا در مورد احساسات مختلف و نحوه هدایت آنها بیاموزند. از طریق شخصیت های داستان، کودکان می توانند احساسات و تجربیات مختلف را شناسایی کرده و با آنها ارتباط برقرار کنند. این باعث افزایش هوش هیجانی و همدلی آنها نسبت به دیگران می شود. داستان‌ها همچنین فرصت‌هایی را برای بحث در مورد معضلات اخلاقی و ارزش‌های اخلاقی فراهم می‌کنند و رشد اجتماعی را تقویت می‌کنند.

    داستان ها راهی برای آشنایی کودکان با فرهنگ ها، سنت ها و رویدادهای تاریخی مختلف است. آنها می توانند در مورد دیدگاه ها، آداب و رسوم و باورهای مختلف از طریق داستان هایی از فرهنگ های مختلف بیاموزند. این امر آگاهی فرهنگی، تساهل و جهان بینی گسترده تر را ارتقا می دهد.

    قصه گویی قوه تخیل کودک را تحریک می کند و به او اجازه می دهد تا وارد دنیای خیال پردازی و ساختگی شود. این باعث افزایش خلاقیت آنها می شود، زیرا آنها می توانند ایده ها، شخصیت ها و تنظیمات جدید را از طریق داستان اختراع و کشف کنند. همچنین توانایی های داستان سرایی آنها را شکوفا می کند و به آنها کمک می کند تا خود را خلاقانه از طریق نوشتن یا داستان سرایی کلامی بیان کنند.

    به اشتراک گذاشتن داستان ها با کودکان فرصت هایی را برای پیوند بین والدین، مراقبان و مربیان ایجاد می کند. این زمان ویژه ای برای ارتباط است، زیرا وقتی کسی برای خواندن یا تعریف داستان برای آنها وقت می گذارد، احساس ارزشمندی و تعهد می کنند. این تجربه مشترک باعث ترویج روابط مثبت و تقویت پیوند والدین-کودک یا معلم-دانش آموز می شود.

    به طور کلی، قصه گویی ابزاری قدرتمند برای یادگیری و رشد کودکان، تقویت مهارت های زبانی، توانایی های شناختی، هوش هیجانی، درک فرهنگی، خلاقیت و ارتباطات اجتماعی است.

    برخی از مدارس برنامه قصه گویی را در جدول فوق برنامه خود جا داده اند. یکی از این مدارس، پیش دبستان دخترانه غیردولتی رسا است. این مدرسه جزء بهترین دبستان های دخترانه منطقه 8 تهران نیز است. در این پیش دبستان، دانش آموزان فعالانه در برنامه قصه گویی شرکت می کنند. اگر شما به دنبال مدرسه ای هستید که مانند دبستان رسا برنامه قصه گویی داشته باشد، می توانید با مراجعه به لیست مدارس تهران آنها را بررسی کرده و هر کدام را که مناسب تشخیص دادید مستقیم تماس بگیرید. البته اطلس مدارس نیز کمک زیادی می کند. بخش اطلس مدارس تمام امکانات، قابلیت ها، برنامه ها و فعالیتها را به همراه توضیح در معرض دید خواننده قرار می دهد. بازدید از اطلس پیش دبستان و دبستان دخترانه رسا را توصیه می کنم. فراموش نکنید که این حق شماست که بدانید مدرسه برای فرزند شما چه می کند. بنابراین  از آنها بخواهید که حتما برای فرزند شما قصه بگویند و خودتان نیز حداقل دقایقی قبل از خواب کودک را به این کار اختصاص دهید.  

    ویرایش شده توسط مریم نادری در تاریخ ۲۸/۹/۱۴۰۲   ۱۶:۲۷
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان