هوا امسال خیلی زود گرم شده است و در طول روز نمی توان بدون کولر یا پنکه سر کرد. البته این مساله در مورد تهران مصداق دارد و شاید شهرهای دیگر از نعمت هوای خوب هنوز بهرهمند باشند. در این هوا فقط یک لیوان نوشیدنی خنک می چسبد.
پیش از آموزش چندین نوع اسموتی، کوکتل و فراپه خوب دانستیم توضیح دهیم این واژه ها چه مفهومی دارند.
کوکتل
به ترکیب بیش از دو نوشیدنی، کوکتل گفته میشود. کوکتل ها شامل دو دسته الکلی و غیرالکلی (ماکتل) هستند. امروزه بیش از هزاران نوع کوکتل در جهان وجود دارد که هرکدام با توجه به مواد و نوشیدنی ها، آب و هوا و ذائقه هر منطقه درست شده اند و بعضی از آنها کمکم جای خود را در بین مردم مناطق دیگر باز کرده و جهانی شده اند. به طور مثال کوکتل موهیتو (Mojito) یک کوکتل کوبایی است که امروزه در اکثر نقاط جهان از جمله ایران طرفداران بسیاری دارد.
فراپه
فراپه در اصل به گونهای یخقهوه کفدار می گویند که با نامهای کافه فراپه و فراپه یونانی نیز شناخته میشود. فراپه را می توانید با میکسر یا شیکر درست کنید. برای تهیه آن نیز یک یا دو قاشق غذاخوری پودر قهوه و شکر را در لیوان بریزید و هم بزنید. سپس تکههای یخ یا آب سرد را اضافه و سرو کنید.
اما در تعریف دیگر، نوشیدنیهای سرد که مخلوطی از یخ و پوره میوه هستند را نیز فراپه می نامند.
اسموتی
اسموتی یک نوشیدنی مخلوط شده و گاهی شیرین شده است که از میوه تازه تهیه میشود و در برخی موارد خاص شکلات یا کره بادام زمینی دارد. علاوه بر میوه بسیاری از اسموتیها دارای یخ خرد شده، میوه یخ زده، ماست، عسل یا شربت و محتویات یخی هستند.
اسموتی ترکیبی
مواد لازم (2 نفر)
• نصف لیوان آبزرد آلو
• نصف لیوان آب انبه
• یک عدد موز رسیده و بزرگ
• یک قاشق غذاخوری ماست پرچرب
• یخ
طرز تهیه 1. همه مواد را درون مخلوط کن بریزید و حدود دو دقیقه مخلوط کنید تا کاملا میکس شوند.
2. اسموتی ها را درون لیوان های موردنظر بریزید و با انبه یا موز تزئین و سرو کنید.
شیر پرتقالی
مواد لازم (یک نفر) • 3/4 لیوان شیر سرد
• یک عدد پرتقال پوست کنده
• یک قاشق چایخوری پوست پرتقال رنده شده
• دو قاشق مرباخوری پر عسل
طرز تهیه 1. ابتدا شیر و عسل را درون مخلوطکن حدود یک دقیقه با هم مخلوط کنید.
2. سپس، پرتقال پوست کنده و خرد شده را به همراه پوست پرتقال رنده شده درون مخلوطکن بریزید و حدود یک دقیقه دیگر مخلوط کنید. رنگ نوشیدنی باید زرد و روی آن کف ایجاد شود.
3. آنها را درون لیوان بریزید و با فیله پرتقال تزئین و سرو کنید.
کوکتل توت فرنگی و انبه
مواد لازم (2 نفر) • ۸ تا ۱۰ عدد توت فرنگی تازه
• ۱ لیوان آب انبه (طبیعی یا نکتار)
طرز تهیه 1. ابتدا توتفرنگیها را برای مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید تا کمی یخ بزنند.
2. سپس توتفرنگیها و آبانبه را در مخلوطکن بریزید و حدود دو دقیقه هم بزنید تا توتفرنگی و آبانبه با هم میکس شوند.
3. نوشیدنی را درون لیوان بریزید و با تکههای توتفرنگی تزئین و سرو کنید.
اسموتی زردآلو
مواد لازم (دو نفر) • یک لیوان آب زرد آلو
• یک عدد موز تازه و رسیده
• نصف لیوان آب پرتقال
طرز تهیه 1. در نخستین مرحله باید آب زردآلو و موز را به مدت یک تا دو ساعت در فریزر قرار دهید تا کمی یخ بزنند.
2. سپس آبزردآلو، موز یخ زده و خرد شده و آب پرتقال را درون مخلوط کن بریزید و حدود ۳۰ تا ۶۰ هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
3. اسموتی را درون لیوان های موردنظر بریزید و میوه دلخواه تزئین و سرو کنید.
4. برای تهیه آبزرد آلو در صورتی که آبزردآلو طبیعی در دسترس ندارید میتوانید از کمپوت زرد آلو یا نکتار آمادهی آب زرد آلو استفاده کنید.
کوکتل هویج، پرتقال و زنجبیل
مواد لازم (2 نفر) • سه تا چهار عدد هویج شیرین
• یک عدد سیب بزرگ
• دو عدد پرتقال
• ¼ قاشق چایخوری پودر زنجبیل
طرز تهیه 1. به صورت جداگانه آب هویج و آب سیب را بگیرید و کنار بگذارید. آب پرتقال را نیز بگیرید.
2. همه آبمیوه ها را در یک پارچ بزرگ با هم مخلوط کنید. در آخر نیز پودر زنجبیل را اضافه کنید. البته اگر زنجبیل تازه رنده شده اضافه کنید، عطر و طعم بهتری خواهد داشت.
3. کوکتل را درون لیوان های موردنظر بریزید و با میوه دلخواه تزئین و سرو کنید.
کوکتل شیر سویا، زردآلو و آب سیب
مواد لازم (2 نفر) • ۸ تا ۱۰ عدد برگه زرد آلو
• دو لیوان آب سیب
• ۱۲۰ میلیلیتر شیر سویا
طرز تهیه 1. برای آماده کردن این نوشیدنی ابتدا مقدار کمی آب سیب تهیه کنید، برای تهیه این مقدار آب سیب کافی است آب یک سیب کامل را بگیرید، سپس ۸ تا ۱۰ عدد برگه زرد آلو را در آب سیب برای مدت یک شب قرار دهید و روز بعد آن را با ترکیب آب یک سیب تازه و مقدار ۱۲۰ میلیلیتر شیر سویا مخلوط کنید و میل کنید.
کوکتل آب زغال اخته و آب سیب
مواد لازم (یک نفر) • 1/3 لیوان آب زغال اخته
• 1/3 لیوان آب سیب تازه
• آب گازدار
طرز تهیه 1. آب سیب را بگیرید و با آب زغال اخته با هم مخلوط کنید. در آخر آب گازدار را به آنها اضافه کنید.
2. برای سرو می توانید آن را با برش های سیب تزئین کنید.
فراپه پرتقال
مواد لازم (1 نفر) • 5 عدد پرتقال بزرگ
• ۱۰ تکه کوچک یخ
طرز تهیه 1. ابتدا آب یک پرتقال را بگیرید و آن را در مخلوطکن بریزید.
2. برای تهیه فراپه پرتقال خیلی مهم است که پرتقال را با پالپ آن تهیه کنید به همین منظور چهار پرتقال دیگر را پوست بگیرید و بعد از جدا کردن هسته، پرتقالها را به صورت تکه شده داخل مخلوطکن بریزید. سپس یخها را اضافه کنید.
3. مخلوطکن را روشن کنید و دو دقیقه هم بزنید تا یخها خرد و با پرتقالها مخلوط شوند.
4. فراپه پرتقال را درون یک لیوانها بریزید، میتوانید آنرا با برش های پرتقال تزئین و سرو کنید.