طرز تهیه ی کیمچی (غذای کره ای)مواد لازم:
2بوته کلم چینی یا Napa cabbage
نمک دریایی 1 پیمانه ( اگر نتونستید اصلا پیدا کنید با نمک معمولی درست کنید ولی خوب در مرحله مربوطه شستشو بدید)
پیازچه 1 دسته کوچک که 7و8 تا داشته باشد
سیر 2 بوته که 2/3 پیمانه میشود
شکر 1/3 پیمانه
آرد برنج 1/3 پیمانه
زنجفیل یک تکه 5 سانتی
پیاز 1 عدد
صدف خام 1 پیمانه ریز خرد شده ( دلخواه)
سس ماهی یا fish souce 1/2 پیمانه اگر پیدا نکردید مجبورید صرف نظر کنید اما خوب کمی مزه ش تغییر میکنه ( در زیر یک دستور هست که البته توصیه میکنم از اصلش استفاده کنید)
پودر فلفل قرمز کره ای 2 پیمانه یا اگه نداشتید پودر فلفل چیلی 1.5 پیمانه ( مهمترین ماده)
سس ماهی:(اصل آن برای کیمچی با عصاره ماهی کولی تهیه میشود)
سویا سس : 4 ق غ
rice vinegar و یا سرکه بالزامیک : 3 ق غ
آب جوش : 6 ق غ
شکر قهوه ای : 3 ق غ
آب لیموی تازه : 1 ق چ
سیر کاملا له شده : 3 ق چ
فلفل چیلی قرمز ریز خورد شده 1.5 ق چ
شکر را در آب در حال جوش حل کنید
وقتی آب به دمای اتاق رسید سرکه، آب لیمو، سویا سس را اضافه کنید
فلفل و سیر را اضافه کنید
سس ماهی اماده است
روش تهیه:
فبل از هر چیز در مرحله آخر و برای نگه داری و عمل آمدن کیمچی احتیاج به یک ظرف دردار دارید که خوب بسته شود و هوا داخلش نرود
هر کلم را از وسط به 4 قسمت تقسیم کنید یا اینکه به تکه های کوچک 5و6 سانتی و مربعی خرد کنید ... البته اصل آن اصلا خرد نمیشود بلکه همینطور 4 قسمتی لابه لای برگ ها نمک و سپس در مراحل بعد مواد دیگر را میمالند
هر قسمت را در آب فرو ببرید تا به همه جایش برسد
وقتی آبش رفت نمک را لابه لایش بریزید و خوب به همه جایش آغشته کنید و رویش را کامل بپوشانید تا 2.30 ساعت بماند حال هر تکه را برگزدانید د ودوباره 2و3 ساعت بماند
حالا در آب سرد همه نمک هایش را بشویید و کاملا آب کشی کنید تا همه نمک ها برود و 2و3 بار این کار را انجام دهید
در سبد بگذارید تا آبش کامل کامل گرفته شود و در آخر کمی با دست ملایم بچلانید ( دستکش دست کنید)
آرد برنج را با 2 پیمانه آب سرد مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید وقتی گرم شد شکر را هم اضافه کنید و مدام هم برنید تا وقتی میخواهد شروع کند به جوشیدن از حرارت بردارید (میتونید اصلا این مرحله رو حذف کنید و آرد برنج نریزید و فقط شکر را در مرحله پایین اضافه کنید)
در یک ظرف بزرگ خالی کنید و کم از داغی افتاد سس ماهی، شکر، فلفل قرمز، صدف، پیازچه اریب خرد شده ، سیر و زنجبیل و پیاز که هر 3 تا با هم پوره شده، پودر فلفل چیلی را با هم خوب مخلوط کنید
حالا دستکش بپوشید و این ماده غلیظ را لاب لای ورقه های کلم بمالید تا همه جایش کاملا آغشته شود
کلم های آغشت هشده را در ظرف در دار که اول گفتم قرار بدید کنار هم به طوریکه کامل پر نشود و بالای ظرف چندسانت خالی بماند
در ظرف را محکم ببندید و تا 2 روز در جای خنک قرار دهید( نه در یخچال)
حالا درش رو باز کنید و کمی جابجا کنید و دوباره درش را محکم ببندید در یخچال قرار بدید
2و3 روز بعد آماده و یک هفته تا 10 روز بعد کاملا جا افتاده است