خانه
9.88K

بهترین بریانی های اصفهان +دستور پخت

  • ۱۰:۴۶   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    وارد میدان نقش جهان که می شوید دیگر از دروازه زمان گذشته اید. چشم بر هم بگذارید، چوگان بازانی را خواهید دید که بر سنگ فرش های قدیمی می تازند و صدای دست فروشان قیصریه که در غبار گام اسبان، کالا می فروشند و نوای شان با «بیدار باش و هوشیار باش» غلامان و خدام عالی قاپو به هم می آمیزد.

    شاه لمیده بر اریکه شاهی رو به فواره حوض ایوان، پک بر قلیان می زند و انعکاس اذان مسجد جامع در شهر می پیچد و در غروب گلفام آفتاب، گنبد هزار رنگ و هزار نقش شیخ لطف الله رویاهای شما را به هفت افلاک خواهد رساند. اینجا اصفهان ست، پایتخت صفویه و شکوه نصف جهان.



    چرا برویم؟

    آندره مالرو اصفهان را فقط با دو شهر پکن و فلورانس قابل قیاس می داند و شاردن بسیار از آن سخن گفته است. اگر اهل تاریخ و هنر هستید، این شهر فرصت خوبی برای شماست تا همراه با جریان زاینده رود گذشته را زنده کنید و بر کوچه پس کوچه های پرهویت این شهر قدم بگذارید.


    بازارهای سنتی اصفهان و خصوصا مغازه های اطراف میدان نقش جهان برای گردشگران خارجی و ایرانی بهشت صنایع دستی است. تنوع بالای این مصنوعات در کنار ذوق و سلیقه میراث داران گذشته صفوی، این شهر را به مرکز هنرهای سنتی بدل کرده است. در دکان های قدیمی و لا به لای پستوهای آنها چه بسا بتوان ترمه و گلابتون جهاز مادربزرگ ها را نیز یافت.

    خوردنی ها

    اصفهان غذاهای سنتی متنوعی دارد ولی فقط برخی از این غذاها را می توان ر رستوران های این شهر یافت و اگر علاقه مند به تست بقیه هستید، باید با یک خانواده اصفهانی معاشرت کنید. بریانی، گوشت و لوبیا، عدسی، حلیم بادمجان، قرمزه نخودچی، کوفته سبزی، خورش ماست، کال جوش، آش سماق، قیمه ریزه، باقالی ذرت (خوراسگان)، پلو ماش، سرگنجشکی و ماش و زردک از مهم ترین غذاهای سنتی اصفهان هستند. با این وجود، فقط بریانی و خورش ماست به رستوران های این شهر راه یافته اند.



    اصفهان مثل هر جا غذاهای سنی دارد آن هم بریانی است. اگر آمدید حتما میل کنید. حتی اگر نسبت به خوردن غذاهای چرب حساس هستید، دست کم یک وعده از این غذا امتحان کنید. برای تهیه آن می توانید به طباخی های مخصوص این غذا که به بریانی مشهور هستند مراجعه کنید. در تمام محله های اصفهان بریانی وجود دارد و در همه آنها این غذا با رعایت کامل اصول بهداشتی طبخ می شود.

    صف طولانی برای بریانی

    وقت ناهار که می رسد، اگر گذرت به یکی از خیابان های حاشیه زاینده رود افتاد، تعجبی ندارد اگر صف طولانی مردم را جلوی در یکی از بریانی پزی های اصفهان ببینی؛ خیلی ها قصد دارند ناهار را بریانی میل کنند. آن هم از نوع درجه یک.


    یکی از غذاهای معروف اصفهانی ها بریانی است؛ غذایی لذیذ، سالم و مقوی که به یقین گردشگران با میل کردن آن، طعمی به یاد ماندنی را در سفر به نصف جهان به یادگار می برند.
    خوردن غذاهای محلی یکی از تفریحات سالم و خاطره انگیز برای مردم هنگام سفر به مناطق مختلف کشورمان است.

    در اصفهان هم که دیدنی های تاریخی و کم نظیری دارد، اگر سری به غذاخوری های شهر به ویژه از نوع سنتی آن بزنید، خوردن بریانی که به لهجه شیرین اصفهانی بریونی گفته می شود را فراموش نکنید. زیرا این غذا سرشار از پروتئین است.

    از آنجا که نصف جهان در روزهای مختلف سال شاهد حضور گرم و صمیمی گردشگرانی از مناطق مختلف کشور و دنیاست و این میزبانی در ایامی همچون نوروز به  اوج می رسد، پذیرایی از مهمانان آن هم با معروف ترین غذای سنتی این دیار سفر به شهر هنرمندان را خاطره انگیزتر می کند.


    یکی از آشپزهای اصفهانی که خیلی ها مشتاق میل کردن بریانی در غذاخوری او هستند، می گوید: بیش از 25 سال است که به پخت بریانی مشغول هستم.

    حسین مرتضوی که شاگردان و مشتریان همیشگی اش او را حسین آقا صدا می زنند، یکی از لذت بخش ترین شغل های دنیا را پختن غذا برای همنوعان خود می داند و تصریح می کند: وقتی می بینم مردم با چه لذتی یکی از بهترین  غذاهای سنتی ایرانی را می خورند، احساس می کنم بهترین شغل دنیا را دارم چون سهمی هرچند کوچک در ثبت خاطره ای خوش برای آنان را داشته ام.

    وی که صاحب بریانی پزی در خیابان حافظ و در کنار میدان تاریخی نقش جهان اصفهان است، می گوید: بریانی اصفهان خیلی لذیذ و بسیار مقوی است؛ پیشنهاد می کنم اگر مسافران می خواهند انرژی و شادابی خود را برای ادامه سفرهای نوروزی حفظ کنند، بدن شک یک بار هم که شده سری به بریانی پزی های شهر ما بزنند.

    آوازه جهانی

    دیوید که از آلمان به نصف جهان آمده، می گوید: تقریبا هر سال به اصفهان می آیم و یکی از غذاهایی که تمایل به خوردن آن دارم بریانی است.


    او در پاسخ به این سوال که نظرش درباره ایستادن در صف طولانی برای خرید غذای سنتی چیست، گفت: در کشورهای مختلف بیشتر شاهد این نوع تجمع مرم برای خرید فست فودها هستیم اما در ایران بسیار جذاب است که خیلی ها در صف می ایستند تا غذایی سنتی و این چنین لذیذ بخرند.

    این گردشگر آلمانی بیان کرد: ایران به ویژه اصفهان بسیار باشکوه و خاطره انگیز است و من هم ترجیح می دهم مثل اصفهانی ها در این صف باشم تا بریانی بخرم.



    راز خوشمزگی بریانی

    سرخ کردن بریانی در کفگیر مخصوص بریانی اصفهان، اصلی ترین نکته تهیه این غذاست.


    اضافه کردن ادویه های اصفهانی و چگونگی پخت گوشت با ظرف و اجاق ویژه، از مهم ترین نکات تهیه بریانی است که طعم آن را در مکان های مختلف متفاوت می کند و این همان لم دست آشپزان اصفهانی در پختن بریانی است.

    برشی از نارنج یا لیموی تازه همراه با برگ های باطراوت ریحان، یک لیوان دوغ محلی و شاید یه برش پیاز، خوردن بریانی را به یکی از رویای ترین وعده های غذایی به ویژه برای مسافران نوروزی در دیار نصف جهان تبدیل کرده است.

    این غذای سنتی خوردنش با نان سنگک طرفداران زیادی دارد. به تازگی بعضی از بریانی فروشی ها برای تزیین بریانی خود از خلال بادام و پسته یا گردو هم استفاده می کنند. 

    شش گوسفند و آبگوشت بریانی هم جزو مخلفاتی است که معمولا در کنار بریانی اصفهانی قرار دارد و کمک می کند که طعم واقعی بریانی را احساس کنید.

    نام های آشنا



    بریانی اعظم یکی از بریانی های خوب اصفهان است که چندی سال سابقه کار دارد. اگر گذرتان به اصفهان خورد حتما به بریانی اعظم سر بزنید و تستش کنید. درست است که شلوغ است ولی خیلی سریع غذا را تحویل می دهند. گول کوچک بودن غذا را هم نخورید چون به طور وحشتناکی آدم را سیر می کند. می گویند بریانی شعبه سه اعظم خوشمزه تر است.


    شعبه 1: دروازه دولت ابتدای چهارباغ پایین

    شعبه 2: خیابان مسجد سید- جنب اداره پست

    شعبه 3: خیابان کمال اسماعیل- جنب پمپ بنزین

    ریحون

    اصفهانی ها بریانی ریحون را خیلی قبول دارند. ادویه و سبزی خوردن همراهش، واقعا جذاب است.


    خیابان فردوسی نرسیده به سید علی خان، قبل از بانک پاسارگاد

    سفره خانه جارچی



    سفره خانه جارچی باشی هم بریانی دارد و برای سرو آن از کمازدان (ظروف مسی) استفاده می کنند. تزیین بریانی آن هم پرهیجان است.


    خیابان حکیم، خیابان سپه، بعد از بازار فرش فروش ها (بازار حکیم)، بعد از مسجد حکیم، کوچه باغ قلندرها، سفره خانه ملک سلطان جارچی باشی (حمام ملک سلطان جارچی باشی)

    بریانی حاج محمود 



    بریان حاج محمود قدیمی ترین بریانی شهر اصفهان است که قدمت آن به بیش از 100 سال پیش باز می گردد. تاریخ تاسیس بریانی حاج محمود شفاعت روی کاشیکاری های سردر بریانی، سال 1281 نوشته شده است. این بریانی با وجود سادگی، یکی از پرطرفدارترین بریانی های اصفهان است.

    بریانی شاد

    اصفهان میدان امام حسین، دروازه دولت، ابتدای خیابان طالقانی


    بیشه

    بوستان سعدی رو به روی صدا و سیما


    بریانی های خوب دیگر اصفهان

    بریانی اخوان در خیابان فروغی، بریانی لُرد در ابتدای خیابان میرزاطاهر، بریانی شمشاد در میدان امام (ره) و بریانی بهشت در میدان انقلاب از دیگر بریانی های معتبر اصفهان هستند. همچنین کباب و بریانی هایی هم در اصفهان هستند که بریانی آنها به گردشگران توصیه می شود از جمله کباب و بریانی عشایر و کباب و بریانی احمدی در خیابان آتشگاه، کباب و بریانی اصفهان در خیابان باهنر، کباب و بریانی محمد در میدان امام (ره)، کباب و بریانی های قصر و المهدی و ماه در خیابان احمدآباد.


    دستور پخت بریانی

    مواد لازم برای 6 نفر:


    • آب: 8 پیمانه (معادل 1280 میلی لیتر)
    • گوشت سردست و قلوه گاه: یک کیلوگرم
    • پیاز: 2 عدد (معادل 280 گرم)
    • نعناع خشک، نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
    • روغن مایع: به مقدار لازم
    • زعفران ساییده شده (حل شده در آب جوش): یک قاشق سوپخوری (معادل 14 میلی لیتر)
    • نان: چند برش
    • دارچین: به مقدار لازم
    • کشک: به مقدار لازم

     



    روش تهیه:

    1- آب را روی حرارت قرار دهید تا جوش آید، سپس گوشت را با پیاز و زردچوبه به آب جوش اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه روی حرارت بگذارید تا نیم پز شود. پس از آن گوشت را از آب گوشت جدا کنید و آب گوشت را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حدی که 1.4پیمانه از آب آن باقی بماند.


    2- گوشت را پس از سرد شدن دوبار چرخ کنید و به آن مقداری نعناع، کمی نمک، فلفل و زردچوبه بیفزایید و خوب ورز دهید. سپس روی کفگیر مخصوص بریانی را با روغن مایع چرب کنید و روی حرارت قرار دهید. 

    3- مقداری دارچین، فلفل و کمی زعفران آب شده کف کفگیر بریزید و به اندازه 100 گرم از گوشت را روی آن کاملا پهن کنید، به طوری که کفگیر کاملا پر باشد. کفگیر را روی حرارت متوسط و مستقیم قرار دهید تا گوشت سرخ و آماده شود.

    4- روی برشی از نان، کمی از روغن آب گوشت را بریزید تا نان کمی چرب شود، بریانی آماده شده را روی نان برگردانید و روی آن کمی دارچین بپاشید.

    نکته: دقت کنید که گوشت حتما سرد شود و سپس آن را چرخ کنید.

    پیشنهاد:

    در صورت تمایل آب گوشت را زمان کمتری روی حرارت قرار دهید و از آب باقیمانده برای آبگوشت بریانی استفاده کنید. در این صورت مقداری نان خشک در آبگوشت تیلیت کنید، به طوری که نان خمیر نشود. سپس مقداری کشک روی آن بریزید.


    در اصفهان، کنار بریانی جگر سفید پخته و چرخ شده قرار می دهند و ظرف بریانی را با کاسه آبگوشت، کشک، نان سنگک، ریحان و یک پارچ دوغ سر سفره می گذارند.



    جایگزین:

    در صورت نبودن کفگیر می توانید از ماهی تابه کوچک تفلون استفاده کنید. البته سعی کنید حتما از کفگیر استفاده کنید.


    در هر پرس بریانی اصفهان 458.625 کیلوکالری انرژی، چربی 20.37 گرم، 13.255 گرم کربوهیدرات و 58.6 گرم پروتئین وجود دارد.

  • leftPublish
  • ۱۱:۲۲   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    کژالکاپ آشپزی 
    یک ستاره ⋆|3760 |1786 پست
    اصیل ترین نوع بریانی رو میتونید توو بریانی حاج محمود توو بازار مسجد جامع اصفهان نوش جان کنید. فوق العادس
    به شدت هوس کردم
  • ۱۱:۳۶   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    بهزاد لابیکاپ آشپزی 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|26985 |15940 پست
    اتفاقا چند روز پیش حرف بریانی بود من 4 سال اصفهان زندگی کردم دوران دانشجویی اما تو اون دوره نرفتم اینجایی که میگم. یه جایی هست فکر میکنم یه رستوران سنتی که پله میخوره میره بالا نزدیک های میدون نقش جهان اونم بریانیش خیلی خوبه.
    اسمش رو میدونید؟ که به اون قلیونی که همه چیزای قدیمی توش هست هم تقریبا نزدیکه ما پیدا رفتیم از رستوران به اونجا.
    بریونیش هم عالی بود
  • ۱۱:۴۰   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    كاملا موافقم
    آقا بهزاد من فقط بريوني رو اونجا ميخورم الان چند ساله ولي اسمش رو يادم نيست چون بخاطر چربي زيادش زياد اهل بريون نيستم ولي آبگوشتاش حرف نداره
  • ۱۱:۴۵   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    کژالکاپ آشپزی 
    یک ستاره ⋆|3760 |1786 پست
    راستش نقش جهان دوتا رستوران سنتی داره که بریانی هر دو رو امتحان کردم ولی بازم بریانی حاج محمود یه چیز دیگه اس. برایانش بصورت کاملا سنتی طبخ میشه همراه با دوغ و ریحان فراوون.

  • ۱۱:۴۷   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    بهزاد لابیکاپ آشپزی 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|26985 |15940 پست
    زیباکده
    mona mona : 
    كاملا موافقم
    آقا بهزاد من فقط بريوني رو اونجا ميخورم الان چند ساله ولي اسمش رو يادم نيست چون بخاطر چربي زيادش زياد اهل بريون نيستم ولي آبگوشتاش حرف نداره
    زیباکده

    دقیقااااا ما هم آبگوشتش رو خوردیم هم بریونی عالی بود 19

  • leftPublish
  • ۱۱:۴۹   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    كژال جان اين بار بايد حاج محمود رو امتحان كنم
  • ۱۱:۵۰   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    بهزاد لابیکاپ آشپزی 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|26985 |15940 پست
    زیباکده
    کژال : 
    راستش نقش جهان دوتا رستوران سنتی داره که بریانی هر دو رو امتحان کردم ولی بازم بریانی حاج محمود یه چیز دیگه اس. برایانش بصورت کاملا سنتی طبخ میشه همراه با دوغ و ریحان فراوون.

    زیباکده

    من نرفتم حاج محمود رو. حدودا کجاست؟ 

    من وقتی دانشجو بودم کلا خیلی با بریونی رابطه نداشتم، بعدها عاشقش شدم.

    اون موقع همه ش پولامون رو جمع میکردیم آخر ماه یا آخر فصل میرفتیم خوان گستر هتل جلفا که عالیییی بود غذاش. معمولا استیک و میگو و ... میگرفتیم و Share میکردیم.

    خوان سالار اینا هم خوب بودن اما اون خیلی بهتر بود.

    یه پیتزایی هم بود توی میر خیلی خوب بود اسمش یادم نیست، یه کباب بناب هم چارباغ بالا بود اونم خوب بود وقتی خیابون نظر و آلفرد رو حسابی بالا پایین میکردیم خسته میشدیم(طبیعتا با پا!) میرفتیم اونجاها(البته بازم ماهی یه بار) 37

  • ۱۱:۵۱   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
  • ۱۱:۵۳   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    اگه اشتباه نكنم بریانی حاج محمود در بازار سبزه میدان اصفهانه
  • ۱۱:۵۵   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    کژالکاپ آشپزی 
    یک ستاره ⋆|3760 |1786 پست
    بریانی حاج محمود توو بازار اصلی اصفهانه. جایی که شما احتمالا نرفتید. میدان عتیق (میدان کهنه) اصفهان.
    محدوده میدان کهنه اصفهان هسته اولیه شهر اصفهانه واصیل ترین اصفهانی ها رو اونجا میتونید ببینید.
  • leftPublish
  • ۱۲:۰۷   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    بهزاد لابیکاپ آشپزی 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|26985 |15940 پست
    چرا اتفاقا رفتم اما خوب بلد نیستم چون فقط یه بار رفتیم میدان عتیق اونورا به عنوان توریست.
  • ۱۲:۴۱   ۱۳۹۴/۷/۱۳
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    من که رفته بودم اصفهان ، بریانی و خورش ماست و تو رستوران شهرزاد سفارشس دادم و خوب بود

    البته رستوران خوان گستر اصفهان هم عالی بود
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان