خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
56.1K

بیماریــها و بـهداشــت زنان

  • ۱۴:۱۵   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    کاربر فعال|447 |521 پست
     بيرون‌زدگي‌ رحم‌ و راههای درمان



    توضيح‌ كلي‌ :
    بيرون‌زدگي‌ رحم‌ عبارت‌ است‌ از افتادن‌ يا نشست‌ كردن‌ رحم‌ از مكان‌ طبيعي‌ خود كه‌ باعث‌ مي‌شود داخل‌ مهبل‌ برآمده‌ شود.
    در
    واضح‌ترين‌ نوع‌، از مهبل‌ بيرون‌ مي‌زند. ممكن‌ است‌ همراه‌
    بيرون‌زدگي‌، يورتروسل‌ و سيستوسل‌ (برآمدگي‌ رحم‌ و يا مثانه‌ در امتداد
    جدا قدامي‌ مهبل‌) و ركتوسل‌ (برآمدگي‌ ديواره‌ مقعد به‌ جدار خلفي‌ مهبل‌)
    وجود داشته‌ باشد.

    علايم‌ شايع‌ :
    توده‌ در جلو يا پشت‌ مهبل‌ يا توده‌اي‌ كه‌ از مهبل‌ بيرون‌ بزند.
    ناراحتي‌ مبهم‌ در ناحيه‌ لگن‌ كمردردي‌ كه‌ با بلند شدن‌ بدتر مي‌شود.
    بي‌اختياري‌ استرسي‌ گهگاه‌ (نشت‌ ادرار در هنگام‌ خنديدن‌، عطسه‌ يا سرفه‌) اشكال‌ در اجابت‌ مزاج‌ درد در هنگام‌ مقاربت‌ جنسي‌
    علل‌ بيرون‌زدگي‌ :
    زماني‌ رخ‌ مي‌دهد كه‌ عضلات‌ و رباط‌هاي‌ قاعده‌ شكم‌، معمولاً در اثر زايمان‌ يا سالخوردگي‌، كاملاً كشيده‌ شوند.
    عوامل‌ افزايش‌دهنده‌ خطر :
    چاقي‌،
    زايمان‌ مكرر، گرچه‌ يك‌ بار بارداري‌ و زايمان‌ به‌روش‌ طبيعي‌ مي‌تواند
    ناحيه‌ را چنان‌ ضعيف‌ كند كه‌ سرانجام‌ منجر به‌ بيرون‌زدگي‌ گردد. سن‌
    بالا بيماري‌هايي‌ كه‌ باعث‌ افزايش‌ فشار داخل‌ شكم‌ مي‌شوند مثل‌
    تومورها، سرفه‌ مزمن‌، يبوست‌ مزمن‌ تناسب‌ فيزيكي‌ نامناسب‌ شغل‌هاي‌
    مستلزم‌ بلند كردن‌ اجسام‌ سنگين‌

    پيشگيري‌ :وزن‌ مناسبي‌ را حفظ‌ كنيد.
    در طول‌ بارداري‌ و پس‌ از زايمان‌، تمرينات‌ ورزشي‌ انجام‌ دهيد.
    از يك‌ رژيم‌ غذايي‌ طبيعي‌ و كاملاً متعادل‌ استفاده‌ كنيد.
    براي‌ حفظ‌ قدرت‌ عضلاني‌ مناسب‌، در يك‌ برنامه‌ ورزشي‌ منظم‌ شركت‌ جوييد.
    از يبوست‌ دوري‌ كنيد. عواقب‌ مورد انتظار هميشه‌ درمان‌ شديد لازم‌ نيست‌ زيرا بيرون‌زدگي‌ خطري‌ براي‌ سلامت‌ به‌ شمار نمي‌رود.
    ورزش‌ مي‌تواند غالباً كاركرد عضلات‌ را بهبود بخشد.
    اگر بيرون‌زدگي‌ شديد باشد، مي‌تواند با جراحي‌ معالجه‌ شود.
    عوارض‌ احتمالي‌ :
    زخم‌ شدن‌ گردن‌ رحم‌
    افزايش‌ خطر عفونت‌ يا آسيب‌ به‌ اعضاي‌ لگن‌
    انسداد مجراي‌ ادرار
    درمان‌ اصول‌ كلي‌ :
    آزمون‌هاي‌
    تشخيصي‌ مي‌توانند شامل‌ پاپ‌اسمير، آزمايش‌ ادرار، سونوگرافي‌ يا
    سي‌تي‌اسكن‌ لگن‌، بيوپسي‌ آندومترو پيلوگرافي‌ داخل‌ وريدي‌ (كه‌ روشي‌
    جهت‌ بررسي‌ كليه‌ها و مجاري‌ ادراري‌ با تزريق‌ ماده‌ حاجب‌ در جريان‌
    خون‌ است‌) باشند. بيشتر آزمون‌ها بايد براي‌ رد كردن‌ ساير اختلالات‌
    انجام‌ پذيرند.

    برنامه‌ درماني‌ به‌ شدت‌ بيرون‌زدگي‌، سن‌، فعاليت‌ جنسي‌، اختلالات‌ لگني‌ همراه‌ و تمايل‌ براي‌ بارداري‌ در آينده‌ بستگي‌ دارد.
    علايم‌
    خفيف‌ معمولاً با برنامه‌ ورزشي‌، هورمون‌درماني‌ و شياف‌ مهبل‌ در صورت‌
    لزوم‌ درمان‌ مي‌شوند. ساير موارد ممكن‌ است‌ به‌ جراحي‌ نياز داشته‌
    باشند. مراقبت‌ از خود (تمرينات‌ ورزشي‌)، آزمون‌ شناخت‌، كنترل‌ و تكامل‌
    عضلات‌ لگن‌، اينها مواردي‌ هستند كه‌ از آنها براي‌ متوقف‌ كردن‌ ادرار
    كردن‌ در وسط‌ آن‌ استفاده‌ مي‌كنيد.

    ممكن‌ است‌
    شياف‌ مهبل‌ (دستگاه‌ حلقه‌اي‌ كوچكي‌ كه‌ براي‌ كمك‌ به‌ نگه‌ داشتن‌
    رحم‌ در يك‌ موقعيت‌ طبيعي‌ در مهبل‌ گذاشته‌ مي‌شود) تجويز گردد. جراحي‌
    براي‌ برداشتن‌ رحم‌ (گاهي‌) داروها درمان‌ با استروژن‌ مي‌تواند جريان‌
    خون‌ بافت‌هاي‌ مهبل‌ و قدرت‌ بافت‌هاي‌ حمايت‌كننده‌ را افزايش‌ دهد.
    فعاليت‌ محدوديتي‌ وجود ندارد. اگر جراحي‌ لازم‌ باشد، فعاليت‌هاي‌ طبيعي‌
    خود را به‌ تدريج‌ از سر گيريد. رژيم‌ غذايي‌ اگر چاق‌ هستيد، وزن‌ خود
    را كم‌ كنيد. براي‌ پيشگيري‌ از يبوست‌، از يك‌ رژيم‌ غذايي‌ پرفيبر
    استفاده‌ كنيد. در اين‌ شرايط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نماييد اگر خود يا
    عضوي‌ از خانواده‌تان‌ علايم‌ بيرون‌زدگي‌ رحم‌ را داشته‌ باشيد. اگر
    علي‌رغم‌ درمان‌ يا ورزش‌ علايم‌ ظرف‌ 3 ماه‌ بهبود نيابند يا علايم‌
    غيرقابل‌ تحمل‌ شوند و شما مايل‌ باشند جراحي‌ را مدنظر قرار دهيد.
  • leftPublish
  • ۱۴:۱۵   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    شایع ترین اختلالات جنسی در زنان


    شایع ترین اختلالات جنسی شناخته شده برای زنان شامل کاهش میل جنسی، دیسپارونی (آمیزش دردناک)، واژینیسموس (انقباض دردناک و غیرارادی ماهیچه های واژن به هنگام دخول) و نرسیدن به اوج لذت جنسی (یا ارضا نشدن جنسی) است.

    دیسپارونی (آمیزش دردناک):

    دیسپارونی حالتی است که فرد در هنگام آمیزش دچار درد میشود. این درد ممکن است در بدو ورود آلت مردانه به واژن یا در مراحل مختلف در طول دخول ایجاد شود. این حالت درجات متفاوتی دارد و نسبت به اینکه در چه زمانی پس از شروع نزدیکی و در کجا فرد احساس درد می کند، دلایل و درمانهای متفاوتی دارد.

    یکی از دلایل شایع درد هنگام آمیزش برای زنان خشکی واژن است. اگر خانم به هر دلیل آمادگی دخول را نداشته باشد، این عمل می تواند بسیار دردناک باشد. در اکثر موارد خشکی واژن به دلیل نداشتن پیش نوازی کافی است، یعنی خانم این فرصت را پیدا نکرده که از نظر جسمی به محرک های جنسی پاسخ دهد و محیط واژن به اندازه کافی لغزنده نیست. از جمله دلایل و شرایط دیگری که میتواند باعث خشکی واژن شود داروهایی است که فرد مصرف می کند. در این مورد مشورت با پزشک و یا مطالعه در مورد دارویی که مصرف می کنید، می تواند مفید باشد. معمولا منابع خوبی در اینترنت در مورد داروهای مختلف وجود دارد.

    از دلایل دیگر دیسپارونی یا آمیزش دردناک، می توان به جراحات و ضربه هایی که در طول زمان به آلت تناسلی وارد شده، سابقه آزار جنسی، دوران پس از زایمان، دوران عادت ماهانه، بیماری های ناحیه تناسلی و برخی از سرطانهایی که اعصاب آن منطقه را تحت تخریب قرار داده و نیز بیماری های مقاربتی درمان نشده اشاره کرد.

    برخی از پزشکان آمیزش دردناک را جزو دسته اختلالات جنسی نمی دانند و برخورشان با بیمارانی که از این حالت رنج می برند، توام با شناخت کافی نیست. در این موارد توصیه می شود به پزشک دیگری مراجعه کرده و پیش از انجام معاینه، دردناک بودن ناحیه تناسلی خود را برای او بازگو نمایید. گاه ضرورت دارد، روان درمانی های لازم پیش از انجام هر گونه معاینه ای صورت پذیرد.

    حالت دیگری که افراد با آن روبرو می شوند درد در هنگام دخول است. این حالت میتواند به دلایل متعددی باشد که شایع ترین آنها عبارتند از: عفونت های دستگاه تناسلی و دهانه رحم، بیماریهای مقاربتی درمان نشده، همزمانی نزدیکی و زمان تخمک گذاری، و در نهایت آماده نبودن فرد از نظر جسمی.

    مورد آخر دلیل مراجعه درصد زیادی از زنان است بخصوص در اوایل برقراری رابطه جنسی.

    وقتی که زوج ها برای پیش نوازی صرف می کنند، صرفا جنبه عاطفی ندارد. در بدن زنی که برای داشتن رابطه جنسی آماده میشود، تغییراتی صورت می گیرد که دخول را ساده تر می کند. علت این است که بدن زنان طوری طراحی شده که در هنگام دخول حداکثر آمادگی را برای باردار شدن فراهم کند، بنابراین وقتی که خانمی آمادگی لازم را بر اثر پیش نوازی پیدا می کند، رحمش به سمت بالا کشیده می شود و این کار به طول واژن اضافه می کند تا توانایی گنجایش آلت مردانه را داشته باشد.

    در این حالت دیواره های واژن پر خون شده و مواد لغزنده ای را ترشح می کنند که دخول را آسانتر می کند. این دیواره ها بر اثر پیش نوازی مناسب از یکدیگر جدا شده و جای دادن آلت مردانه را در واژن ساده تر می کنند. بنابراین می بینیم که پیش نوازی خوشایند و به مقدار کافی تا چه حد می تواند در کیفیت رابطه جنسی تاثیر داشته باشد.


    واژینیسموس (انقباض دردناک و غیرارادی ماهیچه های واژن به هنگام دخول):

    در این حالت هرگونه دخولی به واژن به شدت دردناک و حتی غیرممکن است، حتی انگشت خود فرد. در این مواقع معاینات زنان و زایمان هم با مشکل روبرو می شود چون بیمار حتی از فکر اینکه وسیله معاینه به واژن وی وارد شود وحشت دارد.

    چون این اختلال جزو گروه اختلالات مربوط به درد است و تعریف هر فرد در مورد میزان دردی که تجربه می کند با فرد دیگر متفاوت است، بنابراین نحوه برخورد پزشک و اطرافیان این افراد در طول مدت درمان نقش بسزایی دارد.

    اولین مرحله در درمان این اختلال باور کردن مریض و احساس درد وی است. پس از آن پزشک (در ایران) یا روان درمانگر جنسی به همراهی شریک جنسی فرد درمان را شروع می کنند. به این صورت که فرد یک سری از ابزاری را دریافت می کند که مانند انگشت است و معمولا از اندازه انگشت سبابه تا اندازه آلت مردانه را دارد.

    فرد هر هفته وارد کردن یکی از این ابزار را به همراه تمرین های تمرکز و آرام کننده اعضای بدن به داخل واژن تمرین می کند تا زمانی که آخرین اندازه هم بدون درد وارد واژن شود. پس از آن به تدریج ورود آلت مردانه را به واژن تجربه میکند. این مرحله باید بسیار آهسته و با توجه به پذیرش بیمار انجام شود. درمان واژینیسموس بسته به عوامل مختلف می تواند تا بیش از یک سال طول بکشد.

    برای افرادی که به دنبال راه حل های سریع تر هستند درمانهایی چون نزدیکی کردن آقا با خانم در حالی که خانم توسط پزشک بیهوش شده و یا فلج کردن عضلات اطراف و دهانه واژن با تزریق موادی چون بوتاکس در ایران گزارش شده که در دراز مدت نه تنها اثر بهتری ندارد بلکه متواند اثر بسیار مخربی روی روابط زوج ها و تصویری که زن از خودش دارد بگذارد. این روش ها توصیه نمی شود.

    چنانچه زوج تنها با هدف بچه دار شدن می خواهند این اختلال را بر طرف کنند، می توانند از لقاح با واسطه استفاده کنند یعنی مایع منی مرد را به وسیله ابزاری مثل قطره چکان بلند وارد واژن زن کنند و آمیزش را به طور مصنوعی انجام دهند.

    این مسئله جنبه روحی و روانی دارد و نه جسمی (به جز موارد انگشت شماری که گزارش شده جراحات و ضربات وارد آمده به ناحیه تناسلی موجب بروز این مشکل شده). به عنوان مثال زنی که در دوران کودکی اش به او گفته شده که ناحیه تناسلی اش می تواند محل آبروریزی و گناه باشد و مرد ها می توانند آسیب جبران ناپذیری به پرده بکارت او وارد کنند، در آغاز زندگی مشترک ممکن است چنین مشکلی را تجربه کند.

    نرسیدن به اوج لذت جنسی (ارگاسم):

    این اختلال به حالتی گفته میشود که رسیدن فرد به اوج لذت جنسی با تاخیر توام باشد و یا اینکه فرد اصلا اوج لذت جنسی را تجربه نکند. این حالت کم و بیش در زنان اکثر مناطق جهان دیده می شود. دلیل این مسئله آن است که دختران از کودکی به حجب و حیا تشویق می شوند. زمانی که همان دختر وارد رابطه می شود و حالا به عنوان یک زن و شریک جنسی هم باید وظایفی را انجام بدهد، شکستن حریمی که در آن در ساعاتی از شبانه روز فرد باید حجب و حیا را کنار گذاشته و از رابطه جنسی با همسرش لذت ببرد خیلی دشوار است.

    این طرز فکر که نهادینه شده، نمی تواند مانند یک کلید روشن و خاموش بشود. بنابراین فرد نمی تواند مهارهای ذهنی اش را بشکند و گاهی حتی اگر لذت هم ببرد نمی تواند و یا نمی خواهد آن را بروز دهد، از ترس اینکه مورد قضاوت قرار بگیرد و متهم شود که زن سبک و هرزه ای است. بنابراین به مرور این حالت رابطه جنسی را برای فرد از یک حالت خوش آیند به حالت وظیفه و بعضا توام با ترس تبدیل می کند. ترس از اینکه مبادا عکس العملی نشان بدهد که همسرش تصور کند او هرزه است.

    در ابتدای شکل گیری رابطه جنسی هم اغلب این ترس وجود دارد که مبادا فرد متهم به این شود که پیش از این رابطه جنسی دیگری را تجربه کرده است و برای همین می داند که چطور باید در یک رابطه جنسی با طرف مقابل برخورد کرد و لذت هم برد.

    مورد بعدی که میتواند باعث این اختلال شود تاثیر معکوس بعضی از داروها بر روی مکانیسم مغزی افراد است. بطور مثال پژوهش ها گزارش داده اند که بعضی از داروهای ضد افسردگی میتوانند بر روی رسیدن خانمها به اوج لذت جنسی اثر منفی بگذارند. اگر فرد متوجه این تاثیر شد باید به پزشک خود مراجعه کند تا در صورت امکان دارو را تعویض کنند و یا مقدارمصرف آن را تغییر دهند اما حتما باید اینکار توسط پزشک متخصص انجام شود و گرنه در دراز مدت تاثیرات داروی جدید و یا قطع سرخود دارو میتواند موجب آسیب به فرد شود.

    با تمامی این تفاصیل می بینیم که نقش آقایان در حل اختلالات جنسی خانمها تا چه حد میتواند موثر باشد. اگر زنی احساس راحتی کند و نگرانیهای خود را بدون ترس از اینکه مورد قضاوت قرار بگیرد با شریک جنسی اش مطرح کند، درصد دچار شدنش به این اختلالات و یا طولانی شدن درمانش تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.

    کاهش میل جنسی:

    در مطالعات انجام شده و مشاهدات بالینی در آمریکای شمالی بیشترین دلیل مراجعه در بین خانمهای ۱۸ تا ۵۹ ساله را این اختلال تشکیل می دهد.

    کاهش میل جنسی بر اثر عصبانیت و ناراضی بودن فرد از کل رابطه، خستگی و استرس ممکن است به وجود آید. در این مورد همدلی زوج ها و حمایتشان از هم می تواند راه گشا باشد.

    در مرحله بعد مشاورین زوج ها و روان درمانگران جنسی هم می توانند مفید باشند. تنها این نکته را باید یادآور شد که استفاده از رابطه جنسی به عنوان حربه در مقابل شریک جنسی خیلی معقولانه نیست و باعث کدورت بیشتر زوج ها از هم می شود. وادار کردن فردی که با کاهش میل جنسی روبرو است برای داشتن رابطه جنسی هم اصلا کمکی به شرایط نمی کند.

    برخی از داروهای ضد بارداری هم میتوانند باعث این حالت شوند مثلا برخی از انواع قرصهای ضدبارداری و یا کپسول های زیر پوستی در گزارشات نام برده شده اند. در این صورت فرد با مشورت پزشک میتواند وسیله جلوگیری اش را تغییر دهد.

    اما تا زمانی که از وسیله جلوگیری جدید مطمئن نشده اید، بهتر است داروی قبلی را قطع نکنید تا دچار بارداری ناخواسته نشوید.

    معمولا اگر زنی به اختلال در ارگاسم دچار باشد و این مساله مزمن شود، ممکن است بعد از مدتی دچار اختلال جنسی ثانویه شود که همان کاهش میل جنسی است.

    توضیح ساده این قضیه آن است که انسان دوست دارد کاری را انجام بدهد که از آن لذت میبرد. اگر فرد برای مدت ها رابطه جنسی داشته که برایش خوشایند نبوده، بطور طبیعی از برقراری آن خودداری می کند و یا نسبت به آن تمایلی نشان نمی دهد. بنابراین این مهم است که حتی اگر از طریق دخول به ارضا نرسیدید با تحریک کلیتوریس به اوج لذت جنسی برسید که مغز خاطره خوبی را از رابطه جنسی به یاد بیاورد و هر بار ناامید از دریافت لذت نباشد.

    صمیمیت زوج ها (بوسیدن، نوازش کردن، در آغوش گرفتن و غیره) بعد از هر بار برقراری ارتباط جنسی هم بسیار مهم است. اینکه زوج ها بدانند که تنها برای رابطه جسمی شان مورد توجه هم نبوده اند و بعد از آن هم به عنوان دو همسر و شریک زندگی برای هم عزیز هستند. این مسئله برای خانم ها بخصوص بسیار مهم است.

    در برنامه درگوشی ها با توجه به محدود بودن وقت برنامه، و از آنجا که در راهنمایی از راه دور همیشه خطر سوء تفاهم وجود دارد، من نمیتوانم روند پیشرفت تک تک مخاطبین محترم برنامه را دنبال کنم. به همین دلیل پیشنهاد می کنم برای بررسی دقیق تراختلالات جنسی خود و یا شریک جنسی تان از متخصصینی که در محل زندگی تان هستند کمک بگیرید. امیدوارم با اطلاعاتی که در برنامه ها مطرح شده در انتخاب متخصصین حاذق و مربوطه راحت تر عمل کنید
  • ۱۴:۱۶   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    بهداشت جنسی در خانمها

    با رعایت برخی نکات بهداشتی میتوانید به میزان زیادی از بروز عفونت های مجاری ادراری و مهبـلی جـلوگـیری بعمل آورید. تــرشحات طبیعی مهبل برای سلامت مهبل ضروری میباشد. در مهبل باکتریهای غیر بیماری زای طبیعی وجود دارنـد کـه وجـودشـان از بـروز عفونتهای باکتریایی و قارچی ممانعت بعمل می آورد. ترشحات طبیعی مهبل شفاف و یا سفید،رقیق و یا غلیظ بوده اما بی بو و ایجاد سوزش و خارش نمیکند. عفونتهای باکتریایی، قارچی، انگلی و عفونتهای ادراری معمولا در زنان شایع است بطور مختصر با با علایم این بیماریها در ادامه مطلب آشنا شوید:

    1) عفونت قارچی(کلامیدیا): ترشحات سفید و پنیری شکل مهبل-تورم و درد در نواحی تناسلی-خارش شدید-مقاربت دردناک.

    2) عفونت باکتریایی:ترشحات سفید، خاکستری و زرد-بوی نامطبوع ماهی-خارش و سوزش-التهاب و تورم خفیف مهبل.

    3) عفونت انگلی(تریکومونا): خارش، سوزش و تورم شدید مهبل-ترشحات کف آلود خاکستری، زرد و یا سبز-بوی نامطبوع ماهی-درد حین ادرار و یا مقاربت جنسی.

    4) عفونت مجاری ادرار: احساس سوزش حین ادرار-وجود خون در ادرار-ادرار با بوی تند و تیره رنگ-اضطرار فراوان برای ادرار کردن حتی زمانی که مثانه نیمه پر باشد-قطره قطره آمدن ادرار-تکرار ادرار.

    نکات بهداشتی ویژه دختران و زنان:

    1) پس از ادرار کردن و اجابت مزاج همیشه از سمت جلو بطرف عقب خود را بشویید. این کار از رانده شدن باکتریهای نواحی مقعد به مهبل جلوگیری میکند.

    2) در طی روز لباسهای زیر با جنس الیاف نخی بتن کنید. از پوشیدن لباسهای بدون تهویه مانند لباسهای نایلونی و ساخته شده ازسایر الیاف مصنوعی خودداری کنید. تا آنجا که ممکن است شبها بدون لباس زیر بخوابید تا مهبل با جریان هوا در تماس باشد.

    3) از پوشیدن لباسهای تنگ مانند شلوار جین، جوراب شلواری و مایو به مدت طولانی اجتناب کنید. لباسهای گشاد و راحت بتن کنید.

    4) برای شستشوی لباسهای زیر خود از شوینده های غیر معطر و ملایم استفاده کنید.

    5) از وان آب داغ و جکوزی استفاده نکنید.

    6) کاندومها و دیافراگمهای از جنس لاتکس و ژلهای اسپرم کش در برخی از زنان ایجاد تحریک میکنند که باید از سایر روشهای جلوگیری از باردار استفاده گردد.

    7) حین مقاربت جنسی از لغزنده کننده های (لوبریکیشن) پایه آب (محلول در آب) و غیر معطر استفاده کنید. از وازلین و لوبریکیشنهای حاوی سیلی** استفاده نکنید.

    8) لباسهای زیر خود را حداقل هر دو روز در میان عوض کنید.

    9) حتما قبل و پس از آمیزش جنسی ادرار کنید.

    10) از پودر تالک در اطراف مهبل استفاده نکنید زیرا که پودر تالک رطوبت را در خود نگه میدارد.

    11) در صورتی که از تامپون در دوران قاعدگی استفاده میکنید حداکثر آن را هر 4-3 ساعت یکبار عوض کنید. پیش از گذاشتن تامپون دستهای خود را کاملا بشویید. در طی خواب شبانه هیچگاه از تامپون استفاده نکنید و جای آن از پد های بهداشتی استفاده کنید.

    12) نوار بهداشتی (پد) را میبایست هر 6-4 ساعت یکبار (حداکثر 8 ساعت) عوض کرد. پیش از گذاشتن پد نیز دستهای خود را با آب و صابون بشویید.

    13) از تامپون، نوارهای بهداشتی و دستمال توالت معطر استفاده نکنید.

    14) همیشه مهبل و اطراف آن را خشک و تمیز نگه دارید. رطوبت رشد میکروبها و قارچها را سرعت میبخشد.

    15) بطور منظم سطح خارجی مهبل را با آب ولرم شستشو دهید. برای شستن مهبل نیازی به استفاده از صابون نمیباشد.

    16) حین استحمام از صابون و شامپوهای غیر معطر و ملایم استقاده کنید. از وان کف صابون نیز استفاده نکنید.

    17) هیچگاه لباسهای خیس و مرطوب را بتن نکنید. چنانچه لباسهایتان خیس شد فورا آن را عوض کنید.

    18) هنگام شامپو کردن و آب کشیدن موها حین استحمام سر خود را بسمت جلو خم کنید تا شامپو با مهبل و ناحیه تناسلی تماس نیابد.

    19) پس از استحمام با یک حوله نرم ناحیه تناسلی را به ملایمت خشک کنید. برای این کار میتوانید از سشوار (با درجه باد سرد ) نیز استفاده کنید.

    20) هیچگاه ادرار خود را نگه ندارید.

    21) از دوش مهبل استفاده نکنید. چراکه این عمل ترشحات و باکتریهای طبیعی و محافظ مهبل را میشوید.

    22) پس از استحمام ادرار کنید.

    23) از روابط جنسی پر خطر اجتناب کنید.

    24) در طی روز آب فراوان بنوشید. استرس و وزن خود را نیز کاهش دهید.

    25) مصرف روزانه ماست از بروز عفونتهای قارچی مهبل جلوگیری میکند.

    26) مصرف بی رویه و سر خود آنتی بیوتیکها میکروبهای مفید و طبیعی مهبل را از میان برده و زمینه ابتلا به عفونتهای قارچی را افزایش میدهد.

    27) خانمهای که در دوران حاملگی، شیر دهی ویائسگی میباشند و همچنین خانمهایی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند از آنجایی که سطوح هورمونهای بدن آنها دستخوش تغییر میشود میبایست بیشتر بهداشت فردی خود را رعایت کنند
  • ۱۴:۱۶   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست

    8 نکته‌ مهم بهداشتی دوران قاعدگی

    دوران قاعدگی یکی از مهم ترین دوره‌های زندگی هر خانمی است و از آنجا که به‌ طور معمول، خانم ها را یک هفته در ماه درگیر می ‌کند، اهمیت ویژه‌ای دارد.بروز اولین قاعدگی در دختران جوان نباید موجب ترس و نگرانی آنها شود. این امر نشان می‌ دهد که آنها سالم هستند و آمادگی مادر شدن را در آینده دارند. در ضمن مادر و خواهر بزرگ تر، اولیای مدرسه و معلمان بهداشت می‌ توانند درباره این پدیده با نوجوانان صحبت کرده و نگرانی و ترس آنها را برطرف‌ کنند و به آنها توضیح دهند که قاعدگی نه تنها بیماری نیست، بلکه امری ضروری و طبیعی برای بدن است، اگرچه ممکن است به ظاهر موجب ناراحتی شود.باید بدانید که رعایت بهداشت فردی در این دوران بسیار ضروری است و رعایت نکردن آن ممکن است به ایجاد عفونت و عوارضی مانند نازایی در آینده منجر شود. این عوارض می ‌تواند فرد را از نعمت مادر شدن محروم کند و ممکن است زندگی خانوادگی آینده وی را دچار مشکل گرداند، بنابراین توجه به نکات بهداشتی و رعایت آنها اهمیت دارد:


    1- لباس زیر مناسب:
    از لباس‌های نخی استفاده کنید و آنها را زود به زود عوض کنید. لباس‌های زیر را باید جدا از سایر لباس‌ها بشویید و در آفتاب خشک کنید. هیچگاه از لباس زیر دیگران استفاده نکنید.


    2- ورزش:
    انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های عادی و سبک در این دوران نه تنها هیچ گونه منعی ندارد، بلکه مفید هم است و به آرامش عضلات کمک می ‌کند. باید بدانید که بدترین کار، درازکشیدن روی تخت و بی‌حرکت ماندن است.


    3- تغذیه:
    برای جبران خون از دست رفته در این دوران می ‌توانید از غذاهای مقوی مانند شیر، گوشت، حبوبات، انواع سبزی‌، لبنیات و انواع میوه‌های تازه و... بیشتر استفاده کنید. توصیه می‌ شود برای کاهش عوارض اختلالات پیش از قاعدگی، از یک هفته پیش از شروع قاعدگی از رژیم غذایی حاوی ویتامین B6 و آهن مانند گوشت، ماهی، آجیل بدون نمک و غلات سبوس‌دار مصرف کنید.

    غذاهای غنی از آهن عبارتند از: گوشت ها، تخم مرغ ، جگر، سبزی های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج تازه و جعفری، حبوبات مثل عدس و لوبیا، نخود سبز، نان سبوس دار ، آجیل، خشکبار مثل انواع برگه، برگه آلو و هلو و زرد آلو ، توت خشک، انجیر خشک و کشمش .

    ویتامین B6 در نان ها و بیسکویت های سبوس دار، ماءالشعیر، جوانه گندم ، مرغ، ماهی، جگر، میوه ها مثل موز، آب پرتقال، سیب، سبزیجات مثل هویج، گل کلم، گوجه فرنگی و در مغزها وجود دارد.


    4 - حمام کردن:
    حمام‌کردن در دوران قاعدگی نه تنها ضرر ندارد، بلکه لازم است. البته باید از نشستن کف حمام خودداری کرده و تا حد امکان به شکل ایستاده حمام کنید تا بدن شما به آلودگی‌های میکروبی کف حمام آلوده نشود. اما لازم است بدانید که در این دوران باید از رفتن به استخر یا دریا اجتناب کنید.


    5- نوار بهداشتی:
    سعی کنید در دوران قاعدگی از نوار بهداشتی استفاده کرده و آن را مرتب و زود به زود تعویض کنید. اهمیت این موضوع به‌خصوص زمانی که خون‌ریزی بیشتر است، روشن می ‌شود. با این کار، علاوه بر رعایت بهداشت جسم، از آلوده شدن لباس‌های دیگر نیز خودداری می ‌شود. هنگام تعویض نوار بهداشتی، باید آن را داخل کاغذ پیچیده و دور بیندازید.

    دقت کنید نوار بهداشتی را نباید به طور مستقیم در توالت بیندازید، زیرا موجب گرفتگی چاه توالت می ‌شود. چنانچه امکان استفاده از نوار بهداشتی را ندارید، می ‌توانید از پارچه‌های معمولی و قابل شستشو استفاده کرده و سپس آنها را با آب سرد و صابون شسته و در آفتاب خشک و در صورت امکان اتو کنید. سعی کنید تا حد امکان از پنبه یا دستمال کاغذی استفاده نکنید و در صورت استفاده، یک عدد گاز استریل روی پنبه قرار دهید، زیرا ممکن است قطعات خرد شده دستمال و پنبه جذب شده و موجب عفونت شود. با توجه به اینکه در اوایل بلوغ، شروع قاعدگی نامنظم است، می‌ توان با علامت‌زدن تاریخ شروع قاعدگی در تقویم، آن را به خاطر بسپارید و نوار بهداشتی را به‌خصوص در مدرسه به همراه داشته باشید تا مشکلی ایجاد نشود.


    6- استفاده از مسکن:
    وجود درد در روزهای اول قاعدگی، مسئله‌ای طبیعی است. علت این امر، آزاد شدن موادی در جداره داخلی رحم است که موجب انقباض رحم و در نتیجه درد می‌ شود. در صورت شدت درد می ‌توانید با تجویز پزشک، از داروهای تسکین‌دهنده استفاده کنید. البته بهتر است 48 تا 72 ساعت پیش از شروع قاعدگی از این داروها استفاده شود. در ضمن، استفاده از حوله یا پارچه گرم در موضع درد هم مفید است، زیرا گرما موجب شل‌شدن عضلات شده و می‌ تواند انقباضات را متوقف کند. استراحت کافی و رژیم غذایی مناسب و اجتناب از مصرف زیاد شکر، قهوه و چای نیز می ‌تواند در تسکین درد موثر باشد.


    7- بهداشت ناحیه تناسلی:
    در خانم‌ها به علت نزدیک بودن مقعد به فرج و نیز مجرای خروج ادرار، امکان انتقال انواع میکروب‌ها به دستگاه تناسلی وجود دارد، بنابراین برای پیشگیری از وقوع عفونت، به هنگام طهارت باید ابتدا فرج یا قسمت جلویی دستگاه خارجی تناسلی و سپس مقعد شسته شود. در دوران قاعدگی نیز باید پس از هر بار دست‌شویی رفتن به‌خصوص پس از اجابت مزاج، شستشو به طریقه فوق صورت گیرد و پس از شستشو، در صورت امکان با دستمال تمیز خشک شود. تا حد امکان سعی کنید برای طهارت از آب سرد استفاده نکنید، زیرا ممکن است سبب به‌ وجود آمدن انقباض و درد زیر شکم شود. دقت کنید هیچگاه با دست کثیف یا آلوده طهارت نگیرید.


    8- آکنه:
    یکی از عوارض شایع دوران نوجوانی آکنه یا جوش غرور است که علت آن تغییرات هورمونی در بدن است و در دختران، به خصوص پیش از شروع عادت ماهیانه شدت می ‌یابد. آکنه با عواملی مانند پوست چرب و شیوه تغذیه نادرست شدت می ‌یابد.بنابراین راه درمان آکنه‌های معمولی رعایت بهداشت پوست ، شستشوی مرتب صورت با صابون‌های غیرمحرک و پرهیز از دست‌زدن به آنهاست.
  • ۱۴:۱۶   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    پوليپ رحمي چيست؟



    رشد و نمو بافت غیر سرطانی که در رحم و سرویکس بروزمی نماید را پولیپ رحمی گویند .

    سن : بیشترین شیوع در سنین 50- 30 سالگی می باشد .

    نحوه زندگی : نداشتن فرزند از عوامل خطر می باشد .

    ژنتیک : عامل قابل توجهی به شمار نمی آید .

    پولیپهای رحمی، رشد بافت بدون دردی است که چسبیده به سرویکس یا داخل رحم می باشند . این پولیپها ممکن است به شکل تکی یا گروهی باشند و در طول و اندازه متفاوت می باشند و ممکن است تا سه سانتیمتر ( یک اینچ ) طول داشته باشند . پولیپها معمولاً بی ضرر و بی خطرند . اما ممکن است در موارد نادر سرطانی شوند .پولیپهای رحم شایع هستند . به خصوص در خانمهایی که قبل از یائسگی و بالای سی سال باشند . علت اینکه چرا در رحم پولیپ ایجاد می شود ناشناخته است ، اما این پولیپها در صورتیکه قبلاً سرویکس دچار خراشیدگی یا ارزیون شده باشد ، گسترش می یابند . در هنگام ارزیون سلولهای سطح سرویکس نازکتر و حساستر از معمول می شوند . گاهی پولیپها در سرویکس پیرو عفونت در آن نواحی تشکیل می شوند . خانمهایی که فرزندی ندارند بیشتر مستعد ابتلا به پولیپ می باشند . علائم پولیپهای رحمی شامل ترشحات آبکی ، خون آلود از واژن و خونریزی پس از مقاربت جنسی بین فاصله دو پریود یا خونریزی پس از یائسگی می باشد . این قبیل خونریزیها ممکن است نشانه ای از بیماری جدی تری نظیر سرطان سرویکس باشد .



    اقدامات درمانی

    پزشک معمولاً قادر به دیدن پولیپ در سرویکس به هنگام معاینه و بازکردن واژن باوسیله ای به نام اسپکلوم Speculum می باشد . در صورتیکه مشکوک به پولیپهای رحمی باشیم ، برسی های بیشتری صورت خواهد گرفت . این بررسی ها شامل سونوگرافی یا هیستروسکوپی خواهد بود . در هیستروسکوپی خواهد بود . درهیستروسکوپی سرویکس وارد رحم شده و داخل رحم بررسی و مشاهده می گردد . درمان پولیپها معمولاً سریع و آسان می باشد . پولیپهای سرویکس به وسیله جراحی در طی معاینه توسط اسپکلوم برداشته می شوند . درد خفیف و خونریزی مختصر واژینال چند روزی پس از جراحی ادامه دارد . نمونه هایی از بافت پولیپ مورد بررسی میکروسکوپی قرار می گیرند و این از آن جهت است که از عدم وجود سلول سرطانی مطمئن شویم . پولیپ رحم پس از درمان امکان عود مجدد دارد و معمولاً بعداً نیاز به جراحی می باشد
  • ۱۴:۱۷   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست

    آبسه پستان چيست؟


    آبسه پستان عبارست است از يك ناحيه عفوني شده بافت پستان كه در اثر مبارزه بدن باعفونت ، چرك در آن جمع مي شود، آبسه دربر گيرنده بافت پستان ، نوك پستان ، غدد شيري ، و مجراهاي شيري است .
    علايم شايع
    درد، حساسيت به لمس ، قرمزي و سفتي پستان
    تب و لرز
    احساس ناخوشي عمومي
    دردناك شدن گره هاي لنفاوي زير بغل
    علل
    وارد شدن باكتري ها از راه نوك پستان (معمولاً از راه زخم هاي كوچك روي نوك پستان كه در روزهاي اوليه شيردهي ايجاد مي شوند).
    عوامل افزايش دهنده خطر
    عفونت لگني پس از زايمان
    ديابت (مرض قند)
    آرتريت روماتوييد
    استفاده از داروهاي استروييدي
    سيگار كشيدن به مقدار زياد
    سابقه برداشتن قسمتي از پستان همراه با اشعه درماني
    پستان مصنوعي سيليكوني
    پيشگيري
    نوك پستان و خود پستان را پس از هر بار شيردهي كاملاً بشوييد.
    نوك پستان را پس از شيردهي با پماد ويتامين ـ آ و د، يا ساير داروهاي موضعي ، نرم كنيد (در صورت توصيه ).
    از پارچه هايي كه پستان را اذيت مي كنند استفاده نكنيد.
    اجازه ندهيد كودك شيرخوارتان نوك پستان شما را گاز بگيرد يا بجود.
    عواقب مورد انتظار
    با درمان معمولاً در عرض 10-8 روز خوب مي شود. براي تسريع بهبود آبسه ، گاهي تخليه آن ضروري است .
    عواض احتمالي
    ندرتاً لازم است شيردهي متوقف شود، حتي در مواردي كه عفونت شديد است . گاهي لزوم مصرف بعضي آنتي بيوتيك ها (به خصوص تتراسيكلين ) و داروهاي ضد درد موجب مي شود كه شيردهي براي مدت كوتاهي قطع شود. در اين حالت بايد شير را مرتباً پمپ نمود.
    ندرتاً ممكن است فيستول ايجاد شود (فيستول عبارت است از به وجود آمدن يك مجراي غيرطبيعي بين دو عضو بدن ، يا بين يك عضو و محيط بيرون از بدن )
    درماناصول كلي
    از پارچه يا حوله آب گرم براي تخفيف درد و تسريع التيام استفاده كنيد (اگر آب سرد را امتحان كرديد و ديديد بهتر است ، از آب سرد استفاده كنيد).
    تا زمان خوب شدن عفونت پستان ، شيردهي به نوزاد را از آن پستان متوقف كنيد. به طور منظم از يك پمپ مخصوص پستان براي خارج ساختن شير از پستان عفوني شده استفاده كنيد، تا زماني كه بتوانيد شيردهي را مجدداً از آن پستان از سر بگيريد.
    جراحي براي تخليه آبسه (معمولاً انجام نمي شود).
    داروها
    آنتي بيوتيك ها در صورت لزوم ، براي مبارزه با عفونت
    استفاده از داروهاي ضد درد معمولاً تنها براي 7-2 روز پس از انجام عمل جراحي لازم است .
    فعاليت
    پس از درمان ، فعاليت هاي عادي خود را به محض رو به بهبود گذاشتن علايم از سر گيريد.
    رژيم غذايي
    هيچ رژيم خاصي توصيه نمي شود.
    در اين شرايط به پزشك خود مراجعه نماييد
    اگر شما يا يكي از اعضاي خانواده تان علايم آبسه پستان را داريد.
    اگر يكي از مشكلات زير به هنگام درمان رخ مي دهد: تب ؛ شديد شدن درد؛ گسترش عفونت علي رغم درمان ؛ علايم در عرض 72 ساعت رو به بهبود نگذارند.
    اگر دچار علايم جديد و غيرقابل كنترل شده ايد. داروهاي مورد استفاده در درمان ممكن است عوارض جانبي به همراه داشته باش
  • leftPublish
  • ۱۴:۱۷   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    کیست تخمدان



    كيست هاى خوش خيم تخمدان از بيمارى هاى شايع در زنان جوان است. هر عاملى كه باعث اختلال در تخمك گذارى شود منجر به آزاد نشدن تخمك در موعد مقرر و احتباس مايع داخل فوليكول هاى تخمدانى مى شود، با آزاد نشدن فوليكول، تخمك آزاد نشده و تجمع مايع داخل فوليكول منجر به ايجاد كيست مى شود.دكتر نوشين سنگول متخصص زنان و زايمان و نازايى در اين درباره مى گويد: «كيست هاى خوش خيم تخمدانى كيست هايى با جدار نازك بوده كه حاوى مواد مايع يا نيمه جامد هستند، اين كيست ها يك تومور يا غده نيستند و در واقع احتباس مقدارى مايع خوش خيم در تخمدان هستند.»

    • عوامل ايجاد كننده

    وى در رابطه با عوامل ايجاد كننده مى گويد: «علت اوليه پيدايش كيست هاى تخمدانى اختلال تخمك گذارى است كه مى تواند منشاء تخمدانى يا غيرتخمدانى داشته باشد. در منشاء تخمدانى معمولاًَ با يك تخمدان تنبل- گاهى با زمينه ارثى- روبه رو هستيم و در بيشتر مواقع علائمى مانند چاقى و پرمويى هم در فرد ديده مى شود.

    در اين موارد اصولاً با درمان دارويى بيمارى رفع مى شود ولى با قطع شدن دارو مجدداً بيمارى برگشت پذير است. علت ديگر زيادى هورمون پرولاكتين-هورمون محرك توليد شير در بدن- است. اگر اين هورمون در اثر بيمارى يا غيربيمارى افزايش پيدا كند با اختلال تخمك گذارى مواجه مى شويم.


    در اين مواقع با فشار سينه شير از آن خارج مى شود و در آزمايش هورمونى، پرولاكتين افزايش قابل توجهى دارد.كم كارى تيروئيد، پركارى تيروئيد و ساير اختلالات هورمونى كه سيستم هاى مختلف بدن را درگير مى كنند نيز مى توانند به نوعى اختلال تخمك گذارى و بروز كيست تخمدانى منجر شوند نظير: بيمارى هاى غدد فوق كليوى، نشانگان كوشينگ و ...»
    • علايم بالينى
    دكتر سنگول در باره علائم بالينى كيست تخمدانى مى گويد :« از علايم شايع در سابقه بيماران قاعدگى هاى نامنظم است كه بيشتر به صورت عقب افتادن عادت ماهانه بروز مى كند.ممكن است با توجه به عامل ايجادكننده كيست با علائمى نظير چاقى، پرمويى مواجه شويم.قابل ذكر است كه در اختلالات هورمونى در اين زنان ممكن است هورمون مردانه افزايش يابد كه در اين صورت شاهد پرمويى در نواحى صورت، شكم، دست و پا، به ويژه قسمت ران ها هستيم كه كيفيت اين موها با موهاى طبيعى بدن فرق دارد.
    • باردارى
    وى تشريح كرد: «احتمال حاملگى در افراد با كيست هاى خوش خيم تخمدانى نسبت به افراد عادى كمتر است، به اين دسته از افراد توصيه مى شود كه زودتر باردار شوند. با توجه به اينكه در ابتداى باردارى ميزان هورمون ها به شدت تغيير مى كند، ممكن است اين تغيير ناگهانى هورمون باعث ايجاد كيست شوند ولى پس از چند ماه با عادت كردن بدن به اين تغييرات اين كيست ها معمولاً فروكش مى كنند.»
    در رابطه با علائم كيست در باردارى افزود كه دردهاى مختصر شكمى ايجاد مى كنند و نياز به درمان خاصى ندارند ولى بايد تحت نظر بوده و كنترل شوند، اغلب اوقات در باردارى بهبود پيدا مى كنند ولى در صورت ايجاد درد و ناراحتى شديد و يا پيچ خوردگى، افزايش سايز و اندازه اقدام به جراحى مى كنند، تا بدين ترتيب از درد و ناراحتى مريض كاسته شود.
    • يائسگى
    دكتر سنگول اشاره كرد برخلاف سنين جوانى در يائسگى به هرگونه كيستى در تخمدان اهميتى جدى داده شده و بايد درمان و پيگيرى شوند.
    • پيشگيرى
    براساس اظهارات وى افرادى كه قاعدگى هاى نامرتب دارند يا داراى بيمارى هاى زمينه اى هستند و يا داراى سابقه خانوادگى اين بيمارى هستند بايد حداقل سالانه براى كنترل مراجعه كنند، همچنين معمولاً تا دو سال پس از بلوغ پريودهاى نامنظم به صورت طبيعى اتفاق مى افتد ولى وجود اين مسئله پس از اين دوران نياز به بررسى دارد.
    • درمان
    دكتر سنگول در مورد درمان كيست هاى خوش خيم تخمدان تصريح كرد: «اين گونه كيست ها اغلب در طى دو ماه به درمان دارويى پاسخ مى دهند ولى در صورت مقاوم بودن به درمان و يا بزرگ تر شدن اقدام به جراحى مى كنند كه در اين صورت احتمال خوش خيمى كيست كمتر مطرح مى شود.اين كيست ها يا جراحى آنها در نازايى آينده دختران تاثيرى ندارد، فقط در اين گونه افراد ميزان حاملگى كمتر از افراد عادى است.» وى در پايان گفت: «بهترين راه درمان كيست پيشگيرى از آن است.»
  • ۱۴:۱۷   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست


    سرطان تخمدان در زنان


    به گفته متخصصان، سرطان تخمدان كه قاتل خاموش شناخته شده هميشه هم آن طور كه گفته مي‌شود، خاموش نيست.

    گروهي از پژوهشگران مركز سرطان جامع دانشگاه ميشيگان كه تلاش مي‌كنند تا روش‌هاي آگاهي از اين بيماري را افزايش دهند، در اين باره خاطرنشان كردند كه زنان بايد به طور منظم آزمايشات لگني انجام دهند و به علايم احتمالي سرطان تخمدان توجه كنند.

    ماه سپتامبر ماه آگاهي از سرطان تخمدان در كشور آمريكا است. تا اين اواخر اعتقاد بر اين بود كه سرطان تخمدان هيچ نشانه‌اي در ابتدايي‌ترين و در عين حال علاج‌پذير‌ترين مراحل بيماري ندارد، اما پژوهشگران اخيرا گروهي از نشانه‌هايي را معرفي كرده‌اند كه اين نشانه‌ها مي‌توانند سرطان تخمدان را پيش بيني كنند.

    اين علايم شامل،‌ تورم، درد لگن يا ناحيه شكم، مشكل در خوردن يا ايجاد سريع احساس سيري، و مشكلاتي در فوريت و دفعات دفع ادرار هستند.

    زناني كه تقريبا به طور روزانه بيش از چند هفته اين علايم را دارند، بايد به متخصص مراجعه كنند.

  • ۱۴:۱۸   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    دردهايي که زنان به زبان نمي‌آورند



    اگر خجالت مي ‌کشيد به خاطر بعضي بيماري ‌ها يا مشکلات ‌تان دکتر برويد و مشکل‌ تان را با او در ميان بگذاريد، بدانيد که شما تنها نيستيد. در دنيا ميليون‌ها ميليون زن هستند که مانند شما هستند. در اين مقاله با 6 مشکل شايع زنانه که بسياري از خانم‌ها از در ميان گذاشتن آن ها با پزشکان طفره مي ‌روند، آشنا مي‌ شويم.
    1- تکرر ادرار

    تعداد زيادي از زنان، مخصوصا در سنين بالا، دچار مشکلات مربوط به مثانه و کنترل ادرار مي‌ شوند و از ابراز اين موضوع خجالت مي‌کشند؛ چرا که تصور مي ‌کنند وقتي کسي آموزش توالت رفتن را آموخت، بايد هميشه قادر باشد تا خود را کنترل کند. اين مشکل در دوران سالمندي نيز در ميان اين افراد زياد ديده مي ‌شود و هيچ‌کس نمي‌ خواهد و دوست ندارد ديگران متوجه اين موضوع شوند چرا که تکرر ادرار و گاه بي ‌اختياري نشان ‌دهنده پيري است. اما از هر سه زن، يک نفر با تکرر ادرار ، زير 35 سال سن دارد.

    درمان

    نشت ادرار در هر حالت و موقعيت، امري غيرطبيعي است اما نبايد نگران شد، چرا که درمان هاي مختلفي براي اين افراد و افرادي که دچار تکرر ادرار مي‌ شود، وجود دارد بنابراين اگر شما دچار چنين مشکلي هستيد، خجالت نکشيد و پزشک خود را از اين موضوع آگاه کنيد. پزشک هرگز در مورد شما قضاوت نمي ‌کند و حتما در رفع مشکل به شما کمک مي‌ کند.

    قدم اول تعيين يک قرار ملاقات با پزشک، قدم دوم رفتن نزد پزشک و قدم سوم بيان مشکل يعني من دچار بي‌اختياري ادرار يا نشت ادرار شده‌ام، مي‌ باشد. به همين سادگي بقيه را به پزشک بسپاريد. تنها کافي است به سوالات او پاسخ دهيد تا راه‌حل و درمان‌ هاي مناسب را به کار ببنديد.

    اگر سعي کنيد خودتان مشکل خود را حل کنيد، مطمئن باشيد که وضع بدتر خواهد شد.

    بعضي از زنان که مبتلا به مثانه بيش ‌فعال هستند، دريافت مايعات خود را محدود کرده و اين مي‌ تواند سبب بروز عفونت و التهاب مثانه شود. تکرر ادرار امر طبيعي نيست اما در سال‌ هاي قبل از يائسگي شايع است.

    به گفته محققان مايوکلينيک، داروها، تغييرات رژيم ‌غذايي و ورزش ‌هايي به نام کژل براي تقويت عضلات مي‌ تواند به کنترل ادرار کمک شاياني کند.

    اما بي‌اختياري ادراري مي‌ تواند علامتي از يک بيماري زمينه‌ اي باشد و نياز به ارزيابي‌هاي بيشتري داشته باشد، حتي مي ‌تواند عارضه جانبي دارويي باشد که شما دريافت مي‌ کنيد.
    2- دفع گاز

    هر فردي گاز دفع مي ‌کند و اين، امري طبيعي است تا از اين طريق از ايجاد نفخ و مشکلات بعدي آن جلوگيري ‌شود؛ اما هستند کساني که بي‌اختيار دچار دفع گاز مي ‌شوند. دفع گاز خيلي از اوقات مرتبط با غذايي است که مصرف مي ‌کنيد. پس حتما اين موضوع را با پزشک خود در ميان بگذاريد.

    درمان

    خيلي اوقات با تغيير رژيم غذايي و تعديل غذاها و مصرف داروها اين مشکل در شما رفع مي‌شود.

    عوامل زيادي هستند که مي‌ توانند سبب دفع گاز شوند نظير خوردن بعضي از مواد غذايي مانند نخود و لوبيا، مصرف سبزيجات خام و يا بلع هوا هنگام خوردن غذا(مثلا حرف زدن موقع غذا خوردن).
    3- سندرم روده تحريک ‌پذير

    سندرم روده تحريک ‌پذير با درد شکم و تغيير در وضعيت اجابت مزاج مشخص مي‌شود. حرکات زياد روده‌ها يا کاهش حرکات آن به بروز اسهال‌ هاي مکرر معده‌اي و يبوست منجر مي‌ شود. افرادي که دچار اين مشکل مي‌ شوند، از بيان اين موضوع معمولا خجالت‌ مي ‌کشند؛ چرا که احساس مي‌ کنند متفاوت ‌تر از ديگران دچار حس دفع مدفوع مي ‌شوند. اين مشکل در ميان زنان شايع ‌تر است اما خوب است بدانيد که روش‌ ها و درمان ‌هاي مختلفي مي ‌تواند شرايط را براي اين افراد قابل تحمل ‌تر کند.

    4- تعريق بيش از حد

    بسياري از زنان به خاطر اين که زياد عرق مي ‌کنند، خجالت مي ‌کشند؛ چه کف دست‌شان عرق کند، چه لباس ‌هاي زيرشان، لازم است که تعريق توسط پزشک مورد ارزيابي قرار بگيرد.

    درمان

    همان ‌طور که براي ساير مشکلات زنان درمان‌ هاي لازم وجود دارد، براي رفع تعريق هم داروها و اسپري‌ هاي مختلفي موجود است اما در موارد شديد تزريق ماده‌اي به نام بوتاکس مي‌ تواند راه‌ حل کاهش تعريق در دست‌ها ، پاها و زير بغل باشد.

    بسياري از خانم‌ها به خاطر همين مشکل از انجام فعاليت خودداري مي‌ کنند و حتي در مکان‌ هاي عمومي ورزش نمي ‌کنند که اين مي‌ تواند ضررهاي بيشتري براي آن ها داشته باشد.
    5- بوي نامطبوع بدن

    خيلي از خانم ‌ها فکر مي ‌کنند که فقط آن ها هستند که بدن ‌شان بو مي ‌دهد و اين روي ذهنيت‌‌ آن ها نسبت به بدن و احساس خود نسبت به همسرشان تاثير گذاشته و روابط زناشويي‌ شان را هم تحت تاثير قرار مي ‌دهد.

    درمان

    اگر علت، عفوني باشد، مصرف داروهاي مناسب سبب بهبود بيماري و رفع مشکل مي‌ شود و در غير اين صورت، شيوه‌ هاي ديگري براي کاهش و حتي رفع بوي بد واژن نيز وجود دارد.
    6- کاهش ميل جنسي

    بسياري از زنان از بيان اين که ميل جنسي ‌شان کاهش پيدا کرده خجالت مي‌ کشند. کاهش ميل جنسي تاثيرات رواني، جسمي و حتي اجتماعي روي زنان مي ‌گذارد و به افسردگي آن ها منجر مي‌ شود بنابراين نياز به بررسي همه‌ جانبه دارد تا تعيين شود که علت آن چيست؟ ممکن است يک خانم مسئوليت مراقبت از والدين سالخورده خود را داشته باشد و يا در محيط خانه شرايط مناسبي را براي بودن با همسر نداشته باشد. اين عوامل همه تاثيرات جسمي و روحي روي زنان مي ‌گذارد. گاه کاهش ميل جنسي به دليل افسردگي ،اضطراب و تصوير ذهني بد نسبت به خود هم ايجاد مي ‌شود. بيماري ‌هاي مزمني نظير بيماري‌ هاي قلبي ، ديابت و بعضي داروها هم مي ‌توانند نقش مهمي در کاهش ميل جنسي داشته باشند.
  • ۱۴:۱۸   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    فیبروم ها




    فیبروها تومورهای شایع غیر سرطانی هستند که به آهستگی در عضله دیواره رحم رشد می نمایند .

    سن : بیشر بین سنین 55- 35 شایع است .

    ژنتیک : بیشتر در خانمهای سیاه پوست شایع است .

    نحوۀ زندگی : عامل قابل توجهی به شمار نمی آید .

    فیبروم ها رشد بافت غیر طبیعی در رحم می باشند که عضله و بافت فیبروز ( لیفی ) را در بر میگیرند . فیبروم ها در یک سوم خانمها در سن باروری در بریتانیا یافت شده است و بیشتر در خانمهای سیاه پوست شایع است . فیبرومها بصورت تکی یا مجموعه ای فیبرومها بروز می نمایند . اما فیبرومهای بزرگ بر قاعدگی و باروری تأثیر میگذارند .

    علل فیبروم

    علت فیبروم ناشناخته است . اما تصور می شود که فیبرومها به پاسخ غیر طبیعی رحم به هورمونهای جنسی استروژن مرتبط می باشند . فیبرومها قبل از بلوغ بروزنمی نمایند . یعنی هنگامیکه تخمدانها افزایش تولید استروژن را آغاز می نمایند و آنها معمولاً رشدشان پس از یائسگی متوقف می گردد . همچنین فیرومها در اندازه شان خواهند داشت و این هنگامی است که افزایش سطوح استروژن در بدن ایجاد می شود . مانند زمان حاملگی و زمان مصرف داروهای ضد حاملگی ترکیبی ویا درمان جایگزینی هورمونی که افزایش سطح استروژن وجود دارد . فیبرومها از نظر اندازه بزرگتر می شوند .

    علائم بیماری

    بیشتر فیبرومهای کوچک علامتی ایجاد نمی کنند . اما علائم شایع فیبرومهای بزرگ عبارتند از :


    خونریزی طولانی قاعدگی
    درد شکمی در طول پریود ( دیسمنوره )
    خونریزی شدید در طی قاعدگی ( منوراژی )



    خونریزی شدید در طی پریود منجر به کم خونی می شود و موجب رنگ پریدگی و خستگی می گردد . فیبرومهای بزرگ ممکن است موجب کج شدن رحم شوند که این امر اغلب منجر به ناباروری وسقط جنین مکرر می گردد . در طی حاملگی ، فیبروم بزرگ می تواند موجب فشار به مثانه و احساس تکرر ادرار ، یا فشار بر رکتوم شده و موجب درد در ناحیه پشت شود . به ندرت یک فیبروم ممکن است پیچ خوردگی نموده و منجر به درد در ناحیه تحتانی شکم شود .

    تشخیص بیماری

    پزشک معاینه لگنی انجام خواهد داد . فرد ممکن است سونوگرافی از رحم یا هیستروسکوپی داشته باشد که در این روش وسیله ای از طریق سرویکس وارد رحم می شود . نمونه ای از فیبروم در طی هسیتروسکوپی برداشته خواهد شد که این امر به منظور بررسی سرطانی بودن فیبروم خواهد بود . گاهی فیبرومها در رادیوگرافی که به منظور سایر دلایل انجام می شوند ، دیده و شناسایی می شوند .

    درمان بیماری

    فیبرومهای کوچک نیاز به درمان ندارند ، اما باید بطور مرتب توسط دکتر کنترل شوند تا در صورت رشد مشخص شوند . در صورتیکه درمان ضرورت داشته باشد ، فیبروم ممکن است در طی هسیتروسکوپی برداشته شود واین امر در صورتی است که فیبروم روی دیواره داخلی باشد . بندرت فیبرومها با تزریق ماده ای که عروق خون رسان فیبروم را مسدود میکند و موجب چروک خوردن و جمع شدن فیبروم می شوند ، درمان می گردد . فیبرومهای بزرگ می توانند از طریق برشی در شکم برداشته شوند . قبل از جراحی فرد مبتلا داروهای هورمونی به منظور متوقف کردن تولید استروژن مصرف می نماید که موجب چروک و منقبض شدن فیبروم می گردد . در صورتیکه فرد فیبروم مزمن و بزرگی داشته باشد و تمایل به بچه دار شدن نداشته باشد ، پزشک ممکن است عمل هیسترکتومی را پیشنهاد نماید . برداشتن فیبروم معمولاًمنجر به باروی مجدد می شود ، اما در 10% خانمها فیبروم عود خواهد داشت . فیبروم معمولاً پس از یائسگی شروع به جمع شدن و چروک خوردن می نماید و این بدین دلیل است که سطوح استروژن کاهش می یابد .

    هیستروسکوپی HYSTEROSCOPY

    هیستروسکوپ وسیله ای است که برای دیدن داخل رحم و لوله های رحم استفاده می شود . هیستروسکوپ جهت تشخیص بیماری هایی نظیر پولیپهای رحمی استفاده می شود و این عمل تحت بیهوشی عمومی یا موضعی در یک کیلینیک سرپایی انجام می شود . جراحی کوچک نظیر برداشتن فیبروم ممکن است از طریق هیستروسکوپی انجام شود . این اقدام حدود 15 دقیقه بطول می انجامد .

    پس از اینکه هیستروسکوپ از قسمت واژن وارد شد ، رحم و لوله های رحم با گازی که از میان هیستروسکوپ عبور می نماید ، پر می شوند . این امر اجازه می دهد که این قسمتها به آسانی دیده شوند . نور موجب می شود که منظره روشنی از این قسمتها بدست آید
  • ۱۴:۱۸   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
     درمان ناتوانی جنسی زنان



    وضيح‌ كلي‌

    درد به‌ هنگام‌ مقاربت‌ جنسي‌ در زنان‌ مي‌تواند حالت‌ راجعه‌ يا دايمي‌ و
    پايدار داشته‌ باشد. اين‌ درد غالباً با اسپاسم‌ عضلات‌ ناحيه‌ مجراي‌
    تناسلي‌ و مشكل‌ در مقاربت‌ ارتباط‌ دارد.
    علايم‌ شايع‌

    -درد در ناحيه‌ تناسلي‌ به‌ هنگام‌ فعاليت‌ جنسي‌ (نه‌ لزوماً هنگام‌
    دخول‌). -درد ممكن‌ است‌ خفيف‌ يا شديد، و در وضعيت‌هاي‌ متفاوت‌، متغير
    باشد.
    علل‌

    علل‌ جسمي‌ عبارتند از:

    عفونت‌ آميزشي‌، از جمله‌ هرپس‌ (عامل‌ تب‌خال‌ تناسلي‌) و ساير
    ويروس‌هايي‌ كه‌ مجراي‌ تناسلي‌ (مهبل‌)، گردن‌ رحم‌، لوله‌هاي‌ رحمي‌،
    يا تخمدان‌ را درگير مي‌سازند.

    فشار روي‌ ديواره‌ مجراي‌ تناسلي‌ در اثر تشكيل‌ بافت‌ جوشگاهي‌ به‌ دنبال‌ اعمال‌ جراحي‌ يا اشعه‌ درماني‌

    -تشكيل‌ بافت‌ جوشگاهي‌ ناشي‌ از ترميم‌ پارگي‌ مجراي‌ تناسلي‌ در اثر يا براي‌ زايمان‌ به‌طوري‌ كه‌ مجرا را تنگ‌ كند.

    -تومور فيبروييد يا ساير تومورهاي‌ رحمي‌

    -آندومتريوز

    -پرده‌ بكارت‌ بدون‌ سوراخ‌، پاره‌، يا ضخيم‌تر از حد طبيعي‌

    -آسيب‌ديدگي‌ نوك‌ پيشابراه‌

    -لغزنده‌سازي‌ ناكافي‌ مجراي‌ تناسلي‌ يا كاندوم‌

    -واكنش‌ آلرژيك‌ به‌ ديافراگم‌، كاندوم‌، پا ژل‌ يا فوم‌ ضد حاملگي‌

    -خشكي‌ و نازكي‌ ديواره‌ مجراي‌ تناسلي‌ پس‌ از يائسگي‌

    بيماري‌ التهابي‌ لگن‌ علل‌ رواني‌ و عاطفي‌:

    ترس‌ از حاملگي‌

    ترس‌ از آسيب‌ رسيدن‌ به‌ جنين‌ در هنگام‌ حاملگي‌

    فقدان‌ برانگيختگي‌ جنسي‌ و لغزندگي‌ مجراي‌ تناسلي‌ در اثر كمي‌
    ترشحات‌. اين‌ حالت‌ در اثر عوامل‌ مختلف‌ مثل‌ تحريك‌ جنسي‌ ناكافي‌،
    بيزاري‌ از مرد، خستگي‌، يا اضطراب‌ ايجاد مي‌شود.

    نداشتن‌ تجربه‌ يا اطلاعات‌ جنسي‌

    سابقه‌ آسيب‌ جسمي‌ يا ضربه‌ روحي‌ ناشي‌ از روابط‌ جنسي‌

    نداشتن‌ موقتي‌ اشتياق‌ به‌ رابطه‌ جنسي‌
    عوامل‌ افزايش‌دهنده‌ خطر

    حاملگي‌ و دوره‌ پس‌ از زايمان‌

    استرس‌، بيماري‌ اخير، خستگي‌، يا كار زياد

    نوشيدن‌ الكل‌

    يائسگي‌
    پيشگيري‌

    اگر علايم‌ عفونت‌ دستگاه‌ تناسلي‌ وجود دارد بايد سريعاً براي‌ درمان‌ مراجعه‌ شود.

    مصرف‌ ژل‌ها يا فوم‌هاي‌ ضد حاملگي‌ كه‌ باعث‌ واكنش‌هاي‌ آلرژيك‌ مي‌شوند را متوقف‌ كنيد.

    موضوع‌ بايد با شوهر در ميان‌ گذاشته‌ شود. پشتيباني‌ و صبر شوهر براي‌
    غلبه‌ بر اين‌ مشكل‌ اهميت‌ زيادي‌ دارد. مسأله‌ تحريك‌ جنسي‌ در اين‌
    ميان‌ مهم‌ است‌. در صورت‌ لزوم‌ از مواد لغزنده‌كننده‌ غيرروغني‌ و غير
    آلرژيك‌ مي‌توان‌ استفاده‌ كرد.

    اگر صدمات‌ جسمي‌ يا روحي‌ در روابط‌ جنسي‌ گذشته‌ وجود داشته‌ است‌،
    بهتر است‌ براي‌ مشاوره‌ تخصصي‌ در رابطه‌ با احساسات‌ منفي‌ مربوطه‌
    مراجعه‌ شود.
    عواقب‌ مورد انتظار

    به‌ علت‌ بستگي‌ دارد. بيماري‌هاي‌ طبي‌ معمولاً قابل‌ معالجه‌ هستند.
    مشكلات‌ رواني‌ را نيز اغلب‌ مي‌توان‌ رفع‌ كرد. راه‌ حل‌ بهبود مشكلات‌
    بين‌ فردي‌ نيز برقراري‌ ارتباط‌ مناسب‌ و صبر است‌.
    عوارض‌ احتمالي‌

    پيدايش‌ مشكل‌ در روابط‌ شخصي‌، ناتواني‌ دايمي‌ از لذت‌ بردن‌ از تجربيات‌ جنسي‌، و از دست‌ دادن‌ عزت‌ نفس‌
    درمان‌

    اصول‌ كلي‌

    - انجام‌ بررسي‌هاي‌ آزمايشگاهي‌ مثل‌ پاپ‌اسمير و كشت‌ هر گونه‌ ترشح‌
    از مجراي‌ تناسلي‌ براي‌ پيدا كردن‌ هرگونه‌ مشكل‌ طبي‌ كه‌ بتوان‌ آن‌
    را درمان‌ كرد.

    - درمان‌ مناسب‌ برحسب‌ وجود علل‌ جسمي‌ يا رواني‌ طرح‌ريزي‌ مي‌شود.

    - نشستن‌ در آب‌ داغ‌ به‌ رفع‌ علايم‌ كمك‌ مي‌كند. بهتر است‌ اين‌ كار 3
    يا 4 بار در روز، هر بار به‌ مدت‌ 15-10 دقيقه‌، انجام‌ شود.

    - به‌ هنگام‌ مقاربت‌ جنسي‌ از لغزنده‌كننده‌ مناسب‌ استفاده‌ شود.

    - تمرينات‌ مخصوص‌ براي‌ آشنا كردن‌ جسم‌ و ذهن‌ با مقاربت‌ جنسي‌

    - وضعيت‌هاي‌ مختلف‌ بايد امتحان‌ شوند تا وضعيتي‌ كه‌ كمترين‌ درد را به‌ همراه‌ دارد مشخص‌ شود.

    - درمان‌ مشكلات‌ رواني‌ بسته‌ به‌ نيازهاي‌ بيمار متفاوت‌ است‌. روش‌ها
    شامل‌ موارد زير هستند: آموزش‌ درباره‌ جلوگيري‌ از حاملگي‌؛ مشاوره‌
    براي‌ كشف‌ تعارضات‌ روحي‌ مخفي‌ در ناخودآگاه‌؛ تمرينات‌ تمركز حسي‌ و
    عاطفي‌؛ و آموزش‌ روش‌هاي‌ مناسب‌ تحريك‌ جنسي‌

    - در مواردي‌ مثل‌ وجود اسپاسم‌ عضلات‌ ناحيه‌ مجراي‌ تناسلي‌ يا بافت‌
    جوشگاهي‌ ناشي‌ از ترميم‌ پارگي‌ مجراي‌ تناسلي‌، انجام‌ يك‌ عمل‌ جراحي‌
    كوچك‌ ممكن‌ است‌ به‌ رفع‌ علايم‌ كمك‌ كند.
    داروها

    امكان‌ دارد آنتي‌بيوتيك‌ها، داروهاي‌ ضد ويروس‌، يا داروهاي‌ ضد قارچ‌ براي‌ درمان‌ عفونت‌ زمينه‌ساز تجويز شوند.
    فعاليت‌

    محدوديتي‌ براي‌ آن‌ وجود ندارد. انجام‌ ورزش‌ منظم‌ اگرچه‌ جزء روش‌هاي‌
    درماني‌ به‌ شمار نمي‌رود، اما در ارتقاي‌ وضعيت‌ سلامت‌ عمومي‌ و
    روحيه‌ مؤثر است‌.
  • leftPublish
  • ۱۴:۱۸   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    یائسگی وآثار کمبود استروژن در بدن زنان



    زنان دقيقا در همان گيرودار يائسگي متوجه مي شوند که کاهش استروژن با بدن شان چه مي کند. وقتي که بدن شما درگير اين تغييرات زندگي شود و استروژن از دست بدهد، گرگرفتگي، نوسانات وضع روحي رواني، خشکي و خارش پوست، خشکي و شکنندگي موها، چروک شدن پوست، سينه هاي شل و افتاده و افزايش وزن را تجربه خواهيد کرد.اين وضعيت مي تواند در خانمي رخ دهد که يا درگير يائسگي است و يا به سمت آن حرکت مي کند. علاوه بر اين زماني که يائسه مي شويد در معرض خطر بيماري هاي جدي اي خواهيد بود؛ تنها به اين علت که دوست قديمي شما(استروژن) که باعث زيبايي و جوان به نظر رسيدن شما مي شد، ناپديد شده و شما را در وضعيت خطر ترک کرده است.به اين ترتيب شما براي اين که بدن تان را در برابر سرطان، بيماري هاي قلبي، پوست افتاده و شل، افزايش وزن و گرگرفتگي ها محافظت کنيد، لازم است که استروژن دريافتي خود را افزايش دهيد. از آنجا که قرص هاي جايگزين هورمون مي توانند همان اثر مخرب کمبود شديد استروژن را داشته باشند، شما نيازمند يافتن راه هاي ديگري براي دريافت استروژن فوق العاده سودمند و نجات بخش خواهيد بود. براي اين که اين استروژن سودمند را به بدن خود برگردانيد مي توانيد به سادگي به نزديک ترين فروشگاه مواد غذايي مراجعه کنيد. بله درست متوجه شده ايد. بسياري از غذاها داراي خاصيت هاي شبه استروژني هستند و فيتواستروژن ناميده مي شوند و به شما براي مقابله با گرگرفتگي هاي ناگهاني شبانه کمک مي کنند. شما قبلا هم غذاهاي زيادي را خورده ايد که حاوي استروژن بوده اند. آنچه اکنون براي تان توضيح داده مي شود، دسته بندي غذاهاي سرشار از استروژن و غذاهايي که مانع توليد استروژن مي شوند، است. آن چه شما بايد انجام دهيد اين است که غذاي مناسب بخوريد و مجددا عالي به نظر برسيد و احساس جواني کنيد.دوران يائسگي براي هر زني دوران مشکلي است اما براي اين که حتي المقدور سالم و دور از بيماري باشيد لازم است که مقدار زيادي غذاهاي سرشار از استروژن ميل کنيد. در واقع بايد تلاش کنيد روزانه 30 تا 50 ميلي گرم استروژن طبيعي دريافت کنيد.غذاهاي سرشار از استروژن ميوه ها: سيب، خرما، آلو، گيلاس سبزي ها: چغندر، هويج، گوجه فرنگي، سيب زميني ، زيتون، خيار، بادمجان، فلفل و کلم بروکلي غلات: جو، جو دو سر، گندم، برنج دانه ها: ، تخم بذرکتان، رازيانه، تخمه آفتابگردان، يونجه بذرکتان غذاي فوق العاده اي براي تامين استروژن ضروري بدن در زمان قبل و بعد از يائسگي است. اگر بذرکتان روزانه مصرف شود از آنجا که حاوي فيتواستروژن است بيماري هاي قلبي را نيز در حداقل نگه مي دارد. بذرکتان هم چنين باعث بهبود عملکرد کبد مي شود و خشکي و خارش پوست شما را بهتر مي کند و همين طور به شفاف شدن موهاي شما و درمان اگزما و پسوريازيس کمک مي کند. لوبيا ها: سويا، لپه، لوبيا چشم بلبلي غذاهاي شامل سويا گزينه خوبي هستند تا دوز روزانه استروژن شما را تامين کنند. فرآورده هاي سوياي حاوي استروژن شامل اقلام زير هستند: رشته فرنگي سويا، شير سويا، توفو، ماست سويا، پنير سويا و آرد سويا.سويا هم چنين يک منبع عالي براي تامين کلسيم است. زماني که درگير يائسگي هستيد و يا زماني که با موفقيت از آن گذشته ايد، به اين ماده معدني، نياز جدي داريد.گياهان و ادويه ها: سير، جعفري، شبدر، زنجبيل، آويشن و پونه کوهي غذاهايي که مانع توليد استروژن مي شوند ميوه ها: مرکبات، توت ها، انگورها، انجيرها، ليمو و آناناس سبزي ها: کلم، لوبياي سبز، پياز، کدو دانه ها: ارزن، برنج سفيد، آرد سفيد و ...
  • ۱۴:۱۹   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    شناخت بیماریهای مقاربتی در زنان


    متاسفانه این روزها شیوع بیماری‌ها و عفونت‌هایی که از طریق ارتباطات جنسی منتقل می‌شوند، بسیار گسترده‌تر شده و بسیاری از افراد در معرض خطرات ناشی از این بیماری‌ها قرار دارند.

    دکتر سعید جمشیدی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این باره توضیح میدهند :
    آقای دکتر! بیماری‌های مقاربتی چه تعریفی دارند؟

    بیماری‌های مقاربتی ناشی از عفونت‌های آمیزشی هستند که واگیر دارند و به‌طور عمده از طریق آمیزش جنسی با فرد آلوده انتقال می‌یابند. البته این عفونت‌ها در بیشتر کشورها شایع بوده و کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست اما آمار نگران‌کننده‌ای نداریم.
    باید گفت نقص در تشخیص و درمان اکثر این بیماری‌ها در مراحل اولیه ممکن است عوارض و مشکلات شدیدی از جمله نازایی، بارداری خارج از رحم، عفونت رحم و لوله‌های رحمی، سرطان‌های دستگاه تناسلی زنان، ناهنجاری‌های مادرزادی نوزادان، مرگ و میر داخل رحمی و یا دوره نوزادی و دردهای مزمن شکمی را ایجاد کند اما اکثر آنها اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند.

    آیا بیماری‌های مقاربتی در خانم‌ها شایع‌تر است؟
    بله، محیط دستگاه تناسلی زن به گونه‌ای است که احتمال ابتلای زنان به عفونت‌های تناسلی بیشتر از مردان است و این عفونت‌ها برای زنان مسایل و مشکلات بیشتری به وجود می‌آورند اما مردان هم در اثر عفونت‌های تناسلی ممکن است دچار ناباروری، درد طولانی‌مدت و بیماری‌های خطرناک (ایدز، هپاتیت و...) شوند.

    این بیماری‌ها بیشتر با چه علایمی بروز می‌کنند؟
    یکی از علامت‌های مهم عفونت‌های آمیزشی وجود زخم و ترشحات غیر عادی است و اکثر خانم‌های مبتلا به این بیماری‌ها با مراجعه به پزشک از درد زیر دل، مقاربت دردناک، ترشحات مهبلی، خون‌ریزی زیاد و طولانی‌مدت، سوزش ادرار، عادت ماهیانه دردناک، تب و گاهی تهوع و استفراغ و خون‌ریزی در فواصل عادات ماهیانه یا در زمان نزدیکی، وجود ترشحات چرکی، زخمی یا شکننده بودن دهانه رحم و زخم تناسلی شکایت دارند.

    سوزاک یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است. این بیماری‌ در خانم‌ها چه علایمی دارد و از چه طریقی منتقل می‌شود؟
    سوزاک یک بیماری عفونی قابل درمان و منتقله از طریق تماس جنسی است. باکتری ایجاد کننده سوزاک می‌تواند مجاری تناسلی، دهان و رکتوم را در هر دو جنس درگیر کند.
    بانوان اکثرا بدون علامت هستند اما افزایش ترشحات مهبلی، سوزش به هنگام خروج ادرار و خون‌ریزی‌های نامرتب قاعدگی هم می‌تواند علایم ابتلا به این بیماری باشد.
    در هر صورت، مجرای تناسلی و گردن رحم فرد مبتلا آلوده‌کننده است. در اینجا باید تاکید کنم که همه عفونت‌های آمیزشی علامت ندارند. به همین علت برای تشخیص دقیق لازم است از معاینه یا آزمایش کمک گرفته شود. در هر حال این بیماری از طریق ارتباط دهانی، مهبلی، مقعدی و همچنین از طریق مادر آلوده به فرزند در هنگام بارداری منتقل می‌شود.

    در مورد سیفلیس هم که جزو بیماری‌های مقاربتی است، توضیح می‌دهید؟
    سیفلیس در اثر تماس مستقیم با یک زخم از شخص مبتلا به شخص سالم منتقل می‌شود. ارتباط دهانی، مهبلی، مقعدی یا لمس کردن قسمت‌های عفونی از جمله راه‌های انتقال این بیماری است و علایم پس از گذشت مدت زمان 2 تا 4 هفته پس از ابتلا به‌صورت زخم‌های شدید گرد و بی دردی در محل عفونی شده پدیدار می‌شوند و مانند سوزاک درمان آنتی بیوتیکی دارد. البته بیماری کلامیدیا هم با استفاده از همین روش درمان می‌شود.

    کلامیدیا هم جزو همین بیماری‌ها است؟
    بله. کلامیدیا یکی از متداول‌ترین عفونت‌های باکتریایی مقاربتی به شمار می‌رود و در خانم‌ها موجب عفونت دهانه رحم می‌شود. چنانچه این بیماری به موقع درمان نشود می‌تواند مشکلات جدی را برای فرد ایجاد کند. نشانه‌ها و علایم بیماری غالبا بین یک تا 3 هفته پس از ابتلا به صورت افزایش اندک ترشحات رحمی (که در اثر ملتهب شدن دهانه رحم ایجاد می‌شود)، درد زیر شکم، احساس درد هنگام آمیزش جنسی و حتی سوزش و تورم دردناک چشم‌ها آشکار می‌شود اما ممکن است تا مدت زیادی هم نشانه‌ای ظاهر نشود.

    همه این بیماری‌هایی که گفتید قابل درمان هستند. آیا بیماری مقاربتی غیر قابل درمان هم وجود دارد؟
    تبخال ناحیه تناسلی یکی از مهم‌ترین این بیماری‌ها و یك عفونت ویروسی ناحیه تناسلی است كه از راه آمیزشی انتقال می‌یابد. در حال حاضر نمی‌توان تبخال ناحیه تناسلی را معالجه كرد اما با درمان می‌توان علایم بیماری را تخفیف داد و از عود بیماری جلوگیری كرد. داروهای ضدویروسی خوراكی غالبا برای درمان اولین حمله عفونت تبخال ناحیه تناسلی و عود عفونت تجویز می‌شوند و در بعضی از بیماران این داروها ممكن است برای پیشگیری نیز تجویز شوند. البته نوع موضعی مالیدنی این داروها ضدویروسی نیز موجود هستند اما به اندازه خوراكی مؤثر نیستند. تاول‌های دردناك و زخم‌های باز كه قبل از آن خارش، سوزش یا احساس آزردگی در ناحیه تناسلی وجود دارد، از علایم ابتلا به این بیماری است. هنگامی كه علایم وجود ندارد، ویروس به حالت خفته درآمده است و وقتی كه ویروس دوباره فعال شود، علایم باز می‌گردند اما بازگشت علایم به معنای عفونت جدید نیست. از طرفی، تاول‌ها ممكن است به درون مجرای تناسلی تا گردن رحم و نیز پیشابراه گسترش یابند. پس از چند روز، تاول‌ها می‌تركند و از آنها زخم‌هایی كم عمق و دردناك بر جای می‌ماند كه یک تا سه هفته به طول می‌انجامد ولی ویروس برای همیشه در بدن باقی می‌ماند.

    زگیل ‌تناسلی هم مشابه تبخال تناسلی غیرقابل درمان است؟
    بسیاری از افراد جامعه این‌طور فکر می‌کنند اما ویروس عامل این بیماری (زگیل تناسلی) موجب زگیل در ناحیه تناسلی می‌شود. در ابتدا، زگیل‌های تناسلی کوچک، سفت و بدون درد هستند و ممکن است در ناحیه واژن باشند. همچنین ممکن است در اطراف مقعد به وجود بیایند و اگر در مراحل اولیه درمان نشوند، ممکن است بزرگ شوند و نمایی گل‌کلمی و گوشتی پیدا کنند اما اهمیت این زگیل‌ها در آن است که برخی از آنها ممکن است خطر سرطان دهانه رحم یا سایر سرطان‌های منطقه تناسلی را افزایش دهند. درمان آنها با یک پماد که روی ضایعه مالیده می‌شود، امکان‌پذیر است. البته راه‌های درمانی دیگر نیز وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به فریز ‌کردن آن با یک جسم بسیار سرد اشاره کرد که توسط پزشک انجام می‌شود.

    همچنین برای برداشتن زگیل‌های بزرگ ممکن است نیاز به جراحی باشد.: چگونه می‌توان از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی پیشگیری کرد؟
    رعایت اصول اخلاقی و بهداشتی در روابط جنسی و نداشتن رفتارهای جنسی پرخطر، وفاداری به همسر و داشتن رفتار جنسی مسوولانه، خویشتن‌داری و اجتناب از روابط جنسی با شرکای جنسی متعدد، استفاده از کاندوم، شستشوی دستگاه تناسلی، ادرار کردن بعد از تماس جنسی، شستشو و انتخاب لباس زیر مناسب از جمله راه‌های پیشگیری از این بیماری‌ها هستند.
  • ۱۴:۱۹   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
     نازایی و عفونت های تناسلی زنان



    یکی از مسایل نازایی مربوط به خانم ها عفونت است. عفونت ها می توانند قسمت های مختلف دستگاه ژنیتال داخلی یا خارجی زن را درگیر کنند.

    دستگاه تناسلی زنان به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم می شود.

    بخش های خارجی نظیر واژن و دهانه رحم بیشتر در معرض آلودگی هستند. عفونت
    این مناطق تاثیر زیادی بر روی زایایی زن ایجاد نمی کند و به درمان های
    ساده پاسخ می دهند.



    دستگاه تناسلی داخلی شامل رحم، لوله های رحمی و تخمدان ها است. اساساً نوع
    باکتری و میکروبی که این قسمت ها را آلوده می کند با نوع آلودگی ژنیتال
    خارجی متفاوت است. راه آلودگی به این میکروب ها نیز متنوع است نظیر تماس
    جنسی آلوده، خون و….

    مهمترین عارضه این عفونت ها امکان بسته شدن و آسیب لوله های رحمی است.
    زیرا وجود لوله های رحمی برای انتقال تخمک و باروری آن توسط اسپرم ضروری
    است.

    عفونت لوله های رحمی حدوداً ۱۰ درصد نازایی ها را تشکیل می دهد.


    علایم
    این عفونت ها بر خلاف عفونت های دستگاه تناسلی خارجی دیر بروز می کند.
    ممکن است در موارد خفیف تا متوسط هیچ علامتی از نظر بالینی نداشته باشند.
    بنابراین پیشنهاد می شود خانم ها هر ۶ ماه تا یک سال برای کنترل سلامتی نزد متخصصین زنان مراجعه کنند.


    گاهی عفونت های داخلی به صورت حاد، ناگهانی و شدید به صورت تب، ترشحات
    واژینال و... ظاهر می شود که اگر تشخیص داده نشوند در سال های بعد یعنی
    هنگام مراجعه خانم برای درمان نازایی با گرفتن عکس رنگی سابقه یک عفونت
    در سال های قبل مشاهده می شود که باعث بسته شدن لوله ها می شود و در بعضی
    موارد بدون ایجاد علایم بالینی عوارض بدی بر جا می گذارد.


    اجسام خارجی
    نظیر آی.یو.دی (IUD) تامپون ها و… عواملی هستند که بدن را
    مستعد عفونت می کنند. البته در صورت کنترل های مرتب درصد ابتلا کاهش
    پیدا می کند. بیماری های عفونی نیز از طریق خون با منشأهای مختلف می
    توانند مشکلاتی را ایجاد کنند. از این قبیل عفونت ها می توان سل را نام
    برد که در کشور ما در موارد نادری مشاهده می شود. ولی در افراد مهاجری که
    از سایر کشورها آمده اند موارد بیشتری دیده شده است. ویروس HIV نقشی در
    نازایی ندارد.

    اما به دلیل سرکوب شدن سیستم ایمنی در این بیماری، در نتیجه مستعد شدن
    بیمار به عفونت های مختلف می تواند به طور غیرمستقیم باعث نازایی شود.


    عفونت های سیستم تناسلی داخلی علایمی را به دنبال دارد ، دردهای زیرشکم
    معمولاً شایع است، دردکمر، ترشحات واژینال و در صورت همراه شدن با عفونت
    ژنیتال خارجی سوزش، خارش هم دیده می شود.



    گاهی اوقات نیز بی نظمی هایی در پریود دیده می شود. عفونت رحمی با ایجاد
    خراش ها و زخم باعث ایجاد خونریزی ها و لکه هایی وسط سیکل ماهانه می شود.
    در مراحل حاد بیماری تب وجود دارد ولی در مواقع مزمن دیده نمی شود.



    ● پیشگیری از بروز عفونت های تناسلی


    در صورت استفاده از عوامل مستعدکننده عفونت نظیر آی. یو. دی (IUD) باید
    به طور مرتب تحت نظر پزشک باشند و در صورت مشاهده عارضه ای خاص زودتر از
    موعد مقرر نزد پزشک مراجعه کرده و از تماس های جنسی آلوده پرهیز کنند. در
    صورت مشاهده علایم عفونت به موقع نزد پزشک مراجعه کنند. علاوه بر آن تمامی
    خانم ها کنترل های شش ماهه تا یک ساله نزد پزشک متخصص زنان داشته باشند.
    مسیله مهم در این زمینه آموزش به جوانان است. آگاهی بهترین راه پیشگیری
    است.



    ● درمان

    بنا بر اظهارات متخصص زنان در بسیاری از موارد برای این گونه عفونت ها
    درمان خاصی وجود دارد. نازایی مطلق در اثر عفونت ها با توجه به پیشرفت
    تکنیک های باروری دیده نمی شود. در کل این عفونت ها باروری خود به خودی را
    کاهش می دهند اما نازایی مطلق وجود ندارد.
  • ۱۴:۱۹   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    گیاهان دارویی و بیماری‌های زنانه



    گیاهان دارویی و بیماری‌های زنانه
    سلامت نیوز : می‌دانید هرگونه دارو را باید طبق نسخه و نظر پزشكان مصرف كرد، اما توجه كنید گیاهان دارویی نیز به رغم شیوع استفاده، از این قاعده مستنثنا نیستند؛ بخصوص اگر قرار باشد در دوره حاملگی به مصرف برسد.
    به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ پس اگرچه در پی با برخی خواص گیاهی آشنا می‌شوید كه برای درمان و تسكین بیماری‌های زنانه كاربرد بیشتری دارند، ابتدا با پزشكان مشورت كرده و از استفاده خودسرانه آنها خودداری كنید:
    تنتور میوه گیاه فلفل بری: افزاینده شیر در دوره شیردهی
    جوشانده سنبل ختایی و گل صد تومانی: برای درمان بی‌نظمی در سیستم گوارش، زودرنجی و اضطراب كه از جمله پیامدهای سندرم پیش از قاعدگی‌اند.
    تنتور كیالك سیاه: مفید برای كم كردن انقباض‌های دردناك در دوره قاعدگی
    تمشك و اكلیل كوهی: ​ میل جنسی را كاهش می‌دهد.
    پای شیر و كیسه كشیش: وقتی به صورت دم‌كرده و همانند چای مصرف شود در تنظیم دوره قاعدگی و جلوگیری از خونریزی‌های زیاد طی این مدت، آثار شگفت‌انگیزی بر جای می‌گذارد.
    شبدر گل قرمز و گزنه: به صورت چای در تقویت دستگاه تولید مثل زنان اثرگذاری بیشتری دارد.
    گل همیشه بهار: ضد قارچی مناسب برای درمان عفونت‌های قارچی شكل و همراه با خارش واژن كه شیوع زیادی هم بین برخی افراد دارد. اگر به صورت كرم و موضعی استفاده شود ر​فع کننده دردهای همراه با خشك‌شدگی یا ترك‌خوردگی نوك پستان است.
    كاكل ذرت: به صورت چای، مدر است و مفید برای درمان پف‌كردگی صورت و انگشتان و قوزك پا طی دوران بارداری.
    سنبل باتلاقی و گل‌محمدی: به صورت چای، كاهنده دردهای زمان زایمان
    بیشتر: .::سلامت نیوز :سرویس خبری: بیماری ها:گیاهان دارویی و بیماری‌های زنانه::.
    می‌دانید هرگونه دارو را باید طبق نسخه و نظر پزشكان مصرف كرد، اما توجه كنید گیاهان دارویی نیز به رغم شیوع استفاده، از این قاعده مستنثنا نیستند؛ بخصوص اگر قرار باشد در دوره حاملگی به مصرف برسد.
    پس اگرچه در پی با برخی خواص گیاهی آشنا می‌شوید كه برای درمان و تسكین بیماری‌های زنانه كاربرد بیشتری دارند، ابتدا با پزشكان مشورت كرده و از استفاده خودسرانه آنها خودداری كنید:

    تنتور میوه گیاه فلفل بری: افزاینده شیر در دوره شیردهی

    جوشانده سنبل ختایی و گل صد تومانی: برای درمان بی‌نظمی در سیستم گوارش، زودرنجی و اضطراب كه از جمله پیامدهای سندرم پیش از قاعدگی‌اند.

    تنتور كیالك سیاه: مفید برای كم كردن انقباض‌های دردناك در دوره قاعدگی

    تمشك و اكلیل كوهی: ​ میل جنسی را كاهش می‌دهد.

    پای شیر و كیسه كشیش: وقتی به صورت دم‌كرده و همانند چای مصرف شود در تنظیم دوره قاعدگی و جلوگیری از خونریزی‌های زیاد طی این مدت، آثار شگفت‌انگیزی بر جای می‌گذارد.



    شبدر گل قرمز و گزنه: به صورت چای در تقویت دستگاه تولید مثل زنان اثرگذاری بیشتری دارد.



    گل همیشه بهار: ضد قارچی مناسب برای درمان عفونت‌های قارچی شكل و همراه با خارش واژن كه شیوع زیادی هم بین برخی افراد دارد. اگر به صورت كرم و موضعی استفاده شود ر​فع کننده دردهای همراه با خشك‌شدگی یا ترك‌خوردگی نوك پستان است.



    كاكل ذرت: به صورت چای، مدر است و مفید برای درمان پف‌كردگی صورت و انگشتان و قوزك پا طی دوران بارداری.



    سنبل باتلاقی و گل‌محمدی: به صورت چای، كاهنده دردهای زمان زایمان
  • ۱۴:۲۰   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    بی نظمی در قاعدگی



    قاعدگی‌های بی‌قاعده
    سلامت نیوز : به گفته برخی متخصصان بیماری‌های زنان، قاعدگی‌های نامنظم به تأخیراتی گفته می‌شود كه بیش از 35 روز و دو بار در سال طی دوره‌های پریود زنان دیده شود بنابراین، تأخیرات قاعدگی حتی تا 35 روز جزو ملاك‌های نامنظم بودن پریود حساب نمی‌شود.
    دلایل گوناگونی سبب بی‌نظمی در قاعدگی می‌شود و برای رفع آن نیز ابتدا باید علت مشخص شود. علت بی‌نظمی ممكن است اختلال در كار غدد و به‌هم خوردن توازن هورمون‌هایی چون FSH و LH باشد.اختلال‌های عملكرد هیپوتالاموس، هیپوفیز، تیروئید و مانند آن از راه انجام آزمایش‌های پزشكی مشخص می‌شود و می‌توان با دارو زمان و مقدار ترشح هورمون‌ها را تا حدود زیادی متوازن كرد.ممكن است اختلال كاركرد تخمدان‌ها سبب ایجاد بی‌نظمی شده باشد؛ این تشخیص هم با معاینه و بررسی سونوگرافی تائید یا رد می‌شود... اما علاوه بر اینها روحیات، فشارهای روانی و سبك زندگی یا شغل زنان هم در ایجاد اختلال دوره قاعدگی بی‌اثر نیست.
    به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ استرس، مصرف دارو، تغییر و تعویض نوع دارو، استفاده از قرص‌های ضدحاملگی، سندرم و كیست در تخمدان، اعمال تغییرات شدید در تغذیه و رژیم غذایی، شغل‌های خاص، رویكرد ناگهانی به انجام ورزش‌های سخت و سنگین (غیر از امكان وقوع حاملگی) از جمله مهم‌ترین و شایع‌ترین دلایل تأخیر یا بی‌نظمی در قاعدگی به شمار می‌رود.اگرچه روند آزاد شدن تخمك در تخمدان بسیار پیچیده است و عوامل متعددی در تعیین زمان آزاد شدن تخمك و كامل شدن رشد و جثه فولیكول دخیلند، بهترین توصیه برای رفع نگرانی مراجعه به متخصصان برای انجام معاینه‌ها و بررسی‌های دقیق‌تر است.
    بیشتر: .::سلامت نیوز :سرویس خبری: سلامت:قاعدگی‌های بی‌قاعده::.

    به گفته برخی متخصصان بیماری‌های زنان، قاعدگی‌های نامنظم به تأخیراتی گفته می‌شود كه بیش از 35 روز و دو بار در سال طی دوره‌های پریود زنان دیده شود بنابراین، تأخیرات قاعدگی حتی تا 35 روز جزو ملاك‌های نامنظم بودن پریود حساب نمی‌شود.
    دلایل گوناگونی سبب بی‌نظمی در قاعدگی می‌شود و برای رفع آن نیز ابتدا باید علت مشخص شود. علت بی‌نظمی ممكن است اختلال در كار غدد و به‌هم خوردن توازن هورمون‌هایی چون FSH و LH باشد.اختلال‌های عملكرد هیپوتالاموس، هیپوفیز، تیروئید و مانند آن از راه انجام آزمایش‌های پزشكی مشخص می‌شود و می‌توان با دارو زمان و مقدار ترشح هورمون‌ها را تا حدود زیادی متوازن كرد.ممكن است اختلال كاركرد تخمدان‌ها سبب ایجاد بی‌نظمی شده باشد؛ این تشخیص هم با معاینه و بررسی سونوگرافی تائید یا رد می‌شود... اما علاوه بر اینها روحیات، فشارهای روانی و سبك زندگی یا شغل زنان هم در ایجاد اختلال دوره قاعدگی بی‌اثر نیست.
    استرس، مصرف دارو، تغییر و تعویض نوع دارو، استفاده از قرص‌های ضدحاملگی، سندرم و كیست در تخمدان، اعمال تغییرات شدید در تغذیه و رژیم غذایی، شغل‌های خاص، رویكرد ناگهانی به انجام ورزش‌های سخت و سنگین (غیر از امكان وقوع حاملگی) از جمله مهم‌ترین و شایع‌ترین دلایل تأخیر یا بی‌نظمی در قاعدگی به شمار می‌رود.اگرچه روند آزاد شدن تخمك در تخمدان بسیار پیچیده است و عوامل متعددی در تعیین زمان آزاد شدن تخمك و كامل شدن رشد و جثه فولیكول دخیلند، بهترین توصیه برای رفع نگرانی مراجعه به متخصصان برای انجام معاینه‌ها و بررسی‌های دقیق‌تر است.
  • ۱۴:۲۱   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
     مشکلات خطرناک عادت ماهانه

    با اینکه بیشتر مشکلات مربوط به
    عادت ‌ماهیانه معمولا جای نگرانی ندارند، اما چند مشکل وجود دارد که جدی‌تر
    هستند و نیاز به توجه بیشتری دارند.





    آمنوره (قاعده نشدن)
    دخترهایی
    که عادت ماهانه‌شان در سن 16 سالگی یا 3 سال پس از بلوغ آغاز نشده است،
    دچار آمنوره اولیه هستند که معمولا به دلیل ناهنجاری ژنتیکی، عدم تعادل
    هورمونی و یا مشکل ساختاری اتفاق می‌افتد.


    هورمون‌ها
    هم مسئول آمنوره ثانویه هستند که زمانی اتفاق می‌افتد که قاعدگی دختری که
    عادت ‌ماهانه عادی داشته است، یک مرتبه به مدت شش ماه یا 3 چرخه عادی
    قاعدگی، قطع می‌شود.


    از آنجا که بارداری دلیل اصلی آمنوره ثانویه است، همیشه باید در چنین شرایطی یک خانم متاهل، مورد بررسی پزشک قرار بگیرد.

    علاوه بر عدم تعادل هورمونی، سایر علی که ممکن است موجب آمنوره اولیه و ثانویه شود عبارتند از:
    - استرس
    - افزایش یا کاهش غیرعادی وزن بدن
    - آنورکسیا
    - قطع داروهای ضدبارداری
    - مشکلات تیروئید
    - کیست تخمدان
    - سایر مشکلاتی که بر سطح هورمون‌ها اثر می‌گذارد

    یک
    عامل دیگری که می‌تواند موجب آمنوره اولیه و ثانویه شود، ورزش زیاد
    (معمولا دوی استقامت، اسکیت و ژیمناستیک) در کنار رژیم‌‌غذایی فقیر است که
    موجب کاهش وزن نامناسب و ناتوانی در افزایش وزن در زمان رشد نوجوان
    می‌شود.

    اما این هیچ ارتباطی به ورزشی که دخترخانم‌ها در زنگ ورزش یا ورزش‌های تیمی مدرسه و در کلاس‌های ورزشی باشگاه انجام می‌دهند ندارد.
    برای
    اینکه ورزش باعث آمنوره شود، فرد باید چندین ساعت در روز ورزش‌های سخت
    انجام دهد و میزان کافی کالری، ویتامین و موادمعدنی هم به بدن او نرسد

    منوراژی (قاعدگی‌های سنگین و طولانی)
    طبیعی
    است که قاعدگی دختری در بعضی روزها شدیدتر از روزهای دیگر باشد، اما
    نشانه‌های منوراژی شامل کثیف شدن کامل یک عدد نوار بهداشتی در یک ساعت و
    ادامه آن برای ساعات طولانی‌تر یا عادت ‌ماهیانه‌ای که بیشتر از هفت روز
    طول بکشد، می‌باشد.


    دخترانی که دچار
    منوراژی هستند، بعضی ‌اوقات مجبور می‌شوند در خانه مانده و به مدرسه نروند،
    چون نگران هستند که نتوانند در مدرسه خونریزیشان را کنترل کنند.


    متداول
    ‌ترین مورد منوراژی، عدم تعادل بین سطح هورمون های استروژن و پروژسترون
    در بدن است که باعث می‌شود آندومتر (پوشش داخلی رحم) ساخته شود. وقتی
    آندومتر در دوران قاعدگی ایجاد شود، خونریزی سنگین خواهد شد.


    در برخی موارد، خونریزی شدید قاعدگی می‌تواند در اثر مشکلاتی نظیر مشکلات زیر ایجاد شود:
    - فیبروئید (تومورهای خوش‌خیم) رحم یا پولیپ رحم
    - مشکلات تیروئید
    - مشکل در لخته‌ شدن خون
    - التهاب یا عفونت واژن یا گردنه رحم

    اگر دخترتان دچار پریودهای شدید یا پریودهایی که بیشتر از 7 روز طول می‌کشد، شد، حتما او را نزد پزشک ببرید.

    دیسمنوره (قاعدگی دردناک)
    دیسمنوره دو نوع دارد:
    1-
    دیسمنوره اولیه که به دلیل یک بیماری و یا مشکل دیگری ایجاد می‌شود. در
    واقع، مقصر اصلی پروستاگلاندین است، همان ماده شیمیایی که دل‌دردهای
    قاعدگی را ایجاد می‌کند. میزان بالای پروستاگلاندین می‌تواند موجب حالت
    ‌تهوع، استفراغ، سردرد، اسهال، کمردرد و دل‌ دردهای شدید شود. خوشبختانه
    این علائم فقط یک تا دو روز طول می‌کشند.


    2-
    دیسمنوره ثانویه دردی است که به دلیل یک مشکل جسمی مثل پولیپ یا فیبروئید
    موجود در رحم، آندومتریوز، بیماری التهاب لگن یا آدنومیوز (بافت رحمی که در
    بافت عضلانی رحم رشد می‌کند) ایجاد می‌شود.

    دل‌
    درد داشتن به مدت یک تا دو روز در هر ماه عادی است، اما اگر دخترتان
    علائم بسیار شدید نشان داد که در فعالیت‌ های روزمره او ایجاد اخلال کرد،
    حتما با پزشک مشورت کنید

    اندومتریوز
    در
    این وضعیت، بافتی که معمولاً فقط در رحم یافت می‌شود، شروع به رشد در
    خارج از رحم می‌کند، مثلا در تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ یا سایر قسمت‌های
    حفره لگن. این مسئله موجب خونریزی غیرطبیعی، دیسمنوره و درد عمومی لگن
    می‌شود.


    درمان مشکلات قاعدگی
    برای
    تعیین اینکه آیا مشکل شما نیاز به درمان دارد یا نه، پزشک سوالات مختلفی
    می‌پرسد و یک معاینه بدنی کامل انجام می‌دهد. همچنین ممکن است معاینه لگن،
    پاپ اسمیر (Pap smear)، آزمایش خون (برای بررسی سطح هورمون‌ها) و یا
    آزمایش ادرار هم انجام بگیرد.

    اگر یک مشکل ساختاری یا یک مشکل رشد وجود داشته باشد، سی‌تی‌ اسکن انجام می‌گیرد.

    این آزمایشات در کنار هم به پزشک کمک می‌کند تعیین کند که چطور مشکل شما باید درمان شود.

    پولیپ یا فیبروئید معمولا برداشته می‌شوند و اندومتریوز هم با دارو یا جراحی درمان می‌شود.
    اگر فرد دچار عدم تعادل هورمونی باشد، پزشک هورمون‌درمانی با قرص‌ های ضدبارداری یا داروهای هورمونی دیگر را تجویز خواهد کرد.
    برای درد قاعدگی که هیچ مشکل پزشکی خاصی علت آن نباشد، استفاده از داروهای ضدالتهاب موثرترین روش درمان است.
    مشکلاتی مثل اختلال لخته شدن خون یا مشکلات تیروئید نیاز به درمان با داروهای خاص دارند.

    چه موقع به پزشک مراجعه کنید؟
    با
    اینکه در بیشتر مشکلات قاعدگی جای نگرانی وجود ندارد، اما برخی علائم
    نیاز به مراجعه به پزشک دارد. این مسئله مخصوصا زمانی که چرخه قاعدگی
    تغییر می‌کند، اهمیت بیشتری دارد. پس درصورت مشاهده موارد زیر دخترتان را
    نزد پزشک ببرید:


    1- در سن 15 سالگی هنوز
    پریود نشده است، یا بعد از گذشت 3 سال از اولین قاعدگی هنوز عادت‌ ماهیانه
    او منظم نشده است. علت اصلی آن می‌تواند عدم‌توازن هورمونی باشد که
    احتمالاً نیاز به درمان دارد، اما می‌تواند نشانگر مشکل جسمی دیگی هم
    باشد.


    2- عادت‌ ماهیانه او قطع شده یا بعد
    از منظم شدن، یکمرتبه نامنظم می‌شود. اگر چرخه قاعدگی دخترتان کمتر از 21
    روز یا بیشتر از 45 روز است و یا سه ماه پشت سر هم، بعد از اولین عادت
    ‌ماهیانه‌اش پریود نشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.


    3-
    دچار پریودهای سنگین و طولانی می‌شود. در برخی موارد، از دست رفتن خون
    زیاد موجب آنمی (کم خونی) ناشی از کمبود آهن می‌شود. همچنین خونریزی شدید
    می‌تواند نشانه وجود تومور در رحم، مشکل تیروئید، یک عفونت و یا مشکل در
    لخته‌سازی خون باشد.


    4- دچار پریودهای
    خیلی دردناک می‌شود. دل‌ درد داشتن برای چند روز طبیعی است، اما اگر
    مشکلات او آنقدر زیاد بود که دخترتان نتوانست در فعالیت‌های روزمره خود
    شرکت کند، حتماً به اطلاع پزشک برسانید. ممکن است یک مشکل جسمی مثل
    اندومتریوز داشته باشد که موجب درد می‌شود.

  • ۱۴:۲۳   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
     پولیپ‌های رحم در خانم‌ها



    پولیپ های رحم معمولا غیرسرطانی (خوش خیم) هستند، اگر چه بعضی از آن ها سرطانی‌اند یا می توانند سرطانی شوند.


    پولیپ
    ها در دیواره داخلی رحم رشد می کنند. رشد بیش از حد سلول ها در دیواره
    داخلی رحم (آندومتر) منجر به تشکیل پولیپ ها می شود که پولیپ آندومتر نیز
    نامیده می شوند.


    پولیپ های رحم معمولا غیرسرطانی (خوش خیم) هستند، اگر چه بعضی از آن ها سرطانی‌اند یا می توانند سرطانی شوند.

    اندازه پولیپ های رحم از چند میلیمتر (کوچک تر از دانه کنجد) تا چند سانتی‌متر (به اندازه گردو یا بزرگ تر) متغیر است.

    این پولیپ ها توسط یک پایه پهن و یا باریک به دیواره رحم می چسبند.

    آن ها معمولا در رحم باقی می مانند، اما بعضی اوقات از قسمت باز رحم (گردنه رحم) وارد واژن می شوند.
    پولیپ
    های رحم بیشتر در خانم هایی که نزدیک به سن یائسگی هستند و یا یائسه شده
    اند، دیده می شود، ولی زنان جوان تر هم می توانند دچار آن شوند

    علائم پولیپ رحم
    - خونریزی نامنظم قاعدگی؛ مثلا داشتن دوره های عادت ماهانه با شدت و مدت متفاوت.
    - خونریزی بین دوره های قاعدگی
    - عادات ماهانه خیلی شدید
    - خونریزی واژن بعد از قاعدگی
    - نازایی

    البته بعضی زنانی که دارای پولیپ رحم هستند، ممکن است خونریزی کمی در عادت ماهانه داشته باشند و یا حتی بدون علائم بالا باشند.

    چه موقع باید نزد پزشک رفت؟
    در صورت مشاهده موارد زیر باید فورا به پزشک متخصص زنان مراجعه کرد:
    - خونریزی واژن بعد از قاعدگی
    - خونریزی بین عادات ماهانه
    - خونریزی نامنظم قاعدگی

    علل پولیپ رحم
    اگر چه علت اصلی ایجاد پولیپ رحم معلوم نیست، ولی به نظر می رسد عوامل هورمونی در ایجاد آن موثرند.
    پولیپ
    های رحم نسبت به هورمون استروژن حساس هستند، به عبارت دیگر دیواره داخلی
    رحم، در پاسخ به هورمون استروژن موجود در جریان خون رشد می کند.


    عوامل خطر پولیپ رحم
    عواملی که احتمال تشکیل پولیپ رحم را افزایش می دهند عبارتند از:
    - نزدیک به سن یائسگی و یا بعد از یائسگی
    - فشار خون بالا
    - چاقی
    - مصرف داروی تاموکسیفن برای درمان سرطان سینه در زنان
    برخی داروهای هورمونی باعث کوچک شدن پولیپ های رحم و کاهش علائم ناشی از آن می شوند، اما مصرف چنین داروهایی معمولا اثر موقتی دارد


    عوارض پولیپ رحم پولیپ های رحم باعث نازایی زنان می شوند و برداشتن آن ها توسط عمل جراحی باعث باردار شدن فرد می گردد.
    همچنین باعث افزایش خطر سقط جنین در زنانی می شود که توسط روش آی وی اف (IVF) یا لقاح خارج رحمی باردار شده اند.
    اگر
    شما نازا هستید و می خواهید توسط روش IVF باردار شوید، پزشک قبل از
    انتقال جنین (تخم لقاح یافته) به داخل رحم شما، ممکن است با عمل جراحی
    پولیپ ها را خارج کند.


    راه های درمان پولیپ های رحم
    روش های درمان پولیپ های رحم که توسط پزشک توصیه می شود عبارتند از:
    1- مراقبت بدون درمان خاص:
    پولیپ های کوچک رحم که علائمی هم ندارند، ممکن است خودبخود برطرف شوند.
    لذا درمان خاصی در این موارد توسط پزشک توصیه نمی شود، مگر اینکه فرد
    مبتلا در معرض خطر سرطان رحم قرار بگیرد.


    2- داروها:
    برخی داروهای هورمونی باعث کوچک شدن پولیپ های رحم و کاهش علائم ناشی از
    آن می شوند، اما مصرف چنین داروهایی معمولا اثر موقتی دارد و بعد از قطع
    مصرف آنها، علائم دوباره برمی گردند.


    3- کورتاژ کردن:
    پزشک توسط یک وسیله بلند فلزی که حلقه ای در انتهای آن است (وسیله کورتاژ
    کردن) دیواره داخلی رحم را می تراشد. با این وسیله می توان پولیپ را
    برداشت، یا از بافت دیواره داخلی رحم نمونه برداری کرد تا آن نمونه در
    آزمایشگاه مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد.


    ممکن
    است پزشک عمل کورتاژ را همراه با وسیله هیستروسکوپ انجام دهد. هیستروسکوپ
    وسیله ای است که از راه واژن وارد رحم می کنند و پزشک توسط آن دیواره
    داخلی رحم را روی مانیتور می بیند.


    4- عمل جراحی:
    در طی هیستروسکوپی (آندوسکوپی رحم) می توان توسط وسایل خاصی، پولیپ های
    رحم را خارج کرد. پولیپ های خارج شده ممکن است برای بررسی میکروسکوپی به
    آزمایشگاه فرستاده شوند تا مشخص شود سرطانی هستند یا نه؟


    اگر پولیپ های رحم دارای سلول های سرطانی باشند، پزشک درباره مراحل بعدی آزمایشات و درمان با بیمار صحبت خواهد کرد.

    به ندرت پولیپ های رحم بعد از درمان مجددا برمی گردند. اما اگر اینطور شود، بیمار به درمان های بیشتری نیاز پیدا خواهد کرد.
  • ۱۴:۲۸   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    یائسگی؛ پایان دائمی قاعدگی

    یائسگی پایان دائمی عادت ماهانه در زنان می باشد. یائسگی بیماری نیست، اما تاثیرتی بر زندگی زنان دارد. یائسگی می تواند باعث گرگرفتگی، تعریق شبانه و سایر علائم در زنان شود.




    علل یائسگی

    افزایش سن یکی از دلایل یائسگی می باشد. در پایان سن بارداری خانم ها، فعالیت تخمدان ها به تدریج کم می شود.
    برخی داروها و جراحی ها نیز می توانند موجب یائسگی گردند، از قبیل: برداشتن تخمدان ها، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی لگن.
    برداشتن رحم موجب یائسگی نمی شود، گرچه ممکن است دیگر عادت ماهانه نشوند.

    شروع یائسگی
    به طور معمول، زنان 51 ساله یائسه می شوند. اما برخی زنان زودتر و برخی دیگر، دیرتر یائسه می شوند.
    برخی زنان در سن 40 سالگی یائسه می شوند و تعداد زنانی که در سن 60 سالگی یائسه می شوند کم می باشد.
    زنانی که سیگار می کشند، زودتر یائسه می شوند.
    هیچ راهی برای اثبات یائسگی وجود ندارد، فقط اگر زنی طی 12 ماه متوالی بدون هیچ علتی، عادت ماهانه نشود، می توان گفت یائسه شده است.

    قبل از یائسگی
    یائسگی طبیعی به تدریج رخ می دهد. فعالیت تخمدان ها به طور ناگهانی متوقف نمی شود، بلکه سرعت فعالیت آنها کند می شود.
    پیش از یائسگی، احتمال باردار شدن وجود دارد، ممکن است عادت ماهانه نامنظم شود و تخمدان ها هنوز تخمک گذاری کنند.
    هنگام یائسگی خطرات بیماری قلبی و پوکی استخوان زیاد می شود


    علائم یائسگی
    - تغییر عادت ماهانه : این تغییرات از یک خانم به خانم دیگر متفاوت است. در برخی زنان، خونریزی ها ممکن است کمتر یا بیشتر، راحت تر و یا سخت تر شود و همچنین ممکن است روزهای بین دو عادت ماهیانه زیادتر و یا کمتر گردد.
    اگر در سن یائسگی هستید و فاصله بین دو عادت ماهانه به هم نزدیک باشد و یا اگر خونریزی زیاد و یا لکه بینی دارید و یا اگر عادت ماهانه شما بیشتر از یک هفته طول می کشد، بهتر است نزد پزشک روید.

    - گرگرفتگی : گرگرفتگی احساس ناگهانی گرماست که باعث سرخی صورت و گردن، قفسه سینه، پشت و بازوها می شود.
    در طی گرگرفتگی، تعریق و لرز ممکن است رخ دهد.
    پوشیدن لباس نخی نازک، استفاده از پنکه، مرتب ورزش کردن، اجتناب از خوردن غذاهای تند و گرم و کنترل استرس ممکن است در مقابله با گرگرفتگی موثر باشند.

    - مشکلات خواب : گرگرفتگی می تواند باعث تعریق شبانه و مشکلات خواب شود. راه های زیر برای جلوگیری از مشکلات خواب توصیه می شوند:
    خنک نگه داشتن اتاق خواب، اجتناب از انداختن ملحفه کلفت و استفاده از لباس خواب نخی.
    اگر مشکلات خواب با این روش ها از بین نرفت، به پزشک مراجعه کنید.

    - مسائل جنسی : کم شدن هورمون استروژن باعث خشکی واژن و دردناک شدن مقاربت جنسی می گردد.
    استرس، داروها، افسردگی، خواب ناکافی و مشکلات رابطه زناشویی نیز بر کاهش میل جنسی اثر دارند.
    این نکته را به یاد داشته باشید که بیماری های منتقله از راه جنسی با یائسگی تمام نمی شوند، پس بهتر است با پزشک خود در تماس باشید.

    کنترل علائم یائسگی
    اگر علائم یائسگی برای شما مشکلاتی را به وجود آورد، با پزشک خود صحبت کنید. او می تواند به شما راجع به فواید و مضرات روش هورمون درمانی بگوید.
    قرص های ضد بارداری با دوز پایین برای افراد پیش از یائسگی مفید می باشد(تحت نظر پزشک).
    کرم های استروژن واژن نیز مفید می باشند (تحت نظر پزشک).
    پزشک، شیوه زندگی درست از نظر تغذیه، ورزش، خواب و کنترل استرس را به شما یاد می دهد.

    هورمون درمانی
    این روش درمانی، علائم یائسگی را کاهش می دهد.
    برخی از هورمون درمانی ها برای جلوگیری از پوکی استخوان تجویز می شوند.
    اداره غذا و دارو ( FDA) توصیه می کند که با دوز پایین و در مدت کوتاهی، این داروهای هورمونی را مصرف کنید، زیرا که این داروها در طولانی مدت می توانند عوارضی از قبیل بیماری قلبی، سکته، لخته شدن خون و سرطان سینه را بوجود آورند.

    بیماری ها در یائسگی
    هنگام یائسگی خطرات بیماری قلبی و استئوپروز (پوکی استخوان) زیاد می شود.
    کمبود استروژن بعد از یائسگی، ممکن است در بیماری قلبی نقش داشته باشد، اما هورمون درمانی برای کاهش این بیماری توصیه نمی شود.

    سالم زیستن در یائسگی
    بهتر است قبل از یائسه شدن به فکر زندگی سالم باشید.
    آزمایش هایی از قبیل اندازه گیری فشار خون، کلسترول و قند خون و ماموگرافی را انجام دهید.
    بهتر است تغذیه مناسب، ورزش کردن و راه های کنترل استرس را یاد بگیرید.
    ورزش های هوازی برای سلامت قلب و استخوان ها و رفتار خوب مفیدند.
  • ۱۴:۲۸   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    عفونت رحم، خطر ناباروری را به همراه دارد



    هنگامی که رحم و لایه داخلی آن دچار التهاب شود، عفونت رحمی بروز می کند.


    انواع عفونت رحم بعد از زایمان
    1- با علایم زودرس : علائم این نوع عفونت رحمی، طی 2 تا 3 روز پس از زایمان و تولد نوزاد بروز می یابد و شایع ترین نوع عفونت های رحمی است.

    2- با علایم دیررس: علائم این نوع عفونت رحمی، طی 3 یا 5 روز تا شش هفته پس از زایمان بروز می یابد. علت آن ممکن است به خاطر باقی ماندن قسمت کوچکی از جفت در داخل رحم باشد.

    عفونت رحم در چه زنانی بیشتر است؟
    احتمال بروز عفونت رحم در زنانی که زایمان طبیعی انجام داده اند، حدود 1 تا 3 درصد است ودر زنانی که با عمل سزارین فرزند خود را به دنیا آورده اند، حدود 10 تا 30 درصد می باشد، یعنی با عمل سزارین، خطر ابتلا به این عفونت 10 برابر می شود.
    زنانی که دچار کم خونی هستند، بیشتر در معرض خطرند، زیرا مقاومت بدن آنها بسیار پایین تر از افراد عادی است.

    علل عفونت رحم
    - بارداری : یک سری از عفونت های رحمی به دلیل بارداری رخ می دهند، زیرا بافت رحم، طی بارداری ملتهب و متورم می شود و بعد از زایمان، این عفونت ها رخ می دهند.
    - عدم رعایت بهداشت در زنان
    - استفاده طولانی مدت از نوارهای بهداشتی در طی قاعدگی
    - سقط جنین
    - جراحی رحم
    - زایمان طولانی مدت
    - باقی ماندن مقداری از جفت در رحم پس از زایمان
    - انجام زایمان با مداخلات دست و دستگاه
    ممکن است عفونت رحم به داخل شکم منتشر شود و به جریان خون راه پیدا کند


    علایم عفونت رحم
    علائم عفونت رحمی که پس از زایمان رخ می دهد، عبارتند از :
    - تب بالای 38 درجه سانتی گراد و نبض سریع (بالای 100 ضربه در هر دقیقه)
    - دردهای زیر شکمی همراه با احساس درد هنگام لمس ناحیه رحم
    - خونریزی رحمی که با بوی بدی همراه است (بوی بد ناشی از عفونت) و یا رنگ متمایل به سبز یا زرد چرکی دارد
    - احتمال خونریزی شدید
    - یبوست
    - احتمال سردرد، عرق کردن، لرز شدید
    - از دست دادن اشتها و بی حالی
    - مقاربت دردناک با همسر

    علایم عفونت رحمی در زنان غیر باردار (در اثر بیماری التهابی لگن) عبارتند از:
    - دردهای زیرشکم و ترشح بدبو از رحم
    - خونریزی های غیرطبیعی
    - احساس درد کمر
    - حالت تهوع
    - تب

    تشخیص عفونت رحم
    به دلیل اینکه نمونه‌برداری کامل از رحم دشوار است، معمولا عامل عفونت های رحمی را ترکیبی از باکتری ها می دانند.
    پزشک متخصص لگن فرد را معاینه می کند و نمونه ای از ترشحات رحم را جمع آوری کرده و به آزمایشگاه می فرستد تا پاتولوژیست برای کشف نوع میکروب، آن را آزمایش کند.

    پیشگیری از عفونت رحم
    - پس از دفع مدفوع، خود را از جلو به عقب بشویید تا آلودگی ناحیه مقعد را وارد واژن نکنید.
    - لباس زیر خود را مرتبا عوض کنید و حتی المقدور از جنس نخی آن استفاده کنید.
    - ناحیه واژن را همیشه خشک و تمیز نگه دارید.
    - اگر ازداواج کرده اید، از کاندوم برای جلوگیری از ابتلا به عفونت های ناحیه تناسلی استفاده کنید.
    امروزه به بیشتر زنانی که عمل سزارین انجام می دهند، در روزهای اول پس از سزارین، آنتی‌بیوتیک داده می شود تا از بروز عفونت رحم پیشگیری شود


    درمان عفونت رحم
    - اگر عفونت رحم خانمی شدید باشد، معمولا چند روز در بیمارستان بستری می شود و آنتی بیوتیک های مختلفی را تحت نظر پزشک مصرف می کند.
    - امروزه به بیشتر زنانی که عمل سزارین انجام می دهند، در روزهای اول پس از سزارین، آنتی‌بیوتیک داده می شود تا از بروز این عفونت پیشگیری شود.
    - به این بیماران استراحت کافی و خواب مناسب توصیه می شود.
    - خوردن غذاهای مقوی و سالم برای بهبود هر چه سریع تر پیشنهاد می شود.
    - به این گونه افراد توصیه می شود تا چند روز پس از زایمان، پرستاری را برای فرزند تازه متولد شده خود در نظر بگیرند تا بیماری شان سریع تر بهبود یابد.

    عوارض عفونت رحم
    اگر عفونت رحم به موقع درمان نشود، باعث بروز شوک عفونی می شود که عوارض زیر را در پی دارد:
    - کاهش شدید فشارخون
    - رنگ پریدگی غیرعادی
    - بالا یا پایین رفتن غیرطبیعی درجه حرارت بدن
    - تنگی نفس
    - ضعف
    - احساس گیجی و منگی
    - احساس لرز

    سایر عوارض عفونت رحم عبارتند از :
    - زنانی که عفونت رحمی دارند، بیشتر در معرض خطر حاملگی خارج رحمی و یا ناباروری هستند.
    - زنانی که عفونت رحمی دارند، معمولا هنگام تماس جنسی با همسرشان، احساس درد دارند.
    - اگر عفونت رحم به لوله های فالوپ (بین رحم و تخمدان) منتقل شود، می تواند بر باروری فرد در آینده تاثیر بگذارد.
    - ممکن است عفونت رحم به داخل شکم منتشر شود و به جریان خون راه پیدا کند . حدود 10 تا 20 درصد از زنان مبتلا به عفونت رحمی، دچار عفونت خون می شوند که این بیماری با آزمایش خون تشخیص داده می شود.
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان