اسکندر کباب . . . غذای سنتی کشور ترکیه
بصورت دونر کباب ترکی . . . Döner Kebab آماده شده همراه با سس و نان پیده یا بربری در کنار ماست سرو میشود.
گوشت قرمز مورد استفاده نه خیلی چرب و نه عاری از چربی باید باشد.
کبابی است مخصوص که در شهر بورسا (Bursa) در ترکیه تهیه میشود.
برای اولین بار در سال ۱۸۶۷ میلادی توسط اسکندر از شهر آنتاکیا (Antakya) شهری در جنوب ترکیه هم مرز با سوریه به بورسا آورده شد و تا به امروز بصورت غذای مخصوص بورسا طبخ میشود البته در اکثر شهرهای ترکیه میتوانید در منوی رستورانها کباب اسکندر را ببینید اما آنچه که در بورسا درست میشود طعمش بسیار متفاوت و لذیذتر است.
مواد لازم:
گوشت گوساله: 250 گرم
کره: ۱۲۰ گرم + 1 قاشق غذاخوری
آب گوشت : 1 لیوان
مخلوط رب گوجه فرنگی و فلفل : یک قاشق غذا خوری
ماست
گوجه کبابی
فلفل کبابی
طرز تهیه:
گوشت را بسیار نازک مانند ضخامت مقوای جعبه شیرینی ببرید.
ماهیتابه را روی حرارت قرار داده کره را داخل تابه ریخته و گوشت را تفت دهید.
در تابه دیگر یک قاشق کره ریخته و روی حرارت قرار داده تا کره آب شود سپس رب را اضافه کرده هم زده تا رب تف بخورد
بعد آب گوشت را به رب اضافه کرده و هم میزنیم و اجازه میدهیم جوش بیایدسپس از روی حرارت برداشته
نان بربری یا پیده را بصورت مربع های کوچک برش داده یک قاشق کره روی آنها بمالید. سپس در ماهیتابه و یا فر 2 کمی سرخش کنید ولی نباید خشک شود
نان را در ظرف سرو بچینید یکی دو قاشق آب گوشت روی نان ها بریزید.
بعد چند قاشق رب روی نانها بمالید.
گوشت را روی نان بگذارید
باقیمانده رب را هم روی گوشت بمالید.
کمی کره را هم آب کرده روی کباب بریزید.
همراه با فلفل کبابی . . . فلفل ترکی و گوجه کبابی و ماست میتوانید میل کنید.
یا ماست را روی کبابها ریخته با هم بصورت مخلوط میل کنید