خانه
1.89K

حسادت، تهدید جدی برای سلامت روان !

  • ۱۱:۴۷   ۱۳۹۳/۹/۱۳
    avatar
    کاربر فعال|912 |752 پست
     به رغم تأثیرات زیان‌بار این حس روی زندگی، کنترل و مهار آن می‌تواند سخت باشد اما لازم است برای پیشرفت در زندگی هرچه زودتر با این حس منفی مقابله کرده و از حسادت ورزیدن بپرهیزید تا راه خوشبختی و موفقیت را به روی خود باز کنید.



    سایت wikihow در همین رابطه راهکارهایی را برای از بین بردن حس حسادت ارائه کرده است:



    من حسادت می‌کنم؟!



    1- شناسایی مسائل و شرایطی که موجب برانگیخته شدن حس حسادت می‌شوند.



    مثلا وقتی بهترین دوستتان وقت بسیاری را برای گذراندن با دیگران صرف کند یا حسادت فرزندان زمانی که یکی از والدین وقت بیشتری را برای ناپدری یا نامادری آنها اختصاص دهد و یا وقتی کودکی یکی از والدین خود را بیشتر دوست داشته باشد. قدم اول برای مقابله با حسادت شناسایی این شرایط است.



    2- اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.



    حسادت معمولاً از احساس ناامنی و ارزش قائل نشدن برای خود نشأت می‌گیرد. ممکن است فرد این واهمه را داشته باشد که از طرف دوستان و افراد خانواده‌اش طرد شود. لازم است فرد برای خود احترام قائل شود و همچون افراد با اعتماد به نفس رفتار کند. چرا که افراد با اعتماد به نفس می‌دانند در صورتی که طرد شوند به دلیل کوتاه‌بینی اطرافیانشان است و نباید خود را مقصر بدانند.



    3- از مقایسه خود با دیگران خودداری کنید.



    مقایسه کردن خود با دیگران موجب بروز حس حسادت می‌شود. به جای آنکه بر نقایص خود تمرکز داشته باشید به نکات مثبت خود توجه کنید.



    4- خلاف آنچه افراد حسود انجام می‌دهند رفتار کنید.



    زمانی که حس حسادت بر شما غلبه می‌کند به شیوه‌ای مخرب و از طریق متهم کردن دیگران واکنش نشان ندهید. به‌ طور مثال اگر دوست صمیمیتان بیشتر وقت خود را با فرد دیگری می‌گذراند به او تماشای یک فیلم سینمایی یا رفتن به رستوران را پیشنهاد دهید.



    من حسادت می‌کنم؟!



    5- حسی پارانویا و توهمی را که بخشی از حس حسادت است شناسایی کنید.



    حس حسادت موجب می‌شود تا به سناریوهای خیالی که در ذهنتان است واکنش نشان دهید. در حقیقت باید باور کنید فکرهای بدی که آن‌ها را تصویر می‌کنید هرگز اتفاق نمی‌افتند و اگر این تصورات محقق شدند این توانایی را دارید تا در مقابل آن ایستادگی کنید.



    6- سعی کنید به اطرافیان خود اطمینان داشته باشید.




    هر چند داشتن اطمینان کامل به افراد کار سختی است اما غیرممکن نیست. اگر از افرادی هستید که به راحتی حس حسادت بر شما غلبه می‌کند به دلیل آن است که در گذشته اطمینان خود را از دست داده‌اید و لازم است از فکر کردن به آنچه در گذشته اتفاق افتاده خودداری کنید.



    7- از اطرافیانتان انتظارات معقولانه داشته باشید.




    در صورتی که فرزند یا همسرتان برای بودن با شما زمان صرف نمی‌کند ممکن است نگرانی‌تان صحیح باشد اما اگر آنان زمان زیادی را با شما می‌گذارنند اما تصور می‌کنید که حد آن کافی نیست تقاضای شما بیش از حد است و باید آن را متعادل کنید.



    8- به دیگران نگاه خوش‌بینانه‌ای داشته باشد.



    حس حسادت رفتاری ترس محور است. فردی که دچار حسادت می‌شود نگرانی زیادی را صرف اموری می‌کند که هنوز اتفاق نیفتاده‌اند و شاید هم هیچ وقت رخ ندهند.


  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان