خانه
2.28K

حس حسادت در زندگی مشترک !!

  • ۰۸:۴۹   ۱۳۹۳/۹/۴
    avatar
    سه ستاره ⋆⋆⋆|4418 |3052 پست

    یکی از سمومی که ممکن است زندگی مشترک را تهدید کند، حسادت است البته اگر هر از گاه، آتش حسادت زن و شوهر جرقه‌ای بزند، کاملا طبیعی است و می‌توان با برخورد مناسب با آن، رابطه را همچنان سرزنده نگه داشت...






    حس حسادت در زندگی مشترک اگر ازدواج درست و اصولی انجام شده باشد، شاید بدون اغراق بتوان گفت هیچ‌کس و هیچ‌چیز نمی‌تواند این پیوند را تحت تاثیر قرار دهد البته به شرط اینکه زن و شوهر درست مثل مدیری که دائم زیر و بم شرکت خودش را زیر نظر دارد، تمام ابعاد زندگی مشترک را در نظر بگیرند و لحظه‌ای از مدیریت آن غافل نشوند.



    یکی از سمومی که ممکن است زندگی مشترک را تهدید کند، حسادت است البته اگر هر از گاه، آتش حسادت زن و شوهر جرقه‌ای بزند، کاملا طبیعی است و می‌توان با برخورد مناسب با آن، رابطه را همچنان سرزنده نگه داشت اما اگر این حسادت‌ها شدید و غیرمنطقی باشند، اثری کاملا مخرب دارند.

    ● یک واکنش پیچیده

    همه ما در دورانی از زندگی خود حسادت را تجربه کرده‌ایم حتی دلیل حسادتمان را هم می‌دانسته‌ایم و احساسی را که بعد از آن به ما دست داده‌ است، خوب به یاد داریم. طبق نظر روان‌شناسان، حسادت واکنش پیچیده‌ای است و زوجین وقتی آن را بروز می‌دهند که حس کنند رابطه با ارزش آنها مورد تهدید قرار گرفته یا کیفیت این رابطه در خطر است.

    برعکس غبطه خوردن که فرد فقط در حسرت دیگران به سر می‌برد، حسادت همیشه با ترس از دست دادن شریک زندگی همراه است و فرد به دلیل وحشت‌ زیاد، واکنش علنی از خود نشان می‌دهد.به حسادت یک واکنش پیچیده می‌گویند و علت این است که حسادت شامل دامنه گسترده‌ای از احساسات، افکار و رفتارهاست. احساساتی مثل درد، عصبانیت، خشم‌ وغضب، اندوه، حسرت، ترس و احساس حقارت، افکاری مثل رنجش خاطر، سرزنش، مقایسه با رقیب، نگرانی درباره ظاهر خود و ترحم نسبت به خود و نیز رفتارهایی مثل غش کردن، لرزش و تعریق، ابراز سوالات مغایر هم و به دنبال اطمینان خاطر بودن، واکنش‌های تهاجمی و حتی خشونت را می‌توان به حسادت نسبت داد.

    حسادت، آفت زندگی

    حسادت در زندگی مشترک حکم شمشیری دو لبه را دارد. در رابطه‌ای که احساس حسادت خفیف است و هر از گاه بروز می‌کند، به زن و شوهر یادآوری می‌شود که هیچ وقت دیگران را به خودشان ترجیح ندهند و همیشه محور اهمیت همدیگر باشند. حسادت معقول و ملایم، زوجین را تشویق به تحسین یکدیگر می‌کند تا تلاشی هوشیارانه داشته باشند که همسرشان همیشه احساس باارزش بودن داشته باشد. این جور حسادت‌ها احساسات آنها را نسبت به هم تقویت و عشق آنها را محکم‌تر می‌کند. در اصل با این حس حسادت خفیف، زن یا شوهر سعی می‌کنند معیارهای دلخواه همسرشان و در پی آن، دل او را به دست بیاورند؛ اما اگر حسادت شدید یا غیرمنطقی باشد، داستان کاملا متفاوت است.

    گاهی احساس حسادت از حد خود بیشتر می‌شود، چون طرف مقابل حد و حدودش را رعایت نکرده است؛ مثلا اگر مردی در یک میهمانی حس کند، همسرش با یکی از مردان جمع بیش از حد راحت و صمیمی صحبت می‌کند یا یک زن از اینکه شوهرش از رئیس تازه‌شان که یک خانم است، زیاده از حد تعریف می‌کند ناراحت شود، بروز این حسادت به دلیل رعایت نکردن حد و حدود از سوی طرف مقابل است. چنین واکنش‌هایی فشار زیادی بر روابط زناشویی وارد می‌کند و هر دو نفر بین احساس سرزنش خود و برقراری عدالت و قضاوت درست، این طرف و آن طرف می‌روند.

    ‌● اعتراف سخت است

    اگر شما جزو زن و شوهرهای حسود هستید، باید صادقانه آن را قبول کنید تا بتوانید مشکل را برطرف کنید. غلبه بر حسادت به صبر و تلاش احتیاج دارد. اگر حس می‌کنید ریشه حسادت شما به دوران بچگی برمی‌گردد، بهتر است حتما مشاوره داشته باشید. یک سری نکات کاربردی برای آدم‌های حسود وجود دارد که بهتر است شما خانم یا آقای عزیز به آنها توجه کنید، چون حسادت دائمی و شدید آفتی است که ممکن است زندگی مشترک را از بین ببرد.

    ▪ واقع‌بینانه با مساله روبه‌رو شوید. با خوش‌بینی به مسائلی که باعث بروز حسادت شما می‌شوند، نگاه کنید و از خودتان بپرسید، اگر واقعیت را ببینم، مساله چطور تفسیر می‌شود. آیا واقعا زندگی مشترک من در خطر است؟ آیا رفتار من وضعیت را بدتر کرده است یا بهتر؟

    ▪ با خودتان مکالمه مثبتی داشته باشید، هر وقت دچار حسادت شدید، به یاد بیاورید که همسرتان شما را دوست دارد، به شما تعلق دارد و به شما احترام می‌گذارد. به خودتان بگویید آدمی دوست داشتنی هستید و به همین خاطر مشکلی پیش نمی‌آید.

    ▪ اطمینان خاطر پیدا کنید. یکی از بهترین راه‌های غلبه بر حسادت آن است که از همسرتان بخواهید به شما اطمینان خاطر بدهد. به او تاکید کنید که نمی‌خواهید از او عیب‌جویی کنید یا به او زور بگویید. فقط احساس ناامنی می‌کنید. این مساله را با او در میان بگذارید. از او بخواهید برای برطرف شدن این حس به شما کمک کند.

    ● فوت و فن غلبه بر حسادت

    برای اینکه از تمایلات حسادت‌آمیز خود نسبت به همسرتان آگاه شوید و قبل از آنکه دیر شود اقدام مناسب داشته باشید، باید تمریناتی را انجام بدهید. فراموش نکنید، حسادت‌ شدید در زندگی زناشویی می‌تواند آن زندگی را به طور کل نابود کند. قبل از شروع تمرین، دو ورق کاغذ آماده کنید و تمرین را اول برای خودتان انجام دهید و بعد برای همسرتان آن را تکرار کنید. یک ورق کاغذ را به دو ستون تقسیم کنید.

    عنوان اولین ستون باید این باشد: <عوامل شروع حسادت‌های من> زیر این ستون، تمام مواردی را که در گذشته باعث حسادت شما شده‌اند، یادداشت کنید. عنوان دومین ستون را افکار و احساسات بگذارید. ستون اول را بخوانید و تمام افکار و احساساتی را که در موارد مربوط به ستون اول داشته‌‌اید، یادداشت کنید.

    قبل از انجام این کار، باید حالتان کاملا خوب باشد. اگر از دست همسرتان عصبانی یا ناراحت هستید انجام این تمرین موثر نیست.یک ورق کاغذ دیگر بردارید و آن را هم به دو ستون تقسیم کنید.

    عنوان یک ستون باید این باشد:<برای کمک به خودم چه باید بکنم؟> و دومین ستون باید این عنوان را داشته باشد: <همسرم برای کمک به من چه باید بکند؟> و زیر هر ستون عقایدتان را در این‌باره بنویسید. اگر عقایدتان به ستون‌های اولین ورق مربوط و اختصاصی باشد بهتر است. وقتی هر دوی شما ستون‌هایتان را کامل کردید، بنشینید و درباره آنها با هم حرف بزنید. به این ترتیب درک شما از موارد حسادت‌برانگیز بیشتر می‌شود و راه‌های کنترل آن را می‌شناسید.

    ● اگر همسرتان حسود است

    داشتن همسر حسود واقعا آزار دهنده و خسته کننده است. برای تحمل این وضع باید نکاتی را در نظر بگیرید:

    ▪ به مشکل موردنظر طور دیگری نگاه کنید. یادتان باشد در زندگی مشترک، حسادت نشانه‌ای از عشق است.اگر همسرتان برای زندگی مشترک شما ارزش قائل نبود، چنین مشکلی پیش نمی‌آمد و حسادتی در او دیده نمی‌شد. به جای اینکه حالت تدافعی به خودتان بگیرید، سعی کنید او را درک کرده و حمایت کنید.

    ▪ مواظب رفتارتان باشید. اگر می‌دانید رفتارهای خاصی از طرف شما باعث بروز حسادت در همسرتان می‌شود، حداقل تا زمانی که مشکل برطرف شود، این رفتارها را تغییر دهید. بعد سر فرصت با هم صحبت کنید تا در این‌باره به توافق برسید. اگر رفتاری قابل تغییر نیست هرگز به همسرتان قول تغییر آن را ندهید.

    ▪ در همسرتان اعتماد ایجاد کنید. از هر فرصتی استفاده کنید تا به همسرتان بگویید چقدر به او علاقه‌مند هستید و فقط به او تعلق دارید. درباره آینده با او صحبت کنید و همیشه از روزهای درخشانی که در آینده وجود دارد، صحبت کنید.



  • leftPublish
  • ۱۱:۴۸   ۱۳۹۳/۹/۴
    avatar
    سارا دلاور
    کاربر فعال|1107 |601 پست
    ممنون از مطلب خوبتون
  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۳/۹/۴
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    حسود هرگز نیاسود
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان