خانه
55.9K

خانه داری و هزاران نکته ...

  • ۱۰:۳۷   ۱۳۹۴/۱۱/۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    خانه داری و هزاران نکته.....

    نکات ریز خانه داری

  • leftPublish
  • ۱۷:۱۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    روش های نگهداری و حفظ طعم چای



    » چای را در جای خشک نگهداری کنید ، اگر چای خشک بیشتر از چند روز در مکان مرطوب بماند کپک میزند و بدطعم میشود ، یخچال بدلیل رطوبت مناسب نگهداری چای نیست.



    » کابینت‌هایی که از نور و رطوبت دور هستند مناسب‌ترین مکان نگهداری چای خشک محسوب می‌شوند.



    » پیشنهاد میشود برای جلوگیری از تغییر عطر ، طعم و رنگ چای آن را درون ظروف شیشه‌ای یا فلزی تیره‌ قرار دهید.



    » اگر میخواهید چای خشک را پس از خارج کردن از بسته بندی درون شیشه‌ مخصوص چای ، قند و شکر در کنار کتری بگذارید دقت کنید مقداری اضافه کنید که تا 1 هفته مصرف شود زیرا قرار گرفتن چای خشک در نور زیاد باعث افت کیفیت و عطر آن می‌شود.



    » چای خشک را برای چند ماه آینده نخرید و انبار نکنید ، چای خشک هرچه تازه تر باشد عطر و طعم بهتری خواهد داشت ، بهتر است هر بار 1 بسته چای خریداری و مصرف کنید.



    » اگر چند بسته چای را یکجا خریداری کردید بهتر است تا زمانی که به آن‌ها نیاز ندارید بسته‌ ها را باز نکنید چون اگر آن را خارج کنید تا زمان اتمام مصرف عطر و طعم خود را از دست میدهد.



    » پس از هر بار استفاده حتماً در ظرف چای خشک را محکم ببندید ، گرما و هوا از دیگر عوامل از بین برنده عطر و طعم و حتی رنگ چای هستند.



    » هرگز از قاشق خیس برای برداشتن چای خشک از ظرف استفاده نکنید ، رطوبت می‌تواند باعث کپک زدن بخش انتهایی چای شود.



    » تا حد امکان از خرید و نگهداری چای فله‌ای خودداری کنید ، در خرید محصولات فله‌ای نمیشود به تازه یا کهنه بودن محصول و چگونگی نگهداری آن اطمینان کرد.



    » چای خشک به سرعت بوی مواد غذایی دیگر را جذب می‌کند ، پس از قرار دادن آن در کنار موادی با بوی تند مانند سیر یا سرکه خودداری کنید.



    » اگر می‌خواهید چای خوش عطری داشته باشید، داخل ظرف چای خشک چند چوب دارچین ، دانه هل یا چند گلبرگ گل محمدی کاملاً خشک بیندازید.



    » چای‌های فوری کیسه‌ای فقط برای مواقع ضروری و مسافرت‌ تولید شده‌اند بنابراین خریدن چند بسته از آن‌ها و نگهداری‌شان در منزل کار درستی به نظر نمی‌رسد.



    » پس از باز کردن بسته‌بندی چای‌ کیسه‌ای حتماً چای‌ها را با بسته‌بندی درون نایلونی قرار دهید و در آن را محکم گره بزنید زیرا چای‌های کیسه‌ای پیش از مصرف شسته نمی‌شوند و امکان نشستن گرد و غبار روی آن‌ها و آلودگی وجود دارد.



    » چای‌های کیسه‌ای به سرعت بوی محیط را به خود می‌گیرند ، بنابراین از رها کردن طولانی‌مدت در محیط‌های باز و بدون بسته‌بندی اصلی خودداری کنید.

  • ۱۷:۱۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    فرار ماهی

    برای اینکه ماهی هنگام تمیز کردن از دست شما سُر نخورد، کمی نمک روی تخته ای که زیر ماهی گذاشته‌اید بپاشید و بعدماهی را روی آن قرار دهید. ماهی به نمک می‌چسبد و بدون آنکه بلغزد، می‌توانید آن را پاک کنید.


    پخش شدن پولک ماهی

    برای پیشگیری از پخش شدن پولک ها به هنگام پاک کردنماهی، آن را درون ظرف بزرگ و پر آبی قرار دهید و فلس ها را داخل آب، از بدن ماهی جدا کنید.


    از بین بردن بوی ماهی

    برای از بین بردن بوی ماهی از دست، دست‌های خود را با محلولسرکه و آب یا آب و نمک بشویید.


    جلوگیری از متلاشی شدن ماهی

    اگر جزو کسانی هستید که ماهی آب پز می‌خورید، ولی با این مشکل روبرو هستید که ماهی به هنگام پختن در آب متلاشی می‌شود، برای جلوگیری از این کار، کمی سرکه در آب جوش بریزید و ماهی را در آن بپزید.


    شیر و ماهی

    هیچ وقت برای ذوب کردن یخ ماهی آن را درون آب نگذارید. آن را درون شیر قرار دهید. شیر مزه یخ‌زدگی را از ماهی می‌گیرد و طعم دلپذیری به آن می‌دهد و همه فکر می‌کنند، ماهی کاملا تازه است.


    تیغ ماهی

    اگر تیغ ماهی در گلویتان گیر کرد، کمی سیب زمینی پخته یا تکه ای نان خمیر بخورید. برای کم کردن درد و ناراحتی ناشی از تیغماهی در گلو، یک لیمو ترش را از وسط به دو نیم کنید و بعد به آرامی آب لیمو را بمکید. این کار به نرم شدن تیغ ماهی کمک می‌کند و زود احساس راحتی می‌کنید.
  • ۱۷:۱۷   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    چرا کیک به اندازه کافی پف نکرده است ؟



    » مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است

    » میزان مخلوط کردن مواد کم یا زیاد بوده است

    » دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است» هنگام مخلوط کردن ترتیب افزودن رعایت نشده است» کره یا تخم مرغ مورد استفاده سرد بوده است» بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است» میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است» اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است» فاصله زمانی زیاد اماده شدن تا قرار دادن داخل فر





    چرا لایه روی کیک چسبنده است ؟



    » روی کیک وقتی گرم بوده پوشانده شده است» مقدار مایعات مورد استفاده زیاد بوده است» کیک به اندازه کافی نپخته است





    چرا کیک حالت خیس و مرطوب دارد ؟



    » کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است» شکر ، مایعات و چربی کیک زیاد بوده است» کیک داخل قالب مانده و سرد شده است





    چرا کیک حالت چروکیده و بهم فشرده دارد ؟



    » قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است» قالب بیش از حد چرب شده است» مواد بیش از حد مخلوط شده است» مقدار مایعات زیاد بوده است» کیک بیش از حد پخته است





    چرا پس از پخت پف کیک خوابیده است ؟



    » دمای فر کمتر از مقدار لازم بوده است» پخت کیک کافی نبوده است» میزان شکر مورد استفاده زیاد بوده است» قالب کیک نسبت به مواد کوچک بوده است» کیک در هنگام پخت تکان داده شده است» در فر قبل از پخت کیک زیاد باز شده است» زمان اضافه کردن سفیده مواد زیاد مخلوط شده است» بعد از افزودن آرد زیاد مخلوط شده است» مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین زیاده بوده است» مقدار مایعات کمتر یا بیشتر شده است





    چرا کیک بافت زبری دارد یا وسط ان فرو رفته است ؟



    » فر قبل از پخت کیک گرم نشده است» شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است» مواد اندازه کافی مخلوط نشده است» میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است» میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است» از آرد نامرغوب برای کیک استفاده شده است» مواد به درستی در قالب پخش نشده است» کیک با حرارت کم و ارام پخته شده است





    چرا روی کیک چسبنده اما داخل کیک خشک است ؟



    » مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است» سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است» مدت پخت کیک طولانی بوده است» قالب کیک نسبت به مواد بسیار بزرگ بوده است» کیک در معرض جریان هوا سرد شده است» مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است» مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است» میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است





    چرا کیک خمیری و سنگین است ؟



    » مواد کیک خوب مخلوط نشده است» تعداد تخم مرغ مورد استفاده زیاد بوده است» مقدار مایعات مورد استفاده زیاد بوده است» دمای فر بیشتر از مقدار لازم بوده است





    چرا کیک به قالب چسبیده است ؟



    » قالب ه درستی چرب نشده است» قالب به درستی اردپاشی نشده است» کیک به اندازه کافی نپخته است» کیک پس از خنک شدن از قالب خارج نشده است





    چرا کیک حالتی خشک و بافتی شکننده دارد ؟



    » مقدارچربی کیک کم بوده است»مقدار شکر کیک کم بوده است» مایه کیک بیش از حد مخلوط شده است» بدلیل مایعات کم خمیر کیک سفت بوده است» مقدار شکر مورد استفاده زیاد بوده است» بدلیل مایعات زیاد خمیر کیک شل بوده است» مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است» کیک داغ و سریع از قالب خارج شده است

  • ۱۷:۱۷   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    چند نکته کاربردی در مورد میوه ها



    روش شکستن نارگیل : برای شکستن نارگیل ابتدا الیاف آنرا کاملاً جدا کنید ، بر روی نارگیل لکه هایی وجود دارد ، آن قسمت ها را سوراخ کرده و شیره نارگیل را کاملاً خارج کنید سپس نارگیل را داخل تابه قرار داده به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه اجازه دهید بپزد ، بعد از این زمان بگذارید تا پوست آن سرد شود سپس با یک ضربه چکش پوست نارگیل را از آن جدا کنید !



    گرفتن آب میوه : وقتی میخواهید آب میوه بگیرید به مقدار مصرف تهیه کنید ، بعنوان نمونه اگر آب هویج بماند تلخ و ترش میشود یا اگر آب سیب مدتی بماند سیاه میشود ، همچنین ویتامین ها و مواد مقوی اب میوه از بین میرود.



    پوست کندن گردوی تازه : اگر میخواهید پوست گردوی سبز را از آن جدا کنید و دستتان سیاه نشود داخل ظرف پر از آب پوست گردو را بکنید.



    مغز گردوی سالم : اگر میخواهید مغز گردو را سالم از پوست آن جدا کنید، گردوها را یک شب تمام داخل آب نمک خیس کنید سپس به آرامی پوست آن را شکسته و مغز گردو را بیرون بیاورید.



    تشخیص گریپ فورت خوب : از ضخامت و کلفتی پوست گریپ فورت به آبدار بودن یا نبودن آن می توانید پی ببرید ، برای تشخیص اینکه گریپ فورت ضخیم است یا نازک به انتهای آن یعنی قسمتی که به ساقه مربوط می شود توجه کنید ، در این قسمت از گریپ فورت برآمدگی ای وجود دارد و چیندار به نظر می رسد که هرچه بیشتر باشد یعنی پوست آن ضخیم تر است و هر چه پوست گریپ فورت ضخیم تر باشد پر آب تر است.



    تشخیص طالبی رسیده : دست تان را بر روی پوست طالبی بکشید اگر زبر بود طالبی رسیده است.



    تشخیص هندوانه رسیده : برای تشخیص هندوانه رسیده می توانید از دو روش استفاده کنید ، در روش اول دو دست تان را در دو طرف هندوانه قرار داده و فشار دهید اگر صدایی از آن بگوش رسید یعنی هندوانه رسیده است ، در روش دوم با انگشت به هندوانه ضربه بزنید اگر صدای طبل مانند و بلندی داشت یعنی هندوانه رسیده است.



    رسیدن خرمالوی نارس : اگر خرمالوهای شما کال و نارس است ، آنها را در کنار هم بچینید و در گوشه ای بگذارید تا در همین حال بماند ، بعد از مدتی خرمالوها رسیده و شیرین میشود.



    رسیدن هلوی نارس : اگر میخواهید هلوی کال به سرعت رسیده شود انرا در جعبه ای که با روزنامه آن را پوشانده اید قرار دهید ، به این ترتیب گازهای متصاعد شده خارج نشده و باعث رسیدن سریع هلو میشود.



    آب میوه منجمد : اگر میخواهید از آب میوه ای استفاده کنید که در آن فصل وجود ندارد میتوانید در فصلی که آن میوه وجود دارد آن را ذخیره کنید ، به این صورت که آب میوه مورد نظر مانند لیمو ترش یا شربت نعناع و یا آب نارنج را درون قالب یخ بریزید تا ببندد سپس آنرا از قالب جدا کرده و درون کیسه پلاستیکی قرار دهید و داخل فریزر نگهدارید تا در زمان مورد نظر یکی از این قالب ها را درون لیوان شربت بیندازید و از آن استفاده کنید !





  • ۱۷:۱۹   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    اموزش تمیز کردن اناناس

     ابتدا آناناس را بشویید وسپس برگهای آن را جدا کنین ودور بیندازین❤️. 

     به اندازه یک بند انگشت بخش بالای آناناس جدا کنین ☺️ 

     پوست اطراف آناناس رو جدا کنین وسپس آناناس را حلقه حلقه کنین 

    خانه داری و هزاران نکته ... خانه داری و هزاران نکته ... خانه داری و هزاران نکته ...

  • leftPublish
  • ۱۷:۲۲   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    ترکیب ضد مورچه

    اگر در منزل و یا آشپزخانه مورچه دارید، از ترکیب زیر استفاده کنید.
    ● مواد لازم
    ▪️ حدود۱۱۳ گرم الکل
    ▪️ ۱۰ میلی لیتر روغن نعنای بیابانی
    ● طرز تهیه
    مواد بالا را با هم ترکیب کرده و در یک ظرف اسپری دار بریزید. سپس جای جای منزل و تمام ترک ها و درزها را با آن اسپری کنید.

  • ۱۷:۲۳   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    اگر لکه خون روی لباس یا پارچه ای ریخته است آن را برای نیم ساعت در آب سرد قرار دهید. لکه پاک خواهد شد، ولی اگر لکه هنوز باقی مانده و پاک نشده بود، کمی آب را با تردکننده های تجاری گوشت مخلوط کنید تا پروتئین خون را تجزیه کند و لکه پاک شود.

  • ۱۷:۲۳   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست


    خانه‌داران بخوانند

    با دانستن این نکته که هر کاری فوت و فن خاص خودش را دارد و با اطلاع از آن فوت و فن ها، به راحتی می توانید خانه ای پا کیزه و آرام داشته باشید. در این مطلب به چند نکته ساده اما مفید در رابطه با امور خانه داری اشاره می شود.
    ▪️ برای دور ساختن مزه تلخ بادنجان‌ها باید بعد از پوست گرفتن آنها را در آب نمک نگاه دارید.
    ▪️ به شستشوی سبزیجات در آبی که بدان نمک علاوه کرده‌اید، عادت کنید زیرا آب نمک سبزیجات را بهتر و مؤثرتر تمیز می‌کند.
    ▪️ برای ممانعت از ترکیدن سوسیس‌ها در فر و یا روی منقل، می‌توانید قبل از پخت آنها را در شیر سرد فرو کنید.
    ▪️ برای پاک کردن لکه و رنگ پوست گردوی تازه از دست‌ها، می‌توانید آنها را با پنبه‌ای آغشته به سرکه حسابی مالیده و سپس با آب سرد بشویید.
    ▪️ برای پاک کردن لکه زنگ فلز بر روی لباس، چند قطره بدان آب لیمو علاوه کرده و سپس اتو کنید.
    ▪️ اگر بر روی پیازهایی که قصد سرخ کردنشان را دارید، کمی آرد بپاشید مطمئن باشید که رنگی عالی خواهند داشت.
    ▪️ قبل از پوست گرفتن پیاز انگشتان‌تان را به سرکه آغشته کنید تا بدین‌وسیله بوی پیاز به خود نگیرد.
    ▪️ برای راحتی جداشدن پوست تخم مرغ باید بعد از خارج ساختن‌شان از ظرف آب جوش، بلافاصله در ظرف محتوی آب سرد قرار داده و کمی صبر کنید.
    ▪️ اگر به گوشت در حال پخت آب لیمو علاوه کنید، هم طعم آن را مطبوع خواهید ساخت و هم سرعت پخت را افزایش می‌دهید.
    ▪️ به هنگام پخت قارچ در قابلمه را کمی باز بگذارید تا هم قارچ‌ها سیاه رنگ نشوند و هم آب قارچ‌ها به راحتی بخار شود.
    ▪️ با افزودن مقدار کمی جوش شیرین به شیر هم از فاسد شدنش در کوتاه مدت جلوگیری خواهید کرد و هم هضم آن را آسان خواهید کرد.
    ▪️ برای جلوگیری از کپک زدن نان، قرار دادن کمی نمک در ظرف نان را فراموش نکنید.
    ▪️ اگر بر روی رو میزی آب میوه ریخت، دستپاچه نشوید؛ کمی نمک بر روی آن پاشیده و مطمئن باشید که در اولین شستشو لکه‌ای در بین نخواهد بود.
    ▪️ برای برطرف کردن بوی بد دهان دانه قهوه بجوید.
    ▪️ برای اینکه در شیشه‌ای قابلمه و یا ماهی‌تابه تان بخار نگیرد با پوست لیمو از داخل سطح شیشه را بمال


  • ۱۷:۲۴   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    خیار شور یک روزه!
    مواد اولیه :
    ترخون چند ساقه
    سرکه نصف لیوان
    خیار به میزان لازم
    سیر سیر 3حبه


    1-خیار را کاملا شسته داخل شیشه های سسی بزرگ می ریزیم
    2-بعد چند ساقه ترخون وسه حبه سیر در شیشه می اندازیم .
    3-در اخر اب جوشیده خنک را با نمک وفلفل مخلوط میکنیم به اندازه دلخواه ونصف لیوان سرکه. روی خیارهای داخل شیشه می ریزیم انگاه در شیشه را محکم می بندیم.
    4-حالا یک قابلمه براداشته شیشه را در وسط ان قرار داده تا کمر شیشه قابلمه را پر اب می کنیم سپس قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا اب بجوش اید.

    نکته:
    **توجه کنید وقتی آب جوش آمد ساعت می گیریم 15 دقیقه در حال جوش باشه پس از این زمان شیشه را از قابلمه دربیارید و بگزارید روی کابینت خنک بشه

    وقتی کاملا سرد شد داخل یخچال بزاریدو فرداش نوش جان کنید.به همین راحتی .
    این میزان مواد فقط برای یک شیشه می باشد
    این خیار شورشبیه خیار شور های شرکتی می شه با همون مزه و از همه مهمتر نیازی نیست 2هفته انتظار بکشید.
  • ۱۷:۲۴   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    ریز نکته های آشپزی

    برای شستن ظرفی که غذا درون آن سوخته ، مواد ومحتویات ته ظرف سوخته را بردارید و آنرا خیس کنید و کمی جوش شیرین ریخته بگذارید چ

    لک چربی روی فرش

    برای زدودن لکه چربی روی فرش جوش شیرین خشک روی آن بریزید و آن را داخل پرزها بمالید و صبح روز بعد روی آنرا جارو برقی بکشید.

    لکه قیر

    لکه قیر را میتوان با کمی بنزین زدود . لکه های چای و قهوه و کاکائو را با محلول آب و پودر رختشویی و دو قاشق مرباخوری امونیاک میتوان از بین برد .

    لکه خون و تخم مرغ

    لکه خون و لکه تخم مرغ روی پارچه و لباس را با آب سرد بشویید تا از بین بروند .

    گرفتن چربی غذاها

    چربی و روغن اضافی روی ظرف غذا را با گذاشتن چند برگ حوله کاغذی بگیرید .

    قارچ شاداب

    قارچ را برای تازه و شاداب ماندن از داخل کیسه نایلونی بیرون آورده و داخل روزنامه یا یک پاکت کاغذی ، درون یخچال بگذارید تا نفس بکشد !

    چسبیدن به تاوه

    پیش از ریختن روغن در ماهیتابه ، حتما اول آنرا داغ کنید تا از چسبیدن مواد به تابه جلوگیری شود .

    چسبیدن غذاها به تاوه

    پیش از ریختن روغن در ماهیتابه ، حتما اول آنرا داغ کنید تا از چسبیدن مواد به تابه جلوگیری شود .

    کرفس و کاهو

    برگهای خارجی کاهو کرفس را تا لحظه استفاده جدا نکنید و برگهای کرفس را پس از جداکردن خشک کنید و در ترشی و سوپ استفاده نمایید و برگهای کاهو را برای تهیه ته دیگ برنج بکار بگیرید .

    ترشح روغن

    پاشیدن اندکی نمک در روغن ماهیتابه از ترشح چربی به اطراف جلوگیری خواهد کرد .



    نگهداری پنیر

    پنیر شور را داخل دوغ نگهدارید . هم نمکش کمتر میشود و هم سالمتر میماند و هم مزه خوبی خواهد داشت .

    نگهداری لوبیا سبز

    برای نگهداری لوبیا سبزبه جای فریز، میتوان آنها را خرد کرده و درون شیشه ای ریخته ، رویش آب نمک سرد ریخت .

    نگهداری آرد و حبوبات

    آرد و حبوبات را جای خشک و خنک و لوبیا چشم بلبلی را داخل یخچال نگهدارید .

    غوره غوره

    غوره رامیتوان دانه کرده و درون آبغوره و نمک نگهداری کرد که به آن غوره غوره میگویند .

    پختن گوشت و سبزی

    سبزیجات را در آب نمک بپزید و برای تهیه سوپ و آب گوشتها قبل از پخت نمک بزنید و برای استفاده از گوشت پخته ، پس از پختن و قبل از برداشتن نمک بزنید .

    نمک در نمکدان

    استفاده از نمکدان چوبی و یا ریختن چند دانه برنج از نم کشیدن نمک در نمکدان جلوگیری میکند .

    نگهداری ادویه جات

    فلفل و ادویه جات را بهتر است داخل پاکت کاغدی تیره رنگ نگهداری کنید تا مدتها سالم و بدون تغییر بمانند .

    جداکردن کیک از قالب

    کیک اگر داخل قالب بماند و کاملا سرد شود ، به قالب می چسبد . پس بهتر است کیک را تا کمی خنک شد از قالب در آوریم . اگر چسبید یا قالب را دوباره در فر گرم کنید و یا حوله ای را که با آب داغ آبکشی شده به بدنه خارجی قالب ببندیم تا کیک جدا شود .

    فرم دادن خامه

    زیر ظرف خامه ای را که دیر فرم میگیرد، باید درون یخ قرار داد و هم زد و یا با افزودن چند قطره لیمو ترش میتوان بهتر فرم داد .

    رفع شوری غذا

    شوری غذا را با یک قاشق سرکه و یا یکی ، دو حبه قند و یا کمی شکر میتوان گرفت .از سیب زمینی هم میتوان کمک گرفت .

    رفع شیرینی غذا

    شیرینی بیش از حد غذا را با کمی نمک یا یک قاشق سرکه میتوان زدود .

    ند ساعت بماند و سپس بشویید .



    استفاده از کره منجمد

    کره منجمد را میتوانید برای استفاده در مواقعی که عجله دارید ، رنده کنید.

    نرم کردن کره

    برای نرم کردن کره ، یک ظرف فلزی داغ را وارونه روی ظرف آن دمر کنید تا حرارت آن باعث نرم شدن کره شود .

    ایجاد بوی خوش در خانه

    پس از سرخ کردن غذاها ، برای ایجاد بوی خوش در آشپرخانه منزل کمی دارچین یا وانیل با کمی شکر را درون تابه داغ کنید تا حدودی بسوزد .

    نرم کردن شکر قهوه ای با فنجان آب

    برای نرم کردن شکرقهوه ای یا شکر سرخ که معمولا کمی سفت است ، آنرا در ظرف فلزی قرار دهید و کنار آن یک فنجان آب بگذارید وظرف را گرم کنید . مراقب باشید تا آب روی شکر نریزد .

    نرم کردن شکر قهوه ای با نان

    برای نرم کردن شکرقهوه ای را درون کمی نان مسطح بپیچید . یا در داخل ظرف شکرقهوه ای کمی تکه های نان تازه قرار دهید تا یکروز بماند و شکر را نرم کند .

    خروج سس گوجه فرنگی از درون بطری

    برای اینکه سس گوجه فرنگی شما از بطری راحت بیرون بریزید یک عدد نی نوشیدنی را داخل آن تا انتهای بطری فرو کنید تا هوای اضافی وارد مواد ته بطری گردد و سپس به راحتی سس از داخل بطری خارج شود .

    استفاده از روغن مصرف شده

    برای تمیز کردن و استفاده مجدد از روغن مصرف شده ، یک الی دو قاشق نشاسته را با یک قاشق آب حل و داخل روغن سرد شده بریزید و سپس روغن را کم کم داغ کنید .اکنون کمی‌ ظرف را تکان دهید و این خمیری را از داخل روغن صاف شده ، خارج کنید .

    بوی بد ماهی و میگو و صدف

    برای از بین بردن بوی‌ بد مرغ یا ماهی‌ و میگو یا صدف و غیره به می
  • leftPublish
  • ۱۷:۲۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    تیز کردن قیچی:

    برای تیز کردن تیغه های قیچی به طوری که کاغذ را راحتتر ببرد از یک قطعه سنباده معمولی استفاده کنید.برای این منظور ورقه سمباده را در دست گرفته و چند بار با قیچی به طریقه معمولی آن را ببرید.

    لباسهای چروک:

    چنانچه فراموش کرده اید لباسهای شسته را به موقع از روی بند بردارید و بر اثر تابش خورشید رطوبت آنها کاملا" از بین رفته و در نتیجه اتو زدن را برایتان سخت و دشوار ساخته است آنها را به مدت یک ساعت یا بیشتر درون یخچال بگذارید.با این تدبیر لباسها رطوبت لازم را جذب کرده و به آسانی اتو خواهند شد.


  • ۱۷:۲۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    دستشویی خوشبو:



    اگر قدری عطر یا ادکلن روی بلور لامپ دستشویی ،توالت یا حمام بپاشید به محض روشن شدن چراغ،حرارت لامپ بوی خوش آن را در فضا پراکنده خواهد کرد.



    کرفس تازه:

    اگر کرفس را پس از شستن داخل فویل آلومینیومی پیچیده و درون یخچال بگذارید ،مدت زیادی تر و تازه خواهند ماند.

  • ۱۷:۲۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    نظافت قاب عکسهای طلایی:

    قاب عکسهای طلایی را که دارای رو کش فلزی درخشنده هستند می توانید با اندکی ماءالشعیر که داخل آن مقداری کمی الکل ریخته اید تمیز کنید.با این روش نه تنها تیره و کدر نخواهند شد بلکه درخشندگی آنها نیز بیشتر خواهد شد.

  • ۱۷:۲۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    پیاز میکروب کش:

    برای آنکه یک بیماری واگیردار به شایر اعضای خانواده سرایت نکند،توصیه می شود یک پیاز خام را به صورت حلقه های ضخیم بریده و و درون بشقابی در اتاق بیمار ،در آشپزخانه و در اتاق نشیمن قرار دهید تا میکروبهای پراکنده شده در هوا جذب پیاز خام شود.

  • ۱۷:۲۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست


    بهترین شیوه نگهداری عسل:

    PH عسل برابر 4 می باشد و به شدت اسیدی است ،بنابراین باید از نگهداری آن در ظروف فلزی خود داری کرد چون بعد از مدتی فلز را خورده و خراب می کند .برای نگهداری عسل در حجم زیاد،استفاده از ظروف استیل و گالوانیزه و برای مصرف خانگی ظرفهای شیشه ای ،لعابی و سفالی تو صیه می شود .

    اگر عسل در اتاق یا یخچال نگهداری می شود باید درب آن را محکم بسته زیرا عسل ،آب موجود در هوا را به خود جذب می کند و پس از مدتی رقیق و آبکی می شود.همچنین عسل بوهای خارجی را نیز بسیار سریع جذب می کند ،بنابرابن نباید آن را نزدیک موادی چون پارافین ،قیر،بنزین ،ماهی دودی و .... نگه داشت.

  • ۱۷:۲۶   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    پخت برنج

    * برای آن که برنج شما سفید شود می توانید یک قاشق ماست داخل ظرف برنج در حال جوشیدن بریزید.

    * اگر برنج بیش از حد معمول جوش خورده بود می توانید 3 قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا برنج خراب نشود.

    * برای از بین بردن بوی سوختگی برنج یک تکه نان روی آن قرار دهید و موقع کشیدن غذا، نان را بردارید یا یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید چون بوی سوختگی را به خود می گیرد.

    * اگر می خواهید شیربرنج شما خوشمزه تر شود برنج را با شیر خیس کنید.

    * اگر برنج بی نمک شد نگران نباشید موقع کشیدن غذا، مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید با این کار بی نمکی برنج شما رفع می شود. هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید زیرا در روغن حل نمی شود.

    * اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن آب بیشتری روی برنج داخل آبکش بریزید اما اگر بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف شدن آن ندارید مگر این که خورش را بی نمک درست کنید.

    * اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت بهتر است آن را روی یک سطح صاف و خشک پهن کنید البته باید به طور حتم در سایه باشد تا بوی نامطبوع آن از بین برود، زیرا اگر برنج را جلوی نور آفتاب قرار دهید خیلی زود خرد می شود و حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم می پاشد.

    پوست کندن تخم مرغ آب پز:

    تخم مرغ آب پز را بعد از جوشیدن حدود یک دقیقه زیر آب سرد نگه دارید پوست آن مانند یک نوار متصل به هم جدا می شود. اگر قبل از آن که تخم مرغ را آب پز کنید درون ظرف مورد نظر کمی نمک بریزید، دیگر تخم مرغ ها ترک نمی خورد.

    کندن پوست گردو:

    اگر گردویی خشک را در آب نمک بخوابانید بعد از چند ساعت حالت گردوی تازه پیدا می کند و پوستش به راحتی کنده می شود.

  • ۱۷:۲۶   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    چند نكته در مورد رب گوجه فرنگی:

    1- متأسفانه بسیاری از خانمها بعد از خرد كردن گوجه برای درست كردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. در صورتی كه این كار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است . در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب می شود.

    2- برای اینكه رب شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استیل بجوشانید. 3- روی ظرف رب ، كمی روغن آب شده بریزید تا دیگر كپك نزند.

    از بین بردن بوی غذا

    اگر خانه ی شما از بوی غذا پرشده و باعث ناراحتی خانواده می شود، از دود اسفند و یا دود خاكشیر استفاده كنید . با دود كردن دارچین هم می توانید بوی غذا را كاملاً از بین ببرید . علاوه بر آن ، دود اسفند باعث ضد عفونی كردن محیط هم می شود.

    خاک قند را چه کنیم

    خاکِ قند را می توانید با آسیاب کردن کاملاً یک دست کنید و به جای شکر به کار ببرید.

    آب کردن شکلات تخته ای

    راه اول: تکه های شکلات را در کاسه ای قرار دهید و نصف استکان قهوه ی داغ روی آن بریزید. هم زود آب می شود و هم شیرینی شما خوش طعم می شود.

    راه دوم : استفاده از روش طبخ غیر مستقیم . شکلات را در یک ظرف گود بریزید و این ظرف را در ظرف بزرگتر حاوی آب گرم قرار دهید ؛ ظرف بزرگ را روی حرارت کم قرار دهید و شکلات را مرتب هم بزنید تا آب شود.

    سالم آب پز کردن سیب زمینی

    برای پختن سیب زمینی آب پز، فراموش نکنید یک یا دو قاشق غذا خوری نمک به آن بیفزایید تا سیب زمینی ها ترک برندارند.

    کاهوی اضافه

    اگر چند برگ کاهو اضافه آمده و به اندازه ای نیست که بتوان با آن سالاد درست کرد، می توانید که آن را خرد کنید و به کوکو سبزی بیفزایید و یا برای ته دیگ مانند نان در کف قابلمه قرار دهید، بسیار خوشمزه خواهد شد.

    استفاده ی بهینه از برنج خرد شده

    برنج خرد شده را می توانید در سوپ ، آش و دلمه استفاده کنید زیرا بهتر لعاب می اندازد و غذا یا دسر شما را خوشمزه تر می کند .

    اگر می خواهید کیک بپزید و شیر ندارید

    برای تهیه ی انواع کیک، به جای شیر می توانید آب میوه را جایگزین کنید، به این ترتیب طعم کیک شما هم تغییر خواهد کرد.

    نکاتی در مورد تخم مرغ آب پز

    برای آب پز كردن تخم مرغ ، مقدار كمی نمك و سركه به آب اضافه كنید. در این حالت ، اگر پوست تخم مرغ شكسته شود ، سفیده بیرون نمی ریزد. تخم مرغها را با حرارت كم بپزید.در صورتی كه ته تخم مرغ را با سنجاق سوراخ كنید موقع آب پز كردن ، پوسته ی آن شكاف برنمی دارد. برای اینكه بعد از پختن پوست را به آسانی جدا كنید ، می توانید تخم مرغ را بعد از اینكه از آبجوش خارج كردید در آب سرد قرار دهید .

    چگونه تخم مرغ سالم را تشخیص دهیم ؟

    ابتدا قدری محلول آب و نمك درست كنید. (یك لیتر آب در 120 گرم نمك) . سپس تخم مرغ‌ها را در این محلول قرار دهید. تخم مرغ خیلی تازه و سالم در ته ظرف به صورت عمودی می ایستد، اما تخم مرغ سالم ولی كمی كهنه در قسمتهای میانی آب معلق می ماند و تخم مرغهایی كه در سطح آب بصورت افقی قرار می گیرند فاسد هستند.

    استفاده بی درد سرتر از فر

    هر گاه از جوجه گردان فر استفاده می كنید: روی سینی زیرین یك ورق فویل ( كاغذ آلومینیوم ) بگذارید و بعد از استفاده بردارید تا فر كثیف نشود.

  • ۱۷:۲۶   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    نکات ریز خانه داری و اشپزی



    اگر مي‌خواهيد ظرف جايخي شما در فريزر نچسبد زير آن يک حلقه پلاستيکي قرار دهيد .





    ـ براي آن که يخچال بوي خوبي بگيرد کمي وانيل را به پنبه اي آغشته کرده و درون يخچال بگذاريد .





    ـ براي آن که سالاد طعم بهتري داشته باشد ، خيار را با پوست خرد کنيد .

  • ۱۷:۲۶   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    نکات ریز خانه داری


    بیشتر بدانید، بهتر زندگی کنید

    - اگر غذا را بیش از حد شیرین کرده اید، کمی نمک به آن اضافه کنید. با اضافه کردن یک قاشق سرکه نیز می‌توانید، شیرینی غذا را کم‌تر کنید.‌
    - اگر آش یا آبگوشت را خیلی شور کرده اید، یک عدد سیب‌زمینی در غذا بیندازید؛ زیرا سیب‌زمینی شوری غذا را به خود می‌گیرد.‌
    - اگر فراموش کرده اید که داخل حبوب مانند نخود، لوبیا و عدس پخته شده نمک بریزید، هیچ وقت نمک خشک به آن اضافه نکنید. نمک را در کمی آب جوش حل و سپس به غذا اضافه کنید. برای پختن انواع گوشت‌ها، بعد از اینکه غذا خوب پخت، نمک به آن اضافه کنید و بگذارید غذا کمی بجوشد. سبزی‌ها را نیز باید در آب نمک‌دار بپزید.‌
    - آیا می‌دانید روغنی که با آن غذا سرخ کرده‌اید هنوز قابل استفاده است یا نه؟ برای این کار، یک تکه نان سفید داخل روغن بیندازید. اگر اطراف نان ذره‌های تیره رنگ جمع شد، روغن قابل استفاده نیست؛ اما اگر چنین ذره‌هایی ایجاد نشد، روغن هنوز قابل استفاده است. ولی باید ابتدا بوی غذای قبلی آن را از بین ببرید. برای این کار، چند شاخه جعفری تازه را در همان روغن سرخ کنید. راه دیگر این است که یک عدد سیب‌زمینی خام را به مدت پانزده دقیقه در آن روغن قرار دهید.‌
    - برای جلوگیری از سررفتن شیر به هنگام جوشیدن، از شیر جوش‌های مخصوص استفاده کنید. اگر چنین ظرف‌هایی در منزل ندارید، لبه‌ی ظرف را با کمی روغن یا کره چرب کنید. این کار سبب می‌شود کف روی شیر از آن قسمت بالاتر نرود. راه دیگر این است که قاشق بزرگ را داخل شیر بگذارید به طوری که دسته‌ی آن روی لبه‌ی ظرف قرار گیرد. این کار نیز از سررفتن شیر، جلوگیری می‌کند.
    در پوش‌های توری نیز از سررفتن شیر جلوگیری می‌کنند.‌

  • ۱۷:۲۶   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    نکاتی کاربردی در آشپزی




    اگر مربا بیش‌ازحد شیرین شود چه‌کار باید کرد؟
    باید از همان میوه، مربای کم شیرین یا بدون شکر درست کنید و با مربای شیرین مخلوط کنید و بگذارید روی حرارت کم کمی جوش بخورد.



    از بستنی سنتی می‌توان در ژله بستنی استفاده کرد؟
    بهترین بستنی برای ژله بستنی وانیلی است. بستنی سنتی طعم ژله را از بین می‌برد و به دلیل داشتن زعفران، طعم آن غالب می‌شود.



    از پودر خامه برای نان خامه‌ای استفاده کنید یا اینکه خامه را در آخرین مرحله پخت نان درست کنید.



    برای اینکه خامه داخل نان خامه‌ای شل نشود چه‌کار باید کرد؟
    بهتر است از پودر خامه برای نان خامه‌ای استفاده کنید یا اینکه خامه را در آخرین مرحله پخت نان درست کنید تا شل نشود.



    روش خشک کردن گوجه‌فرنگی را توضیح دهید.
    گوجه‌فرنگی سفت را حلقه‌حلقه کنید و روی آن سبزی معطر مثل آویشن و رز ماری بریزید. گوجه‌ها را کنار هم در سینی فر بچینید و برای سه ساعت درون فر با دمای 120 درجه سانتی‌گراد بگذارید. بعدازآن در محیط خشک بگذارید و روی آن کمی نمک دریا بریزید.



    اگر روی شیرینی پخته باشد اما درون آن خام باشد چه‌کار باید کرد؟
    حتما قطر شیرینی زیاد است. شیرینی‌ها یک اندازه مشخص دارند. اگر مواد لازم را درست اندازه بگیرید و از قالب درست استفاده کنید این اتفاق نمی‌افتد؛ اما اگر روی کیک برشته شود و داخل آن نپخته باشد، روی کیک را با فویل بپوشانید و بعد دوباره درون فر بگذارید.



    هرقدر که می‌خواهید کبابتان ترش باشد می‌توانید از رب انار بیشتری استفاده کنید.



    برای ترشی کباب‌ترش از چه موادی باید استفاده کرد؟
    ترشی کباب‌ترش از رب انار است. هرقدر که می‌خواهید کبابتان ترش باشد می‌توانید از رب انار بیشتری استفاده کنید.



    چه زمانی باید ادویه کیک مثل دارچین و زنجبیل را اضافه کنیم؟
    ادویه کیک باید با مواد خشک مثل آرد مخلوط شود.



    در تاس کباب چه زمانی باید به را اضافه کرد که له و شل نشود؟
    برای اینکه به در تاس کباب له نشود، بهتر است آن را در 20 دقیقه آخر پخت به بقیه موادتان اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم بپزد و جا بیفتد.



    برای اینکه میگو در خورش سفت و خشک نشود چه‌کار باید کرد؟
    میگو اگر روی حرارت زیاد باشد سفت و خشک می‌شود. میگو را روی حرارت ملایم و بین 8 تا 10 دقیقه تفت دهید تا خشک نشود.



    پخت برنج قهوه‌ای آب کمتری می‌خواهد.

    روش پخت برنج قهوه‌ای با برنج سفید فرق می‌کند؟
    پخت برنج قهوه‌ای آب کمتری می‌خواهد. مثلاً اگر یک پیمانه برنج دارید باید یک و سه‌چهارم پیمانه آب داشته باشید. وقتی هم برنج درست شد، ده دقیقه بگذارید دم‌کنی روی آن باشد. اگر همان لحظه دم‌کنی را بردارید برنج خشک و سفت می‌شود.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان