کشک و قره قروت از جمله پرطرفدارترین خوراکی هاست که افراد در طول روز حتی به عنوان تنقلات استفاده می کنن. باید بگیم که این دو ماده خو طعم به دلیل اینکه از خانواده لبنیات هستن، از سوی طرفداران سلامیت مورد توجه زیادی قرار گرفتن.
خواص کشک:
کشک از تغلیظ و یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می مونه و یا از ماست بدون چربی تهیه می شه.
میزان انرژی تولید شده با 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلو کالریه که می تونه به عنوان یکی از تامین کننده های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجونده بشه!
کشک دارای طبیعت سرد و خشک و دیرهضمه و باعث تولید بلغم خام و نفخ می شه و مصرف اون باعث تسکین تیزی صفرا و خون می شه و برای صفراوی مزاجان مفیده.
خواص قره قروت:
قره قروت از فرآورده های فرعی شیره که به روش سنتی از کشک تولید می شه.
طبیعت قره قروت سرد و خشکه و خوردن اون باعث تسکین تیزی صفرا و خون می شه و تشنگی رو برطرف می کنه؛ قره قروت برای رفع حرارت معده، کبد، اسهال صفراوی و تب های صفراوی گرم مفیده، مصرف موضعی اون می تونه برای ورم های حاد مفید باشه.
قره قروت مثل باقی لبنیات برایی پیشگیری از پوکی استخوان خیلی مفیده، قره قروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربیه.
هر 100 گرم قره قروت حاوی 240 کیلوکالری انرژیه که می تونه بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه رو تامین کنه. قرهقروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربیه و نقش ساختاری و استحکامی در بدن به ویژه عضلات داره.
قره قروت دارای ویتامین D هست، این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در بدن می شه و عوارض کمبود کلسیم پیشگیری می کنه؛ همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ هم جلوگیری می کنه.
نکته مهم:
زیاده روی توی مصرف این فرآورده، به دلیل محتوای اسیدی اون، منجر به ضعف عمومی بدن شده و توصیه نمی شه!
مجله مثبت سبز