باقالی شب یلدا
یکی از از تنقلاتی که شب یلدا بودنش مهم باقالی شب یلداست .
دستور پخت باقالی خشک
*مواد لازم
باقالی خشک به مقدار دلخواه
آب به اندازهای که روی باقالیها را بگیرد
نمک، فلفل، سرکه، گلپر، نعناع خشک به مقدار دلخواه
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
*روش پخت باقالی خشک
برای پختن باقالی گرم با باقالی خشک باید باقالیهای خشک را به مدت یک روز در آب سرد قرار دهید و آب آن را یک مرتبه عوض کنید.
پس از آن، باقالیها را درون یک قابلمه ریخته و دو برابر باقالیها روی آن آب بریزید و صبر کنید تا آب به جوش آید. به محض جوش آمدن آب، زیر آن را کم کنید تا سر نرود.
در حین قل خوردن، ده دقیقه یک بار به آن سر بزنید و آن را هم بزنید و دوباره در آن را بگذارید.
تقریبا ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت طول میکشد تا باقالیها پخته شود. توجه شود که این زمان متغیر است و بستگی به جنس باقالیها دارد. پس باید آن را تست کنید ببینید نرم شده است یا نه.
پس از اینکه باقالیها پخت و نرم شد، آب اضافی آن را خالی کنید.
سرکه و فلفل را به آن اضافه کنید تا به مدت ۵ دقیقه بجوشد و سپس کمی نمک در آب آن بریزید تا طعم شوری بگیرد.
با کمی گلپر و نعنا روی آن را تزئین کنید.
نهایتا بسته به ذائقهی خودتان میتوانید هنگام سرو کردن باز هم نمک، فلفل و سرکه به آن اضافه کنید.
*توجه:
توجه کنید که اگر از باقالی تازه استفاده میکنید احتیاجی به قرار دادن باقالیها در آب نیست، کافی است باقالی را بشویید و برای پختن در قابلمه بریزید.
توجه شود که طبع باقالی سرد است و مصرف زیاد آن موجب نفخ یا سنگینی معده میشود. همچنین در بعضی از افراد به علت نقص وراثتی کمبود آنزیمی، مصرف آن میتواند منجر به تشدید کم خونی در این افراد شود.
باقالی برای افرادی که دارای کمبود آنزیم گلوکز ۶ فسفات و هیدروژناز هستند (مبتلایان به فاویسم)، ممنوع است؛ زیرا دارای ترکیبهای ویسین، کنویسین و ایزواورامیل است و ممکن است باعث خطر مرگ شود.