خانه
2.38K

رابطه سايز دامن و سرطان

  • ۰۰:۰۹   ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
    avatar
    یک ستاره ⋆|1806 |1246 پست








     

     



     


    اگر به‌تازگی متوجه شده‌اید لباس‌های‌تان دیگر اندازه نیست یا پای‌تان به سختی در کفش فرومی‌رود، حتما آن را نشانه یک بیماری جدی بدانید. بسیاری از بیماری‌ها با توجه به تغییراتی که در بدن اتفاق می‌افتد، قابل تشخیص هستند.  برای مثال به‌تازگی محققان متوجه شده‌اند افزایش سایز دامن در خانم‌ها می‌تواند نشان‌دهنده خطر ابتلای آنها به سرطان سینه باشد.



    بعضی از این تغییرات کاملا واضح و مشخص هستند اما بعضی دیگر به صورت پنهانی اتفاق می‌افتند و به چشم ما نمی‌آیند اما در آن حالت هم با توجه به بعضی از علائم می‌توان بیماری را در مراحل اولیه شناسایی کرد و برای درمان آن پیشقدم شد. در این مطلب ما سعی می‌کنیم بعضی از شایع‌ترین و مهم‌ترین تغییراتی که شما باید نسبت به آنها حساس باشید را معرفی کنیم.



    سایز دامن و سرطان



    آخرین تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد افزایش سایز دامن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.  بیشتر شدن تراکم چربی‌های دور شکم، تولید هورمون استروژن را بالا می‌برد که یکی از مهم‌ترین عوامل تحریک کننده رشد سلول‌های سرطان سینه به شمار می‌آید.



    تعدادی از دانشمندان معتقدند اندازه دور شکم بهترین نشانه برای پیش‌بینی احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف است اما برای آنکه زنان بهتر متوجه موضوع شوند، دانشمندان سراغ سایز دامن رفته‌اند.



    یک واحد افزایش سایز دامن نشان می‌دهد شما در خطر ابتلا به سرطان سینه هستید. اگر یک زن در فاصله بین 20 تا 60 سالگی سایز دامنش به اندازه یک شماره افزایش پیدا کند، احتمال ابتلای او به سرطان سینه 33درصد بیشتر می‌شود و اگر دو شماره افزایش یابد احتمال خطر تا 77 درصد بیشتر است.



    به اندازه بدن خود، بیمار هستید؟



    بزرگ شدن دور شکم و کمر، همچنین نشان‌دهنده ابتلای فرد به بیماری‌های قلبی است. اندازه دور کمر 81 سانتی‌متر به بالا برای زنان و 94 سانتی‌متر به بالا برای مردان، خطر جدی ابتلای آنها به بیماری‌های گوناگون از جمله حمله قلبی را گوشزد می‌کند.



    احتمال رسوب کلسیم هم در خون این افراد تا دو برابر بیشتر از اشخاص دیگر است. هرقدر میزان کلسیم موجود در عروق کرونر قلب بیشتر باشد، احتمال حمله قلبی هم به همان اندازه بیشتر خواهد بود.



    اندازه دور ران



    بسیاری از مردم برای تعیین میزان تناسب اندام خود سراغ شاخص جرمی یا همان BMI می‌روند و قد و وزن خود را اندازه می‌گیرند اما دانشمندان متوجه شده‌اند شاخص دقیق‌تری هم وجود دارد که بهتر می‌تواند به شناسایی میزان چربی‌های اضافی بدن کمک کند.



     این شاخص نسبت دور شکم به دور ران نام دارد. برای محاسبه شما باید اندازه دور شکم را در حالتی که متر بالای ناف قرار دارد محاسبه کرده و آن را به اندازه دور ران‌ها در حالتی که متر روی باسن قرار دارد، تقسیم کنید.



    اگر این نسبت در زنان بالای 85/0 و در مردان بالای یک باشد، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی به طور قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. این اعداد همچنین نشان می‌دهد شما بیشتر از بقیه در خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا هستید.



    اگر اندازه‌گیری این نسبت کمتر از اعداد اشاره شده نباشد، نشان می‌دهد چربی‌های بدن به طور متوازن در سراسر آن پخش نشده‌اند و شما دچار انباشت چربی اضافی در شکم شده‌اید.



    قبلا هم مطالعات محققان انگلیسی نشان داده بود، داشتن ران‌های بزرگ می‌تواند به سلامت قلب کمک کند. اگر فردی ران‌های خیلی کوچکی داشته باشد، نشان می‌دهد عضلات بدنش از حجم کافی برای متعادل کردن سوخت و ساز بدن برخوردار نیست و به همین دلیل در خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی قرار دارد.



    اندازه دور مچ و دیابت



    افزایش اندازه دور مچ یکی از نشانه‌های مهم ابتلا به دیابت و بیماری قلبی است. محققان ایتالیایی اعلام کرده‌اند اندازه دور مچ ارتباط زیادی با مقاومت بدن در برابر انسولین دارد. این خصوصیت به‌خصوص در میان کودکان می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری دیابت کمک کند.



    اندازه دور مچ دست ده‌ها سال است که توسط پزشکان ثبت می‌شود تا به وسیله آن بتوان اندازه اسکلت بدن و نوع استخوان‌بندی را مشخص کرد اما دانشمندان متوجه شده‌اند این عدد می‌تواند معیار مناسبی برای پیش‌بینی احتمال ابتلا به دیابت باشد.



    افرادی که دارای مچ دست بزرگ هستند، معمولا چربی‌های بیشتری نیز در این ناحیه و البته در تمام بدن خود ذخیره کرده‌اند. چربی‌های اضافه در بدن در دوره جوانی یکی از عوامل مهم در مقاومت نسبت به انسولین و ابتلا به دیابت است. این تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که استخوان‌های ضخیم‌تری دارند با احتمال 20درصد بیشتر نسبت به دیگران نسبت به انسولین مقاومت پیدا می‌کنند.



    دور سینه بزرگ در مردان و مشکلات هورمونی



    بزرگ شدن سینه در مردان در اغلب موارد نشان‌دهنده تجمع چربی در این ناحیه است. هنگام افزایش وزن تجمع چربی در قسمت‌های مختلفی از بدن ممکن است اتفاق بیفتد که دور شکم، ران‌ها و سینه‌ها از آن جمله هستند.



     در این موارد بهتر است هرچه سریع‌تر به فکر کاهش میزان غذای مصرف شده در طول روز و افزایش تحرک بدنی بیفتید. تجمع بافت چربی در این قسمت‌ها، چیزی نیست که به‌راحتی بتوان آن را برطرف کرد.

    اما اگر بزرگ‌تر شدن سینه مردان به دلیل چاقی نباشد، به احتمال بسیار زیاد باید علت آن را در به هم خوردن تعادل هورمونی بدن جست‌وجو کرد.



     بعضی از مردان که به ورزش بدنسازی علاقه دارند، ممکن است سراغ مصرف داروهای هورمونی بروند که می‌تواند باعث رشد غدد شیری موجود در سینه و بزرگ شدن آن شود. به گفته پزشکان این داروها به دلیل ایجاد اختلال در ترشح طبیعی هورمون‌های بدن بسیار خطرناک هستند و باید هرچه سریع‌تر مصرف آنها را کنار گذاشت.



    کاهش قد، کاهش هورمون‌ها



    بعد از رسیدن به 40 سالگی، به ازای هر 10 سال افزایش سن، یک سانتی‌متر از قد ما کاهش پیدا می‌کند. اما در بعضی از افراد، خصوصا در بین خانم‌ها ممکن است این کاهش قد با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد. از مهم‌ترین دلایل کاهش سریع قد در بین خانم‌ها کاهش میزان ترشح هورمون استرژون است.



    این هورمون نقش مهمی در محافظت از سلامت استخوان‌ها در بین مردان و زنان دارد. کاهش مواد معدنی و به‌خصوص کلسیم هم می‌تواند منجر به کوچک‌تر و پوک شدن استخوان‌های بدن شود.



    کاهش ضخامت دیسک‌ها که فاصله بین مهره‌های ستون فقرات و مفصل‌ها را پر می‌کنند هم از نشانه‌های کاهش قد به حساب می‌آید. 88 درصد از حجم دیسک‌ها را آب تشکیل می‌دهد. در طول روز به دلیل ایستادن و حرکت زیاد، مایع موجود در دیسک‌ها فشرده می‌شود.



    اما در طول شب دیسک‌ها دوباره مایع جمع می‌کنند و به شکل اول بازمی‌گردند. به همین دلیل در طول روز قد ما نزدیک به یک سانتی‌متر کوتاه‌تر شده و در طول شب دوباره به اندازه اول بازمی‌گردد.





    کوچک شدن اندازه صورت و بهداشت دهانی



    کوچک شدن اندازه صورت مـی‌تواند نـشان‌دهنده بی‌توجهی به بهداشت دهان و دندان باشد. زمانی که شما یکی از دندان‌های خود را از دست می‌دهید، استخوان‌های فک در اطراف آن ناحیه شروع به کوچک شدن می‌کنند تا فضای خالی شده اندکی پر شود.



    افزایش تعداد پوسیدگی‌ها می‌تواند به این روند سرعت ببخشد. به این ترتیب عضلات و پوست اطراف فک هم جمع شده و در نهایت باعث کوچک‌تر شدن و پیری زودرس صورت می‌شود. روند کوچک شدن صورت به واسطه افتادن دندان‌ها در زنان با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد.



    بزرگ شدن قلب



    قلب انسان به طور طبیعی به اندازه مشت بسته اوست اما اگر فشاری بیش از حد معمول به آن وارد شود یا دچار بیماری‌های خاصی شود، قلب به آرامی بزرگ می‌شود. در بعضی موارد این بزرگ شدن غیر طبیعی دلایل مادرزادی دارد اما در بسیاری موارد بیماری‌های ماهیچه‌های قلب باعث گشاد شدن آن می‌شوند. در این مواقع علائمی مانند تپش قلب، احساس سبکی در سینه، تنگی نفس، احساس فشار یا درد در قفسه سینه، سرگیجه و در مواردی کاهش هوشیاری خود را نشان می‌دهد. فشار خون بالا هم از نشانه‌های بزرگ شدن قلب است.



    بزرگ شدن پا



    تورم و بزرگ شدن پاها بیشتر به دلیل تجمع مایع در اندام تحتانی بدن است. علت تجمع مایعات می‌تواند نشان‌دهنده ابتلا به بیماری‌های کبدی و قلبی باشد که برای شناسایی هر کدام از آنها باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.



    ورم ساق پا نشان‌دهنده خطر ابتلا به بیماری کلیوی است. وقتی کلیه‌ها خوب کار نمی‌کنند، قادر نیستند آبی که از طریق خوردن و آشامیدن وارد بدن شده را دفع کنند.



    به همین دلیل آب زیادی درون بدن باقی می‌ماند که باعث تورم قسمت‌های تحتانی بدن می‌شود. البته در طول شب به دلیل دراز کشیدن این آب در کل بدن پخش می‌شود و باعث می‌شود شدت تورم کاهش پیدا کند.



    اگر قلب دچار نارسایی شود نمی‌تواند خون را به خوبی پمپاژ کند. در نتیجه خون در پشت قلب تجمع پیدا کرده و در کل بدن پس زده می‌شود. در اثر جاذبه زمین، بیشترین نقطه‌ای که خون در آن تجمع پیدا می‌کند درون پاها و قسمت مچ و ساق است.  ورم پا می‌تواند به دلیل سن بالا، کمبود پروتئین، کاهش بعضی ویتامین‌ها در بدن و حتی ایستادن طولانی‌مدت هم ظاهر شود.



    التهاب انگشت بزرگ پا



    تورم در مفاصل انگشتان به خصوص در انگشت بزرگ پا از نشانه‌های مهم ابتلا به نقرس است. نقرس در اثر افزایش اسیداوریک در بدن ایجاد شده و باعث درد مفاصل می‌شود. این بیماری معمولا در نتیجه رژیم غذایی نادرست و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز و پنیر به وجود می‌آید.



    وقتی انگشت بزرگ پا قرمز، ملتهب و دردناک می‌شود و شدت درد آن به طوری است که حتی نمی‌توان انگشت را لمس کرد باید بلافاصله برای انجام آزمایش‌های بیشتر به پزشک مراجعه کنید. در صورت تشخیص ابتلای شما به نقرس به سرعت باید میزان مصرف گوشت قرمز به حداقل رسیده و درمان تحت نظر پزشک را آغاز کنید.



    انگشت اشاره مردان و پروستات



    طول انگشت اشاره مردان هم تا اندازه زیادی می‌تواند از ابتلای آنها به سرطان پروستات در سال‌های آینده خبر دهد. نتایج یک تحقیق که در نشریه سرطان انگلستان به چاپ رسیده است نشان می‌دهد مردانی که طول انگشت اشاره آنها از انگشت حلقه بلندتر است با احتمال بیشتری به سرطان پروستات دچار می‌شوند. محققان بعد از مقایسه دستان هزار و 500 بیمار مبتلا به سرطان پروستات با 3 هزار مرد سالم این موضوع را کشف کردند.



    طول انگشت اشاره قبل از تولد مشخص می‌شود و دانشمندان معتقدند وجود یک هورمون در رحم مادر در تعیین اندازه آن نقش مهمی بازی می‌کند. قرار گرفتن در معرض مقادیر کمتر هورمون تستسترون قبل از تولد باعث می‌شود انگشت حلقه بلندتر شده و در عوض خطر ابتلا به سرطان پروستات کاهش پیدا کند.



    بزرگ شدن غدد لنفاوی



    بزرگ شدن غدد لنفاوی که بیشتر در ناحیه گردن و زیر بغل قرار دارند نشان‌دهنده ابتلا به بیماری‌های عفونی است. حین دچار شدن به این بیماری‌ها، گلبول‌های سفید در قسمت‌های گفته شده تجمع پیدا می‌کنند که باعث بزرگ شدن و دردناک شدن آنها می‌شود.



    سرماخوردگی‌های ویروسی یا باکتریایی، عفونت سینوس‌ها، گوش‌ها و حتی دندان می‌تواند باعث تورم غدد لنفاوی شود. معمولا پس از دو یا سه هفته این تورم‌ها همراه با بهبود بیماری برطرف می‌شوند اما اگر این اتفاق رخ نداد، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. بزرگ شدن مزمن غدد لنفاوی به خصوص در میان کودکان می‌تواند نشان‌دهنده ابتلای آنها به سرطان خون باشد.



    به اندازه بدن خود، بیمار هستید؟



    تغییر اندازه تیروئید



    تیروئید غده‌ای است که در گردن قرار گرفته و تاثیر مهمی در سوخت و ساز بدن دارد. بروز مشکل در این غده می‌تواند باعث چاقی، بیماری قلبی، اضطراب، ریزش مو و بسیاری بیماری‌های دیگر شود. یکی از علائم مهم دچار شدن به تیروئید، احساس تورم در گردن و ناراحتی در قسمت جلویی گلوست. یکی از مهم‌ترین دلایل بزرگی تیروئید کمبود ید است. غده تیروئید سعی می‌کند با بزرگ شدن بخشی از این کمبود را جبران کند. البته در طول چند سال گذشته اضافه شدن ید به نمک خوراکی تا حد بسیار زیادی باعث پیشگیری از ابتلا به این بیماری شده است.



     در موارد دیگر هم بزرگ شدن تیروئید در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به آن اتفاق می‌افتد که در نتیجه آن کم‌کاری تیروئید مشاهده می‌شود. کم‌کاری تیروئید ممکن است خود را با افسردگی و اضطراب هم نشان دهد. احساس خستگی و خواب‌آلودگی زیاد هم از دیگر علائم کارکرد نامناسب تیروئید است به طوری که فرد بیمار با 8 تا 10 ساعت خواب هم احساس خستگی می‌کند و نمی‌تواند زندگی طبیعی خود را هنگام صبح آغاز کند.



    کوچک شدن مغز



    هنگام تولد، مغز انسان حدود 400 گرم وزن دارد. تا پایان دوره رشد، مغز به یک کیلو و 400 کیلوگرم می‌رسد اما از 20 سالگی به بعد به تدریج اندازه آن کوچک می‌شود. هنوز علت این موضوع مشخص نیست اما به نظر می‌رسد سلول‌های مغز انسان به تدریج از بین می‌روند و با افزایش سن نابود می‌شوند.



    تحقیقات نشان می‌دهد بعضی بیماری‌ها مانند دیابت و عادت‌های نادرست مانند مصرف سیگار و نوشیدن مشروبات الکلی می‌تواند این روند را تسریع کند. داشتن وزن بالا و کلسترول بیش از حد طبیعی هم در این مورد تاثیرگذار است. کوچک شدن مغز در بسیاری از موارد خود را با بیماری فراموشی و آلزایمر نشان می‌دهد. اگر مدتی است که مرتب همه چیز را فراموش می‌کنید و دائما از طرف دیگران به این دلیل سرزنش می‌شوید، شاید علائم اولیه بیماری آلزایمر و کوچک شدن مغز در شما آشکار شده است.













       


  • leftPublish
  • ۱۰:۳۶   ۱۳۹۴/۴/۲۴
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
  • ۱۵:۰۳   ۱۳۹۴/۴/۲۴
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    ممنون . کپی کردمش
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان