خانه
479

راهنمای خرید انواع سردخانه صنعتی + نکات مهم

  • ۱۴:۲۶   ۱۴۰۲/۹/۷
    avatar
    کاربر جديد|0 |18 پست

    اگر بخواهیم در یک تعریف ساده توضیحی را در خصوص سردخانه صنعتی ارائه دهیم، می‌توان گفت این سردخانه‌ها محلی هستند که تولید سرما کرده و از سرمای تولید شده آن‌ها برای نگهداری کردن از موادی که فسادپذیر هستند، استفاده می‌شود.
    استفاده از سرما و انواع سردخانه برای نگهداری مواد غذایی، از روش های پایه و قدیمی برای حفظ کیفیت مواد غذایی و جلوگیری از روند فساد بوده است.

    قیمت-سردخانه.jpg

    سردخانه صنعتی چیست؟​

    منظور از سردخانه صنعتی، یک فضا و محیط عایق بندی شده است که با فراهم کردن امکان کنترل و تنظیم دقیق دما و رطوبت، به منظور حفظ و نگهداری کالاها و محصولات فاسدشدنی و حساس به دما در متراژ و ظرفیت های ها بزرگ طراحی و ساخته می شوند. سردخانه های کوچک و بزرگ کاربرد فراوانی برای صنایع مختلف دارویی، پتروشیمیایی، کشاورزی، دامی، خودروسازی، غذایی و... دارند. می توان سردخانه را یک محیط کنترل شده در نظر گرفت که در آن برای تضمین حفظ شرایط مطلوب و طول عمر اقلام فاسد شدنی، درجه حرارت و رطوبت دقیق به خوبی کنترل خواهند شد.

    از سردخانه های صنعتی برخلاف سردخانه های معمولی که از حجم کمتری برخوردارند و تنها برای کاربرد های خاصی به کار می روند، به منظور نگهداری و انبارش مقادیر قابل‌توجهی یا به عبارت دیگر بیشتر از 2000 تن برای نگهداری کالا ها مورد استفاده قرار می گیرند.



    طراحی و ساخت سردخانه صنعتی معمولا بر اساس سالن‌های یک مداره (یکی از دو حالت سردخانه بالای صفر یا سردخانه زیر صفر) و دو مداره (هر دو حالت بالای صفر و زیر صفر) صورت می گیرد و مطابق با نیاز و سفارش مشتریان با مبردهای آمونیاک و فریون و کاربری زیر صفر و بالای صفر و یا دومنظوره بصورت ثابت و متحرک توسط صنایع برودتی یخچالسازان طراحی و تولید خواهند شد.

    در نتیجه باید گفت سردخانه ها یکی از ضروری ترین و حیاتی ترین تجهیزات برودتی در تضمین سلامت و کیفیت کالاها دارند و با ایجاد سرما، آن را به داخل فضای عایقی هدایت کرده و دمای آنجا را تا حد مورد نیاز کاهش می دهند.

    انواع سردخانه براساس دمای کارکرد کدام است؟​

    سردخانه های صنعتی را می توان به سه دسته کلی سردخانه زیر صفر، بالای صفر و دو مداره تقسیم نمود.

    سردخانه بالای صفر​

    سردخانه بالای صفر که تحت عنوان سردخانه کوتاه مدت نیز شناخته می شود با بازه دمایی بین 0 تا 5 درجه سانتی گراد گزینه مناسبی برای سبزیجات، میوه، صیفی جات، مواد لبنی، گل و گیاه، دارو و … محسوب شده و معمولا برای نگهداری کوتاه مدت محصول تا دمایی بالاتر از نقطه اتجمادش مورد استفاده قرار می گیرند و در مناطق و محیط هایی که فاصله چندان زیادی با باغ های میوه و محصولاتی که به دمای بالای صفر نیاز دارند، طراحی و ساخته می شوند. در این سردخانه ها محصولات به صورت تدریجی وارد می شوند و به سرعت نیز تعویض خواهند شد. مدت زمان نگهداری محصولات در سردخانه بالای صفر با توجه به نوع محصول زمان نگهداری آن، از یک یا دو روز تا یک هفته خواهد بود.

    سردخانه زیر صفر​

    سردخانه زیر صفر که تحت عنوان سردخانه انجماد نیز شناخته می شود با باز دمایی بین منفی 12 تا منفی 23 درجه سانتی گراد برای نگهداری طولاتی مدت اقلام و مواد غذایی از قبیل گوشت و مرغ منجمد، ماهی منجمد، سبزیجات منجمد، صیفی جات منجمد، بستنی و …به کار می رود. این سردخانه ها به سیستم‌های برودتی متناسب با دمای کارکرد مجهز شده اند و در طراحی و ساخت آن ها از عایق های بهتر و ضخیم تری استفاده شده و بر اساس اصول و استاندارد های دقیق تولید شده اند تا بتوانند از نوسانات دما جلوگیری کرده و با به حداقل رساندن رطوبت، کیفیت و سلامت محصولات ر حفظ کنند.

    سردخانه صنعتی دو مداره​

    منظور از سردخانه دو مداره، به سردخانه ای گفته می شود که هم به صورت سردخانه بالای صفر و هم به صورت سردخانه زیر صفر مورد استفاده قرار می گیرد. این سردخانه از دو مدار تبرید تشکیل شده که این دو مدار می توانند هم به صورت کاملاً مستقل و مجزا باشند و یا اینکه با هم در ارتباط باشند. هر یک از مدار ها از مجموعه ای از کمپرسورها، کندانسورها، اواپراتورها و کنترلر های مخصوص به خود تشکیل شده اند. مواردی از قبیل بهبود کارایی عملیاتی و انعطاف در نگهداری انواع محصولات را می توان به عنوان هدف و کاربرد یک سردخانه دو مداره دانست. دو مدار تعبیه شده بر اساس نیاز برودتی و نیازهای سیستم می توانند به طور همزمان یا متناوب کار کنند.

    در صورتی که مدار ها مستقل باشند، اگر یکی از مدار ها در حالت تعمیر و نگهداری یا تعمیرات باشد، مدار دیگر می تواند به عنوان رزرو یا Standby به کار خود ادامه دهد. یکی از مهم ترین مزایا و ویژگی های سردخانه صنعتی دو مداره فراهم کردن امکان کنترل بهتر دامنه دما خواهد بود.

    تجهیزات سردخانه صنعتی​

    کمپرسور سردخانه (موتور سردخانه)​

    نوع و برند کمپرسور با توجه به درخواست مشتری تعیین خواهد شد و می تواند یکی از انواع برند های آلمانی بیتزر، بوک آلمان، رفکامپ ایتالیا، فراسکلد ایتالیا و دورین ایتالیا باشد. همانطور که می دانید مهم ترین بخش سیستم تبرید کمپرسور ها هستند که وظیفه آن ها، فشرده سازی گاز مبرد، افزایش دما و فشار آن می باشد و با پمپ کردن مبرد در سیکل تبرید آن را به جریان خواهند انداخت. کمپرسور ها همچنین از نظر عملرکد به چند مدل (پیستونی، اسکرال یا اسکرو) و ساختار (هرمتیک، سمی هرمتیک و باز) تقسیم خواهند شد.

    در این میان، کمپرسور پیستونی و یا اسکرو با ساختار Open-type یا همان (باز) گزینه مناسب تری برای سردخانه های صنعتی می باشد. البته می توان از کمپرسورهای با ساختار سمی هرمتیک یا نیمه بسته نیز در ساخت این سردخانه ها استفاده کرد.

    اواپراتور سردخانه صنعتی​

    اواپراتورها در ابتدا هوای درون سردخانه را به گردش در می آورند و سپس گرمای فضای سردخانه را با تبخیر مبرد در کویل اواپراتور جذب می کنند. با طی این فرآیند عملیات انتقال حرارت را به راحتی انجام می دهند. در مورد جنس و نوع اواپراتور باید بگوییم که بر اساس موادی که قرار است در سردخانه نگهداری شوند، تعیین خواهد شد. البته اغلب از اواپراتورهای فولادی با روکش گالوانیزه گرم (Hot dip galvanized) و یا اوپراتورهای آلومینیومی و در برخی از موارد استنلس استیل در ساخت سردخانه های صنعتی استفاده خواهد شد.

    کندانسور سردخانه صنعتی​

    وظیفه کندانسور انتقال گرما از مبرد به محیط خارج سردخانه می باشد. کندانسور که تحت عنوان یک مبدل حرارتی شناخته می شود در انتها موجب تقطیر (مایع شدن) مبرد و بازگشت آن به حالت مایع پر فشار خواهد شد و دارای انواع و مدل های مختلفی می باشد. از اواپراتورهای شل و تیوب، تبخیری و یا پلیتی در ساخت سردخانه های صنعتی استفاده خواهد شد. هر سه این مدل ها از طریق آب عملیات خنک سازی و تقطیر مبرد را انجام می دهند. البته باید گفت که کندانسور های تبخیری علاوه بر آب از جریان پر سرعت هوا هم برای کندانس کردن مبرد استفاده می کنند.

    مبرد​

    مبرد ها که نوعی سیال هستند به منظور جذب و آزادسازی گرما در سیستم برودتی استفاده می شوند و عملیات سرمایش یا تبرید را فراهم می کنند. مبرد ها دارای انواع و مدل های مختلفی هستند و که هر یک از خواص و ملاحظات زیست محیطی خاص خود برخوردار است. در ساخت سردخانه های صنعتی از مبرد های با راندمان بالاتر و خطرات زیست محیطی کمتر مانند آمونیاک NH3 (R-717) استفاده خواهد شد.

    عایق​

    به منظور ایزولاسیون یا در واقع عایق کاری سردخانه های صنعتی و همچنین در ساخت دیوارها، سقف ها و کف سردخانه معمولا از عایق های با کیفیت بسیار بالا و رسانایی حرارتی کم از قبیل فوم پلی یورتان PU و پلی استایرن PE استفاده خواهد شد. عایق بندی موجب به حداقل رسیدن حرارت و ایجاد یک لایه عایق حرارتی خواهد شد. در انتخاب ضخامت عایق باید بسیار دقت کرد که بر اساس حفظ شرایط دمایی خاص و شرایط محیطی مناسب سردخانه باشد عایق کاری مناسب و موثر منجر به تضمین بهره وری انرژی، کاهش بار برودتی، به حداقل رسیدن تراکم یا تشکیل یخ در اواپراتور سردخانه خواهد شد.

    مشخصات فنی سردخانه صنعتی​

    سردخانه های صنعتی با مشخصات فنی خاص طراحی می شوند تا محیطی مطلوب نگهداری مواد را ایجاد کنند که ایمنی و کیفیت محصولات حساس به دما را تضمین کند. این ویژگی ها جنبه های مختلفی از ساخت سردخانه صنعتی، سیستم های برودتی، کنترلرها و قابلیت های نظارت را در بر می گیرد. در ادامه ویژگی‌های فنی برجسته و کلیدی سردخانه‌های صنعتی را بررسی کنیم:

    کنترل دما و پایداری شرایط​

    یکی از ویژگی های فنی اولیه سردخانه های صنعتی کنترل دقیق دما و پایداری شرایط است. این تأسیسات مجهز به سیستم های برودتی پیشرفته و مکانیسم های کنترل دما برای حفظ محدوده دمایی ثابت و بهینه برای محصولات ذخیره شده می باشد.

    کنترل رطوبت​

    علاوه بر کنترل دما، سردخانه های صنعتی ممکن است از سیستم های کنترل رطوبت نیز استفاده کنند. بسته به نیاز محصولات ذخیره شده، سطوح رطوبت را می توان برای جلوگیری از رطوبت زیاد یا کم تنظیم کرد. کنترل رطوبت به حفظ بافت محصول، جلوگیری از رشد میکروبی و به حداقل رساندن خطر خراب شدن محصول کمک می کند.

    بازده عایق​

    عایقکاری کارآمد یک ویژگی فنی و کلیدی در سردخانه های صنعتی است. مواد عایق با کیفیت بالا و تکنیک های نصب مناسب انتقال حرارت را به حداقل می رساند و اطمینان می دهد که سردخانه دمای مطلوب خود را به طور مداوم حفظ کند.

    نحوه انتخاب و طراحی سردخانه​

    جهت انتخاب سردخانه ابتدا باید نوع سردخانه از لحظ ظاهری و دمایی (بالای صفر یا زیر صفر) و محصول مورد نیاز را در نظر داشته باشیم. پس از انتخاب نوع سردخانه باید حجم محصول، شرایط آب و هوایی و محل نصب و قرار گیری سردخانه را در نظر بگیریم. حال با داشتن این موارد می توان یک سردخانه مناسب با ظرفیت برودتی مناسب و با توجه به شرایط را طراحی نمود.

    جهت طراحی یا انتخاب سردخانه مناسب باید به عوامل زیر توجه نمود:

    • شرایط آب و هوایی
    • محل قرار گیری
    • نوع سردخانه (بالای صفر یا زیر صفر)
    • مدل سردخانه
    • نوع و حجم محصول

    با داشتن نوع و حجم محصول می توان ظرفیت سردخانه و مساحت آن را تعیین نمود. طراحی سایر تجهیزات سردخانه اعم از نوع و توان کمپرسور، کندانسور، اواپراتور وغیره همگی با توجه به ظرفیت سردخانه و شرایط آب و هوایی نیز صورت می گیرد.

    عکس-سردخانه-صنعتی.jpg



    عوامل موثر در قیمت سردخانه​

    مهمترین عامل در تعیین قیمت سردخانه ابعاد آن و انتخاب درست قطعات و بکارگیری تجهیزات با کیفیت می باشد که این عامل باعث کاهش قیمت و صرفه جویی در زمان ساخت و هزینه های پس از ساخت می شود. در حالت کلی قیمت سردخانه به عوامل زیر بستگی دارد:

    • دمای نگهداری (زیر صفر یا بالای صفر)
    • ابعاد (هر چه ابعاد سردخانه بزرگتر باشد طبیعتا هزینه ساخت بالاتر می رود.)
    • برند اواپراتور و کمپرسور
    • موتور سردخانه یا همان کمپرسور سردخانه
    • ساندویج پنل
    • سایز و نوع درب سردخانه
    • برق سه فاز یا تک فاز (ساخت سر خانه های بزرگ با برق تک فاز امکان پذیر نمی باشد و اینکه ساخت سردخانه با برق تک فاز بیشتر می شود.)
    • تابلو برق
    • شیرآلات
    • تجهیزات کنترلی
    • کیفیت نصب
    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۷/۹/۱۴۰۲   ۱۷:۴۴
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان