خانه
1.77K

راهکارهای ساده برای پیشگیری از پوکی استخوان

  • ۱۵:۴۸   ۱۳۹۳/۷/۲۸
    avatar
    سه ستاره ⋆⋆⋆|4418 |3052 پست

    راهکارهای ساده برای پیشگیری از پوکی استخوان


    20 اکتبر (28 مهرماه) روز جهانی پوکی استخوان نامیده شده است. هدف از نامگذاری این روز افزایش آگاهی جهانی در مورد پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان و بیماری های متابولیک استخوان است.

    آفتاب: به گزارش ایرنا از رویترز، ایده اصلی روز جهانی پوکی استخوان برای اولین بار با کمپینی توسط انجمن ملی پوکی استخوان انگلیس در سال 1997 آغاز شد و کمیسیون اروپا با حمایت از این کمپین روز 20 اکتبر را روز جهانی پوکی استخوان نامگذاری کرد.

    محوریت این روز از سال 1999 تا 2013 به ترتیب زیر بوده است:

    - تشخیص اولیه

    - سلامت استخوان ها

    - رشد استخوان در جوانان

    - پوکی استخوان در محل کار

    - کیفیت زندگی

    - پوکی استخوان در مردان

    - ورزش

    - تغذیه

    - عوامل خطر

    - تغییر سیاست ها در این زمینه

    - علایم و نشانه های شکستگی ستون فقرات

    - سه قدم برای جلوگیری از شکستگی استخوان؛ ویتامین D، کلسیم و ورزش

    - زنان یائسه و سلامتی استخوان ها در آنان




    پوکی استخوان چیست

    پوکی استخوان بیماری مربوط به استخوان هاست. در این بیماری اصطلاحا استخوان ها متخلخل می شوند. ساختار میکروسکوپی استخوان ها به صورت لانه زنبوری است. منافذ و خانه های استخوان پوک بسیار بزرگتر از استخوان سالم است. در این حالت استخوان ها به تدریج جرم و چگالی خود را از دست می دهند و بسیار حساس و شکننده می شوند.

    متاسفانه این بیماری هیچ علامت اولیه ای ندارد و زمانی بروز می کند که یکی از استخوان ها ( معمولا استخوان لگن و مچ) می شکند؛ به همین دلیل به آن بیماری خاموش گفته می شود.

    علل پوکی استخوان

    استخوان ها از فیبرهای کلاژن و مواد معدنی تشکیل شده اند. از بدو تولد تا اوایل 20 سالگی، سلول های استخوانی با جذب مواد مغذی و معدنی رشد می کنند و متراکم می شوند. معمولا اوج تراکم استخوان ها در 20 سالگی است.

    رشد و توسعه استخوان ها تا حدود 25 سالگی ادامه دارد و پس از آن به ندرت کاهش می یابد. پس از 45 سالگی و با افزایش سن، تراکم استخوان ها به تدریج کاهش می یابد و کلسیم لازم برای بدن از ذخیره استخوان ها تامین می شود.

    کاهش تراکم استخوان ها با افزایش سن کاملا طبیعی است ولی برخی عوامل این فرآیند را تسریع می کند.

    برخی از این علل عبارتند از:

    - کم تحرکی، عدم استفاده از مواد حاوی کلسیم ، کاهش ویتامین D در بدن، ابتلا به بیماری های خاص مانند سرطان ، استفاده از داروهای استروئیدی ، یائسگی زودرس (کمتر از 45 سال) ، استعمال دخانیات ، کاهش استروژن در بدن ، شرایط پزشکی خاص مانند پرکاری تیرویید، بیماری سلیاک، نارسایی مزمن کلیه، آرتریت روماتویید، بیماری های مزمن کبدی، دیابت نوع 1

    احتمال بروز پوکی استخوان در این افراد بیشتر است

    افرادی که در خانواده خود بیمار مبتلا به پوکی استخوان دارند ، افرادی با استخوان بندی متوسط و کوچک ، افرادی با نژاد آسیایی ، افرادی که سابقه زمین خوردن و شکستگی استخوان دارند ، افرادی که برای مدت زمان بیشتر از 3 ماه از داروهای استروئیدی (کورتون) استفاده کرده اند

    پیشگیری و درمان

    گرچه علایم مختلفی در پیشرفت بیماری پوکی استخوان موثر هستند ولی می توان پیشرفت این بیماری را با چند راهکار ساده متوقف کرد. برخی از مهمترین روش های پیشگیری و توقف بیماری خاموش عبارتند از:

    1- تغذیه مناسب و استفاده از مواد حاوی کلسیم و ویتامین D

    2- ورزش، حداقل 30 دقیقه پیاده روی تند در روز توصیه شده است

    3- استفاده از نور خورشید، این مورد باید با رعایت اصول یعنی استفاده از کلاه و دستکش و کرم ضد آفتاب انجام شود

    4- هورمون درمانی در زنان یائسه زیر نظر پزشک

    5- استفاده از مکمل های ویتامین D و کلسیم

    نقش تغذیه در پیشگیری از پوکی استخوان

    استخوان ها حداقل به هزار تا هزار و دویست میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند. این میزان با افزایش سن و در زنان یائسه افزایش پیدا می کند. یک لیوان شیر ، 50 گرم پنیر و یک کاسه ماست تقریبا معادل تمام نیاز بدن به کلسیم در روز است. سویا، بادام، اسفناج، انواع کلم، برگه زردآلو و انجیر خشک، منبع کلسیم هستند.

    بدن برای جذب کلسیم به ویتامین D نیاز دارد. ویتامین D مورد نیاز از طریق خورشید، مواد غذایی حاوی ویتامین D و مکمل ها تامین می شود. شیر، حبوبات، ماهی و روغن ماهی، تخم مرغ، آب پرتقال، قارچ، انواع پنیرو خاویار حاوی ویتامین D هستند.

    توصیه همیشگی متخصصان به افراد و به خصوص سالمندان تغذیه سالم و دقت کافی برای جلوگیری از زمین خوردن است.




  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان