خانه
5.5K

روز ملی خلیج همیشه فارس مبارک

  • ۱۹:۲۶   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    کاربر جديد|110 |139 پست


  • leftPublish
  • ۱۹:۲۷   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    باران :)
    کاربر جديد|110 |139 پست
    ای وای ناشی بازی در آوردم دستم به اینتر خورد هنوز متنمو ننوشتم :دی
  • ۱۹:۳۰   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    باران :)
    کاربر جديد|110 |139 پست
    امروز 10 اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارسه . در سال 1621 میلادی همچین روزی صفویان پرتغالی ها رو از تنگه هرمز و سواحل خلیج فارس بیرون کردند و به افتخار این حماسه این روزو برای تجلیل از خلیج فارس انتخاب کردند. به همه دوستان تبریک میگم.

    خلیج همیشه فارس است

    و فارس باقی خواهد ماند

    بخوانیم همیشه در گوش باد

    چو ایران نباشد تن من مباد

    بدین بوم و بر زنده یک تن مباد
    ویرایش شده توسط باران :) در تاریخ ۱۰/۲/۱۳۹۳   ۱۹:۴۰
  • ۱۹:۳۱   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    باران :)
    کاربر جديد|110 |139 پست
    اردیبهشت روزی افتخارآمیز در تاریخ ایرانیان است . در ۲۲ تیرماه ۱۳۸۴، هیات دولت مصوبه ای را تایید کرد که به موجب آن دهم اردیبهشت هرسال ، “روز ملی خلیج فارس” خواهد بود .

    دهم اردیبهشت در تاریخ ایران روز مهمی است. روزی که یادآور ازخودگذشتگی های ملت سرافراز ایران و فرار اشغال‌گران متجاوز پرتقالی بعد از ۱۱۷ سال تسلط جابرانه‌ برسواحل جنوبی کشور (۲۱ آوریل ۱۶۲۲ میلادی) در پی رشادت‌های سپاه ایران به رهبری امیرالامرای فارس(امام قلی‌خان) می باشد.شاه عباس صفوی در این روز در سال ۱۶۲۱ میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتقالی ها درآورد، تا همیشه به خاطر این اقدامش از او به نیکی یاد شود.

    اما این روز در سال‌های اخیر شرایط دیگری پیدا کرده است. وجه اهمیت تاریخی این روز تحت شعاع تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت قرار گرفته است. تصمیم که ۱۰اردیبهشت را به روز ملی خلیج فارس بدل کرده است.

    خلیج تا ابد فارس سومین خلیج بزرگ جهان است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ همواره نامش بر سر زبان‌ها بوده است و مردم تمام جهان آن را با نام خلیج فارس یا دریای پارس می شناسند.

    قدیمی ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به کتاب های باقیمانده از یونان باستان بر می گردد.

    یونانی ها و مورخانشان در این کتاب ها با نام “پرسیکوس سینوس” که به معنی “خلیج فارس” است از این آبراهه یاد می کنند و تکرار همین نام باعث می شود که بسیاری از نقشه های باقیمانده از اروپائیان قرن‌ها بعد نیز با همین نام از خلیج فارس یاد کنند.


    این در حالی است که تا اوایل دهه ۱۹۶۰ درباره نام خلیج فارس هیچ گونه بحث و جدلی در میان نبوده است و در تمام منابع اروپایی و آسیایی و امریکایی، دانشنامه‌ها و نقشه های جغرافیایی این کشورها نام از خلیج فارس درتمام زبان ها به همین نام یاد شده است.

    اصطلاح «خلیج ع رب ی» برای نخستین بار در دوره تحت قیمومت شیخ نشین‌های خلیج فارس توسط کارگزاران انگلیس و بطور ویژه از طرف یکی از نمایندگان سیاسی انگلیس مقیم در خلیج فارس به نام رودریک اوون در کتابی به نام حبابهای طلایی در خلیج ع رب ی در سال ۱۹۵۸ نوشت که «من در تمام کتب و نقشه‌های جغرافیایی نامی غیر از خلیج فارس ندیده بودم ولی در چند سال اقامت در سواحل خلیج فارس(بحرین) متوجه شدم که ساکنان ساحل عرب هستند پس باید این خلیج را ع رب ی بنامیم».

    در سال‌های اخیر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و در صدر آنها کشور عربستان به همراه اربابان غربی شان که از انقلاب اسلامی و اقتدار ایران زخم خورده اند سعی و تلاش فراوانی در تحریف نام خلیج فارس داشته‌اند تا از این تغییر نام اعتباری برای خود بیافرینند و این آبراه استراتژیک جهان را به نام خود درآورند؛ البته اعراب حاشیه خلیج فارس در پیمودن این مسیر تنها نبودند و گهگاه از سوی برخی موسسات بزرگ غربی از جمله نشنال جئوگرافی نیز همراهی می شدند، اما این همراهی ها در نهایت به عذر خواهی این گونه موسسات و جایگزینی نام اصیل خلیج فارس به جای نامهای جعلی دیگر می شد.

    با این وجود دولت، دانشگاهیان ، تجار ، مردم و… همه و همه موظف اند برای پاسداشت نام خلیج فارس و انجام اقدامات مقتدرانه در برابر شیطنت های مختلف بیگانگان در جعل نام خلیج فارس بیشتر تلاش کنند .
    http://www.cloob.com/c/mehravaran_of_iran/102738045
  • ۱۹:۳۴   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    باران :)
    کاربر جديد|110 |139 پست
  • ۱۹:۳۸   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    باران :)
    کاربر جديد|110 |139 پست
    تسنیم گزارش می‌دهد/
    روز خلیج همیشه فارس، یادآور لاله‌های پرپر ایران
    خبرگزاری تسنیم: روز خلیج فارس یادآور روزهائی است که لاله‌های بسیاری برای حفظ کیان این مرز و بوم پرپر شدند و سومین خلیج بزرگ جهان که تاریخ گواه مالکیت و حاکمیت مطلق ایران بر قطره قطره آب‌های نیلگون آن است.

    به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، 10اردیبهشت برای ایرانیان روزی بسیار مهم اما نه فقط در تقویم که در حقیقتِ محض زندگی جمهوری اسلامی ایران است؛ روزی که دریای پارس را به پاس رشادت‌های مردمانی از جنس غیرت و استقلال، به نام خلیج فارس بر پیشانی دنیا ثبت کرد.

    امروز برای ما ایرانیان یادآور روزهایی پرتنش و حساس برای بازپس‌گیری قطعه‌ای از خاک وطن است که با پاکی آبی نیلگون پایه مرزهای کشورمان را بر زمین گرده کرده است.

    امروز دل‌های ایرانیان به پهنای خلیج همیشه فارس سرشارتر از عشق به سرزمین پارسیان، و معرفتشان به وسعت آبی بی‌کران جنوب است. امروز، روز ملی خلیج فارس است.

    اهمیت تاریخی روز ملی خلیج فارس

    امروز یادآور ازخودگذشتگی‌های ملت سرافراز ایران و فرار متجاوزان پرتقالی بعد از 117 سال اشغال سواحل جنوبی کشورمان است.

    اما در این میان دست درازی‌ها و ادعای پوچ برخی کشورهای عربی هم شرایط این منطقه را در ایران تغییر داد به طوریکه سرانجام در تیر ماه 1384 خورشیدی، شورای عالی انقلاب فرهنگی 10 اردیبهشت را روز شکست نهائی اشغال‌گران و خروج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز اعلام و با ثبت نام روز ملی خلیج فارس در تقویم رسمی کشور، حجت را بر همگان تمام کرد.

    حال این وظیفه تک تک ما ایرانیان است که همواره در صیانت از نام و جان خلیج همیشه فارس بکوشیم و پیشانی دشمنان را همچنان در خاک زیرپای دریای فارس نگه داریم.

    تلاش‌های فرهنگی و بین‌المللی برای حفظ خلیج فارس

    از سال 1389 دولت وقت ایران و دیگر نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران توجه بیشتری به حفظ نام خلیج فارس نشان دادند. این روز با اجرای برنامه‌های مختلف در شهرهای حاشیه خلیج فارس و برگزاری جشنواره‌های مختلف گرامی داشته می‌شود.

    مردم هم در حفظ نام خلیج نیلگون فارس همپای دولتمردان تهدیدات دشمن به ویژه برخی کشورهای عربی را در اینترنت و شبکه‌های مجازی پاسخ دادند.

    امیر هوشنگ انوری نویسنده کتاب‌ "خلیج فارس در نیمه نخست قرن بیستم" در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار کرد: برخی حرکت‌ها از طرف کشورهای عربی برای تصاحب خلیج فارس صورت می‌گیرد اما برای صیانت از نام این خلیج تا ابد فارس نیازمند تلاش‌های فرهنگی و بین‌المللی هستیم.

    اقدامی فرهنگی برای پاسخگویی به متجاوزان

    در دنیای امروز، فرهنگ بیش از هر سلاحی قدرتمندتر و تأثیر گذارتر است. قلم بی پروا کلمات را زندگی می بخشد و هیچ سلاحی جلودار عمق نفوذ آن بر دل‌ها نیست.

    نویسنده کتاب‌ "خلیج فارس در نیمه نخست قرن بیستم" گفت: سال‌های 1900 تا 1950 میلادی دوران بسیار مهم و سرنوشت‌سازی از نظر مباحث مربوط به خلیج فارس به‌شمار می‌آید و مطالب این کتاب هم با توجه به مسائل همین دوران نوشته شده است.

    انوری افزود: در این 50 سال دو جنگ جهانی اتفاق افتاد و شیخ‌نشین‌های امروزی منطقه خلیج فارس، ‌یعنی عراق، قطر، کویت و عربستان صعودی، در این دوران به عنوان کشورهای مستقل در جهان مطرح شدند.

    تلاش اعراب برای تحریف نام خلیج فارس

    قدرت‌های زخم خورده از جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر با هرتوانی تلاش کردند نام خلیج فارس را تحریف کنند اما تمام توان آنان که در حمایت از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و در صدر آنها عربستان سعودی خلاصه می‌شد بازهم در مقابل ایمان و اقتدار ایران‌ زمین‌گیر شد.

    سران این کشورها می‌خواستند از این تغییر نام، اعتبار لگدمال شده خود را احیا کنند و این آب‌راه استراتژیک جهان را به نام خود بزنند؛ اعراب حاشیه خلیج فارس در پیمودن این مسیر شوم تنها نبودند و همراهی برخی مؤسسات بزرگ غربی از جمله نشنال جئوگرافی را هم داشتند، اما این همراهی‌ها سرانجام به عذرخواهی آنان و جایگزینی نام خلیج فارس به جای نام‌های جعلی دیگر شد.

    رضا نیک‌پور دبیر دیدبان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار کرد: اعتبار خلیج فارس نتنها مفهمم مکانی ساکن، که به عنوان حقیقتی جاری و نمادی گویا به وسعت زلال خود در تاریخ فرهنگی و جغرافیائی هویت ایرانیان یکتا پرست و موحد می‌درخشد.

    خلیج فارس، حیثیتی با ارزش‌تر از جان

    خلیج‌ فارس حیثیتی است با ارزش‌تر از جان و این مهم را خون فشانی سربازان فداکاری همچون اسحاق دارا، موسی درویشی، اسحاق عامری سیاهوئی، اسدالله رئیسی هنگامی، رئیس علی دلواری، امام قلی خان و غلام علی بایندر و نام‌های بسیاری از این دست در تاریخ ثبت کرده اند.

    دبیر دیدبان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران با بیان این مطلب خاطر نشان کرد: در این حماسه، 2 برادر هم‌زمان یکی در کرانه خزر و دیگری در ساحل اروندکنار استعمارگری روس‌ها و انگلیس را برنتابیدند و مردانه خون بر خاک وطن فشاندند و امروز هم فرماندهان و دلاوران بسیاری حماسه آفرینان معاصر هستند.

    نیک‌پور تصریح کرد: موج دریای خلیج فارس، موج غیرت و مردانگی مردمان پارس را فریاد می‌زند که همواره آزادی جزر و مدش را مدیون دلیری آنان می‌داند، خلیج فارس نه فقط یک نام که تنها هویت همه نام‌های ایرانیان است.

    مگر می‌شود دریای فارس با 237٬473 کیلومتر مربع مساحت را نادیده گرفت! سومین خلیج بزرگ جهان که تاریخ گواه مالکیت و حاکمیت مطلق ایران بر قطره قطره آب‌های نیلگون آن است را، مگر می‌شود نادیده گرفت!

    این خاک و این آب، خود شاهد است که برای حفظ کیان این مرزو بوم، چه خون‌ها بر زمین ریخت و، چه لاله‌ها پرپر شد...

    مگر می‌شود ...

    انتهای پیام/ ب
    http://www.tasnimnews.com/Home/Single/355192
  • leftPublish
  • ۱۹:۴۶   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    باران :)
    کاربر جديد|110 |139 پست
    نام خلیج فارس در اسناد، اطلس‌ها و نقشه‌های کهن

    تا کنون چندین اطلس در بر دارنده نام و نقشه‌های کهن از خلیج فارس منتشر شده که نشان می‌دهد که نام خلیج فارس در همه نقشه‌های کهن بکار رفته است. بطور نمونه می‌توان به نقشه جهان از أناکسیماندر (۶۱۰-۵۴۶ ق. م)، (Anaximander)، جغرافیدان یونانی که در کتاب Kleinere schriften، اثر (Joachim Lelewel (1836 بازسازی شده‌است، نقشه جهان هکاتئوس (۵۵۰-۴۷۶ ق. م)، (Hecataeus)، از سرشناس ترین جغرافیدانان یونانی، و به نقشه جهان بطلمیوس (۱۶۸-۹۰ م)، (Claudius Ptolemy) منجم و جغرافیدان مشهور اسکندریه و نخستین کسی که اطلسی شامل ۳۶ نقشه از نقاط مختلف جهان تهیه کرده است اشاره نمود. (ویکی پدیا)

    Name of persian gulf in Waldseemuller map



    Name of persian gulf in Map of Pietro Coppo


    Persian golf in 1689 world map-red-arrow
  • ۱۹:۵۰   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    باران :)
    کاربر جديد|110 |139 پست
    و اما

    نقشه عربستان سعودی از خلیج فارس، مربوط به سال ۱۹۵۲ میلادی که نام خلیج فارس را نشان می‌دهد.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان