خانه
1.41K

زایمان سزارین

  • ۱۲:۳۸   ۱۳۹۸/۴/۲۰
    avatar
    کاربر جديد|2

    زایمان سزارین

    زایمان سزارین جزو جراحی های بزرگ است که در صورت نیاز جنین و یا مادر مودر استفاده قرار می گیرد، این جراحی با ایجاد شکاف  پوست روی شکم، عضلات زیر آن و جدار رحم انجام می پذیرد .
    حدود ده درصد از زایمان های جهان به صورت سزارین انجام می شود و البته این آمار در ایران بالاتر از تصور است .
    بسیاری از خانم ها به خاطر ترس از زایمان طبیعی مشتاق به انجام زایمان به روش سزارین خواهند  بود .
    زایمان سزارین نسبت به زایمان طبیعی درد کمتری دارد و البته تحمل درد و انقباضات لگنی موجود در زایمان طبیعی را به همراه ندارد، تنها دردی که فرد احساس می کند در خط برش خواهد بود که بعد از گذشت دوره  نقاهت تسکین می یابد.
    البته تلاش متخصص زنان و زایمان بر این است که تولد نوزاد به صورت طبیعی انجام بپذیرد و در مواردی که سر نوزاد نسبت به رحم بزرگ باشد ، یا در موقعیت جفت تغییراتی ایجاد شده باشد ، و یا بند ناف جنین پاره شده و یا مخاطره ساز باشد از روش زایمان سزارین استفاده خواهد شد .


    مزایای زایمان طبیعی

    ممکن است سزارین برنامه ریزی شده برای زنان ساده تر باشد. از آنجاییکه روز زایمان از قبل برنامه ریزی شده است، مادر استرس و اضطراب کم تری در رابطه با زایمان دارد.
    زنان حس کنترل بیشتری دارند، چراکه می دانند کودک چه روزی بدنیا آمده و می توانند برنامه ریزی بهتری برای مرخصی شغلی، نگهداری از کودک و سایر موارد داشته باشند.
    در مقایسه با زایمان طبیعی و سزارین برنامه ریزی نشده، خطر خونریزی پس از زایمان در زنانیکه سزارین داشته اند، کم تر می باشد.
    در مقایسه با سزارین های اورژانسی، سزارین برنامه ریزی شده عوارض کم تری دارد.
    درصورتیکه دچار بیماری های مقاربتی همچون ایدز ، تبخال تناسلی،هپاتیت و زگیل تناسلی هستید، خطر آلوده شدن کودک در زایمان به روش سزارین بیشتر می باشد.

    مزایای زایمان سزارین

    زایمان سزارین در مواردی که جان مادر و جنین در خطر باشد می تواند  باعث از بین بردن مخاطرات احتمالی باشد. البته هر زایمان طبیعی ممکن است به سزارن بیانجامد ،اورژانسی بودن حال مادرو جنین می تواند عاملی باشد که جراح را مجبور به زایمان سزارین می نماید.
    مواردی که زایمان سزارین در آن توصیه می شود :

    • افت ضربان قلب نوزاد
    • کنده شدن جفت
    • بالا رفتن فشار خون مادر
    • قرار گرفتن غیر عادی جنین در شکم مادر
    • بزرگ بودن سر نوزاد نسبت به رحم مادر
    • وجود مشکل در بند ناف و جفت
    • نارس و یا دیررس بودن جنین
    • جنین های دارای مشکلات RH  خون
    • مواردی که زجر جنین رخ می دهد
    • چند قلو بودن جنین ها درون شکم مادر
    • سزارین قبلی

    البته زایمان سزارین تفاوت های ویژه ای با زایمان طبیعی دارد از جمله مواردی که نسبت به زایمان سزارین وجود دارد ، خون ریزی بعد از سزارین است که به دلیل برش های حین جراحی ممکن است فرد دچار خونریزی شود.
    البته روش های جراحی سزارین  متفاوت بوده و پزشک متخصص و متبحر در این زمینه مانع بروز عوارضی مانند ایجاد لخته های خونی خطرناک خواهد شد .
    عفونت و چسبندگی های رحمی  و لوله ها  از عوارض زایمان سزارین می باشد که در صورت رعایت نکردن مراقبت های بعد از زایمان می تواند بروز نماید .

    در حالت کلی زایمان سزارین می تواند یک یا چند مورد از عوارض زیر را در بر داشته باشد و البته ممکن است که این عوارض بسیار خفیف و بدون خطر بروز نمایند.

    در زایمان سزارین

    1.  روزهای بستری  بیمار در بیمارستان طولانی تر است (حدود یک هفته)
    2. احتمال خونریزی بعد از زایمان وجود دارد.
    3. دردهای لگنی و چسبندگی بیشتر است.
    4. به خاطر بخیه هایی که در زیر شکم زده می شود امکان شروع فعالیت های روزمره کمی زمان بر خواهد بود.

     

    مراقبت های پس از زایمان سزارین

    تغذیه مادر پس از سزارین
    پیشنهاد می شود تا ۳روز بعد از سزارین خوراکی هایی مانند آبمیوه های غیر طبیعی،میوه و آبمیوه خام حبوبات که نفخ ایجاد می کنند،استفاده نشود. می توانید در رژیم غذایی خود گوشت و مرغ سرخ نشده و سبزیجات آب پز را قرار دهید.
    برای جلوگیری از یبوست از روغن زیتون،انجیر و آب انجیر استفاده کنید.همانطور که می دانید مهم ترین عامل برای جلوگیری از یبوست مصرف کافیه آب است.همچنین چون مادر دردوران شیردهی است و خونریزی زیادی در زایمان سزارین داشته است مصرف آب برای کاهش میزان مایعات بدن  ضروری است.
    برای اینکه به زخم ها در ناحیه شکم فشار وارد نشود سعی کنید از توالت فرنگی برای اجابت مزاج  استفاده کنید.

    ضدعفونی کردن پانسمان

    با توجه به در نظر گرفتن اینکه پانسمان ضد آب است یا خیر شما باید حمام خود را کنترل کنید اگر ضد آب است دوش گرفتن با زمان اندک و ایستاده مشکی ندارد اما اگر پانسمان  ضد آب نیست پس از به مدت سه روز بعد از سزارین بخیه ها نباید با آب تماس پیدا کند. بعد از سه روز می توانید محل بخیه را با یک مواد شوینده مناسب شست و شو دهید و شکم را با سشوار خشک کنید و این کار را تا ترمیم بخیه ها ادامه دید.

    میزان فعالیت بدنی پس از سزارین

    به دلیل کم تحرکی مبتلا شدن به ییبوست ممکن است برای مادران رخ بدهد باید کم کم پیاده روی آرام در محیطی آرام و تمیز آ؛از شود راه رفتن از نفخ شکم جلوگیری می کن شما باید فعالیت بدنی خود را کنترل کنید به طوری که در حین انجام کارهای روزانه و پیاده روی سبک و انجام امور مربوط به فرزندتان زمانی کافی برای استراحت در این برنامه گنجاده شود.

    شیر دهی پس از سزارین

    سعی کنید سینه خود را با آب ولرم شست و شو دهید تا آلودگی ها برای نوزاد عفونتی را ایجاد نکند و همچنین از هر دوسینه  برای شیر دادن به فرزند استفاده کنید.در صورتی که علائمی مانند قرمزی و سفتی و تغییرات پوستی در سینه دیده شد حتما با پزشک در میان گذاشته شود.

    انواع سزارین

    منظوراز انواع سزارین تفاوت در نوع برشی که روی شکم زده می شود،است. برش هایی که در عمل سزارین ایجاد می شود برش کلاسیک و برش برش LSCSاست.

     برش کلاسیک در زایمان سزارین

    این برش به صورت عمودی در رحم ایجاد می شود . این برش بیشتر در مواقع اورژانسی و یا موارد خاص به کار برده می شود.از مورد هایی خاص می توان به زمانی که نوزاد به یک سمت خوابیده و جفت پایین تر از حد انتظار جای گیری کرده است و یا اینکه نوزاد خیلی کوچک باشد .با ایجاد این برش ممکن است در بارداری های بعدی و سزارین با مشکلاتی برخورد کنید. دیگر موارد ضروری نیز در پایین ذکر شده است.

    • برش LSCS در زایمان سزارین

    در این روش سزارین یک برش افقی در قسمت پایین رحم و یک برش در قسمت شکم  ایجاد می شود.این نوع برش ها در زایمان های بعدی مشکل زا نخواهند بود  و روند بهبودی برش ها تندتر شکل می گیرد.

    آمادگی قبل از سزارین

    شش ساعت پیش از زایمان سزارین برنامه ها باید تنظیم شده باشد به این صورت که از خوردن مواد غذایی جلوگیری کرده و چیزی ننوشید و در مواقعی که کیسه آب زودتر پاره شده و عمل زایمان سزارین ناگهانی و اورژانسی می شود همیشه قبل از عمل پزشک مادر سوال می کند که چه زمانی برای بار آخر چیز خوردید یا چه نوشیدنی ایی آخرین بار استفاده کردید.تا پزشک بهترین تشخیص را بتواند بگیرد.
    قبل از سزارین از مادر آزمایش خون گرفته می شود.
    در صورتی که پزشک تشخیص دهد که احتمال لخته شدن خون در مادری وجود داشته باشد مادر به پوشیدن لباس و جوراب های مخصوص احتیاج پیدا می کند.
    برای کاهش مبتلا شدن به عفونت شکم مادر با پارجه استریل و مواد ضد عفونی کننده  تمیز خواهد شد .
    چون کاتر وارد مثانه می شود ،قبل از زایمان سزارین باید مثانه خالی باشد.

    حین عمل سزارین

    مهم ترین قسمت زایمات سزارین به مدت سی تا شصت دقیقه به طول می انجامد.اتفاقات زیر در این مدت صورت می گیرد:
    برش ده سانتی متری در قسمت رحم و شکم ایجاد می شود.
    از این شکاف ایجاد شده نوزاد به بیرون آورده می شود.در برخی موارد برای بیرون آوردن سر نوزاد از انبرهایی مخصوص این جراحی استفاده می شود.
    معاینه های لازم روی نوزاد بعد از بیرون آمدن آن به طور کامل شکل می گیرد.
    بند ناف بریده شده و جدا شدن جفت انجام می شود.
    برای کمتر شدن عفونت آنتی بیوتیک ها تجویز می شوند.
    برای کمتر شدن  خونریزی با وارد کردن ماده ایی از طریق سوزن ،در رحم انقباض ایجاد می کنند.
    تمامی لایه های برش خورده که شامل پوست،چربی و عضله هستند با بخیه به یکدیگر متصل شده و زخم پوشیده می شود.

    عوارض زایمان سزارین :

    عوارضی که متوجه مادر می شود عبارتند از :

    بروز خونریزی

    نیاز به بستری بیشتر ،

    احتمال وقوع چسبندگی در رحم و لوله های تخمدان

     خطر وقوع نازایی

    درد ناحیه لگن و اطراف آن

    طویل شدن دوره بهبودی مادر نسبت به زایمان طبیعی

    عوارض داروهای بی هوشی

    و در آخر در صورت عدم رعایت نکات ایمنی حین عمل زایمان سزارین و مراقبت های ویژه پس از عمل ممکن است شاهد لختگی خون و حتی مرگ مادر باشیم .

    عوارض که طی زایمان سزارین متوجه جنین می شوند نیز به شرح زیرند:

    در نوزادان سزارینی بیماری زردی یا یرقان شایع تر است .

    مشکلات تنفسی به دلیل نارسایی های حین تولد.

    در زایمان طبیعی زمان خروج جنین از کانال زایمان فشار مختصر و ویژه ای به سینه او وارد می شود که در پی این فشار آب های موجود و ضایعات دوره بارداری از ریه های نوزاد خارج می شوند در نتیجه نوزاد می تواند تنفس طبیعی داشته باشد.

    چنانچه پزشک متخصص زنان و زایمان تشخیص دهد که زایمان سزارین برای حفظ سلامتی مادر و سلامتی نوزاد ضروری است ، از زایمان طبیعی خودداری کنید.

    http://drmoosavizadeh.ir/زایمان-سزارین/

    ویرایش شده توسط negaheh khoda در تاریخ ۲۰/۴/۱۳۹۸   ۱۲:۴۰
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان