یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید و پر خاصیت گیاهی به نام زنجبیل است که مصرف آن می تواند در درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها کاربرد داشته باشد این گیاه طبی خواهان سلامتی و زیبایی شما بوده و خواص درمانی آن به شرح زیر است:
زنجبیل چیست؟
زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale یکی از گیاهان دارویی فوق العاده برای سلامتی و زیبایی است که با داشتن عطر و طعم تند به عنوان ادویه برای معطر و خوش طعم نمودن بسیاری از غذاها به کار می رود.این گیاه دارویی از دیرباز در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است .اگر علاقمندید تا بیشتر با خواص دارویی این گیاه و معجزات آن آشنا شوید به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.
مشخصات ظاهری گیاه زنجبیل
گیاه زنجبیل گیاهی زرد رنگ با رگه های بنفش و چند ساله است که دارای ساقه باریک و نی مانند ،ریزوم های غده ای زیزمینی بوده و قسمت های مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن یا همان ریزوم ها می باشد .ساقه، برگ و گل زنجبیل از داخل همین ریزوم ها می روید که پس از خشک کردن ریزوم ها مورد استفاده قرار می گیرد .با توجه به محل کشت این گیاه رنگ زنجبیل متفاوت بوده و به رنگهای زرد، سفید و قرمز دیده می شود .این داروی بزرگ جهانی هم خانواده هل و زردچوبه بوده و در مناطق گرم و مرطوب به بهترین شکل ممکن رشد کرده و میزان کاشت این ادویه در چین و هند بیشتر از سایر نقاط جهان می باشد.
تاریخچه زنجبیل
تاریخچه مصرف زنجبیل در حدود 5000 سال پیش می باشد و در ایران باستان آن را را با اسم ژنگویر می شناسند.هندی و چینی ها اولین اقوامی بودند که از این گیاه برای مصارف دارویی استفاده می کرده اند .در ایران باستان علاوه بر مصارف دارویی از عطر و طعم این گیاه برای طعم دادن به غذاها استفاده می شده است .نخستین بار پزشکی یونانی به نام «دیوسکوریدس» در سده یکم میلادی کاربرد درمانی زنجبیل را ثبت کرده و مصارف پزشکی آن را بیان نمود و سر انجام در قرن 13 و 14 کاربرد این گیاه به عنوان ادویه رواج پیدا نمود.