ماهى شكم پر (شمالى)
دوستان عزيز قبلا طرز تهيه ماهى شكم پر به روش جنوبى را با هم مرور كرديم . امروز ميخواهيم ماهى را به روش كدبانوهاى شمال كشورمون درست كنيم ، كه البته در شمال كشور از سبزى هاى محلى مانند چوچاق استفاده ميكنند ولى شما ميتوانيد گشنيز و شنبليله را جايگزين كنيد.
مواد لازم:
ماهى سفيد درشت ١عدد
(ميتوانيد از ماهى هاى دلخواه ديگرى مانند قزل آلا ، ماهى آزاد و يا شوريده جنوب نيز استفاده كنيد)
سبزى محلى و يا گشنيز و شنبليله نيم كيلو
رب انار ترش شمالى. ٤تا٥ ق غ
پياز ١ عدد
سير ٤ تا ٥ حبه
مغز گردو. نصف پيمانه
نمك و فلفل و زردچوبه. به ميزان لازم
دانه انار ١/٣ پيمانه
روغن. ٤ ق غ
طرز تهيه :
ابتدا ماهى را تميز كرده و كمر ماهى را از قسمت زير سر تا انتها شكاف بزنيد . ميتوانيد اين شكاف را در قسمت شكم ماهى ايجاد كنيد ولى هنگامى كه شكاف را در كمر ماهى ايجاد ميكنيد مواد بيشترى را ميتوانيد داخل ماهى جاى دهيد و تمام قسمتهاى گوشتى ماهى با اين مواد طعم دار ميشود.
سپس ماهى را خشك كرده و كنار بگذاريد و مواد داخل شكم را آماده كنيد.
پياز را رنده كرده و با روغن خوب تفت دهيد تا كاملا طلايى شود ، سير را ريز خرد كرده و به همراه پياز تفت دهيد سبزى خرد شده را اضافه كرده و بعد از سرخ شدن سبزى ادويه و رب انار را اضافه كنيد و مواد را خوب با هم مخلوط كنيد . مغز گردو را خرد كنيد ولى پودر نكنيد تا زير دندان احساس شود، آنرا را نيز به مواد سبزى اضافه كنيد ، يك ليوان آب اضافه كنيد و اجازه دهيد مواد كمى پخته شود و آب اضافى كاملا جذب سبزى شود و مايه هيچ آب اضافى نداشته باشد .
مواد را داخل شكم ماهى قرار دهيد و شكاف را با نخ وسوزن محكم بدوزيد ، روى پوست ماهى را كاملا به روغن آغشته كنيد و در سينى فر قرار داده و با حرارت ١٨٠ درجه به مدت تقريبى يك ساعت بپزيد.
براى اينكه ماهى بعد از پخت به سينى فر نچسبد ميتوانيد يك عدد پياز درشت را ورقه كرده و در زير ماهى قرار دهيد .
ماهى را با احتياط به ظرف سرو منتقل كرده ، نخ دوخت را بكشيد و اطراف آنرا به دلخواه تزئين كنيد .