شام اعیانی برای افطار: پسته پلو با فیله مرغ
شاید اتفاق خوبی نباشد ولی این روزها دیگر كمتر مهمانی افطاری را میبینید كه سفرهای با غذاهای ساده داشته باشد؛ دیگر مهمانیهای افطاری هم دستكمی از مهمانیهای رسمی مجلسی و عروسیها ندارد. صاحبخانه تا میتواند غذاهای جور و واجور مقوی و متنوع به همراه انواع و اقسام دسرهای شیرین مخصوص افطار میگذارد كه مبادا مهمانان روزهدار غذایی را دوست نداشته باشند و گرسنه بمانند.
فقط نكته مهم این است كه سعی كردهایم با ارائه روش تهیه غذاهای متنوع و سنتی فصل، سفره افطاریتان را علاوه بر متنوع بودن خوشمزه و خاطرهانگیز كنیم. در ضمن علاوه بر غذاها دسرهای دكوراتیو و لذیذ مخصوص افطاری هم به این سفره رنگ و جلای دیگری میبخشند. لذتشان را ببرید.
مواد لازم برای 4 نفر:
3 پیمانه برنج
8 تكه فیله مرغ
3 پیمانه پسته تازه
2 پیمانه شوید تازه یا خشك
2 عدد پیاز متوسط
نمك و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
3 ق س زعفران آبكرده
3 ق س زرشك
طرز تهیه:
1. برنج را پاك كرده با آب ولرم به آرامی بشویید. سعی كنید برنج در موقع شستن خرد نشود. بعد آن را با سنگ نمك در كاسه ای ریخته، روی آن مقداری آب بریزید و به مدت پنج- شش ساعت بگذارید خیس بخورد. پسته ها را هم پوست كنده و از پوست دوم جدا كنید تا دو لپه سبز رنگ پسته دیده شود.
2. شویدها را بعد از پاك كردن و شستن خوب خرد كنید و كنار بگذارید. پیازها را هم ریز خرد كنید. فیله های مرغ را در مقداری روغن بریزید و در اواسط پخت، پیاز خرد كرده را هم افزوده و پس از كمی تفت دادن بگذارید تا تكه های مرغ بپزند. اگر دوست دارید كمی آب اضافه كنید. البته برای مزهدار كردن مرغ ها كمی زعفران آب كرده و نمك و فلفل هم اضافه كنید.
3. برنج را به روش معمول در قابلمه آب جوش ریخته و بگذارید سبك شود. بعد از آبكش كردن برنج ته قابلمه را ته دیگ مناسب و دلخواه (برگ كاهو، نان یا سیب زمینی) بچینید. برنج آبكش شده را روی ته دیگ ریخته و لایه لایه شوید و مغزپسته های بدون پوست را به آن اضافه كنید. مقداری روغن روی برنج ریخته و آن را به مدت 45دقیقه دم كنید.
4. بعد از پخت، برنج را در دیس كشیده و با مرغ تزئین كنید. مقداری برنج را با زعفران خوش عطر و بو كرده و با آن روی غذایتان را تزئین كنید. كمی زرشك را هم در روغن یا كره تفت دهید و با آن اطراف برنج را زیباتر كنید.
فوت وفن
اگر می خواهید تكه های مرغ خوش طعم شده و بوی زهم آن گرفته شود یک سیب درختی را درشت خرد كرده، با مرغ بگذارید تا بپزد. پخت سیب در كنار مرغ باعث لطیف تر شدن گوشت آن شده و بو و عطر خوبی هم به مرغ می دهد. البته ازكرفس و هویج هم می توانید برای این كار استفاده كنید.