طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی همراه با تمام نکات پخت آن
مواد اولیه :
گوشت گوسفند همراه با قلم : 4۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
لوبیا: ۱۰۰ گرم
تره : 200 گرم
گشنیز . جعفری و اسفناج : هر کدام 100 گرم
شنبلیله : 50 گرم
لیموعمانی: ۳ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
آبلیمو و آبغوره : به مقدار لازم
طرز تهیه :
لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید و و چند بار آب آن را عوض کنید .
اگر معده حساسی دارید و نفخ میکنید، از لوبیای چشم بلبلی استفاده کنید.
لیمو عمانی ها را سوراخ کرده و داخل یک کاسه قرار دهید سپس روی آنها را آب جوش بریزید تا کمی نرم شوند .
پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
گوشت را با توجه به سایز مورد نظرتان خرد کرده و با پیاز کمی تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شده و کمی سرخ شود سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل سیاه اضافه کرده و تفت دهید.
شعله گاز را کم کنید تا گوشت آرام آرام بپزد.
لوبیاهای خیس خورده را به گوشت اضافه کنید و خورش را روی شعله ملایم گاز بپزید.
در این حین سبزی را شسته و خرد کرده سپس آن ها راسرخ کنید.
بعد از نیم پز شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده و آب را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد.
1 ساعت قبل از اینکه پخت غذا به اتمام برسد لیمو عمانی ها را به خورشت اضافه کنید .
در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید .
از علائم یک خورش جاافتاده روغنی است که روی خورش میایستد، اگر هنگام سرو غذا، همه مواد پخته، اما خوب جا نیفتاده بود ۱۰ دقیقه قبل از کشیدن خورشت ، 3 الی 4 قالب کوچک یخ به خورشت اضافه کنید. این کار تمام روغن خورش را جذب کرده و روی آن میآورد و درنتیجه غذا کاملا جا افتاده به نظر میرسد.
زمانیکه خورشت را از روی حرارت برداشتید در صورت دلخواه میتوانید نسبت مساوی از آبلیمو و آبغوره را به اندازه ی دلخواه به خورشت اضافه کنید .
نکات مهم برای خرد کردن و سرخ کردن سبزی قورمه :
بهتر است سبزی خورشت قورمه خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد.
اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد.
برای سرخ کردن سبزی بهتر است ابتدا تره را روی حرارت زیاد سرخ کرده و مرتب هم بزنید تا آب آن کاملا خشک شود . سپس گشنیز و جعفری و در نهایت شنبلیله را اضافه کرده و تفت دهید و سپس سبزی را از روی حرارت برداشته و مصرف کنید .
اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر ( سبزتر) باشد.
اگر میخواهید سبزی سرخ شده را داخل فریزر نگهداری کنید حتما از روغن جامد برای سرخ کردن آنها استفاده کنید چون روغن مایع در فریزر بوی نامطبوعی به خود میگیرد .
اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود.