سوپ شیر برای 4 تا 6 نفر:
سوپ جو الیت 1 بسته
گندم 1 پیمانه
جو 1 پیمانه
آرد 1 قاشق سوپخوری
سیب زمینی متوسط 1 عدد
هویج متوسط 3 عدد
شیر 1 لیتر
آب مرغ 2 لیوان
آب 2 لیوان
جعفری خرد شده و آبلیمو به میزان لازم
طرزتهیه
جو و گندم رو باهم خیس می کنیم (حدود 1 ساعت قبل) بعد می گذاریم با آب مرغ بپزند. من ترجیح میدهم سیب زمینی و هویج رو توی خرد کن خرد کنم که خیلی ریز باشه و اصلاً پیدا نباشه می تونید هویج رو رنده کنین و سیب زمینی رو نگینی خرد کنید. اول هویج رو به گندم و جوی پخته و سوپ الیت را با 2 لیوان آب مخلوط کرده و اضافه می کنیم و حدود نیم ساعت بعد سیب زمینی رو هم به مواد اضافه می کنیم. وقتی همه مواد پخت باید سوپ کاملاً غلیظ باشه. آرد رو با مقداری شیر مخلوط می کنیم (اول آرد رو توی کاسه بریزید و کم کم شیر اضافه کنید (حدود 1 لیوان) تا آرد کاملاً حل بشود و گلوله نشود.) بعد مخلوط رو به سوپ اضافه کنید. کم کم بقیه شیر رو اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا حسابی یکدست و لعاب دار شود. بعد درب قابلمه رو باز می گذاریم تا کمی آب سوپ جمع شود. میشه نیمی از سوپ رو میکس کرد و دوباره توی قابلمه برگرداند. کمی قبل از سرو جعفری خرد شده توی سوپ می ریزیم و آبلیمو و نمکش رو اندازه می کنیم. برای تزیین سوپ می تونیم از جعفری خرد شده استفاده کنیم. (من چون خودم خامه خیلی دوست دارم خامه هم می ریزیم )