مواد لازم تهیه خورشت فسنجان برای 4 نفر
گردو چرخ شده |
300 گرم |
گوشت قرمز یا گوشت مرغ |
400 گرم |
رب انار |
5 قاشق غذاخوری |
شکر |
1 الی 2 قاشق غذاخوری |
پیاز خرد شده |
1 عدد متوسط |
نمک و ادویه |
به مقدار لازم |
طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی با گوشت
خورشت فسنجان یکی از بهترین و قدیمی ترین خورشت های این استان محسوب می شود که در طعم های شیرین و یا حتی ترش تهیه می شود. در تهیه این خورشت کمی نوآوری هم باید یاد داشته باشید که ما در توضیح چگونکی تهیه آن به شما آموزش می دهیم.
1) در ابتدای کار می بایست به وسیله چرخ گوشت ( یا هر وسیله ی دیگر ) گردوها را چرخ کنید. حال قابلمه بردارید و درون آن مقداری آب سرد بریزید. فورا گردو ها را درون آب سرد داخل قابلمه انتقال دهید.
2) حال قابلمه را بر روی شعله قرار داده تا آب درون آن به نقطه جوش برسد. زمانی که حس کردید آب به جوش آمده است، شعله زیر قابلمه را بر روی حالت متوسط قرار دهید.
3) باید اجازه دهید تا به مدت 120 دقیقه گردوها در آب جوش بمانند تا تمامی روغن آنها خارج شود. در این فاصله اقدام به خرد کردن پیاز شوید. ترجیحا این کار را به صورت نگینی انجام دهید. قابلمه ای دیگر برداشته و پیاز را با کمی روغن تفت دهید.
4) وقتی که پیاز طلایی رنگ و کمی نرم شد اقدام به انتقال تکه های مرغ به قابلمه کنید. اجازه دهید مرغ هم کمی تفت بخورد. حال بروید سراغ اضافه کردن چاشنی هایی مانند؛ نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و برگ بو، وقتی اضافه کردید بگذارید تفت بخورند و به خورد گوشت بروند.
5) زمانی که گوشت کمی سرخ شد 2 لیوان آب به قابلمه بیفزائید و بگذارید تا 60 دقیقه مرغ کم کم پخته شود. حال زمان آن است که بروید سراغی گردوهایی که قرار بود روغنشان به طور کامل خارج شود. وقتی اینکار انجام شد رب انار به به گردوها اضافه کنید.
6) حال گوشت مرغ، نمک و شکر و فلفل را به خورشت اضافه کنید. تقریبا دو ساعت نیاز است تا فسنجان به خوبی جا بیفتد. بهتر است شعله ی زیر قابلمه متوسط باشد. بعد از یک ساعت خورشت خوشمزه ی ما آماده خواهد بود.
منبع : http://rouzegar.com/cookery/khoresht-fesenjan