خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
46.1K

طرز تهیه غذاهای افطاری

  • ۱۳:۱۳   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست

    دوستان با اومدن ماه رمضان همه مشکل اینکه برای افطار غذا انتخاب کنند دارند.

    برای همین تصمیم گرفتم این تاپی رو بزنم تا در اینجا انواع آش و سوپ و غذاهایی که برای افطار مناسب هستند برای شما قرار دهم.

    شما هم در این تاپیک  به من کمک کنید

     

  • leftPublish
  • ۱۴:۱۰   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    طرز تهیه آش رشته:

    مواد لازم :
     
    لوبیا قرمز : 700 گرم

    عدس : 700 گرم
     
    نخود :400 گرم

    لوبیا چیتی :100 گرم
     
    پیاز خیلی بزرگ تقریبا به اندازه انار : 4 عدد
     
    سیر : 5 قزه سیر
     
    سبزی آش شامل  اسفناج، جعفری،ترو گشنیز : یک کیلو
     
    پاک کرده وخرد شده
     
    کشک ساییده شده :350 گرم
     
    ادویه شامل :زرد چوبه :3 قاشق مربا خوری
     
    فلفل سیاه : یک ونیم قاشق مربا خوری سر صاف
     
     زیره سیاه : یک قاشق مربا خوری سر صاف
     
     چهارزیره:نصف قاشق مربا خوری
     
     پودر لیمو ترش : دو قاشق غذا خوری سر صاف
     
     نمک : به میزان لازم
     
    روغن : به میزان لازم
     
    نعنا : 4 قاشق غذا خوری
     
    رشته آش :1500 گرم
     
    آرد : مقداری
     
     
     
    طرز تهیه :
     
     
     
    ابتدا از 24 ساعت قبل حبوبات را جداگانه در آب خیس کرده
     
     
     
     وسه چهار دفعه آب آنها را عوض می کنیم .تقریبا حداقل
     
     
     
     7 یا 8 ساعت خیس کردن حبوبات کافیست .
     
     
     
    سپس لوبیا ونخود ولوبیا چیتی را  با هم می گذاریم بجوشد .
     
     
     
    آب جوشیده شده اول را دور میریزیم ودوباره می گذاریم با
     
     
     
     آب جدید بجوشد تا نفخی ایجاد نکند .تقریبا 3یا 4 ساعت زمان

     
     
    پخت آن طول می کشد .در مرحله آخر پخت وقتی لوبیا و
     
     
     
    نخود پخته شد عدس را به آن اضافه کرده ومی گذاریم بپزد .
     
     
     
    عدس خیلی زود پخته می شود .
     
     
     
    در فاصله ای که حبوبات می پزد پیز ها را خلالی یا نگینی خرد

     
     
    کرده ودر روغن تفت می دهیم تا جایی که نسوزد وخوب تفت
     
     
     
     بخورد .سیر را نیز خرد کرده وجدا گانه تفت می دهیم .سپس
     
     
     
     پیاز وسیر را با هم مخلوط کرده وادویه جات را غیر از پودر
     
     
     
     لیمو ترش به آن اضافه کرده وتفت کوتاهی می دهیم .
     
     
     
    نعنا را نیز با چند قاشق روغن تفت کوتاهی می دهیم .نعنا

     
     
    خیلی زود می سوزد فقط همین که در روغن مخلوط شود کافیست.
     
     
     
    بعد از پخت حبوبات قابلمه بزرگی تهیه کرده وآن را تا نیمه آب می کنیم

     
     
    وقتی آب به جوش آمد، حبوبات پخته شده وپیاز داغ وسیر داغ را در
     
     
     
     آن می ریزیم ومی گذاریم خوب بجوشد .سپس رشته آش را به سه

     
     
    قسمت خرد می کنیم که در آش منظره زشت ودراز وکشیده نداشته
     
     
     
     باشد وخیلی هم خرد نشده باشد .سپس رشته ها که تقریبا پخته شد
     
     
     
     سبزی آش را به آن اضافه کرده ومنتظر می شویم تا آش جا بیفتد
     
     
     
     وبهم میزنیم .اگر بعد از پخت رشته آش شل بود ،4 یا 5 قاشق
     
     
     
     آرد را با کمی آب مخلوط کرده وداخل آش حل می کنیم پودر
     
     
     
     لیمو ترش را نیز به آش اضافه کرده وخوب هم می زنیم ودر مرحله
     
     
     
     آخر کشک حل شده در آب ونعنای تفت داده شده در روغن را به آش
     
     
     
     اضافه کرده وخوب هم می زنیم .اگر باز هم احساس کردیم که رشته ها
     
     
     
     پخته شده ولی هنوز آش جا یفتاده است کمی دیگر آرد را در آب
     
     
     
     حل کرده وبه آن اضافه می کنیم .
     
     
     
    آخر سر هم نمک را به آش اضافه کرده تا میزان شوری آش اندازه باشد
     
     
     
     چراکه بعضی از کشک شور هستند  .
     
     
     
    نکته:
     
     
     
    1- برای خوشمزه ومقوی تر شدن آش می توانید از آب قلم گوساله
     
     
     
     پخته شده نیز استفاده کرد

     
     
    2- برای اینکه بفهمیم آش جا افتاده باید روی آش لعابی رقیق فراگرفته باشد
     
     
     
     وآش در حال چسبیدن به ته قابلمه باشد ورشته نباید بوی خامی بدهد .

     

  • ۱۴:۲۱   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
     طرز تهیه حلیم

    مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:

    گندم 400 گرم

    برنج 100 گرم

    گوشت سردست يا گردن 500 گرم

    سينه مرغ 250 گرم

    شير 1 ليتر

    خامه 200 گرم

    نمك، دارچين، شكر به ميزان لازم

    طرز تهيه:

    گندم و برنج را كه از 12 ساعت قبل خيس نموده‏ ايد با 2 ليتر آب روي حرارت ملايم قرار داده تا كاملا پخته شود و بعد با گوشت كوب برقي يا مخلوط كن نيمي از آن را له كنيد.

    گوشت را با يك عدد پياز و مقدار كمي فلفل و1 ليتر آب روي حرارت قرار دهيد تا پخته شود.

    در پايان ساعت اول مرغ را نيز اضافه كنيد تا گوشت و مرغ كاملا پخته شود و آب آن كه كشيده شد آن را ريش نموده و داخل گندم ريخته و هم بزنيد تا آب گندم و گوشت كشيده شود.

    كم ‏كم شير را اضافه نماييد تا زماني كه حليم، كِش دار و نرم شود.

    نمك آن را اندازه نموده، خامه را اضافه كنيد و شعله را خاموش نماييد.

    روي حليم را با شكر و دارچين تزيين نماييد.

    نكات:

    * در بعضي شهرها مثل مشهد روي حليم را با قيمه تزيين مي ‏كنند، كه در اين صورت شكر حذف مي‏ شود.

    * در تهران حليم با گوشت بوقلمون مرسوم مي ‏باشد.

    * اگر حليم را صاف مي ‏خواهيد بهتر است به جاي گندم پوست كنده از بلغور گندم استفاده كنيد.

    * اگر بخواهيد حليم شما دانه ‏دار باشد آن را داخل چرخ نريزيد.

    * براي گرفتن سبوس گندم، پيش از آن كه گندم را با گوشت تركيب نماييد آن را از صافي رد كنيد.

    * براي گرفتن بوي زهم گوشت مي ‏توانيد گوشت را با مقداري نخود بپزيد و در پايان نخود را جدا نماييد(مي ‏توان نخود را نيز با مواد كوبيد.)

    انرژي كل: 4000 كيلو كالري

  • ۱۴:۴۶   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    طرز تهیه شله زرد



    مواد لازم:

    برنج : 250 گرم
    شكر: 500 گرم
    زعفران : نصف استکان
    گلاب : يك فنجان
    خلال بادام :50 گرم
    خلال پسته : مقداری


    برنج را 12 ساعت قبل از پختن خوب بشوييد و با 4-5 ليوان آب بگذاريد برنج خيس بخورد.
    5/1 لیتر آب را در قابلمه متوسطي ريخته و بگذاريد جوش بيايد، بعد برنج را اضافه كرده و آن را هم بزنيد تا بجوشد. كف روي آن را با كفگير برداريد و مرتب برنج را به هم بزنيد تا ته نگيرد. شعله را ملايم كنيد تا برنج بپزد. بعد شکر و بعد گلاب و بعد زعفران را اضافه کرده؛ خلال بادام را شسته، يك ساعت خیس کرده و به شعله زرد اضافه كنيد. چون شعله زرد معمولاً زود ته مي گيرد، بعد از اضافه كردن شكر بايد مرتب هم بزنيد تا ته نگیرد. اگر احساس كرديد شعله زرد شما كمي سفت شده، مي توانيد كمي آب جوش به آن اضافه كنيد و با شعله ملایم میگذاریم تا شعله زرد خوب بپزد . شعله زرد آماده شده را در ظرفی كشيده و بعد از ده دقيقه سطح آن را با خلال پسته و خلال بادام و دارچين تزئين كنيد و بگذاريد خنك شود.


  • ۱۵:۰۱   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    خیلی خوبه ، ممنون
  • ۱۵:۰۸   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     شله زرد قالبی


  • leftPublish
  • ۱۵:۱۲   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    مواد لازم :این مقدار مواد برای این حدود ۸ نفر کافیه

    برنج :یک لیوان

    شکر :سه ونیم لیوان

    گلاب :یک لیوان ونیم

    هل :۶ گرم

    زعفران :نصف قاشق چای خوری

    خلال بادام :۷۰ گرم

    ژلاتین :۲۰ گرم (معادل دوقاشق غذا خوری پر )

    خلال پسته و بادام ودارچین :به مقدار لازم برای تزیین



    طرز تهیه :
    معمولا نسبت برنج به شکر یک به سه هست ولی من چون ژلاتین به آن اضافه کردم شکر را بیشتر ریختم .
    شله زرد را درست میکنیم
    وقتی زیر شله زرد را خاموش کردیم مایع ژلاتین حل شده به روش بن ماری را به آن اضافه می کنیم وخوب به هم می زنیم .

    قالب را کمی خیس می کنیم فقط در حدی که مرطوب باشه نه اینکه آب داخل قالب باشه .وسپس شله زرد مخلوط شده با ژلاتین را در قالب می ریزیم
    قالب را وقتی کمی خنک شد حدود ۵-۶ساعت در یخچال قرار می دهیم وبعد در ظرف مورد نظر بر می گردانیم .برای برگرداندن مثل دسر ها رفتار می کنیم .ابتدا با نوک چاقو اطراف دسر را آزاد می کنیم وسپس حدود سی ثانیه در آب گرم فرو می بریم وسپس بر می گردانیم .می تونیم شله زرد قالبی را در قالبهای کوچک یک نفره هم درست کنیم .
  • ۱۵:۱۷   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     این شله زرد قالبی خیلی باحاله ..مخصوصا چون همه جا مرسومه شله زرد رو توی کاسه سرو کنن این ایده توپیه ...بقول یکی از دوستام خــــــــــــیلی جاری کشه ...
  • ۱۵:۱۹   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    راستی اینم بگم خودتون شکرش رو کم نکنید ...چون ژلاتین باعث میشه شیرینی دسر کم بشه ...

    یه فایل از عکسهای من گم شده .... اینم تو اون بودش
  • ۱۵:۳۳   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     فرنی قالبی

    فعلا  عکسش رو ببینین تا دستور نجما جون رو بذارم ....

  • ۱۵:۳۶   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    Eli
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3776 |4308 پست
    وای فرنی خیلی دوست دارم
  • leftPublish
  • ۱۵:۳۸   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    فرنی قالبی

    پودر ژلاتین 1 ق سوپخوری
    آب 4/1 پیمانه
    آرد برنج 3 ق سوپخوری 50 گرم
    شیر 500 میلی لیتر
    شکر 5 ق سوپخوری 100 گرم
    گلاب 1-2 ق سوپخوری

    پودر زلاتین را با اب مخلوط کرده و روی حرارت غیر مستقیم(بن ماری) قرار دهیدتا حل شود
    آرد برنج را در شیر حل کنید شکر و گلاب را به آن افزوده و روی حرارت ملایم قرار دهید
    مخلوط رامرتب به هم بزنید تا غلیظ شود
    آن را از روی حرارت بر دارید اجازه دهید کمی خنک شود و سپس ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید(اگر ژلاتین را به فرنی گرم اضافه کنید فرنی می برد)
    مواد را در قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا ببندد



    این فرنی رو می تونید با مربا سرو کنید

    می تونید فرنی را به سه قسمت تقسیم کنید به 1 قسمت زعفران و به یک قسمت کاکائو اضافه کنید و در قالب به صورت 3 رنگ بریزیرد

    می شه از تکه های موز برای تزئین و طعم دهی استفاده کنید

    می تونید به عنوان پایه ژله موزاییک استفاده کنید

    می تونید با گلاب و زعفران ژله زعفرانی درست کنید و با اون سرو کنید

    می تونید فرنی زعفرانی و کاکائویی رو برش بزنید و با پایه ساده فرنی موزائیک درست کنید

    می تونید هر کاری دلتون میخاد باهاش بکنین...
  • ۱۵:۴۱   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    من این فرنی رو درست کردم و به سه رنگ تقسیمش کردم .. یه قسمت سفید و یه قسمت بازعفران زرد و یه قسمت هم با رنگ خوراکی قرمز قرمز کردم و مثل ژله رنگین کمان لایه لایه ریختم ...خیلی ناز شدش ...عکسش رو تو موبایلم دارم ..
    زود میذارم ببینین
  • ۱۵:۴۲   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    در مورد فرنی هم باید بدونین که به خاطر اضافه کردن ژلاتین شیرینی اش کم میشه و باد شیرین تر درست کنین
  • ۱۶:۲۹   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    مرسی الهه جونم که این مطالبو گذاشتی.
    فرنی خیلی خوبه
  • ۱۶:۴۳   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    مروارید
    یک ستاره ⋆|399 |1307 پست
  • ۱۰:۴۰   ۱۳۹۲/۴/۲۲
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست

    سوپ گوجه فرنگی

    مواد لازم و طرز تهیه:
     پیاز کوچک ۱ عدد نگینی خورد شده
     سیر ۲ حبه خورد شده
     گوجه فرنگی ۳ عدد بزرگ به چند قسمت تقسیم شده
     روغن زیتون ۱ ق غ
    مقداری نمک و فلفل
     خامه ۱ ق غ در صورت تمایل
     آب مرغ ۳-۲ ق غ در صورت تمایل
    در ماهیتابه روی حرارت معمولی روغن را گرم کرده و پیاز ها را به مدت حدودا ۵ دقیقه در آن تفت دهید سپس سیر ها را به آن اضافه کنید و ۳۰ ثانیه دیگه تفت دهید. نمک، فلفل ، گوجه فرنگی را به آن افزوده و در ماهیتابه را گذاشته تا گوجه فرنگی ها خوب پخته و له شوند. سپس به آرامی پوست آن ها را جدا کرده. همراه با خامه همه مواد را در بلندر ریخته و خوب پوره کنید. دوست داشتید میتونید با مقداری کم سس پستو روی آن ریخته و سرو کنید. به همین سادگی.

     

  • ۲۲:۱۵   ۱۳۹۲/۴/۲۳
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
     حلوا پستــــــه

    مواد لازم :
    آرد : 2 پیمانه
    کره : 1 پیمانه
    پودر هل : 2 چای خوری
    پودر زنجبیل : 2 قاشق چای خوری یا عفران دم کرده : 2 ق غ
    پسته خرد شده : 60 گرم
    گلاب : نصف پیمانه
    شکر : یک و نیم پیمانه
    آب : یک و نیم پیمانه

    شربت حلوا:
    -------------
    آب و شكر را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر ذوب شود، سپس حرارت را بالا برده تا شربت چند جوش بزند، بعد از روی حرارت برداشته كنار بگذارید.



    طرز تهیه :
    آرد را 2 بار الک کنید
    کره را داخل تابه ای با حرارت ملایم قرار داده تا روان شود
    بعد آرد را داخل کره تفت داده و مرتب هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد آرد تقریبا قهوه ای بشه
    شیره آماده شده را نیز بیفزایید تا شیره جذب آرد سرخ شده شود
    در صورت نیاز و کم بودن مقدار کره ،دوباره کره اضافه کنید
    بعد تبخیر چند قطره رنگ سبز و پودر قند و زنجبیل و هل اضافه کرده و مخلوط میکنیم
    بعد گلاب و پودر پسته را اضافه نموده
    حلوا را پهن کرده و قالب می زنیم و یا داخل ظرفی ریخته با قاشق کاملا روی آن فشار دهید . مقداری پودر پسته برای تزیین روی حلوا بریزید و بعد خنک شدن در یخچال برش دهید


  • ۲۲:۱۸   ۱۳۹۲/۴/۲۳
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
     مـواد لازم زولبیا :
    ------------------------
    گرد نشاسته : 1/2 لیوان/۸۰کیلوکالری
    آرد سفید : 2 قاشق غذاخوری/۶۰کیلوکالری
    ماست چکیده : 1/2 لیوان/۱۵۰کیلوکالری
    روغن کنجد : 1 لیوان/۹۰۰کیلوکالری
    زعفران ساییده شده: به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

    مـواد لازم برای شربت
    ----------------------------
    شکر : 6 لیوان/۵۵۰کیلوکالری
    عسل : 4 ۳قاشق غذاخوری/۱۶۰کیلوکالری
    گلاب : 4 الی 5 قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
    آبلیمو : 2 قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری


    طـرز تـهـیـه :
    -----------------
    برای تهیه مایه زولبیا ابتدا نشاسته، ماست و آرد سفید را با نصف لیوان آب مخلوط کنید تا به صورت خمیری شل درآیند. اگر خمیر سفت بود به آن آب اضافه و اگر شل بود کمی آردش را بیشتر کنید. سپس مقداری زعفران را در یک قاشق غذاخوری آب داغ حل کنید و کم کم در خمیر بریزید تا به رنگ دلخواه برسد. خمیر را نیم ساعت در جای گرم قرار دهید. در این بین می توانید شربت را تهیه کنید:
    همه مواد شربت را با ۳ لیوان آب در قابلمه ای بریزید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه اجازه دهید تا مخلوط به دست آمده با حرارت ملایم بجوشد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود.
    برای پخت زولبیا تابه ای با دیواره های بلند را انتخاب کنید و به ارتفاع ۳ تا ۴ سانتی متر در آن روغن بریزید و بگذارید تا داغ شود، آنگاه به کمک قیف کیسه داری یک دایره به اندازه یک نعلبکی از مایه در روغن بریزید و داخل آن را با چند حلقه دیگر پر کنید. همین که زولبیا پف کرد آن را با کفگیر برگردانید و پیش از آنکه رنگش تیره شود، بردارید و در شربت بیندازید.




    روش 2_
    مواد لازم :
    ________
    نشاسته گٔل : 200 گرم
    ماست چکیده : 200 گرم
    کره : 1/4 قاشق غذاخوری
    آرد : 1 قاشق سوپ خوری
    گلاب : یک و نیم قاشق غذاخوری
    جوش شیرین : نصف قاشق چایی خوری
    زعفران غلیظ دم کرده : 1 قاشق چایی خوری
    شربت بار : 2 قاشق سوپ خوری
    روغن مایع سرخ کردنی : به میزان لازم برای سرخ کردن

    مواد لازم برای شربت روش 2 :
    _____________________
    شکر : 250 گرم
    آب : 150 گرم
    گلاب : 1 قاشق سوپ خوری
    زعفران غلیظ دم کرده : 1 قاشق چایی خوری
    جوهر لیمو : 1/4 قاشق چایی خوری
    آب و شکر را روی حرارت ملایم ۱۰ دقیقه میجوشانیم . بعد از خاموش کردن گلاب و زعفران و جوهر لیمو را اضافه میکنیم


    طرز تهیه روش 2_
    _____________
    نشاسته را با ماست مخلوط کنید چند دقیقه استراحت دهید سپس هم میزنیم تا خوب مخلوط و یکدست شود
    سپس ماست و نشاسته حل شده رااز صافی رّد کنید
    بعد به مخلوط ماست و نشاسته آرد ، زعفران غلیظ دم کرده ، گلاب ، کره روان هم دما با محیط و شربت بار اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا مخلوط و یکدست شوند .
    خمیر بدست آمده باید غلیظ و کشدار باشه .
    روی مایه بدست آمده را میپوشانیم و 1 سأعت در دمای محیط استراحت میدهیم .
    بعد 1 ساعت جوش شیرین را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط شود .
    در قابلمه گودی یا تابه گودیروغن فراوان میریزیم ( حمام روغن میخوایم ) و روی حرارت ملایم میگذاریم .
    مایه زولبیا را در قیف ( میتونین داخل کیسه فریزر ضخیم بریزید و یک گوشه آنرا با چاقو ببرید ) میریزیم و دایره شکل داخل روغن به صورت شکل ریخته و باید با حرارت ملایم سرخ کنیم هر دو طرف زولبیا را سرخ میکنیم و سپس داخل شربت ولرم نه داغ قرار میدهیم .
    نکتـــــــه :
    باید شربت ولرم و زولبیا گرم باشد






    ● پیشنهاد سرآشپز
    -------------------------
    زولـبـیـا و بـامـیـه بـه ۷ شـرط:

    زولبیا و بامیه یکی از سخت ترین و قدیمی ترین شیرینی هایی است که ایرانی ها می پخته اند. البته تمایل به پخت و مصرف آنها در میان مردم کشورهای مختلف از ترکیه، سوریه و لبنان گرفته تا هندوستان رواج دارد. ایرانی ها از مردمانی هستند که این شیرینی را به سبک خاص خود تهیه می کنند و در ایامی خاص می خورند. البته تفاوت زولبیا و بامیه های امروزی با انواعی که در گذشته تهیه می شده در اندازه شان است به طوری که در گذشته زولبیاها بزرگ تر (به اندازه یک بشقاب) و بامیه ها درازتر بودند در حالی که این روزها اندازه آنها کوچک تر شده است، اما برای تهیه یک زولبیا و بامیه خوشمزه و ترد باید چند نکته را رعایت کرد:

    ۱. بهتر است روغنی که برای سرخ کردن استفاده می شود، روغن کنجد باشد به خصوص روغنی که بوی کنجد هم بدهد. در گذشته مهم ترین کاری که هنگام پخت زولبیا و بامیه انجام می شد، همین سرخ کردن زولبیا و بامیه ها در روغن کنجد بود. این کار طعم بی نظیری را به شیرینی هایتان می دهد.



    ۲. حتما باید از ماست چکیده شیرین برای تهیه زولبیا و بامیه استفاده کنید. برای این منظور باید ماست معمولی را در پارچه کتانی بریزید و بگذارید تا آب آن کاملا جدا شود، سپس به مایه زولبیا و بامیه اضافه کنید.

    ۳. برای تهیه این شیرینی ها می توانید از هر نوع نشاسته ای استفاده کنید اما برای هر چه تردتر شدن، بهتر است که نشاسته ذرت را انتخاب کنید.

    ۴. باز هم برای هر چه تردتر شدن شیرینی هایتان بهتر است که بعد از سرخ شدن، وقتی آنها را در شربت انداختید، بلافاصله آنها را بردارید و در سبدی فلزی قرار دهید تا شربت اضافی از آنها گرفته شود، در غیر این صورت زولبیا و بامیه ها نرم خواهند شد.

    ۵. اگر مایه آماده شده زولبیا مدت زمان طولانی بماند ترش می شود و با ترش شدن اگر آن را در روغن بریزید از هم پاشیده می شود و شکل نمی گیرد.

    ۶. روغن زولبیا را برای پختن بامیه می توانید استفاده کنید اما عکس این موضوع ممکن است باعث کف کردن و سر رفتن روغن شود.

    ۷. اگر زولبیا و بامیه هایتان اضافه ماند، بهتر است که آنها را در ظرفی شیشه ای که کف آن از کاغذ روغنی پوشیده شده است، قرار دهید و در یخچال در جای خیلی خنک نگذارید زیرا هدف شما تنها حفظ تازگی این شیرینی هاست که با قرار دادن آنها در طبقه های میانی یخچال نیز تامین خواهد شد. در غیر این صورت، شیرینی هایتان سفت و خشک خواهند شد.



    ● اگر دیابت دارید
    ---------------------
    زولبیا و بامیه از شیرینی هایی هستند که خوردنشان در هیچ شرایطی به شما توصیه نمی شود زیرا مملو از شکر هستند و حتی افزودن قند رژیمی نیز کارساز نخواهد بود به این دلیل که نشاسته فراوان و چربی موجود در این شیرینی ها، باز هم باعث افزایش قند خون تان می شود و به این ترتیب خوردن زولبیا و بامیه برای شما مناسب نخواهد بود.


    ● اگر اضافه وزن دارید
    --------------------------
    به شما پیشنهاد می کنیم که خوردن زولبیا و بامیه را محدود کنید و آنها را با یک فنجان چای کمرنگ بخورید. به علاوه هر وقت در خوردن این شیرینی ها زیاده روی کردید، از میزان برنج و برش های نانی که می توانید در هر وعده غذایی (سحری یا افطار) بخورید، کم کنید.


    ● اگر فشارخون دارید
    --------------------------
    بهتر است مقدار زولبیا و بامیه ای را که مصرف می کنید به حداقل ممکن برسانید زیرا دریافت انرژی، بیش از مقدار مورد نیاز روزانه باعث اضافه وزن می شود و چاقی، خود می تواند زمینه ساز افزایش فشارخون تان شود. البته پیشنهاد ما آن است که این شیرینی ها را با یک لیوان شیر میل کنید زیرا بررسی ها نشان داده اند که دریافت کافی کلسیم در تنظیم فشارخون موثر است.


    با توجه به کوچک یا بزرگ بودن زولبیا و بامیه ها، تعداد شان متفاوت خواهد بود که البته با تقسیم کردن مجموع کالری به تعداد شیرینی های پخته شده، میزان انرژی هر یک از آنها به دست خواهد آمد. به این ترتیب از مقدار انرژی?ای که با خوردن هر زولبیا و بامیه دریافت می کنید، مطلع می شوید. توصیه می شود که در مصرف آنها زیاده روی نکنید.

    ● همراه زولبیا و بامیه :
    می توانید زولبیا و بامیه را با یک فنجان چای سبز میل کنید. این چای نباید غلیظ یا داغ باشد. در ضمن نباید بلافاصله بعد از خوردن غذا، این چای میل شود زیرا حتی چای سبز نیز دارای ترکیب هایی است که جذب آهن را پایین می آورد. البته خوردن این شیرینی ها همراه یک لیوان شیر گرم نیز توصیه می شود زیرا به این ترتیب یک واحد شیری را که باید در طول روز می خوردید با زولبیا و بامیه دریافت کرده اید.



  • ۲۲:۲۳   ۱۳۹۲/۴/۲۳
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
     بامیـــــــــــــه
    واااااااااااااااااااااااای دهنم آبـــــــــ افتاد

    مواد لازم:
    ارد : 200 گرم
    تخم مرغ : 3 عدد
    اب : 300 گرم
    شکر : 1 قاشق غذا خوری
    کره یا روغن جامد : 1 الی 2 قاشق غذا خوری
    نمک : 1/16 قاشق چایخوری
    گلاب : 1 قاشق غذا خوری

    مواد لازم شربت بامیه :
    --------------------------
    شکر: 500 گرم
    اب : 150 گرم
    زعفران : نصف قاشق چای خوری
    گلاب : مقداری
    اب لیمو : 1 قاشق سوپ خوری

    طرز تهیه شربت بامیه :
    --------------------------
    داخل یک قابلمه کوچک آب و شکر ریخته و روی حرارت قرار میدهیم تا جوش آید سپس گلاب را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بجوشد و کمی غلیظ شود ( نباید خیلی غلیظ شود ) و اخرسر زعفران و ابلیمو را اضافه میکنیم و میگذاریم چند جوش بخورد و از روی حرارت برمیداریم و میگذاریم خنک شود

    طرز تهیه بامیـــــــه :
    کره و شکر و آب و گلاب و 1/16 نمک را باهم داخل ظرفی ریخته و میگذاریم روی حرارت و هم میزنیم تا کره آب شود
    بعد جوش آمدن و اولین قل زدن آرد را داخل مواد ریخته و هم میزنیم تا یکدست شود
    سپس از روی حرارت برمیداریم و میگذاریم کمی خنک شود
    تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه میکنیم و با همزن ( با چنگال هم میشه ) هم میزیم تا خمیر یکدست شود
    خمیر را داخل قیف ریخته و سر قیف را با یک قیچی ببرید ( به اندازه دلخواه که دوست دارین قطر بامیه باشه )
    قیچی را چرب کنید
    داخل یک قابلمه کوچک و عمیق روغن مایع سرخ کردنی ریخته و میگذاریم روی حرارت تا روغن داغ شود
    سپس از خمیر داخل قابلمه روغن ریخته و با قیچی چرب شده خمیر را ببرید
    حرارت اصلا زیاد نباشد تا مغزپخت شود حرارت باید ملایم باشد و بامیه هارا هم میزنیم داخل روغن تا بهم نچسبند و سرخ شوند
    سپس روی توری یا آبکش میزاریم تا روغن اضافی بامیه ها گرفته شود
    بامیه های سرخ شده را داخل شربت گرم میریزیم و بعد چند دقیقه میکشیم از داخل شربت بامیه ها را و با پودر پسته یا بادام و یا پودر نارگیل و... تزیین کنید مانند شکل
    نکته :
    شربت باید گرم باشد ولی داغ نباشد

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان