طرز تهیه نان های محلی دستور پخت کلوچه ها
طرز تهیه ﻧﺎﻥ شیر مال ترکی
🔴ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ🔴 🍞
ﺁﺭﺩ : 6-5 ﻓﻨﺠﺎﻥ
ﺭﻭﻏﻦ :ﺩﻭ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ
ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ : ﺩﻭ ﻋﺪﺩ
ﺷﻴﺮ:ﻳﻚ ﻓﻨﺠﺎﻥ
ﺷﻜﺮ : ﺩﻭ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ
ﻣﺎﻳﻊ ﺧﻤﻴﺮ : ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭘﺨﻮﺭﯼ
ﻧﻤﻚ: ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﻳﺨﻮﺭﯼ
ﺁﺏ ﻭﻟﺮﻡ: ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﺎﻓﯽ
ﺯﻧﺠﺒﻴﻞ:ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﻳﻞ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﻳﺨﻮﺭﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺰﺋﻴﻦ ﺭﻭﯼ ﻧﺎﻥ ﻛﻨﺠﺪ : ﻳﻚ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﻛﺮﻩ ﻭ ﺷﻴﺮ : ﻛﻤﯽ
🔴ﻃﺮﺯ ﺗﻬﻴﻪ🔴 🍩
ﻣﺎﻳﻊ ﺧﻤﻴﺮ ﻭ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮﺭﯼ ﺍﺯ ﺷﻜﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺷﻴﺮ ﮔﺮﻡ ﺣﻞ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﻳﻢ
ﺗﺎ ﻛﺎﻣﻼً ﭘﻒ ﻛﻨﺪ. ﺁﺭﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻇﺮﻑ ﺑﺰﺭﮔﯽ ﺭﻳﺨﺘﻪ، ﺭﻭﻏﻦ، ﺷﻜﺮ، ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﻭ
ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﻳﻞ ﺯﻧﺠﺒﻴﻞ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺍﻓﺰﻭﺩﻩ ﻭ ﺁﺏ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﺪﺭﻳﺞ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ
ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺯﻧﻴﻢ، ﻛﻪ ﺧﻤﻴﺮ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﻧﺮﻡ ﺑﺎﺷﺪ. 5 ﻳﺎ 6 ﺩﻗﻴﻘﻪ
ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﻭﺭﺯ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ 4 ﻳﺎ 6 ﻗﺴﻤﺖ ﻣﺴﺎﻭﯼ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻭ ﮔﻠﻮﻟﻪ، ﮔﻠﻮﻟﻪ
ﻣﯽ ﻛﻨﻴﻢ. ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﭘﻮﺷﺎﻧﻴﻢ، ﺗﺎ ﺟﺎ ﺑﻴﻔﺘﺪ. ﺳﭙﺲ ﺳﻴﻨﯽ ﻓﺮ ﺭﺍ ﻛﻤﯽ ﭼﺮﺏ
ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻭﺭﺩﻧﻪ ﻫﺮ ﻳﻚ ﺍﺯ ﮔﻠﻮﻟﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ ﻳﻚ ﻭ ﻧﻴﻢ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﻣﺘﺮ ﭘﻬﻦ ﻭ ﺑﻪ
ﺷﻜﻞ ﺑﻴﻀﯽ ﺩﺭ ﻣﯽ ﺁﻭﺭﻳﻢ. ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺳﻴﻨﯽ ﻓﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻗﺎﻟﺐ ﮔﺮﺩ ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ
ﺭﺍ ﻧﻘﺶ ﻣﯽ ﺩﻫﻴﻢ. ﻛﻨﺠﺪ ﻭ ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮﺭﯼ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ
ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ ﻣﯽ ﻣﺎﻟﻴﻢ. ﺳﻴﻨﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻭﺳﻂ ﻓﺮ ﺑﺎ ﺣﺮﺍﺭﺕ 350 ﺩﺭﺟﻪ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ، ﺗﺎ ﻧﺎﻥ
ﭘﺨﺘﻪ ﻭ ﻃﻼﻳﯽ ﺷﻮﺩ. ﺳﭙﺲ ﺳﻴﻨﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻓﺮ ﺧﺎﺭﺝ ﻛﺮﺩﻩ، ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﮕﺬﺍﺭﻳﺪ ﻛﻤﯽ ﺳﺮﺩ
ﺷﻮﺩ، ﺑﻌﺪ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﻛﻤﯽ ﺷﻴﺮﻣﯽ ﭘﺎﺷﻴﻢ ﻭ ﻛﺮﻩ ﻣﯽ ﻣﺎﻟﻴﻢ، ﻛﻪ ﻧﺎﻥ ﺑﺮﺍﻕ ﻭ ﻧﺮﻡ ﺷﻮﺩ.
ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﻭ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺍﺯ ﭘﺸﺖ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯽ ﭼﺴﺒﺎﻧﻴﻢ ﻭ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﻧﺎﻳﻠﻮﻥ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﻳﻢ،
ﺗﺎ ﺧﺸﻚ ﻧﺸﻮﻧﺪ. ﺍﻳﻦ ﻧﻮﻉ ﻧﺎﻥ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺧﺮﺍﺳﺎﻥ ﻣﺘﺪﺍﻭﻝ ﺍﺳﺖ