طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
دستور نان خرمایی کرمانشاه
مواد لازم :
ـ آرد ۳ لیوان
ـ ماست ۲ قاشق غذا خوری
ـ کره ۲۰۰گرم
ـ بکینگ پودر یک و نیم (۱/۵) قاشق مربا خوری
ـ خرمای سفت ۵۰۰ گرم
ـ گلاب ۵ قاشق غذا خوری
ـ دارچین و رازیانه ۲ قاشق غذاخوری در صورت تمایل
ـ زعفران دم کرده
ـ در صورت سفت بودن خمیر ۴ قاشق روغن مایع
ـ زرده تخم مرغ ۱ الی ۲ عدد
طرز تهیه :
۱ ـ کره را روی بخار کتری گذاشته تا آب شود
۲ ـ بکینگ پودر +ماست —-> هم بزنید
۳ ـ کره +ماست —--------> مخلوط کنید
۴ـ آرد الک شده را + کره و ماست —----> سه چهار دقیقه ورز دهید در صورت سفت بودن خمیر روغن مایع را اضافه کنید
۵ ـ خمیر را به مدت ۲ ساعت در نایلکس گذاشته تا ور بیاید
۶ ـ خرما را شسته و هسته آنرا در آورید و چرخ کنید به خرما گلاب یا روغن مایع اضافه کنید تا کمی شل و نرم شود ودر صورت تمایل دارچین و رازیانه هم اضافه کنید .
پس از ور آمدن ، هنگام تهیه شیرینی دوباره خمیر را ورز دهید تا نرم شود سپس از خرما و خمیر هر کدام گلوله های به اندازه یک فندق درشت برداشته و خمیر را پهن کرده و خرما را در وسط آن قرار دهید و به فرم تخم مرغی در آورده و روی آن را با برس مخلوطی از زعفران دمکرده و زرده تخم مرغ زده شده و یک تکه گردو و یا پسته و... روی آن گذاشته و با نوک انگشت کمی فشار دهید تا پس از پختن جدا نشوند و در فر با درجه ۱۸۰ به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بکذارید . سپس سینی را در آورده و در گرمکن فر گذاشته وقتی روی نان کمی برشته شد سینی را از فر بیرون آورید وچند دقیقه صبر کنید تا نان خرمایی کمی سرد شود وبعد با احتیاط نانها را جدا کنید نان خرمایی بسیار ترد و شکننده است و با کمی فشار انگشت از هم باز میشود اگرنان ها به کف سینی چسبیده بود با یک کفگیر تخت به راحتی جدا میشود .
معمولاْ نان خرمایی هایی که در بازار عرضه میشود درشت تر (به اندازه یک دانه خرما ) و برشته تر و بدون زعفران و زرده میباشد .در صورت تمایل میتوانید به این سبک هم نان خرمایی را بپزید . این نان شیرینی سنتی که بسیار خوشمزه و زیباست میتواند یکی از شیرینی های مخصوص پذیرایی در عید باشد و دوستانی که شیرینی خانگی برای عید ترجیح می دهند این نان شیرینی را هم امتحان کنند .