خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
120K

طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۰۰:۵۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان گل خرما

     

     

    مواد لازم:

       آرد: 400 تا500 گرم

      شكر: 50گرم

      تخم‌مرغ: 2عدد

      شیر ولرم: 100 میلی‌لیتر

      خمیرمایه: یك‌و‌یك‌دوم قاشق چای‌خوری

      نمك: یك‌هشتم قاشق چای‌خوری

      روغن مایع یا كره: 80 گرم

     

    مواد میانی:

      خرما چرخ شده: 300 گرم

      پودرهل: یك قاشق سوپ‌خوری

      پودر دارچین: یك قاشق سوپ‌خوری

     

    روش تهیه

     

    1- خمیرترش را با یك قاشق مرباخوری شكر مخلوط كرده، سپس شیر  ولرم را اضافه كنید و بگذارید به‌عمل آید. 

     

    2- كره، شكر، تخم‌مرغ‌ها و نمك را مخلوط كنید و با مفتول فلزی بزنید، سپس خمیرترش را اضافه كرده و پس از آن آرد را به‌تدریج اضافه كنید تا خمیر نرمی به دست آید. روی خمیر را پوشانده و نیم ساعت به آن استراحت دهید.

     

    3- خرما را با هل و دارچین مخلوط كنید.

     

    4- از خمیر آماده به اندازه 80گرم جدا كرده و در دست گرد كنید و از مواد خرما داخل خمیر قرار داده و داخل سینی به ضخامت نیم سانتی‌متر پهن كنید، سپس 12 برش روی خمیر ایجاد كنید طوری كه برش‌ها خیلی نزدیك مركز نباشد. سینی را در طبقه وسط  فر كه از 15دقیقه قبل روی 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی‌گراد روشن كرده‌اید، قرار دهید تا به مدت 15-20 دقیقه بپزد. 

     

    نکته: 

     

    خمیر ترش اضافی را برای اینکه ماندگاری بیشتری داشته باشد حتما در یخچال نگهداری کنید.

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • leftPublish
  • ۰۰:۵۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نـان خرمـا

     

     

    مواد لازم برای 4 نفر:

       آرد: 600 گرم

       خمیرترش: یك و یك‌دوم قاشق سوپ‌خوری

       شیر: یك و یك‌دوم پیمانه

       كره: 80گرم

       شكر: 70گرم

       نمك: یك‌چهارم قاشق مرباخوری

       تخم‌مرغ: یك عدد

    مواد میانی:

       خرما: 300 گرم

       گردو:‌ 100 گرم

       هل و دارچین: یك قاشق سوپ‌خوری

      روغن مایع: 2 قاشق سوپ‌خوری

    روش تهیه:

     

    1 - خمیرترش را داخل شیر حل كنید. 

     

     2 - كره را با شكر و تخم‌مرغ مخلوط كرده و كمی نمك زده و سپس به  مایع خمیرترش اضافه كنید. 

     

     3 - درآخر كار آرد را ریخته و خوب ورز دهید و سپس خمیر را به مدت یك ساعت استراحت دهید. 

     

    4 - خمیر را با  موادمیانی فرم دهید و داخل قالب بریزید تا نیم ساعت دیگر استراحت کند. سپس درون فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد و به مدت 30  تا40 دقیقه بپزید.

     

    روش تهیه مواد میانی:

     

    خرما، گردوی چرخ شده و هل پودر شده را با دارچین به همراه روغن مایع مخلوط کرده تا یک خمیر منسجم به دست بیاید. اگر خمیر خیلی خشک بود، می توانید مقدار بیشتری روغن مایع اضافه کنید تا خمیر قابل پهن کردن شود.

     

    نکته: 

     

    استفاده از نمک به قصد بهتر به عمل آمدن خمیر است.

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۰:۵۳   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان شيرمال

     

     

     

    مواد لازم:

      روغن مايع: 70 ميلي‌ليتر

      شير ولرم: 150 ميلي‌ليتر

      زنجبيل: يك قاشق چاي‌خوري

      وانيل: يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري

      نمك: يك‌هشتم قاشق چاي‌خوري

      آب ولرم: 50 ميلي‌ليتر

      خميرمايه: يك‌ونيم قاشق سوپ‌خوري

      آرد: حدود 500 تا 550 گرم

      تخم‌مرغ: 2عدد/ شكر: 100گرم

    مواد لازم برای رومال :

    زرده تخم‌‌مرغ: يك عدد/ شكر: يك قاشق غذاخوري

    شير: يك قاشق چاي‌خوري

    محلول زعفران: اندكي

    كنجد: به ميزان لازم براي پاشيدن روي نان

     

    روش تهيه:

     

    1 - يك قاشق شكر را با آب‌ولرم مخلوط كرده، سپس خميرمايه را به آن اضافه كنيد. رويش را بپوشانيد و حدود 10دقيقه درجاي نسبتا گرم قرار دهيد تا عمل بيايد و پف كند. 

     

    2 - شير، شكر، روغن مايع و 2عدد تخم‌مرغ را با همزن بزنيد و بعد زنجبيل، وانيل و نمك را اضافه كنيد. 

     

    3 - آرد را كم‌كم به مواد اضافه كنيد و همزمان با آرد، خميرمايه عمل آمده را بيفزاييد. خوب مخلوط كنيد تا خميري به دست آيد كه به دست نچسبد. خمير را ورز دهيد يا آن را 100بار بكوبيد. آن را درون ظرفي گذاشته رويش را بپوشانيد و حدود يك ساعت استراحت دهيد تا حجمش دوبرابر شود. 

     

    4 - خمير را دوباره ورز دهيد تا هواي داخلش خارج شود. خمير را به اندازه‌هاي دلخواه تقسيم كرده و درون سيني‌اي كه با روغن جامد چرب كرده‌ايد بگذاريد و با دست پهنش كنيد يا با غلتك اين كار را انجام دهيد. توجه داشته باشيد كه خمير نبايد خيلي نازك شود. 

     

    5 - دوباره روي چانه‌هاي خمير را بپوشانيد و اجازه دهيد حدود 20 تا 30 دقيقه ديگر استراحت كند. 

     

    6 - بعد از استراحت دوم رومال را روي خمير بماليد، رويش طرح و شكل دلخواه‌تان را بدهيد و بعد آن را در فر از پيش گرم شده با دماي 200درجه سانتي‌گراد به مدت 30 تا 35 دقيقه قرار دهيد. 

    براي تهيه رومال همه مواد ذكر شده را با هم مخلوط كنيد. 

     

    نکته: 

     

    1-اگر در سيني جداگانه‌اي در فر مقداري آب بريزيد و بعد نان را بپزيد كيفيت آن بهتر مي‌شود، اين عمل رطوبت فر را تامين مي‌كند. 

     

    2- براي تهيه اين نان مي‌توانيد از آرد نان‌هاي حجيم استفاده كنيد. 

     

    3- وقتي نان از فر بيرون آمد، مقداري شكر را كارامل و با اندكي كره مخلوط كنيد و با برس روي نان بماليد.

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۰:۵۴   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان زيتون

     

     

    مواد لازم براي 12نفر:

     مايه خمير: 7گرم (2 قاشق چاي‌خوري)

     شكر ريز: يك قاشق چاي‌خوري

     شيرولرم: 310 ميلي‌ليتر (يك و يك‌چهارم پيمانه)

     آرد: 500گرم (سه و يك‌سوم پيمانه)

     نمك: يك قاشق چاي‌خوري

     بهبوددهنده: يك‌دوم قاشق چاي‌خوري

     روغن زيتون: 60ميلي‌ليتر (يك‌چهارم پيمانه)

     زيتون سياه يا سبز يا مخلوط هردو: 120 گرم ريز شده (يك پيمانه)

    روش تهيه: 

     

    1- مايه خمير، شكر و شير ولرم را در كاسه‌اي با هم مخلوط كنيد و روي‌ آن را بپوشانيد و به مدت 15دقيقه درجاي گرم قرار دهيد تا پف كند و عمل بيايد. 

     

    2- آرد و نمك را با هم الك كرده، داخل ظرف مناسب بريزيد، وسط آن را گود كنيد و مايه خميرعمل آمده را همراه روغن زيتون به آن بيفزاييد. خوب با هم مواد را مخلوط كرده (همچنين مي‌توانيد از همزن‌دستي استفاده كنيد) خمير را به مدت 8 تا 10 دقيقه ورز دهيد. 

     

    3 - خمير را داخل كاسه‌اي كه چرب كرده‌ايد بغلتانيد، رويش را بپوشانيد و درجاي گرم حدود يك تا 2ساعت استراحت دهيد تا حجم آن دو برابر شود. 

     

    4 - هواي داخل خمير را با فشار دست و ضربه خارج كنيد. مجددا 2 تا 3دقيقه ورز دهيد، سپس روي سطح صاف آردپاشي شده به شكل مستطيل باز كنيد. 

     

    5 - زيتون‌هاي خرد شده را روي آن بريزيد طوري كه 2 سانتي‌متر از اطراف خمير خالي باشد، از سمت طول خمیر را رول کنید و  دو انتهاي خمير را نيز جمع كرده، به سمت زير برگردانيد كه خمير كاملا صاف و مرتب باشد، سپس آن را در سيني چرب شده قرار دهيد. 

     

    6 - كمي آرد روي خمير پاشيده خمير را با قيچي چندبرش دهيد و روي آن را بپوشانيد، مجدد يك ساعت استراحت دهيد.

     

    7 - فر را 15دقيقه قبل با دماي 180 درجه سانتي‌گراد گرم كنيد و سيني نان را درون آن قرار دهيد و اجازه دهيد تا به مدت يك ساعت بپزد.

     

     

    نکته: 

     

    براي اينكه چربي شير مانع عمل آمدن مايه خمير نشود بهتر است يك قاشق سوپ‌خوري آرد براي عمل‌آوري بهتر استفاده شود. 

     

    تمام خميرها، زماني‌ آماده است كه موقع ورز دادن زيردست نرم شده و رنگ آن روشن شود.   

     

    بايد دقت داشته باشيد دماي شير يا آب براي عمل آوردن مايه خمير طوري باشد كه دست را نسوزاند. 

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۰:۵۵   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان گيسو

     

     

    مواد لازم:

      آرد: حدود 500 گرم

      نمك: يك قاشق چاي‌خوري

      فلفل سياه: يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري

      خميرمايه: 2 قاشق چاي‌خوري

      شكر: يك قاشق چاي‌خوري

      آب گرم: يك و يك‌چهارم پيمانه (300ميلي‌ليتر)

      پنير پارمزان رنده شده: يك‌چهارم پيمانه

      نمك درشت: براي روي نان به مقدار لازم

      روغن زيتون: 4 قاشق سوپ‌خوري

      زرده تخم‌مرغ: يك عدد

      شير: يك قاشق سوپ‌خوري

      كنجد: براي روي نان به ميزان لازم

    روش تهيه:

     

    1 - آرد را در ظرفي ريخته،‌ نمك و فلفل آن را اضافه كنيد، سپس همه مواد را الك كنيد، شكر و پودرخمير مايه فوري را به آن بيفزاييد. 

     

    2 - وسط اين مخلوط را گود كرده، پنير پارمزان و روغن زيتون را اضافه كنيد. 

     

     

     

    3 - با آب گرم آن را خمير كنيد، طوري كه خمير نرمي به دست آيد. در صورت نياز مي‌توانيد كمي ديگر آب اضافه كنيد. 

     

    4 - خمير را روي سطح آردپاشي شده به مدت 8 تا 10دقيقه ورز دهيد تا نرم و كشدار شود. 

     

     

     

    5 - خمير را به 3قسمت مساوي تقسيم كرده، هرقسمت را به شكل نوارهايي بلند درآوريد.  سر هر نوار را با كمي ‌آب مرطوب كرده، آنها را به هم بچسبانيد و به صورت گيس‌باف ببافيد. سپس انتهاي خمير را نيز با كمي مرطوب كردن به هم چسبانده، اضافه آن را جدا كنيد. 

     

    6 - خمير بافته شده را در سيني چرب شده مخصوص فر گذاشته، روي آن را بپوشانيد و در جاي نسبتا گرم قرار دهيد تا حجم آن دو برابر شود و پف كند. 

     

     

     

    7 - بعد از استراحت، زرده تخم‌مرغ را با شير مخلوط كرده و با برس به آرامي روي بافت‌هاي خمير بماليد. رويش را كنجد و نمك درشت بپاشيد و در فر از پيش گرم شده و با حرارت 200درجه سانتي‌گراد به مدت 10دقيقه قرار دهيد. سپس دماي فر را تا 180درجه سانتي‌گراد كاهش داده و حدود 20دقيقه ديگر آن را بپزيد تا زماني كه نان پف كند و داخل آن پوك شود. 

     

    پيشنهاد :

     

    بودن اين نان حتما بدون هيچ يك از مواد اضافه درونش مانند پنير و... در سفره‌هاي ايراني در كنار غذاهاي ايراني و فرنگي مناسب و چشم‌نواز است. شما مي‌توانيد اين خمير را به شكل‌هاي دلخواه درآوريد و طبخ كنيد. 

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۰:۵۶   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    طرز تهیه نان محلی هشجین 

     

     

    نان محلی هشجین (فطیر)

    مواد لازم :

    آب گرم 1/2 پیمانه

    آرد 4پیمانه

    آب ولرم 2پیمانه

    نمک 1قاشق چایخوری

    شکر -1/2-1 قاشق چایخوری

    پورد خمیر ترش – 2قاشق چایخوری

    روغن مایع1قاشق سوپخوری

    کنجد -مقدرای برای تزئین

    گردو خرد شده 1پیمانه

    زردچوبه 2قاشق سوپخوری

    شکر – 1/2 پیمانه

    طرز تهیه :

    1- آب گرم ، پودر خمیر ترش و یک قاشق چایخوری شکر رادرظرفی پلاستیکی ریخته و با هم مخلوط می کنیم ، سپس در جای نسبتاً گرمی بمدت پنج الی ده دقیقه قرار می دهیم تا پف کند . 2- شکر ، نمک و آب ولرم را همراه با یک پیمانه آردمخلوط کرده ، به مایه بالا اضافه نموده و مخلوط می کنیم . ده دقیقه استراحت می دهیم سپس روغن مایع را اضافه کنید . 3- باقی مانده آرد را بتدریج اضافه کرده ، خوب ورز می دهیم در حدی که خمیر به دست نچسبد . ( توجه داشته باشید که اگرخمیر به دست چسبید ، کمی آرد و روغن اضافه نمایید.

    مازاد بر پیمانه های داده شده ، اضافه می کنیم تا چسبندگی ازبین برود .

    در مقابل هر یک سوم پیمانه آرد مازاد ، یک قاشق سوپخوری روغن مایع اضافه می کنیم . 4-خمیر را به مدت دو ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار می دهیم و روی خمیر را با پارچه تمیزی می پوشانیم تا زمانی که حجم آن دو برابر شود .

    5- فر راروی 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود . 6- گلوله هایی از خمیر درست می کنیم . روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده یک گلوله را کمی با وردنه باز کرده . گردو ، دارچین و شکر را با هم مخلوط کرده مقداری از مخلوط را وسط نان قرار داده لبه های نان را روی مخلوط آورده سپس پهن نموده ، در سینی چرب شده قرار می دهیم ده دقیقه بماند . 7- روی خمیر را روغن مالیده کنجدروی آن می پاشیم . 8- سینی فر را بمدت بیست وپنج

     

    الی سی دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا فطیرها پخته شودند . 9- در صورت تمایل گلوله های خمیر را کوچکتر و ناز ک تر نموده و دو گلوله را با وردنه صاف می کنیم . دو قاشق مغزی در وسط یکی از خمیرها بریزید اطراف خمیر را کمی خیس نموده خمیردوم را روی آن قرار می دهیم ، سپس با فشار انگشت لبه های دو خمیر را به هم می چسبانیم و در فریا تنور می گذاریم تا پخته شود .

    این نانهای محلی بنام فطیر مغز دار و غیره مربوط به محل تولد بنده حقیر است بنام هشجین این نان قرن هاست در انجا پخت میشود .میتوانید بعد از خرید این نان ها یا بعداز پخت فطیرها در فریزر نگهداری كنید و هنگام استفاده چند دقیقه در ماكروفر قراردهید و نوش جان كنید

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • leftPublish
  • ۰۰:۵۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان فتیر محلی(استان مازندران)

     

     

     

    مواد لازم:

     

    آرد : ١ کیلو

     

    مایه خمیر : ١ ق چ

     

    شکر : ١ ق چ

     

    نمک : ٢/١ ق چ

     

    زنجبیل : ١ ق چ

     

    بکینگ پودر : ١ ق چ

     

    روغن جامد حیوانی : ٣ قاشق غذاخوری

     

    آب ولرم : به میزان لازم

     

    زده تخم مرغ : ١ عدد

     

    کنجد : به میزن لازم

     

    ابتدا آرد رو الک میکنیم و وسد آرد رو خالی میکنیم مایع خمیر رو که در نصف استکان آب

     

    ولرم به مدت ۵ دقیقه خیس کردیم رو اضافه میکنم بعد نمک و روغن رو اضافه میکنیم و

     

    مخلوط مکنیم  و بعد شکر رو با آب ولرم حدود ٢ لیوران آب حل میکنیم و کم کمک به آرد

     

    اضافه میکنیم خمیر باید طوری باشه که به دست نچسبه اگه آب زیاد ریختید انقدر آرد

     

    اضافه کنید و ورز بدید تا به دست نچسبه بعد روش رو یه پارچه نمدار میزاریم و یک

     

    ساعت به خمیر استراحت میدیم بعد فر روشن میکنیم تا گرم بشه در حرارت ١٧٠

     

    بعد سینی مخصوص شیرینی رو چرب میکنیم و روش آرد میپاشیم و از خمیر به اندازه

     

    کف دست برمیداریم و کمی صاف میکنیم و در سینی میچینیم  و با قلم مو روی خمیر ها

     

    رو زرده تخم مرغ میمالیم و کنجد میپاشیم

     

    بعد ازین کار سینی رو داخل فر گذاشته و بعد از یک ساعت و نیم  آماده میشه

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۱:۰۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    فطیر دامغانی ؛ نان محلی

    مواد اولیه

    خمیر نان بربری                                            یک چانه

    زردچوبه                                                       یک قاشق غذاخوری

    نمک و فلفل سیاه و روغن مایع                    به میزان لازم

    سیب‌زمینی آب‌پز و رنده شده                      نصف چانه خمیر

    کنجد بو داده و پیاز داغ                                  از هر کدام یک پیمانه

    زعفران آب‌شده                                           یک قاشق غذاخوری

    زرده تخم‌مرغ                                               دو عدد

     

    طرز تهیه                                                       

    * ابتدا سیب‌زمینی‌ها را در روغن مایع با پیازداغ تفت داده سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کنجد را اضافه کرده و مجدداً تفت می‌دهیم.

    * روی سطح میز کار را آرد پاشیده و یک گلوله ( به اندازه پرتقال درشت) از خمیر نان بربری و یک گلوله ( به اندازه نارنگی) از خمیر سیب‌زمینی در کنار هم جداگانه مانند نان باگت رول می‌کنیم و در هم می‌تابانیم و از طول آن‌ها را در هم فشرده می‌کنیم و با وردنه به صورت گرد به قطر حدود یک سانتی‌متر پهن می‌کنیم.

    * زرده‌ی تخم‌مرغ و زعفران آب‌شده را مخلوط کرده روی خمیرها می‌مالیم.

    * سپس سینی فر را چرب کرده و خمیرها را در سینی می‌چینیم و به مدت 20 الی 30 دقیقه در فر با حرارت 150 درجه سانتی‌گراد می‌گذاریم.

    * در هنگام پخت نان یک کاسه آب در فر می‌گذاریم تا نان خشک نشده و رطوبت آن حفظ شود.

     

  • ۰۱:۰۳   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    این نان محلی مورد استقبال زنجانی ها و میهمانانی که به زنجان سفر می کنند می توانند این نان بسیار خوشمزه و مقوی را به عنوان سوغات خوردنی خریداری کنند.

     

     

    این نان از نان های سنتی زنجانی ها است که هنوز هم مورد توجه بانوان بوده و بانوان روستایی بیشترین نقش را در ماندگاری این نان در سفره زنجانی ها دارند.

     

    برای پخت این نان علاقه مندان می توانند از  مواد اولیه  زیر استفاده کنند

     

     آرد بربري يك كيلوگرم  بيكينگ‌پودر و زعفران از هر کدام 1/4 قاشق چايخوري  زردچوبه 1/8 قاشق چايخوري  تخم‌مرغ سه عدد  مايه خمير يك قاشق مرباخوري  كره 200 گرم   شكر يك پيمانه   مخلوط روغن جامد و مايع و شیر به ميزان لازم

     

    طرز تهيه:

     

    آرد، تخم‌مرغ، شير، بيكينگ‌پودر، شكر، زردچوبه، زعفران، كره، روغن و مايه خمير را با هم مخلوط مي‌كنيم و روي مواد نايلون كشيده و به مدت يك ساعت كنار مي‌گذاريم تا مايه خمير عمل بيايد. سپس يك چونه از خمير را برداشته با وردنه صاف كرده از وسط با چاقو به چهار قسمت تقسيم مي‌كنيم بعد يكي يكي سرخ مي‌كنيم.

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۱:۰۴   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان کشتا

    « نان محلی گیلان »

     

     

     

    مواد لازم :

     

    مخلوط آرد گندم و برنج                حدود ۷پیمانه

     

    کدو حلوایی پخته شده               دو پیمانه

     

    شکر                                     یک پیمانه

     

    نمک                                     نصف قاشق چایخوری

     

    تخم شنبلیله ساییده                 دو قاشق غذاخوری

     

    گمج ( تابه گلی)                       ۱ عدد

     

    اجاق برای پخت نان

     

    طرز تهیه :

    ابتدا کدو تنبل را به قطعات مکعبی و نسبتاً بزرگ خرد کنید و با نصف فنجان آب بپزید، سپس با قاشق پوست آن را جدا کرده و دور بریزید ، کدو را با گوشت کوب له کنید و آرد ، تخم شنبلیله ساییده و اگر احتیاج بود مقدار بسیار اندکی آب تا حدی که خمیرتان بعمل آید اضافه کنید ، خمیر را با دست خوب ورز دهید و گلوله های کوچکی ( مانند چونه ) آماده کنید ، گمج ( تابه گلی) را بصورت وارونه روی گاز با سه پایه هیزم قرار دهید سپس از این خمیر روی سطحی صاف که کمی آرد پاشیده اید اول با ضربات دو کف دست و یا با وردنه به اندازه یک بشقاب پهن کرده و سپس گمج داغ که روی حرارت است قرار دهید بهتر است نوخون (در گمج ) چند لحظه روی نان قرار دهید و بردارید تا کمی بخار کند سپس هر دو طرف نان که پخته شد، نان آماده است ،

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۱:۰۵   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    طرز تهیه  کلوچه فومن

     

    مواد لازم :

    1 کیلو گرم آرد

    220 گرم روغن جامد ذوب شده

    200 میلی لیتر آب ولرم

    200 میلیلیتر ماست

    185 گرم شکر

    5 عدد تخم مرغ

    2/1 قاشق چایخوری نمک

    1 قاشق سوپخوری مخمر

    8/1 قاشق چایخوری وانیل

    1 قاشق ماست خوری بکینگ پودر

     

    مواد داخل کلوچه :

    3 پیمانه گردو پودر شده

    1 عدد جوز هندی

    1 قاشق چایخوری دارچین

    400 گرم پودر شکر

     

     

    طرز تهیه کلوچه فومن

     روش تهیه کلوچه فومن: 

    ابتدا مخمر و 1 قاشق غذا خوری شکر و آب را مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه به آن استراحت می دهیم سپس در ظرفی روغن و ماست و 4 عدد از تخم مرغها را همراه وانیل و شکر کاملا مخلوط کرده و مخمر عمل آمده را به مواد اضافه کرده وسپس بکینگ پودر را همراه نمک به آرد اضافه می کنیم و کم کم آن را به مواد اضافه می کنیم تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید سپس خمیر را به مدت 2 ساعت استراحت می دهیم . در ظرف دیگری تمام مواد میانی کلوچه را مخلوط کرده و از خمیر مقداری بر داشته وآن را در دست پهن کرده و از مواد درون آن قرار داده و اطراف خمیر را همانند بقچه می بندیم و آن را با وردنه پهن می کنیم (خیلی نازک) و روی آن را با مهر شکل دار می کنیم و در فر که کف آن ظرف آب – جوش قرار داده ایم به مدت 30 دقیقه در دمای 180 سانتی گراد قرار می دهیم (لازم به ذکر است روی کلوچه را با برس به زرده تخم مرغ زده شده و دانه های کنجد و یا خرفه آغشته کرده و در فر قرار می دهیم) . 

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • leftPublish
  • ۰۹:۰۸   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی دستور پخت کلوچه ها

    نان_سیر_چدار_با_پیازچه

    مواد لازم برای شش نفر :

    آرد 210 گرم یا یک پیمانه

    دوغ بی نمک یک و یک چهارم پیمانه

    نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم

    پنیر رنده شده چدار یا گودا یک چهارم پیمانه

    پودر سیر یا دو حبه سیر رنده شده

    جوش شیرین نصف ق چ + بکینگ پودرنصف ق چ

    پیازچه خرد شده ( قسمت های سبز و سفید ) چند ق غ

    کره 60 گرم

    طرز تهیه :

    دستورالعمل تهیه انواع نان :

    ابتدا  فر را در درجه 180 سانتی گراد گرم می کنیم. اکنون آرد، بیکینگ ‏پودر و جوش ‏شیرین و نمک و فلفل الک کرده را با کره مخلوط می‏کنیم تا مواد یکدست شود. بعد سیر و پیازچه ی خرد شده را با پنیر رنده شده مخلوط می کنیم. کمی دوغ به آن اضافه می کنیم. کاغذ روغنی روی سینی فر بگذارید. به اندازه در آن قرار دهید . حدود ربع ساعت سینی را وسط فر قرار دهید تا روی نان طلایی رنگ شود.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۹:۱۰   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهبه نانهای محلی دستور پخت کلوچه ها

    اشترودل مرغ گوشت 

    خمیر جادویی

     موادلازم:

    ﺁﺭﺩ ﺳﻔﯿﺪ ﻗﻨﺎﺩﯼ ۵۰۰ ﮔﺮﻡ

    ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ۱ ﻋﺪﺩ

    ﺷﯿﺮ ﻭﻟﺮﻡ ۲۵۰ ﻣﯿﻠﯽ ﻟﯿﺘﺮ ﯾﺎ ۱ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ

    ﺭﻭﻏﻦ ﺟﺎﻣﺪ ﯾﺎ ﻧﯿﻤﻪ ﺟﺎﻣﺪ۶ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭖ ﺧﻮﺭﯼ ﯾﺎ ﮐﺮﻩ ۵ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭘﺨﻮﺭﯼ ﻧﺮﻡ ﺷﺪﻩ

    ﻣﺎﯾﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﺧﺸﮏ ﻓﻮﺭﯼ ۱ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭖ ﺧﻮﺭﯼ+ ۱ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﯾﺎ ۱۰ ﮔﺮﻡ

    ﻧﻤﮏ ۱ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ

    ﺷﮑﺮ ۱ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭘﺨﻮﺭﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻤﯿﺮ ﻏﺬﺍﯾﯽﯾﺎ ۲ﺗﺎ ۵ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭖ ﺧﻮﺭﯼ  ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻤﯿﺮ ﺷﯿﺮﯾﻦ

    طرز تهیه:

    ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺑﺎﯾﺪ ۱ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﺍﺯ ﺷﮑﺮ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﺎﯾﻪ ﺧﻤﯿﯿﺮ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﻨﯿﺪﻭ ﺩﺭ ﺷﯿﺮ ﻭﻟﺮﻡ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ ﻭ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﻭ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ۵ ﺗﺎ ۱۰ ﺩﻓﯿﻔﻪ ﺑﻤﺎﻧﺪ ﺗﺎ ﻋﻤﻞ ﺑﯿﺎﯾﺪ.  ﺩﺭ ﻇﺮﻑ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻧﻤﮏ+ ﺭﻭﻏﻦ+ ﺑﻘﯿﻪ ﺷﮑﺮ+ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻫﻢ  ﺩﺭ ﺣﺪ ﯾﮑﺪﺳﺖ ﺷﺪﻥ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﻨﯿﺪ. ﺣﺎﻻ‌ ﺧﻤﯿﯿﺮ ﻣﺎﯾﻪ ﻋﻤﻞ ﺁﻣﺪﻩ ﺭﺍ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﻭﻟﯽ ﻫﻤﺶ ﻧﺰﻧﯿﺪ  ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻫﻤﺶ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺍﺯ ﺁﺭﺩ ﺭﻭ ﻫﻢ ﺑﻬﺶ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ.  ﻭ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﻭ ﮐﻢ ﮐﻢ ﺑﺎﻗﯽ ﺁﺭﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﻮﺑﯽ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺯﻧﯿﺪ ﺑﻪ ﻣﻮﺍ ﺩ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ.  ﺗﺎ ﺧﻤﯿﺮ ﺩﺭ ﮐﺎﺳﻪ ﺟﻤﻊ ﺷﻮﺩ.  ﺩﺭ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﻌﺪﯼ ﺑﺎﯾﺪ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﻭ yﺭﻭﯼ ﯾﻪ ﺳﻄﺢ ﺻﺎﻑ ﻭ ﺗﻤﯿﺰ ﺁﺭﺩ ﭘﺎﺷﯽ ﺷﺪﻩ ﺣﺪﻭﺩ ۵ ﺗﺎ ۱۰ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﻭﺭﺯ ﺑﺪﯾﺪ ﯾﺎ ۱۰۰ ﻣﺮﺗﺒﻪ ﺑﮑﻮﺑﯿﺪﺵ ﺑﻪ ﺭﻭﯼ ﻣﯿﺰ.ﺗﺎ ﺧﻤﯿﺮ ﺑﺮﺍﻕ ﻭ ﺻﺎﻑ ﻭ ﻧﺮﻡ ﻭ ﯾﮑﺪﺳﺘﯽ ﺑﺸﻪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﻧﻤﯽ ﭼﺴﺒﻪ.  ﺩﺭ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﻌﺪﯼ ﺑﺎﯾﺪ ﺧﻤﯿﺮﺗﻮﻥ ﺭﻭ ﺗﻮﯼ ﯾﻪ ﮐﺎﺳﻪ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻗﺒﻞ ﭼﺮﺑﺶ ﮐﺮﺩﯾﺪ ﺩﺭ ﺟﺎﯼ ﻧﺴﺒﺘﺎ ﮔﺮﻣﯽ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺗﺎ ﺣﺠﻤﺶ ﺩﻭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺑﺸﻪ.ﺣﺪﻭﺩ ۱ ﺗﺎ ۱/۵ ﺳﺎﻋﺖ. ﺭﻭﺵ ﺭﻭ ﯾﻪ ﻧﺎﯾﻠﻮﻥ ﯾﺎ ﭘﺎﺭﭼﻪ ﺗﻤﯿﺰ ﺑﻨﺪﺍﺯﯾﺪ.  ﺣﺎﻻ‌ ﺑﺎ ﺩﺳﺖ ﭘﻒ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﺑﺎﻧﯿﺪ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﭘﯿﺘﺰﺍ ﻭ ﭘﯿﺮﺍﺷﮑﯽ ﻭ ﻧﺎﻥ ﻭ …. ﺍﺯﺵ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ.

    مواد میانی اشترودل شامل پیازداغ،مرغ پخته ریش شده،فلفل دلمه،قارچی که از قبل با کره تفت داده شده،نخود فرنگی در صورت تمایل،هویج پخته نگینی یک عدد،نمک،فلفل سیاه و سس کچاپ و در نهایت پنیرپیتزا 

    البته شما میتونید بجای مرغ از گوشت چرخکرده هم استفاده کنید اما حتما روغن اضافی موادتون باید صاف بشه و مواد کاملا بدون روغن روی خمیر بذارین

    طرز تهیه 

    اشترودل گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند وگوساله 500گرم قارچ 500گرم پنیرموزارلا 250 گرم کره 60 گرم آرد گندم 450 گرم روغن مایع 100 گرم شیر 125میلی لیتر پیاز2 عدد متوسط تخم‌مرغ 1تا2 عدد رب گوجه. فرنگی 1 قاشق. سوپخوری شکر 2 قاشق سوپخوری نمک برای خمیر 1قاشق چای خوری مایع خمیر 2قاشق چای خوری. بهبود دهنده 1قاشق چای خوری. نمک وفلفل سیاه به میزان لازم. طرز تهیه ابتدا مایع خمیر را با مقداری شیر ولرم. ویک قاشق سوپخوری شکر مخلوط کنید وبگذارید عمل بیاید روغن مایع وتخم مرغ را با هم ترکیب نموده بهبود دهنده را نیز به آن اضافه. کنید. ارد راکم کم اضافه نمایید تا خمیر درست شود خمیر رامقداری. ورز دهید روی آن را باروغن مایع آغشته کنید ودرظرف قرار دهید درظرف را بادستمال حوله ای بپوشانید. تاحجم خمیر 2برار شود. روی میز را آرد بپاشید. خمیر را با وردنه به قطر نیم سانتی. متر. بازکنید وبصورت مستطیل 10در20دربیاورید موادگوشتی را آماده نمایید پیاز رنده شده به مدت4 دقیقه تفت. دهید گوشت چرخ. کرده را به آن. اضافه کنید بعد از آن که رنگ گوشت کامل تغییر کرد قارچ و نمک فلفل سیاه را اضافه کنید سپس رب گوجه فرنگی. رابه آن اضافه. کنید. وبه مدت 5دقیقه روی حرارت قرار دهید تا مواد پخته شود مواد راروی خمیر پهن. کنید وسطح آن را با پنیرموزارلا رنده شده بپوشانید بعد روی مواد با یک لایه دیگر خمیر بپوشانید در آخر روی خمیر دوم را با کارد چند چاک. موازی دهید وروی آن را با روغن مایع یاکره چرب کنید سپس به مدت 20دقیقه در طبقه وسط فر باحرارت 180 تا200 درجه سانتیگراد ویا400 درجه فارنهایت قرار دهید

     میتوانید بجای گوشت چرخ کرده ازماهی مرغ میگو استفاده کنید

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۹:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی دستور پخت کلوچه

    کلوچه خرمایی خانگی

    کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های مخصوص و محلی مردم سیستان (زابل) میباشد که از سال های قدیم تا به امروز در بین سیستانیها پخت آن رواج داشته و دارد . کلوچه زابلی در ماه اسفند پخت شده و در ایام نوروز مورد استفاده و پذیرایی برای میهمانان قرار می گیرد.

    مواد لازم:

    آرد               2 و نیم لیوان  

    شکر             1/2 لیوان  

    شیر ولرم     1/3 لیوان  

    نمک             1/4 قاشق چایخوری

    پودر مخمر   2 قاشق چایخوری 

    کره               4  قاشق غذاخوری 

    خرما               مقدار لازم  

    طرز تهیه : 

    آرد ، شکر ، نمک و پودر مخمر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ، شیر ولرم را کم کم به مواد خشک اضافه کنید و پس از اینکه مواد مخلوط شدند کره آب شده را اضافه کنید سپس با دست ورز دهید تا خمیر لطیف و یکدستی بدست بیاید.

    خمیر را داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید ، در ظرف را بپوشانید و خمیر را به مدت 1 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم آن 2 برابر شود سپس خمیر را به 14 قسمت مساوی تقسیم کنید ، خمیر ها را با دست گرد کنید و 15 دقیقه استراحت دهید.

    پوست و هسته خرماها را بگیرید و با پشت چنگال خرما را له کنید ( میتوانید مقداری کنجد به خرما اضافه کنید ) ؛ به نوبت خمیرها را کف دست تان پهن کنید و مقداری خرما در مرکز هر خمیر قرار دهید ، خمیر را از اطراف جمع کنید و به شکل گرد حالت دهید.

    ته سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید ، خمیرها را روی سینی بچینید ، میتوانید خمیر را به شکل گرد شکل دهید یا اینکه با قیچی اطراف خمیر را برش بزنید و مرکز آن را با انگشت کمی گود کنید تا به شکل گل شود.

    تخم مرغ را با چنگال بزنید سپس روی خمیرها را با تخم مرغ برس بکشید و کمی کنجد روی کلوچه ها بپاشید ، سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 10 – 15 دقیقه قرار دهید تا کلوچه ها طلایی شوند.

    کلوچه ها را پس از پخت از فر خارج کنید ، روی کلوچه ها را با روغن یا کره آب شده برس بکشید سپس سرو کنید ، این کلوچه ها را میتوانید با مواد دیگری نیز پر کنید.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۱:۲۴   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی دستور پخت کلوچه ها

    نان كشتا(نان محلي گيلاني)

     

    مواد لازم :

     

    مخلوط آرد گندم و برنج                حدود ۷پیمانه

     

    کدو حلوایی پخته شده               دو پیمانه

     

    شکر                                     یک پیمانه

     

    نمک                                     نصف قاشق چایخوری

     

    تخم شنبلیله ساییده                 دو قاشق غذاخوری

     

    گمج ( تابه گلی)                       ۱ عدد

     

    اجاق برای پخت نان

     

    طرز تهیه :

    ابتدا کدو تنبل را به قطعات مکعبی و نسبتاً بزرگ خرد کنید و با نصف فنجان آب بپزید، سپس با قاشق پوست آن را جدا کرده و دور بریزید ، کدو را با گوشت کوب له کنید و آرد ، تخم شنبلیله ساییده و اگر احتیاج بود مقدار بسیار اندکی آب تا حدی که خمیرتان بعمل آید اضافه کنید ، خمیر را با دست خوب ورز دهید و گلوله های کوچکی ( مانند چونه ) آماده کنید ، گمج ( تابه گلی) را بصورت وارونه روی گاز با سه پایه هیزم قرار دهید سپس از این خمیر روی سطحی صاف که کمی آرد پاشیده اید اول با ضربات دو کف دست و یا با وردنه به اندازه یک بشقاب پهن کرده و سپس گمج داغ که روی حرارت است قرار دهید بهتر است نوخون (در گمج ) چند لحظه روی نان قرار دهید و بردارید تا کمی بخار کند سپس هر دو طرف نان که پخته شد، نان آماده است ،

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۱:۲۵   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی دستور پخت کلوچه ها

    طرز تهیه کلوچه سیب

     

     

    مواد لازم برای 6 نفر :

     سیب خرد شده 190 گرم 

     آرد 1 پیمانه پُر 

     بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری 

     نمک یک هشتم قاشق چای خوری 

     شیر یک چهارم پیمانه 

     تخم مرغ بزرگ 1 عدد 

     روغن 2 پیمانه 

     شکر نصف پیمانه 

     شربت شیرین غلیظ یک سوم پیمانه 

    دارچین  به میزان لازم

     

    دستور تهیه :

    ابتدا آرد را الک کنید.سپس آرد، بیکینگ پودر، نمک و شیر را با هم مخلوط کنید.  سیب  و تخم مرغ ها را به مخلوط اضافه کنید. سپس در ظرف بزرگی روغن را حرارت دهید و از مخلوط با قاشق درون روغن داغ بریزید تا زمانی که همه ی اطراف آن قهوه ای شود. بعد می گذاریم تا روغن آن کشیده شود. سپس تا گرم است، شکر، دارچین و شربت غلیظ را روی آنها می ریزیم.

    زمان پخت این کلوچه ها 15 دقیقه است.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۳:۲۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    نان شیرمال خوشمزه و سبك

     مواد لازم: 

    آرد گندم 3 لیوان سرخالی 

      شیر 1 لیوان 

      شکر 1/2 لیوان 

      کشمش 1/2 لیوان

     تخم مرغ 1 عدد .

    پودر خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری  کره 100 گرم 

      نمک مقداری

      طرز تهیه : پودر خمیر مایه را با 2 قاشق آب گرم ( داغ نباشد ) و نصف قاشق شکر مخلوط کنید و 5 دقیقه بگذارید بماند. درون کاسه ای تخم مرغ ، کره آب شده ، شیر ، شکر ، خمیر مایه اماده و مقدار بسیار کمی نمک ( نوک قاشق ) مخلوط کنید سپس آرد را قاشق قاشق اضافه نمائید تا خمیر لطیفی بدست بیاید و در آخر نیز کشمش را اضافه کنید.  خمیر را پس از آماده شدن مقداری ورز دهید ( خمیر لطیف است و ممکن است کمی چسبناک باشد اما نیازی به افزودن آرد اضافه نیست ) ، نرمی خمیر باید مانند نرمی لاله گوش باشد. خمیر را پس از اینکه کمی ورز دادید به مدت 3 ساعت استراحت دهید ( برای استراحت دان خمیر باید داخل کاسه ای بزرگ را چرب کنید ، خمیر را کف کاسه قرار دهید و روی ان را 3 ساعت بپوشانید ) ، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید.  سه قسمت از خمیر را بصورت نوارهای بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت ببافید ، میتوانید انواع مدل ها مانند گل ، اشکال هندسی ، حیوانات و … را با خمیر درست کنید. برای رومال مقداری کره آب شده و 1 زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بزنید ، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی ان بپاشید ، خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار دهید و 20 دقیقه به خمیرها استراحت دهید ( برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است ). پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 دقیقه قرار دهید ، در پایان پخت میتوانید گریل بالا را 2 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نان ها را پس از خنک شدن سرو کنید. نکته ها : خمیر را تا حدی باید ورز دهید که مواد باهم ترکیب شوند ، ورز دادن بیش از حد موجب خشکی خمیر و ترک خوردن نان ها خواهد شد. در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را 2 برابر کنید ، استفاده از کشمش اختیاری میباشد و بجای آن از گردو هم میتوانید استفاده کنید.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۸:۴۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نانهای محلی دستور پخت کلوچه

    #کلوچه_خرما_و_گردو

     

    #مخصوص_عید_نوروز 

     

     

    🔴مواد لازم

     

     روغن مایع  110 گرم 

     شکر   25 گرم 

     مایه خمیر فوری  6 گرم 

     شیر ولرم  250 میلی لیتر 

     آرد   حدود 450 گرم 

    وانیل  4/1 قاشق چایخوری 

     

    🔴مواد میانی

     

     خرما  250 گرم 

     گردو   150 گرم 

     دارچین 1 قاشق چایخوری  

    زنجبیل   2/1 قاشق چایخوری 

     

     

    طرز تهیه🍩 

     

    ابتدا خمیر ترش (مایه خمیر) را با شیر نیم گرم و کمی از شکر مخلوط کرده و درب آنرا می گذاریم تا خمیر مایه عمل آید (حدود 5 تا 10 دقیقه کافی است) سپس شکر را به علاوه روغن، وانیل و خمیر مایه عمل آمده مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه نموده تا خمیر بدست نچسبد.

     

    پس از کمی ورز دادن روی خمیر را پوشانده حدود نیم ساعت استراحت داده تا خمیر ور بیاید. بعد از آن میتوانیم خمیر را به اندازه های 50 گرمی چانه کرده مواد میانی را وسط آن قرار داده و آنرا اندازه نارنگی فرم داده در سینی چرب شده قرار داده و روی آن مهر زده و مهر را فشار دهید تا کلوچه پهن شود سپس روی آنرا یک زرده تخم مرغ که مخلوط شده از کمی زعفران و یک قاشق شیر و یک قاشق چایخوری شکر روی آن گواش کرده و کنجد پاشیده در فر 200 درجه سانتیگراد یا شماره گاز 5 و یا 400 درجه فارنهایت به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار دهید.(این خمیر احتیاج به استراحت دوم ندارد)

     

    طرز تهیه مواد میانی

     

    خرما را از هسته جدا کرده در صورت تمایل پوست آن را بگیرید کمی حرارت دهید سپس با پشت قاشق کمی آن را له کنید با گردو ریز شده و دارچین و زنجبیل مخلوط کنید

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۸:۴۸   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه انواع نان و کلوچه

    نان_نارگيلی

    مواد لازم:

    خمیرمایه‌ خشک فوری یک قاشق چايخوري 

    آب ولرم نصف پیمانه 

    شکر یک‌ششم پیمانه

    نمک نصف قاشق چ 

    روغن‌مایع یک‌چهارم پیمانه 

    تخم‌مرغ 2 عدد 

    آرد حدود دو پیمانه یا بیشتر

    موادمیانی:

    پودر نارگیل یک پیمانه 

    کره‌ ذوب شده 3 قاشق س 

    عسل 5 قاشق سوپخوري

    برای روی نان: 

    پودر نارگیل به مقدار لازم و نصف یک دونه تخم مرغ

    8طرز تهیه:

    یک قاشق چايخوري از شکر دستور را داخل آب ولرم حل کرده و خمیرمایه را روی سطح آب بپاشید. به آرامی مخلوط کرده و پنج تا ده دقیقه کنار بگذارید تا عمل کرده و کف مانند شود. 

    در این فاصله بقیه شکر، نمک و روغن مایع را با چنگال مخلوط کنید. یکی از تخم‌مرغ ها را به صورت کامل به این مواد افزوده و تخم‌مرغ بعدی را در پیاله‌ کوچک دیگری شکسته و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. نصف آن را به مواد فوق افزوده و بقیه را برای رویه‌ نان کنار بگذارید. 

    مواد فوق را با قاشق یا چنگال هم بزنید تا یکدست شده و تخم‌مرغ‌ها از لختگی خارج شوند. 

    خمیرمایه‌ عمل آمده را به این مواد اضافه کرده و بلافاصله مقداری آرد به مواد اضافه نموده و مخلوط کنید. آرد را بتدریج به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. خمیر را روی سطح آردپاشی شده قرار داده و ورز دهید تا چسبندگی آن گرفته شود و خمیر نرم، لطیف و یکدستی به دست آید. یا اینکه مثل من صد بار خمیر را روی سطح کار بکوبید.  دقت کنید آرد زیاد به خورد خمیر ندهید. 

    خمیر آماده شده را داخل ظرفی با گنجایش کافی (سه برابر حجم خمیر) که با یک قاشق چ روغن مایع چرب کرده‌اید، قرار داده و خمیر را یک دور در کاسه بگردانید تا تمام سطح خمیر چرب شود. 

    روی خمیر را با دستمال نخی تمیزی پوشانده و در جای نسبتا گرم کنار بگذارید تا استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود. دقت کنید در فصول سرد سال عمل آمدن خمیر بیشتر از فصول گرم زمان می برد. به همین دلیل عجله نکنید و تا زمانی که حجم خمیر دو برابر نشده است، مراحل را ادامه ندهید. 

    در فاصله استراحت خمیر مواد میانی را به این ترتیب آماده کنید:

    تمام مواد میانی را داخل غذاساز ریخته و مخلوط کنید تا به صورت خمیری چسبناک درآید. در صورت عدم دسترسي به غذاساز مواد را با چنگال مخلوط كنيد. مواد مياني را به ده قسمت مساوي تقسيم كنيد.

    بعد از آماده شدن خمیر، پف آن را به آرامی با مشت خود خوابانده و آن را به ده چانه‌ مساوی تقسیم کنید. بهتر است براي يكدست شدن كار از ترازو استفاده كنيد. هر چانه را به کمک وردنه به شکل دایره باز کرده و یک قسمت از مواد میانی را وسط آن قرار دهید و در طول خمير پخش كنيد. دو لبه‌ خمير را روي مواد مياني تا زده و خمير را لوله كنيد و از این قسمت روی سینی چرب شده قرار دهيد. 

    براي مدل توپي نيز بعد از گذاشتن مواد مياني در وسط خمير لبه هاي خمير را روي هم تا كرده و چهار گوشه‌ی ايجاد شده را هم به صورت ضربدري به هم بچسبانيد تا مواد مياني كاملاً در وسط خمير قرار بگيرد. خمير را از قسمت چسبانده شده روي سيني بچينيد. 

    بعد از اتمام کار روی نان‌ها را مجددا پوشانده و حدود نیم ساعت دیگر استراحت دهید تا حجم نان‌ها دوبرابر شده و پف کنند. 

    بعد از استراحت دوم، روی نان‌ها را با قلم‌مو از تخم‌مرغی که کنار گذاشته بودید مالیده و پودرنارگیل بپاشید. نان‌ها را به مدت بیست دقیقه در فر گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه سانتیگراد بپزید تا روی نان کمی تغییر رنگ داده و طلایی شود. نان‌ها را بعد از خارج کردن از فر روی توری سیمی خنک کنید.

    ___________

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۸:۵۵   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    #نان_سیر_بندر_ترکمن 

    طرز تهیه انواع نان و کلوچه های محلی

     مواد لازم برای 4  نفر

    1 پیمانه آرد گندم

    1 لیوان آب 

    پیمانه روغن محلی آب‌شده

    1 بوته سیر 

    ق چ نمک

    طرز تهیه

    1. آرد را در ظرفی بریزد و با روغن و آب مخلوط کنید؛ تا جایی که آرد به دست نچسبد.

    2.  حالا سیر خرد شده را روی آن بریزد و با دست، خوب ورز دهید.

    3.  نمک را اضافه کنید و دوباره خمیرتان را ورز دهید.

    4.  خمیر را بگذارید سه ساعت در فضای آشپزخانه بماند.

    5.  بعد از سه ساعت، به‌اندازه یک پرتقال از خمیرتان بردارید و آن را با وردنه صاف کنید.

    6.  کف یک تابه صاف و نچسب کمی آرد و روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. حالا خمیرتان را روی آن بکشید و وقتی یک‌طرف آن طلایی شد، طرف دیگر را روی حرارت بگذارید.

    نکته

    ترکمن‌ها این نان را در تنور خانگی درست می‌کنند. اگر تنور ندارید، می‌توانید آن را در تابه های صاف هم درست کنید.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان