خانه
120K

طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۰۰:۵۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان گل خرما

     

     

    مواد لازم:

       آرد: 400 تا500 گرم

      شكر: 50گرم

      تخم‌مرغ: 2عدد

      شیر ولرم: 100 میلی‌لیتر

      خمیرمایه: یك‌و‌یك‌دوم قاشق چای‌خوری

      نمك: یك‌هشتم قاشق چای‌خوری

      روغن مایع یا كره: 80 گرم

     

    مواد میانی:

      خرما چرخ شده: 300 گرم

      پودرهل: یك قاشق سوپ‌خوری

      پودر دارچین: یك قاشق سوپ‌خوری

     

    روش تهیه

     

    1- خمیرترش را با یك قاشق مرباخوری شكر مخلوط كرده، سپس شیر  ولرم را اضافه كنید و بگذارید به‌عمل آید. 

     

    2- كره، شكر، تخم‌مرغ‌ها و نمك را مخلوط كنید و با مفتول فلزی بزنید، سپس خمیرترش را اضافه كرده و پس از آن آرد را به‌تدریج اضافه كنید تا خمیر نرمی به دست آید. روی خمیر را پوشانده و نیم ساعت به آن استراحت دهید.

     

    3- خرما را با هل و دارچین مخلوط كنید.

     

    4- از خمیر آماده به اندازه 80گرم جدا كرده و در دست گرد كنید و از مواد خرما داخل خمیر قرار داده و داخل سینی به ضخامت نیم سانتی‌متر پهن كنید، سپس 12 برش روی خمیر ایجاد كنید طوری كه برش‌ها خیلی نزدیك مركز نباشد. سینی را در طبقه وسط  فر كه از 15دقیقه قبل روی 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی‌گراد روشن كرده‌اید، قرار دهید تا به مدت 15-20 دقیقه بپزد. 

     

    نکته: 

     

    خمیر ترش اضافی را برای اینکه ماندگاری بیشتری داشته باشد حتما در یخچال نگهداری کنید.

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • leftPublish
  • ۲۰:۰۳   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    کلمپه کرمان 

     

    مواد لازم برای۱۰ نفر

     

    دارچین   ۱/۳ قاشق چای خوری

    پودر هل   ۱/۲ قاشق چای خوری

    گردو خرد شده  ۵۰ گرم

    خرما   ۱۵۰ گرم

    برای داخل شیرینی:    0

    زعفران دم کرده  ۱/۳ قاشق چای خوری

    بیکینگ پودر   ۱ قاشق چای خوری

    تخم مرغ (زرده)   ۲ عدد

    ماست‏   ۱۸۰ گرم

    آرد   ۵۰۰ گرم

    روغن جامد  ۲۵۰ گرم

     

    طرز تهیه

    ۱- آرد را با روغن در ظرفی خوب مخلوط و ورز دهید تا خمیر شود.

    ۲- در ظرفی دیگر، ماست، بیکینگ‌پودر، زرده‌های تخم‌مرغ و زعفران دم‌کرده را با قاشق مخلوط و به خمیر آماده شده بیفزایید و مخلوط کنید.

    ۳- خمیر چسبنده‌ای به دست می‌آید، این خمیر را دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود.

    ۴- بعد از دو ساعت، خمیر را بین دو لایه نایلون به قطر نیم سانتی‌متر باز کنید. خمیر را با قالب دایره به شکل گرد قالب بزنید. (می‌‌توان با دهانه لیوان این کار را انجام داد.)

    ۵- خرما ها را پوست می کنیم و له می کنیم و با گلاب در روغن روی حرارت می گذاریم تا نرم و لطیف شود.

    ۶- تمام موادمیانی را با هم به کمک قاشق خوب مخلوط کرده تا جذب یکدیگر شوند.

    ۷- سپس از مواد میانی کلمپه بردارید و وسط خمیر قرار دهید. بعد لایه‌ای دیگر از خمیر را قالب زده روی آن قرار دهید و آن را با مهر مخصوص کلوچه مهر بزنید. 

    ۸- دقت داشته باشید که حتماً قبل از مهر زدن، مهر چوبی باید آغشته به آرد شود. بعد دور خمیر را بپیچید.

    ۹- کلمپه‌های آماده را در سینی فر بچینید و آنها را 15 تا 20 دقیقه در فر با دمای 160 درجه سانتی‌گراد بپزید. نباید رنگ این شیرینی هنگام پخت تغییر کند.

     

    سایر نکات

    کلمپه شیرینی سنتی کرمان بوده و آسان تهیه می شود و به دلیل خرمای درون آن بسیار خوشمزه و مقوی است.

    شیرینی کلمپه را به دلیل خشک بودنش می توانید برای مدت طولانی در ظروف بسته نگهداری کنید. 

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۹:۴۶   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی دستور پخت کلوچه ها

    طرز تهیه ﻧﺎﻥ شیر مال ترکی 

    🔴ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ🔴 🍞

    ﺁﺭﺩ : 6-5 ﻓﻨﺠﺎﻥ 

    ﺭﻭﻏﻦ :ﺩﻭ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ

     ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ : ﺩﻭ ﻋﺪﺩ 

    ﺷﻴﺮ:ﻳﻚ ﻓﻨﺠﺎﻥ 

    ﺷﻜﺮ : ﺩﻭ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ 

    ﻣﺎﻳﻊ ﺧﻤﻴﺮ : ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭘﺨﻮﺭﯼ

     ﻧﻤﻚ: ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﻳﺨﻮﺭﯼ

     ﺁﺏ ﻭﻟﺮﻡ: ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﺎﻓﯽ

     ﺯﻧﺠﺒﻴﻞ:ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﻳﻞ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﻳﺨﻮﺭﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺰﺋﻴﻦ ﺭﻭﯼ ﻧﺎﻥ ﻛﻨﺠﺪ : ﻳﻚ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﻛﺮﻩ ﻭ ﺷﻴﺮ : ﻛﻤﯽ  

    🔴ﻃﺮﺯ ﺗﻬﻴﻪ🔴 🍩

     ﻣﺎﻳﻊ ﺧﻤﻴﺮ ﻭ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮﺭﯼ ﺍﺯ ﺷﻜﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺷﻴﺮ ﮔﺮﻡ ﺣﻞ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﻳﻢ 

    ﺗﺎ ﻛﺎﻣﻼً ﭘﻒ ﻛﻨﺪ. ﺁﺭﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻇﺮﻑ ﺑﺰﺭﮔﯽ ﺭﻳﺨﺘﻪ، ﺭﻭﻏﻦ، ﺷﻜﺮ، ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﻭ 

    ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﻳﻞ ﺯﻧﺠﺒﻴﻞ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺍﻓﺰﻭﺩﻩ ﻭ ﺁﺏ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﺪﺭﻳﺞ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ

     ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺯﻧﻴﻢ، ﻛﻪ ﺧﻤﻴﺮ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﻧﺮﻡ ﺑﺎﺷﺪ. 5 ﻳﺎ 6 ﺩﻗﻴﻘﻪ 

    ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﻭﺭﺯ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ 4 ﻳﺎ 6 ﻗﺴﻤﺖ ﻣﺴﺎﻭﯼ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻭ ﮔﻠﻮﻟﻪ، ﮔﻠﻮﻟﻪ 

    ﻣﯽ ﻛﻨﻴﻢ. ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﭘﻮﺷﺎﻧﻴﻢ، ﺗﺎ ﺟﺎ ﺑﻴﻔﺘﺪ. ﺳﭙﺲ ﺳﻴﻨﯽ ﻓﺮ ﺭﺍ ﻛﻤﯽ ﭼﺮﺏ 

    ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻭﺭﺩﻧﻪ ﻫﺮ ﻳﻚ ﺍﺯ ﮔﻠﻮﻟﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ ﻳﻚ ﻭ ﻧﻴﻢ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﻣﺘﺮ ﭘﻬﻦ ﻭ ﺑﻪ 

    ﺷﻜﻞ ﺑﻴﻀﯽ ﺩﺭ ﻣﯽ ﺁﻭﺭﻳﻢ. ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺳﻴﻨﯽ ﻓﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻗﺎﻟﺐ ﮔﺮﺩ ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ 

    ﺭﺍ ﻧﻘﺶ ﻣﯽ ﺩﻫﻴﻢ. ﻛﻨﺠﺪ ﻭ ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮﺭﯼ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ 

    ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ ﻣﯽ ﻣﺎﻟﻴﻢ. ﺳﻴﻨﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻭﺳﻂ ﻓﺮ ﺑﺎ ﺣﺮﺍﺭﺕ 350 ﺩﺭﺟﻪ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ، ﺗﺎ ﻧﺎﻥ 

    ﭘﺨﺘﻪ ﻭ ﻃﻼﻳﯽ ﺷﻮﺩ. ﺳﭙﺲ ﺳﻴﻨﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻓﺮ ﺧﺎﺭﺝ ﻛﺮﺩﻩ، ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﮕﺬﺍﺭﻳﺪ ﻛﻤﯽ ﺳﺮﺩ 

    ﺷﻮﺩ، ﺑﻌﺪ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﻛﻤﯽ ﺷﻴﺮﻣﯽ ﭘﺎﺷﻴﻢ ﻭ ﻛﺮﻩ ﻣﯽ ﻣﺎﻟﻴﻢ، ﻛﻪ ﻧﺎﻥ ﺑﺮﺍﻕ ﻭ ﻧﺮﻡ ﺷﻮﺩ. 

    ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﻭ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺍﺯ ﭘﺸﺖ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯽ ﭼﺴﺒﺎﻧﻴﻢ ﻭ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﻧﺎﻳﻠﻮﻥ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﻳﻢ، 

    ﺗﺎ ﺧﺸﻚ ﻧﺸﻮﻧﺪ. ﺍﻳﻦ ﻧﻮﻉ ﻧﺎﻥ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺧﺮﺍﺳﺎﻥ ﻣﺘﺪﺍﻭﻝ ﺍﺳﺖ

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۹:۵۹   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه انواع نان محلی و کلوچه

    پیراشکی

    پودر خمیر ترش دانه ریز 1 قاشق سوپخوری

    آب گرم 1 پیمانه

    وانیل 1 چهارم قاشق چایخوری

    شکر نصف پیمانه

    آرد سفید به میزان لازم

    روغن مایع 1 سوم پیمانه

    تخم مرغ درشت 1 عدد

    مواد کرم پیراشکی

    شکر 3 چهارم پیمانه

    آب 2 پیمانه

    وانیل 1 چهارم قاشق چایخوری

    آبلیمو نصف قاشق مربا خوری

    آرد سفید 3 چهارم پیمانه

    ابتدا در ظرفی مناسب پودر خمیر ترش و وانیل و آب گرم را مخلوط کرده و خوب هم بزنید سپس شکر را نیز به مواد اضافه کنید و دوباره به خوبی هم بزنید. پس از مخلوط شدن شکر روغن مایع را به مواد بیفزایید و دوباره هم بزنید.

    تخم مرغ را از قبل در دمای اتاق قرار داده و آن را در ظرفی بشکنید و با چنگال مخلوط کنید و سپس به مواد اضافه کنید. آرد را حداقل سه بار الک کرده و به آن مقدار کمی نمک اضافه کرده و به صورت تدریجی به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.

    آرد به میزانی به مواد اضافه شود که به دست نچسبد. خمیر را به صورت توپ در اوردهو آن را 100 بار روی تخته آرد پاشی شده بکوبید. حالا ظرفی را کمی آرد پاشی کرده و خمیر را به آن انتقال دهید و روی آن را با نایلون بپوشانید و آن را 1 ساعت در محیط گرمی قرار دهید.

    بعد از مدت ذکر شده خمیر را با وردنه روی سطح آرد پاشی شده باز کنید طوری که قطر آن حدود 1 سانتی متر باشد. حال با قالب گرد آن را قالب بزنید. سینی مناسبی را انتخاب کرده و آن را آرد پاشی کنید و خمیرها را روی آن بچینید و پارچه تمیز و کمی مرطوب روی آن انداخته و 15 دقیقه صبر کنید.

    روغن را در ظرفی به خوبی داغ کرده و پیراشکی های استراحت کرده را داخل آن به خوبی سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. سپس آن را از روغن خارج کرده و داخل توری قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود. وقتی خنک شدند با چاقو آن را کمی سوراخ کنید و کرم خنک شده را با قیف داخل پیراشکی بریزید.

    طرز تهیه کرم

    در ظرفی مناسب آرد الک شده و شکر را مخلوط کنید و آب را کم کم به آن اضافه کنید تا کاملا یکنواخت شود و خوب مخلوط کنید. ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب مواد را مخلوط کنید تا کرم غلیظ شود. وقتی غلظت کرم مناسب شد آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود سپس وانیل و آبلیمو را به آن اضافه کنید.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۳:۵۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    #کلوچه_های_کوچک_میوه_ای

     

    مناسب برای :12 نفر

    زمان آماده سازی : کمتر از 1 ساعت

    این کلوچه‌های کوچک و خوش‌مزه بسیار مناسب برای صرف یک عصرانه دوست‌داشتنی در کنار خانواده است. این کلوچه های خوشمزه را می توانید در یک ظرف در بسته به مدت 1 هفته در دمای اتاق نگه دارید.

     

    مواد لازم:

    میوه های خشک 

    1.5 پیمانه

    سرکه سیب

    1 پیمانه

    گردو

    ⅓ پیمانه

    آب پرتقال

    2 قاشق غذاخوری

    آرد چند منظوره

    برای سطح کار

    خمیر پایه

    3.5 پیمانه

    تخم مرغ

    1 بزرگ

    شکر

    برای تزئین

     

    طرز تهیه:

    1⃣ در یک تابه متوسط میوه‌های خشک شده (مانند کشمش طلایی، گیلاس، زغال اخته، و انجیر) که از قبل به‌صورت تکه‌های بزرگ خرد کرده‌اید و سرکه سیب را بر روی حرارت متوسط تا بالا به‌جوش بی‌آورید. حال شعله را کم کنید و اجازه دهید مخلوط کمی روی حرارت بماند تا مایع تقریبا به‌طور کامل جذب شود ( به‌مدت 8 دقیقه).

    2⃣ سپس مخلوط میوه‌ها را داخل مخلوط‌کن بریزید و مخلوط‌کن را برای مدت کوتاهی روشن کنید تا میوه‌ها تنها خرد شوند اما حالت خمیری و پوره‌ای پیدا نکنند (تکه‌هایی از میوه‌ها باقی بماند). میوه‌ها را داخل یک ظرف متوسط بریزید و سپس گردو‌ها (خرد و تست شده) و آب پرتقال را با آن‌ها مخلوط کنید و به‌هم بزنید (برای نگه‌داری این مخلوط می‌توانید آن‌ها را داخل یک ظرف بدون هوا بریزید و تا 1 هفته داخل یخچال نگه‌داری کنید).

    3⃣ فر را از قبل در دمای 360 درجه فارنهایت (176 درجه سانتی‌گراد گرم کنید). روی سطح کار مقدار کمی آرد بپاشید و یک خمیر را به ضخامت 0.3 سانتی‌متر پهن کنید. به‌وسیله یک قالب برش شیرینی 8.75 سانتی‌متری، 12 دایره ببرید و سپس این 12 دایره را به ته 12 قالب مافین بچسبانید (لبه‌های خمیر دایره‌ای شکل باید حدود 2 سانتی‌متر از کف قالب بالا بی‌آیند. حالا مخلوط میوه را بین 12 قالب تقسیم کنید و با تخم‌مرغ زده شده نیز لبه‌های خمیر را که به دیواره‌ها چسبیده‌اند برس بکشید.

    4⃣حال به‌وسیله یک قالب برش شیرینی 6.25 سانتی‌متری 12 دایره کوچک‌تر را از خمیر باقی‌مانده در بی‌آورید (در صورت نیاز خمیر باقی‌مانده را دوباره گلوله کرده و با ضخامت ذکر شده پهن کنید). با قالب‌های برش کوچک‌تر که اشکالی تزئینی دارند (و به آن‌ها کمی آرد زده‌اید)، در وسط 12 دایره‌های کوچکتر اشکالی را در بی‌آورید. حالا دایره‌های کوچک را روی مخلوط میوه قرار دهید و لبه‌های آن‌ها را کمی فشار دهید تا به خمیر پایین بچسبند. حالا روی دایره‌های کوچک را نیز با تخم‌مرغ زده شده برس بزنید و روی آن شکر بریزید. شیرینی‌ها را 10 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا سفت شوند (می‌توانید آن‌ها را تا 1 روز نیز داخل یخچال نگه دارید).

    5⃣حالا شیرینی‌ها را از یخچال بیرون بی‌آورید و داخل فری که از قبل گرم شده بپزید تا رنگ آن‌ها طلائی- قهوه‌ای شود (به‌مدت 25 دقیقه). شیرینی‌ها را بیرون بی‌آورید و اجازه دهید 5 دقیقه سرد شوند. یک کارد نازک را داخل قالب شیرینی‌ها بگردانید تا از قالب جدا شوند. سپس آن‌ها را روی یک صفحه میله‌ای قرار دهید تا زیر و رویشان کاملا هوا بخورد و خنک شود. کلوچه‌های میوه‌ای خوش‌مزه‌تان آماده‌اند!

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۸:۰۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    #نان_کاملا_رژیمی  

     

     

    مواد لازم

     

    گردوی خرد شده : یک پیمانه

    آرد : ۲پیمانه

    بکینگ پودر : نصف قاشق مرباخوری

    جوش شیرین : نصف قاشق مرباخوری

    نمک : یک چهارم قاشق مرباخوری

    شکر : سه چهارم پیمانه به اضافه ۲ قاشق غذاخوری

    تخم مرغ : ۲ عدد درشت

    روغن مایع : نصف پیمانه

    ماست چکیده ساده : نصف پیمانه

    کدوی درشت رنده شده : یک عدد متوسط(یک پیمانه)

     

     

    روش تهیه

     

    فر را روی ۱۷۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

    قالب مناسب حدود ۱۲۲۳ سانتی متر را کمی چرب و به کمی آرد آغشته کنید.

     

    گردوها را تفت دهید و بگذارید خنک شود.

    آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید.

     

    در ظرف دیگر، شکر، تخم مرغ، روغن و ماست را مخلوط کنید.

     

    مواد خشک و تر، گردو و کدو را با هم مخلوط کنید و در قالب بریزید.

     

    قالب را به مدت یک ساعت و ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا نان پف کند. پس از این که پخت و کمی خنک شد نان را روی سینی پنجره ای برگردانید

     

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • leftPublish
  • ۲۱:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    دستور نان های محلی و کلوچه ها

    ﻧﺎﻥ ﻣﺤﻠﯽ ﺍَﺭﺩَﮎ؛ ﻋﺼﺮﺍﻧﻪ‌ﺍﯼ ﻣﻬﻤﺎﻥ ﺯﻧﺠﺎﻧﯽ‌ﻫﺎ

    ﺍﺭﺩﮎ, ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻧﺎﻥ‌ﻫﺎﯼ ﻣﺤﻠﯽ ﺷﻬﺮ ﺯﻧﺠﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺳﺎﺩﻩ ﻭ ﺧﻮﺷﻤﺰﻩ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻧﺎﻥ‌ﻫﺎﯼ ﭘﺮﻃﺮﻓﺪﺍﺭ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﯾﻦ ﺷﻬﺮ ﺑﻪ ﺣﺴﺎﺏ ﻣﯽ‌ﺁﯾﺪ. ﺍﺭﺩﮎ ﺭﺍ ﻣﯽ‌ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﻪ‌ ﺭﺍﺣﺘﯽ ﺩﺭ ﻣﻨﺰﻝ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﻨﯿﺪ.

     

     

     

    ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ :

     

    1 ﻋﺪﺩ ﭼﺎﻧﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﻧﺎﻥ ﺑﺮﺑﺮﯼ

     ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺷﯿﺮ

     ﻭ 1 ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺷﮑﺮ

    ﺑﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﻻﺯﻡ ﺁﺭﺩ

    ﺑﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﻻﺯﻡ ﺭﻭﻏﻦ

     

    ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ:

     

    1.  ﺩﺭ ﯾﮏ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺷﯿﺮ ﻭ ﺷﮑﺮ ﺭﺍ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ ﻭ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﻨﯿﺪ. ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺷﮑﺮ ﺣﻞ ﺷﻮﺩ. ﺩﻗﺖ ﮐﻨﯿﺪ ﮐﻪ ﺷﯿﺮ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻧﻘﻄﻪ ﺟﻮﺵ ﺑﺮﺳﺪ, ﺳﭙﺲ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﺑﺮﺩﺍﺭﯾﺪ ﻭ ﺻﺒﺮ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﺷﯿﺮ ﺧﻨﮏ ﺷﻮﺩ.

     

    2.  ﻭﻗﺘﯽ ﺷﯿﺮ ﮐﺎﻣﻼ ﺧﻨﮏ ﺷﺪ, ﺁﻥ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﭼﺎﻧﻪ ﻧﺎﻥ ﺑﺮﺑﺮﯼ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ ﻭ ﺑﻪ‌ﺁﺭﺍﻣﯽ ﻭﺭﺯ ﺩﻫﯿﺪ. ﺣﺎﻻ ﺁﺭﺩ ﺭﺍ ﮐﻢ‌ﮐﻢ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﻭﺭﺯ ﺩﺍﺩﻥ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﻫﯿﺪ. ﺗﺎ ﺟﺎﯾﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﺁﺭﺩ ﺭﺍ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﮐﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﻧﭽﺴﺒﺪ. ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺟﺎﯼ ﮔﺮﻡ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺣﺠﻤﺶ ﺩﻭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺑﻪ‌ﺍﺻﻄﻼﺡ ﺍﺳﺘﺮﺍﺣﺖ ﮐﻨﺪ.

     

    3.  ﺣﺎﻻ ﺍﺯ ﺧﻤﯿﺮ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﻪ‌ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯾﮏ ﻧﺎﺭﻧﮕﯽ ﺑﺮﺩﺍﺭﯾﺪ, ﺑﻪ ﮐﻤﮏ ﻭﺭﺩﻧﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ﮐﻨﯿﺪﻭ ﺑﺎ ﭼﻨﮕﺎﻝ ﭼﻨﺪ ﺳﻮﺭﺍﺥ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﮐﻨﯿﺪ.

     

    4.  ﺩﺭ ﯾﮏ ﺗﺎﺑﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺭﻭﻏﻦ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺩﺍﻍ ﺷﻮﺩ. ﺣﺎﻝ ﺩﻭ ﻃﺮﻑ ﺧﻤﯿﺮﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺍﺧﻞ ﺁﻥ ﺳﺮﺥ ﮐﻨﯿﺪ.

     

    5. ﺑﻌﺪﺍﺯﺍﯾﻨﮑﻪ ﻧﺎﻥ‌ﻫﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺗﺎﺑﻪ ﺩﺭﺁﻭﺭﺩﯾﺪ, ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﯾﻞ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺷﮑﺮ ﺭﻭﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﭙﺎﺷﯿﺪﻭ  ﺳﭙﺲ ﺳﺮﻭ ﮐﻨﯿﺪ.

     

    ﯾﻪ ﺟﻮﺭ ﺩﯾﮕﻪ

     

    ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﯾﻞ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺯﻋﻔﺮﺍﻥ ﻣﺤﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﺁﺏ ﻫﻢ ﻣﯽ‌ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﻧﺎﻥ ﺯﻋﻔﺮﺍﻧﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ.

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۸:۴۶   ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    ● طرز تهیه نان شیرمال مخصوص صبحانه👆 ●مناسب برای: ۶ نفر

    ●زمان آماده سازی: ۲ ساعت

    ●مدت زمان انتظار: ۱ ساعت ●مواد لازم؛ 👇

    زرده تخم مرغ ۲ عدد 

    شکر ۳ قاشق غذاخوری 

    کره ۳ قاشق غذاخوری 

    شیر ۱ لیوان 

    مخمر ۱ قاشق غذاخوری (پودر) 

    آرد ۲ تا ۳ لیوان 

    نمک ۱ هشتم قاشق مرباخوری 

    کنجد بمیزان لازم (اختیاری) ●طرز تهیه👇

     شیر را بجوشون و اجازه بده ولرم شه و بعد آن را با مخمر مخلوط کن و شکر و کره آب شده و یک عدد از زرده تخم مرغ را به آن اضافه و خوب مخلوط کن تا مواد کاملا حل شن.  آرد و نمک را مخلوط کن و حداقل ۳ بار الک کن تا سبک شه و هوا بخورن و بعد کم کم اونو به مواد اضافه کن تا مواد حالت چسبندگی خودشو از دست بده و بصورت خمیری نرم و لطیف در بیان.

     خمیر را چند بار بند کن و به ظرف بکوب و بعد ظرفی را چرب کن و خمیر را داخلش قرار بده و بعد با یک پارچه نخی نمناک روی آن را بپوشون و مدت ۲ ساعت در جایی گرم قرار بده تا حجم اون دو برابر شه.

    بعد از آماده شدن خمیر، اونو روی سطح آرد پاشی شده، باز کن و با وردنه کمی ورز بده و مثل آدامس چند بار بکش، بعد خمیر رو به چند قسمت تقسیم کن و به شکل دلخواه شکل بده.

    روی ظرف یا سینی موردنظر رو کمی چرب کن و خمیر را روی آن قرار بده و روی خمیرها پارچه ای نمناک بنداز و مدت ۳۰ دقیقه به خمیرها استراحت بده تا یه کم دیگه هم حجم پیدا کنن.  مقداری کره یا روغن را با ۱ زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کن و روی خمیرها بمال و روی آن نیز کمی کنجد بپاش.

    ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردی مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بسته به نوع فر قرار بده، در اواسط پخت هم میتوانید مجدد روی نان ها را با مخلوط زرده و شیر برس بکشی.

    در انتهای پخت هم، حرارت بالای فر را ۲ تا ۳ دقیقه روشن کن تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شه. 📢نکات👇

    • در صورت تمایل، به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کن.

    • بهتره وسط خمیر مقداری پوره خرما(مخلوط خرمای بدون پوست و کره)اضافه کنی تا خوشمزه تر شه.

    • در زمان روشن کردن فر، کاسه ای آب داخل فر قرار بده تا همزمان با گرم شدن فر، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شه و نان ها خشک نشن.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۱:۴۰   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    #نان گاتا ارمنی

     

    کره  250 گرم 

    بکینگ پودر  یک چهارم قاشق چایخوری

    مایع خمیر  نصف قاشق چایخوری

    آرد به میزان لازم حدود نیم کیلو

    نمک  یک چهارم قاشق چایخوری

    تخم مرغ 3 عدد

    شیر نصف پیمانه

    زرده تخم مرغ وزعفران جهت رومال

     

     

     

    مواد لازم برای تهیه نان گاتا

     

    طرز تهیه نان گاتا

     

    3 عدد تخم مرغ را داخل کاسه شکسته هم بزنید و بعد شیر و مایع خمیر را اضافه کنید و هم بزنید. بعد کره نرم شده را که قبلا از یخچال بیرون گذاشته اید و خرد کرده اید را اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.

     

    آرد با بکینگ پودر و نمک را الک می کنیم و کم کم به مواد بالا اضافه میکنیم و ورز میدهیم.

     

     

     

    مراحل تهیه نان گاتا

     

    کمی آرد روی میز میپاشیم و خمیر را روی میز انداخته وخوب ورز میدهیم تا خمیر یکدست شود وتا زمانی که به دست نچسبد ورز میدهیم. اگر لازم بود در حین کار کمی آرد هم اضافه کنید. سپس خمیر رادر کاسه تمیز میگذاریم وسلیفون میکشیم نیم ساعت میگذاریم استراحت کند.

     

    بعد از استراحت خمیر را به اندازه های کوچک چانه میگیریم (این مقدار را به چهار قسمت تقسیم کنید).

     

     

     

    خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید

     

    خمیر رو مجددا باز میکنیم. نباید نازک باشد و به حالت گرد وردنه میکشیم. از مغزی مخصوص گاتا وسط خمیر گذاشته دور خمیر را مانند بقچه جمع میکنیم. دوباره با دست کمی فشار میدهیم تا کمی پهن بشه. در سینی فر با فاصله میچینیم و میذاریم برای نیم ساعت دیگه استراحت کنه.

     

     

     

    مغز نان گاتا

     

    فر رو هم در این فاصله با دمای 200 درجه روشن میکنیم تا گرم شه. بعد از نیم ساعت استراحت رومال زرده تخم مرغ و زعفران رو با برس روی خمیر میزنیم و میزاریم برای حدود نیم ساعت بپزه.

     

     

     

    طرز تهیه نان گاتا

     

    طرز تهیه مغزی شکری برای نان گاتا

     

    یک لیوان آرد را تفت بدید و بعد از خنک شدن نصف لیوان شکر را به آن اضافه کنید و در آخر 100گرم کره نرم را به آن اضافه کنید تا مثل خرده نان شود.

     

    مغزی شکلات گردویی برای نان گاتا

     

    70 گرم کره را روی حرارت ملایم میگذاریم. 2 قاشق سوپ خوری پودر کاکائو به اون اضافه کنید. وقتی که حل شد از روی حرارت بردارید و به مخلوط 50 گرم آرد تفت داده شده و 50 گرم پودر قند اضافه کنید تا خمیر شود و یک دوم پیمانه گردوی خرد شده هم به این مخلوط اضافه کنید.

     

    از هر کدوم از این مغزی ها که دوست دارید میتونید داخل خمیر گاتا بگذارید. من از کرم مخصوص پیراشکی برای داخل نان گاتا استفاده کردم که خیلی دوست داشتم.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۶:۲۵   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    دستور نان خرمایی کرمانشاه

     

    مواد لازم :

     

    ـ آرد ۳ لیوان 

     

    ـ ماست ۲ قاشق غذا خوری

     

    ـ کره ۲۰۰گرم

     

    ـ بکینگ پودر یک و نیم (۱/۵) قاشق مربا خوری 

     

    ـ خرمای سفت  ۵۰۰ گرم 

     

    ـ گلاب ۵ قاشق غذا خوری

     

    ـ دارچین و رازیانه  ۲ قاشق غذاخوری در صورت تمایل

     

    ـ زعفران دم کرده 

     

    ـ در صورت سفت بودن خمیر ۴ قاشق روغن مایع

     

    ـ زرده تخم مرغ ۱ الی ۲ عدد

     

    طرز تهیه :

     

    ۱ ـ کره را روی بخار کتری گذاشته تا  آب شود 

     

    ۲ ـ بکینگ پودر +ماست —-> هم بزنید

     

    ۳ ـ کره +ماست —--------> مخلوط کنید

     

    ۴ـ آرد الک شده را + کره و ماست —---->  سه چهار دقیقه ورز دهید در صورت سفت بودن خمیر روغن مایع را اضافه کنید

     

    ۵ ـ خمیر را به مدت ۲ ساعت در نایلکس گذاشته تا ور بیاید

     

    ۶ ـ خرما را شسته و هسته آنرا در آورید و چرخ کنید به خرما گلاب یا روغن مایع اضافه کنید تا کمی شل و نرم شود ودر صورت تمایل دارچین و رازیانه هم اضافه کنید .

     

    پس از ور آمدن ، هنگام تهیه شیرینی دوباره خمیر را ورز دهید تا نرم شود سپس از خرما و خمیر هر کدام گلوله های به اندازه یک فندق درشت برداشته و خمیر را پهن کرده و خرما را در وسط آن قرار دهید و به فرم تخم مرغی در آورده و روی آن را با برس مخلوطی از زعفران دمکرده و زرده تخم مرغ  زده شده و یک تکه گردو و یا پسته و... روی آن گذاشته و با نوک انگشت کمی فشار دهید تا پس از پختن جدا نشوند و در فر با درجه ۱۸۰ به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بکذارید . سپس سینی را در آورده و در گرمکن فر گذاشته وقتی روی نان کمی برشته شد  سینی را از فر بیرون آورید وچند دقیقه صبر کنید تا نان خرمایی کمی سرد شود وبعد با احتیاط نانها را جدا کنید نان خرمایی بسیار ترد و شکننده است و با کمی فشار انگشت از هم باز میشود اگرنان ها به کف سینی چسبیده بود با یک کفگیر تخت به راحتی جدا میشود .

     

    معمولاْ نان خرمایی هایی که در بازار عرضه میشود درشت تر (به اندازه یک دانه خرما ) و برشته تر و بدون زعفران و زرده میباشد .در صورت تمایل میتوانید به این سبک هم نان خرمایی را بپزید . این نان شیرینی سنتی که بسیار خوشمزه و زیباست میتواند یکی از شیرینی های مخصوص پذیرایی در عید باشد و دوستانی که  شیرینی خانگی برای عید ترجیح می دهند این نان شیرینی را هم امتحان کنند .

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۴:۵۱   ۱۳۹۴/۱۱/۳۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    شیرینی نان چای قزوین

    مواد لازم : آرد نیم کیلو  ، روغن 250 گرم ، پودر قند 125 گرم ،  زرده تخم مرغ 2-3 عدد ، پودر هل  1قاشق چایخوری ، رنده پوست پرتقال در صورت تمایل  نصف قاشق چایخوری ، ماست پر چرب  2-3 قاشق غذا خوری ، پکینگ پودر نصف  قاشق چایخوری 

    مواد رومال : زرده تخم مرغ 1 عدد ، خامه 1 قاشق چایخوری ، زعفران  نصف قاشق چایخوری  ،کنجد به مقدار لازم 

     روغن و پودر قند را در ظرف ریخته و خوب با هم زن هم می زنیم  تا یکدست و کرم رنگ شود ( می توان کمی از روغن را با کره نیز جایگزین کرد )

    هل و زرده های تخم مرغ و رنده پوست پرتقال را افزوده و خوب هم می زنیم  و ماست و بکینگ پودر را هم روی مواد ریخته و آرد را کم کم اضافه کرده و با دست مخلوط می کنیم  و کمی ورز می دهیم ( خیلی ورز ندهید که خمیر به روغن بیفته و سفت بشه )

    خمیر  را به سه گلوله تقسیم می کنیم و با نایلون روی آن را می پوشانیم  و نیم ساعت به خمیر استراحت می دهیم  .

    به سراغ درست کردن مایه رومال می رویم  زرده + خامه و زعفران را خوب هم می زنیم  تا یکدست شود .

    خمیر را به قطر 1 سانت باز کرده و قالب می زنیم  ودر سینی فر چیده  وبا برس رومال می کشیم و کنجد می پاشیم  و در فر 170 درجه که 15 دقیقه قبل روشن کرده ایم قرار می دهیم  حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت طول میکشه که پخته بشه  برای خوش رنگ تر شدن  شیرینی گریل را روشن کنید .

     با این مقدار حدود 40عدد شیرینی در سایز های که مشاهده می کنید به دست اومد 

    من ورژن اصل قزوینی اش رو نخوردم  ولی این شیرینی  با این رسپی خیلی خوشمزه است .

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • leftPublish
  • ۱۲:۵۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان سنگک خانگی 

     

    مواد لازم

    آرد   ۵۰۰ گرم

    آب ولرم  ۵۰۰ میلی لیتر

    مخمر   ۱/۲ قاشق چایخوری

    نمک   کمی

    کنجد    به مقدار لازم

    سنگریزه   به مقدار لازم

     

    طرز تهیه

    ۱- ابتدا۱/۳ازآرد رابا مخمر مخلوط وبه آن ۱لیوان آب ولرم اضافه میکنیم وبا قاشق هم میزنیم تاخوب مخلوط بشه بعد روی آن را پوشانده وبرای ۲۴ساعت درون یخچال میزاریم بعد ازگذشت این مدت, باقی خمیر رابا آب ولرم ونمک مخلوط کنید

    ۲- خمیر راباهمزن بزنید تایکدست بشه بعد مایه خمیر را به خمیر تازه اضافه کنیدوباهم مخلوط کنید وبرای ۲ساعت دوباره درون یخچال بگذاریدتااستراحت کنه.

    ۳- سنگ بریزه ها رو که قبلا یه بارپختیم وبرای پخت نان ,مجددا بایدحدود۲ساعت بزارید توی فر با آخرین درجه تاخوب سنگها داغ بشن

    ۴- بعد ازاینکه سنگاتون داغ شد یه کاسه آب بزارید دم دستتون برای باز کردن خمیر وریختن روی تخته آشپرخونه کمی دستتون رو خیس کنید وروی تخته آشپز خونه بکشید این کار باعث میشه خمیر راحت تر ازتخته جدابشه.

    ۵- بعدکمی خمیر بردارید وروی تخته پهن کنیدخمیر نون سنگک باید شل  وترباشد, یادتون نره یه درمیون دستتون روخیس کنید

    ۶- وقتی پهنش کردید سینی فر روبیارید بیرون وکمی کره جامد روی سنگهاتون بمالید تاخمیر به سنگها نچسبه وراحت ترجدابشن خمیر را  ازیه سمت سنگها به ارومی پهن کنید.

    ۷- این مرحله کمی طول میکشه تا خمیر ازظرف جدا بشه بعد که خمیر روی سنگها پهن شد کمی کنجد روی آن بریزیدو درون فربزارید برای چند دقیقه تا دورش طلایی بشه وقتی یه طرف نون پخت برش گردونید 

    ۸- تاطرف دیگه هم بپزه وقتی میخاید برگردونید نترسید که چرا این همه سنگ بهش چسبیده بعدا جدا میشه  اجازه بدید اون طرف نون هم بپزه  بعد ازفر دربیارید ووقتی خنک شدن سنگا رو ازش جدا کنید,خوب تموم شد اینم ازنون سنگک ما آماده شد.

     

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۳:۰۰   ۱۳۹۴/۱۲/۱
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    نان گل خرما #

     

    چي لازم دارم:

    آرد: 400 تا500 گرم

    شکر: 50گرم تخم مرغ: 2عدد

    شير ولرم: 100 ميلي ليتر

    خميرمايه: يک و يک دوم قاشق چاي خوري

    نمک: يک هشتم قاشق چاي خوري

    روغن مايع يا کره: 80 گرم

     

    مواد مياني:

    خرما چرخ شده: 300 گرم

    پودرهل: يک قاشق سوپ خوري

    پودر دارچين: يک قاشق سوپ خوري

     

    چطوري درست کنم: 

    1- خمير ترش را با يک قاشق مرباخوري شکر مخلوط کرده، سپس شير ولرم را اضافه کنيد و بگذاريد به عمل آيد.

    2- کره، شکر، تخم مرغ ها و نمک را مخلوط کنيد و با مفتول فلزي بزنيد، سپس خميرترش را اضافه کرده و پس از آن آرد را به تدريج اضافه کنيد تا خمير نرمي به دست آيد. روي خمير را پوشانده و نيم ساعت به آن استراحت دهيد.

    3- خرما را با هل و دارچين مخلوط کنيد.

    4- از خمير آماده به اندازه 80گرم جدا کرده و در دست گرد کنيد و از مواد خرما داخل خمير قرار داده و داخل سيني به ضخامت نيم سانتي متر پهن کنيد، سپس 12 برش روي خمير ايجاد کنيد طوري که برش ها خيلي نزديک مرکز نباشد. سيني را در طبقه وسط فر که از 15دقيقه قبل روي 350 درجه فارنهايت يا 180 درجه سانتي گراد روشن کرده ايد، قرار دهيد تا به مدت 15-20 دقيقه بپزد.

     

    نکته:

    خمير ترش اضافي را براي اينکه ماندگاري بيشتري داشته باشد حتما در يخچال نگهداري کنيد

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۷:۵۴   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    #کوکی_اصیل_لاهیجان

     

     

     

    آماده سازی: 15 دقیقه مدت انتظار: 30 دقیقه مجموعاً: 45 دقیقه

     

     

    مواد لازم :

    گردوی خرد شده 350 گرم

    تخم مرغ6 عدد

    روغن مایع 100 گرم

    روغن جامد یا کره 300 گرم

    پودر قند 450 گرم (حدود سه و سه چهارم پیمانه)

    کشمش پلویی 350 گرم

    بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری

    وانیل یک هشتم قاشق چایخوری

    پودر کاکائو 2 قاشق سوپخوری

    شیر 250 میلی لیتر (حدود یک و یک چهارم پیمانه)

    آرد قنادی 850 گرم (حدود 6 پیمانه)

     

     

    اگه رفته باشین لاهیجان، بدون شک کوکی هاشو امتحان کردین. چی بهتر از اینکه به جای اینکه اینهمه راه تا لاهیجان برید، با کمترین زحمت لاهیجان و بیارین خونتون! پس با طرز تهیه کوکی با ما همراه باشین.

     

    مقدارهایی که تو مواد لازم گفتم خیلی خیلی زیاد میشه! مثلا من که نصفِ این مقدار رو درست میکنم نزدیک 8 تا کوکی خیلی بزرگ میده بهم. شما هم میتونین اگه مقدار خیلی زیاد نمیخواین مواد رو بطور تقریبی نصف یا یک سوم کنین. برای راحتتر شدن اندازه گیری ها، برای عزیزایی که ترازوی آشپزخونه ندارن، مقدار تقریبی حجمیش رو هم نوشتم. یکی هم اینکه یه وقتایی مقدار های کره و روغن مایع رو باهم جابجا میکنم. اتفاق خاصی نمیفته.

     

     

    طرز تهیه:

    اول فر رو روی 160 درجه سانتی گراد روشن کنین، بیکینگ پودر و آرد رو مخلوط و الک کنین، روغن صاف جامد و پودر قند رو حدود 7 دقیقه با همزن بزنید تا یکتواخت و لطیف و پفکی بشه. 

     

    روغن مایع رو به این مواد اضافه کنین و سه دقیقه با همزن بزنید، تخم مرغها رو یکی یکی اضافه کنین و هر کدوم رو 1 دقیقه هم بزنین. 

    وانیل و شیر رو هم اضافه کرده و هم بزنید.

     

    مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو کم کم با الک کردن اضافه کنید و آروم مخلوط کنید. توی مرحله آخر پودر کاکائو رو توی آرد بریزین و الک کنین توی مواد و مخلوط کنین (اگه کاکائو مرغوب باشه مقدار کمتری ازش لازم هست). حالا گروی خرد شده و کشمش رو هم بریزید و با لیسک مواد رو مخلوط کنید

     

    کف سینی فر کاغذ روغنی بندازید و با هر وسیله ای که راحت هستید (خامه ریز بدون ماسوره، اسکوپ زن یا حتی قاشق!) کوکی ها رو با فاصله بصورت مرتب روی کاغذ سینی فر بچینید. توجه کنید که کوکی ها از هم فاصله داشته باشن. چون هر چقدرم قبل پخت سفت باشه، بعد از داغ شدنِ مایه ی کوکی، یه مقدار شل میشه و به هم نزدیک میشن.

     

     بسته به ضخامت کوکیهاتون 15 تا 20 دقیقه توی فر بپزین. در آخر کار برای یکی دو دقیقه شعله بالای فر رو روشن کنین تا رنگ روی کوکیهاتون کمی قهوه ای تر و زیبا تر شه (فقط حتما بالا سرش باشین و حواستون باشه که بیش از حد برشته نشه و خدای نکرده نسوزه!) بعد از پخت هم کمی بذارین خنک شه 

     

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۱:۵۶   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۱:۱۷   ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    کلوچه_شوشتری

    مواد لازم برای خمیر 

    آرد سنگک 500 گرم

    زیره سیاه یک قاشق سوپخوری

    روغن جامد 300 گرم یا کره 350 گرم

    مواد لازم برای داخل کلوچه

    خرمای هسته گرفته 250 گرم

    پودر زنجبیل یک قاشق مرباخوری

    آب یک قاشق سوپخوری

    روغن یا کره 2 قاشق سوپخوری

    گردوی ریز خرد شده 100 گرم

    مواد لازم برای رومال کردن

    زرده تخم مرغ 2 عدد

    شیر 2 قاشق سوپخوری

    تخم خرفه 2 قاشق سوپخوری

    آرد و زیره و روغن را با هم مخلوط و رویش را بپوشانید و یک شب در دمای محیط استراحت دهید. بعد از استراحت یک دوم پیمانه آب اضافه کنید و خمیر را ورز دهقد تا سفت و یک دست شود سپس روی آن را بپوشانید و یک ساعت استراحت دهیدتا ور بیاید. از خمیر گلوله هایی به اندازه یک گردو برداشته و در دست گرد کنید و به کمک انگشت یک حفره داخل آن ایجاد و از مواد میانی داخل آن قرار دهید و خمیر را کامل ببندید و در سینی فر چرب شده قرار دهید و روی آن را مهر بزنید یا اینکه با گوش کوب معمولی روی آن را صاف کنید. و به کمک چنگال روی آن سوراخهایی ایجاد کنید. روی کلوچه هد مخلوط زرده و شیر و تخم خرفه بپاشید و در فر از پیش گرم شده با حرارت 180 درجه به مدت 20 الی 25 دقیقه قرار دهید تا بپزد.

    طرز تهیه مواد میانی

    روغن را در تابه ریخته و خرما و پودر زنجبیل و گردو و آب را اضافه و تفت دهید تا خرما ها نرم شود خرماها را با قاشق چوبی کمی له کنید تا حالت خمیری پیدا کند.

    نکته

    اگر از کره استفاده کردید در زمان استراحت خمیر آن را در یخچال قرار دهید.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۰۱:۳۷   ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    ‌ نان پسته زنجبیلی هیجان انگیز

    دقت کنید که برای تهیه نان حتما باید دوبار به خمیر استراحت بدهید.

    داشتن نان هایی با عطر و طعم متفاوت و خوشمزه در برنامه غذایی روزانه باعث می شود حس تازگی و تفاوت را احساس کنیم. یکی از این نان های هیجان انگیز، نان پسنه زنجبیلی است.

     

    مواد لازم:

     

     250 گرم آرد

    2 /1 ق چ مخمر

    2 /1 پیمانه شیر

    40 گرم کره

    50 گرم شکر

    1 عد د تخم‌مرغ کوچک

    4  /1 ق چ وانیل

     1 ق س زنجبیل رند ه شد ه

    3 /1 پیمانه مغز پسته

    1 عد د زرد ه تخم مرغ برای رومال

    طرز تهیه:

    1. در یک ظرف مناسب مخمر را با شیر و یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید، سپس آن را کنار بگذارید تا حجمش دو برابر شود یا به‌اصطلاح عمل بیاید.

    @banouy_sharghee

    2. در یک کاسه بزرگ بقیه مواد به‌جز آرد را بریزید و با لیسک آن‌قدر هم بزنید تا مواد کاملا باهم مخلوط شده و مایه یکدست شود. حالا مخمر عمل‌آمده را اضافه کرده و هم بزنید.

    3. در انتها آرد را کم‌کم به مواد اضافه کنید تا خمیر یکدست و منسجمی به دست آید. روی کاسه را بپوشانید و به خمیر به مدت 45 تا 60 دقیقه استراحت دهید.

    4. ده دقیقه قبل از آنکه خمیر را داخل فر قرار دهید، فر را با دمای180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. خمیر را داخل قالب مربع 20 سانتی یا قالب گرد 23 سانتی که از قبل کمی آن را چرب کرده‌اید بریزید. حالا باید مغز پسته را روی مواد داخل قالب بریزید. روی قالب را بپوشانید و مجددا به مدت 15 دقیقه به خمیر استراحت دهید.

    5. روی خمیر را با زرده تخم‌مرغ رومال کنید، سپس قالب را به مدت20 تا 30 دقیقه داخل فر قرار دهید. بعد از پخت و خنک شدن کامل، آن را از قالب جدا کرده، سرو کنید.

    __

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۴:۱۵   ۱۳۹۵/۳/۱۱
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    کلوچه_کنجدی_نرم 

    تخم مرغ دو عدد

    پودرشکر یک لیوان

    ارد سفید سه لیوان

    هل یک ق چ

    وانیل نصف ق چ

    نمک یک چهارم ق چ

    کنجد به مقدار لازم

    بیکینگ پودر یک ق غ

    روغن مایع سه چهارم لیوان

    ماست شیرین سه قاشق غذاخوری پر

    ابتدا تخم و مرغ و پودر شکر رو با هم پنج دقیقه با همزن میزنیم. روغن مایع رو وقتی تخم مرغ و شکر خوب پفکی شد اضافه کرده و کمی هم میزنیم. حالا بیکینگ پودر رو با ماست مخلوط کرده و چند دقیقه صبر میکنیم تا پف کنه. و حالا با مواد تخم مرغی مخلوط میکنیم.

     ارد،نمک،وانیل رو الک کرده و با هم مخلوط میکنیم. به مواد اضافه کرده و  هم میزنیم. در این مرحله غلظت مواد کمی سفت تر از مواد کیک باید باشه تقریبا مثل غلظت حلوا

    نیم ساعت تو ظرف دربسته تو فریزر قرار میدیم.

    از فریزر که بیرون اوردیم با دست چرب اندازه یک گردو بزرگ برداشته گرد میکنیم و بین دو کف دست کمی فشار میدیم. ویا به شکل بیضی اینکار و میکنیم. تو کنجد میغلطونیم. تو فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 20 دقیقه میگذاریم تا بپزه.

    برای مواد میانی،دارچین هل وعسل وسیب وکره ودوعدخرما و،استفاده کردم 25،گرم کره ودوعددخرما ودوعدد سیب ویک قاشق غذاخوری پودر دارچین وهل نصف نصف،وسه قاشق پرعسل وهمهرامخلوط کردم البته سیب رابارنده ریز رنده کردم وچندجوش زدم وبرای وسط کلوچه هااستفاده کردم

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۱:۴۷   ۱۳۹۸/۷/۳۰
    avatar
    مژگان جون
    یک ستاره ⋆|53 |1271 پست


    مواد لازم

    آرد ۳ لیوان
    خمیر مایه ۳ قاشق چایخوری
    تخم مرغ ۱ عدد
    شیر یا آب ۱ لیوان
    روغن ۶ قاشق غذاخوری
    نمک ۱ قاشق چایخوری
    شکر ۴ قاشق چایخوری

    طرز تهیه
    ۱- خمیر مایه ، شیر ولرم ( شیر گرمی که دست را نسوزاند ) و 1 قاشق چایخوری شکر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس 5 – 10 دقیقه کناری قرار دهید تا خمیر مایه عمل کند ( کف کند ).
    ۲- تخم مرغ ، باقی مانده شکر ، روغن و نمک را داخل کاسه دیگری بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شوند ، خمیر مایه را با چند قاشق آرد را مخلوط کنید و به مواد تخم مرغی اضافه کنید ، کمی هم بزنید تا مواد ترکیب شوند سپس باقی مانده آرد را اضافه کنید.
    ۳- پس از مخلوط کردن مواد را با دست ترکیب کنید تا خمیر جمع شود ، روی سطح کار ارد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید ، خمیر را 10 دقیقه ورز دهید ( مکرر روی سطح کار بکوبید و باز کنید ) ، آنقدر ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید.
    ۴- داخل کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید ، روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی 1 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر 2 برابر شود ، پس از آماده شدن پف خمیر را با فشار دست بگیرید.
    ۵- این خمیور بسیار خوش دست بوده و کار با آن بسیار راحت است ، بافت و ماندگاری خوبی دارد و میتوانید تا چند روز در یخچال و داخل کیسه فریزر بسته بندی و نگهداری اش کنید.
    ۶- نکته :این خمیر بسیار ترد و سبک است و مناسب برای انواع غذاها ، پیراشکی ، کلوچه ،نان صبحانه ، نان شکم پر ، پیتزا و … است ، حتی میتوانید آن را در روغن سرخ کنید ، این خمیر جادویی خمیری همه کاره است.

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • ۱۲:۵۷   ۱۳۹۸/۸/۶
    avatar
    مژگان جون
    یک ستاره ⋆|53 |1271 پست

    طرز تهیه نان کُماچ

    مواد لازم :

    ارد گندم سبوس دار 3 لیوان
    شیر ولرم 1 لیوان
    خمیر مایه فوری 1 ق غ
    شکر 1 ق غ
    نمک 1 ق م
    فلفل سیاه ۱ ق چ
    روغن مایع1 سوم لیوان
    پیاز ۱ عدد متوسط
    سیاه دانه ۱ ق غ
    زیره سبز ۱ ق غ
    تخم گشنیز ۱ ق غ
    سبزی خشک تره به میزان دلخواه
    زردچوبه ۱ ق غ
    طرز تهیه : خمیر مایه رو با شیر ولرم و شکر مخلوط کنید و استراحت بدید تا پف بکنه .
    پیاز رو داخل روغن مایع سرخ کنید
    نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه ، سیاه دانه و.... بشورید و اضافه کنید به روغن
    همه مواد رو با همدیگه مخلوط کنید و خمیر و ورز بدید تا چسبندگیش از بین بره
    اگر خیلی چسب داشت به مقدار کمی ارد بزنید .
    داخل یه کاسه بزرگ رو چرب کنید و خمیر رو یک ساعت یه جای گرم استراحت بدید
    بعد از یک ساعت که خمیر حجیم شد به سایز دلخواه چونه بگیرید و داخل یه قالب بزارید
    و یا همه خمیر رو توی یه قالب مستطیلی یکدست پهن کنید .
    روی خمیر رو میتونید با مواد دلخواه پوشش بدید ( کنچد ، گردو ، سبزی ، خرما و... )
    در فر از قبل گرم شده با درجه ۱۷۵ به مدت نیم ساعت بپزید تا کمی روی خمیر برشته بشه
    بعد از سرد شدن برش بزنید و داخل یه کیسه نان نگهداری کنید . .
    .
    پ.ن : روی این کماچ جزغاله ست ( چربی گوشت و یا دنبه که داخل روغن خودش سرخ شده ) ‌.
    .

    دستور پخت از آکادمی پونه

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

    ویرایش شده توسط مژگان جون  در تاریخ ۶/۸/۱۳۹۸   ۱۲:۵۷
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان