یک استاد میکروبشناسی معتقد است برداشتن غذا از روی زمین، نگهداشتن حیوانات خانگی و بوسیدن نزدیکان بطور منظم برخی از راههای مقابله با حساسیت است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروفسور گراهام روک همچنین پیشنهاد میکند هنگامی که کودکی پستانک خود را از دهان بیرون انداخت، مادر تنها باید آن را لیسیده و مجددا به دهان کودک بازگرداند.
به گفته روک، جامعه مدرن بقدری درگیر وسواس پاکیزگی شده که دیگر انسانها با برخی از میکروبهای مهمی که به عملکرد درست سیستم ایمنی کمک میکنند، روبرو نمیشود.
این امر بدان معنی است که وقتی بدن با مادهای ناشناس مواجه میشود، سیستم ایمنی با خوشحالی واکنش نشان داده و در این فرآیند به بدن حمله میکند.
روک در سخنرانی خود در جشنواره علوم چلتنهام اظهار کرد، این مسئله یک مشکل بین نسلی است که بر اساس آن کودکان امروزی بیشتر از افراد سالخورده مستعد حساسیت هستند.
بیماریهایی مانند آسم، زکام آلرژیک و عدم تحمل غذا در حال افزایش هستند.
پروفسور روک، استاد رشته میکروب شناسی پزشکی و ایمنیشناسی در کالج دانشگاهی لندن اظهار کرد: یک راه ساده برای حفظ عملکرد خوب سیستم ایمنی آن است که میکروبها را بین اعضا خانواده به گردش در بیاوریم. برای مثال نیازی نیست که به سرعت پستانک بیرون افتاده کودک را استریل کرد. در این صورت کودک بیشتر در معرض بتلا به حساسیت قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، بوسیدن، حساس نبودن به افتادن غذا بر روی زمین و پیادهروی در حومه شهر از جمله راههای بیضرر دریافت باکتریهای خوب است.
روک همچنین صابونهای آنتیباکتریال را بد خوانده و مدعی است مشکل بدن امروزی این است که در یک حالت مداوم هشدار قرار دارد. زمانی که نیازی به سیستم ایمنی نیست، باید آنرا بطور کامل خاموش کرد.
به ادعای این استاد دانشگاه لندن، مواجه شدن با باکتریها، سیستم ایمنی بدن را همیشه کوک نگهداشته و به آن یاد میدهد با موجوداتی مانند باکتریهای خوب موجود در روده سازگاری پیدا کند.
اگرچه روک قصد خود را تشویق به کنار گذاشتن رفتارهای بهداشتی نمیداند، بلکه به گفته وی در زمان بیماری باید تمام توصیههای بهداشتی را رعایت کرد.