خانه
12.8K

قلیه ماهی

  • ۱۲:۳۱   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     

  • leftPublish
  • ۱۲:۳۲   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    این میزان برای دو نفره:
    ماهی 500 گرم
    گشنیز ریز خورد شده 250 گرم
    شنبلیله ریز خورد شده 50 گرم
    سیر 5 حبه
    تمر هندی 250 گرم
    پیاز متوسط یک عدد
    زردچوبه یک قاشق مربا خوری (یک ق چ استاندارد)
    آرد گندم 2 قاشق سوپ خوری سر پر (دو ق غ استاندارد سر پر)
    روغن
    نمک و فلفل
  • ۱۲:۳۷   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    وای من عاشق قلیه ماهی ام.فقط مشکلش اینه که سیر داره و نمی شه همیشه خورد
  • ۱۲:۴۵   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    shimajoon
    سه ستاره ⋆⋆⋆|2574 |2957 پست
    منم خيلي دوس دارم واقعا خوشمزه است جنوبي ها خودشون فوق العاده درست ميكنن
  • ۱۲:۴۷   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    برای قلیه ماهی بهتر است از ماهی هایی استفاده شود که دارای گوشت لُخم هستند. مانند: سَنگِسَر، هامور، شیر،

    بهترین ماهی برای اینکار ماهی هایی هستن که تیغ کمی داشته باشن پس اگه این ماهی ها رو دوست ندارین خودتون رو به کل محروم نکنین برین از ماهی دلخواهتون استفاده کنین ...

    پیاز رو تفت میدیم تا طلایی شه..اگه میتونین فلفل بخورین یه عـالمه فلفل رو آسیاب کنین و گرنه مثل من حذفش کنین و به کمی فلفل سیاه تازه آسیاب کرده قناعت کنین.
    سیر و نمک و فلفل و زردچوبه رو توی هاون خوب میکوبیم... البته من خودم چون حال کوبیدن ندارم از این وسیله ها هست که توش سیر رو میذارن له میکنه استفاده میکنم ....

    و به پیازداغ اضافه کرده و کمی تفت میدیم (خیلی خیلی حساسه و به سرعت میسوزه پس خیلی مراقب باشید) و سبزی تفت داده شده رو اضافه میکنیم
    بعد نصف لیوان (نصف پیمانه استاندارد) آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا سبزی کمی پخته شه...

    یادتون باشه نسبت گشنیز به شنبلیله باید 5 به 1 یا 4 به 1 باشه وگرنه خورشتتون تلخ میشه
    یعنی گشنیز باید چهار یا پنج برابر شنبلیله باشه

    ماهی رو نمک میزنیم و میذاریم طعم دار شه
    تمر هندی رو با دو لیوان آب خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم
    حالا از صافی ردش میکنیم.. آب تمر صاف شده رو میریزیم توی دیگ دو باره یک لیوان آب به تفاله تمر اضافه میکنیم و مجددا صافش میکنیم.و پس از صاف کردن، آب تمر رو به دیگ اضافه میکنیم (پس کلا شد سه لیوان آب تمر)
    شف طیبه عزیز میگه نباید در دیگ و کاملا ببندید و کمی هوا خور داشته باشه ...

    ماهی ها رو میشوریم تا نمکش گرفته شه صبر میکنیم تا آب قلیه به جوش بیاد
    حالا ماهی ها رو اضافه میکنیم
    همچنان در دیگ باید نیمه باز باقی بمونه تا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر" نیم ساعت)
    بعد زیرش رو کم میکنیم تا دم بکشه و جا بیافته (حدود ده دقیقه تا ربع ساعت)
    در دیگ همچنان نیم باز
    قلیه ماهی خیلی زود آماده میشه چون ماهی پخت زیادی نداره

    البته میتونین ماهی رو هم سرخ کنین و بعد آخر کار به خورش اضافه کنین و بذارین جا بیافته





  • ۱۲:۴۸   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    اما این دستور رو میتونین بنا به ذایقه خودتون تغیر بدین ..اگه اینقدر ترش دوست ندارین کمتر تمر بریزین و یا مثل من فلفل زیاد نریزین .
  • leftPublish
  • ۱۲:۴۹   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    تنبلونه ترین نوع قلیه ماهی اینه که به جای ماهی از تن ماهی استفاده کنین ....
    یعنی آخــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر تنبلونه میشه ها
  • ۱۲:۵۲   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    یه نکته دیگه که الان یادم اومد بگم اینه که لطفا برای خوشگل تر شدن این خورش سبزی رو خوب و ریز خورد کنین تا یه متر سبزی تو بشقاب نباشه
  • ۱۴:۲۰   ۱۳۹۲/۴/۳۱
    avatar
    سنا
    دو ستاره ⋆⋆|652 |2369 پست
    ممنون الهه جونم خیلی عالی بود
  • ۲۳:۲۴   ۱۳۹۲/۵/۱
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     قلیه ماهی تنبلونه با تن ماهی

  • ۰۱:۳۴   ۱۳۹۲/۵/۲
    avatar
    saba biology
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6343 |4258 پست
    واقعاً قلیه ماهی خیلی لذیذه
    یادش بخیر ! ما توخوابگاه چند بار با تن ماهی درستیدم!
    همون قضیه آشپز که 2 تا شد....!


  • leftPublish
  • ۱۱:۲۵   ۱۳۹۲/۵/۲
    avatar
    بهزاد لابیکاپ آشپزی 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|26985 |15940 پست
    من خیلی قلیه ماهی دوست دارم  
    یه دوستی داشتیم که از کانادا اومد پیش ما و تا حالا ندیده بود، کلی ازش به نیت قرمه سبزی خورد و آخرش هم گفت چه قرمه سبزی خوشمزه ای بود !!  
  • ۱۱:۲۷   ۱۳۹۲/۵/۲
    avatar
    باران
    دو ستاره ⋆⋆|482 |2288 پست
  • ۰۱:۰۳   ۱۳۹۳/۹/۲۳
    avatar
    ریحانه خانم
    کاربر جديد|57 |53 پست
    من جنوبيم ،قليه هام عالي ميشه تند با روغن فراوون
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان