تفاوت ونیر کامپوزیتی با لمینیت سرامیکی
هدف اولیه از قرار دادن لامینیت یا ونیرها بهبود ظاهر دندانها است و برای درمان بعضی از انواع تغییر رنگها، بدشکلی های دندانی، لب پریدگیها و یا وجود فضای بین دندانها و یا نامرتبی های جزئی دندانها استفاده می شوند. هردو اینها تنها روی سطح جلویی دندان قرار می گیرند و بقیه دندان دست نخورده باقی می ماند.
تفاوت ونیر های کامپوزیتی با لمینیت سرامیکی در چیست؟
لمینیت های سرامیکی پس از تراش سطح جلویی بیمار به اندازه ۰٫۵ تا ۰٫۷ میلیمتر و قالب گیری از دندانهای بیمار و انتخاب رنگ مدنظر شما در لابراتوار ساخته می شوند.بنابراین نیاز به دو جلسه حضور در مطب است. در این فاصله معمولاً روی دندانها یک روکش موقت قرار می گیرد. معمولاً بعد از یک هفته تا ده روز، کار از لابراتوار آمده و روی دندانها چسبانده می شود. تعیین فرم و رنگ دندانها بیشتر به عهده لابراتوار است.
ونیر کامپوزیت - طراحی لبخند - دندانپزشکی زیبایی خوب - دندانپزشکی زیبایی -
اما ونیرهای کامپوزیتی از جنس کامپوزیت هستند و دندانپزشک شما با توجه به نیاز شما و الگوی خط لبخندی که مدنظر دارد و با توجه به تجربه، علم و هنری که دارد در یک جلسه و در همان مطب ساخته می شوند و معمولاً نیازی به هیچ گونه تراشی روی سطح دندان نیست. تغییر در شکل و رنگ در هر مرحله با توجه به نظر شما و دندانپزشکتان به راحتی قابل تغییر است.
پرسلن ونیر ها گرانتر از انواع کامپوزیتی هستند. در صورت شکستن پرسلن ونیر ها به میزان کم با تکنیکهای خاصی قابل ترمیم هستند اما اکثراً نیاز به تعویض دارند اما انواع کامپوزیتی به راحتی قابل ترمیم هستند.
از آنجاییکه توانایی بازتابش نور در پرسلنها بسیار شبیه دندان است به همین دلیل ظاهری بسیار طبیعی و زنده به دندان می بخشند. به خاطر سطح شیشه مانندی که دارند در برابر جذب رنگدانه ها مقاوم هستند و تغییر رنگ کمتری نسبت به کامپوزیتها می دهند.
طول عمر، زیبایی و مقاومت در برابر جذب رنگدانه ها در انواع سرامیکی بهتر از ونیرهای کامپوزیتی است. اما ونیرهای کامپوزیتی هم درصورتیکه با رعایت اصول و مواد خوب و پالیش عالی انجام شوند از نظر زیبایی چیزی از سرامیکها کم ندارند و طول عمر بسیار خوبی دارند. معمولاً توصیه می شود هر شش ماه یکبار برای پالیش مجدد ونیر هایتان مراجعه کنید.
رعایت بهداشت بعد از گذاشتن هر نوع پروتزی بسیار مهم است. حتماً با استفاده از مسواک نرم و خمیر دندانهای غیر ساینده، روزی یک یا دو بار مسواک بزنید و نخ دندان را فراموش نکنید.
از گاز زدن چیزهای سخت خوداری کنید.
مصرف مواد غذایی حاوی رنگدانه را کمتر کنید و بعد از خوردن آنها دهانتان را با آب بشویید.
اگر دخانیات مصرف می کنید کاندید خوبی برای ونیر کامپوزیت نیستید چون نسبت به بقیه سریعتر دچار تغییر رنگ می شوید. در این موارد شاید نیاز باشد که فاصله بین دوره های پالیش را کمتر کنید.
از چه کامپوزیتی برای ونیر استفاده می کنید؟
این سوالی است که به کرات از ما پرسیده می شود، اما به واقع اهمیت این مطلب تا چه اندازه است؟
امروزه کمپانی های زیادی دست اندر کار تولید کامپوزیت هستند و به علت رقابتی که در بازار وجود دارد اکثر آنها سعی می کنند تا محصولاتشان را به روز کنند. کامپوزیت در واقع یک بیس رزینی دارد که حاوی ذرات یا به اصطلاح فیلرها می باشد. امروزه فیلرها در اندازه های میکرو و نانو تولید می شوند که این امر قدرت پالیش و در واقع تولید یک سطح براق را افزایش می دهد. برندهای زیادی هستند که چنین کامپوزیتهایی را تولید می کنند. از سوی دیگر هر چقدر محصولات یک برند طیف رنگی وسیعتری و رنگهای زنده تری داشته باشد تا بتوان ترمیم های طبیعی تری ایجاد کرد، بیشتر از سوی دندانپزشکان با استقبال روبرو می شود.
برندهایی مثل Voco ,Gc ,Cosmodent ,Ips ,Opalescent ,3M ,Ultradent , … تماماً دارای این خصوصیات هستند و دندانپزشک بنا بر راحتی کار با آن، در دسترس بودن و قیمت محصول ممکن است برندی را انتخاب کند. اما متاسفانه این روزها نوع کامپوزیت استفاده شده خود دلیلی برای تبلیغ بعضی دندانپزشکان قرار گرفته است، در حالیکه آن چیزی که مهم است رعایت اصول استفاده از کامپوزیتها, تجربه و مهارت دندانپزشک و هنر وی در ایجاد فرمی زیبا و در نهایت پولیش عالی کامپوزیت است.